slik sover jeg bedre om natten

Nå som jeg har holdt på gode treningsrutiner gjennom ferien og i tillegg har fortsatt med det etter ferien, er det på tide at også kveldsrutinene havner i det samme, fine sporet som de engang var 🙂 Det er noe med å koble av før sengetid, ikke legge seg meg høye skuldre og dumpe ned i sengen med et hode fullt av tanker og mobilskjermen på full styrke, mens jeg blar meg gjennom instagram, facebook, vg, dagbladet, tv2 og absolutt alt annet. Det er så dumt! For meg er i hvert fall dette grunnlaget for en dårlig natts søvn. Jeg kan ofte ligge i en halvtime eller mer før jeg sovner. Det er ikke nødvendigvis slik at jeg ligger og vrir meg og ikke finner en riktig eller behagelig stilling, det er mer det at hodet er så fullt at jeg bare ligger og tenker. Tenker på alt jeg har gjort, alt jeg skulle gjort, burde gjort og alt jeg skal gjøre dagen etter. Eller resten av uken. Det er vel en grunn til at jeg slet med tanngnissing om natten før, men dette har omsider gitt seg – takk og lov. 

For meg tok den gode søvnen over da jeg hadde fine kveldsrutiner, for når jeg bestemte meg for å koble ut og gjorde det til en rutine hver dag, så slappet jeg mye mer av på kvelden og jeg sov så godt! For meg handler det om å tømme hodet, gi slipp på ting, akseptere at jeg ikke rakk alt jeg skulle i dag og gjerne gi meg selv et klapp på skulderen for alt jeg faktisk fikk tid til. Reflektere over alle de gode stundene jeg har hatt med jentene, med familien min. Ta inn alt det positive. 


dette gjør jeg for bedre søvn 

🌸 lager meg en kopp te, gjerne god natt-te med honning 

🌸 tapper i et varmt bad og ligger der i minst 10 minutter 

🌸 puster 

🌸 mediterer 

🌸 legger bort sosiale medier og datamaskinen innen 22:15 

🌸 legger meg før 23:00 

Da vi var på vei hjem fra Bekkjarvik lastet jeg ned Calm-appen fordi den dukket opp i instagramfeeden min. Jeg synes den er helt fantastisk! Flere ganger siden har jeg gjort både Daily Calm og noen av de andre «timene» som er der, og de varer gjerne i rundt 10 minutter. Det får meg til å slappe av og reflektere. Det er så deilig! Anbefales virkelig. Jeg bader ikke hver eneste kveld altså, men nesten – i hvert fall de gangene jeg føler at jeg har tid. Det hjelper også å bare legge seg i sengen og ta en liten meditering med Calm-appen. Gjør meg så rolig og balansert – føler jeg i hvert fall. Og følelsen er alt som skal til 🙂 Følelsen, og en kopp varm te 🌸 God natt! 

25 kommentarer

 1. Sikkert et rart spørsmål, men dusjer du etter du har badet da? :-p føler meg så ekkel etter jeg har badet/ligget i alle bakteriene at jeg ikke får meg til å legge meg før etter jeg har tatt en dusj. Hehe.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, ikke rart i det hele tatt! Ja, jeg skyller av meg med hånddusjen i badekaret, men såper meg ikke inn 🙂

 2. Deilig innlegg, om det går an å si? Hva er dine favoritt-teer?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det går så fint an å si 😀 Takk 🙂

   Pukka har mange gode, og jeg er glad i Harney & Sons, men kusmi er enda bedre synes jeg! De har så mye godt og te i løsvekt er helt fantastisk! Har mange gode tips til smaker om du er interessert :p

 3. Har du kjøpt calm-appen eller bruker du bare gratis? Jeg ble så usikker da den dukket opp i min feed, liker sånne apper, men ønsker ikke å bruke den for å oppdage at jeg abonnerer og må betale masse penger hver måned.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har den gratis i 7 dager, så vurderer jeg å kjøpe den etter det. Var vel rundt 450,- i året? Jeg tror jeg synes det er verdt det 🙂 Skal i hvert fall bruke den godt disse dagene 🙂

 4. Hairband?

  1. Caroline Berg Eriksen

   This is from Glitter 🙂

 5. God natt & god morgen ønsker deg en veldig fin onsdag!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for det, Bell 🙂

 6. Hei,
  Skulle ikke dere på TV2 i går? Jeg hadde gledet meg til å se!

 7. Det ser nydlig ut med badekar
  Har dessverre ikke det. Har slitet med innsovning, siste året. Hsr tatt en varm dusj, lagt telefonen i stua og slappe av med bok. Det har hjulpet meg. Er ganske sikker på media tar mye av nattesøvnen våres.. Anbefales å få det vekk 1 time før innsovning 🙂 Ha en fin onsdag.. Og lag gjerde ett TE innlegg. Fint med nye tips 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ha en deilig onsdag du også <3 Og takk for tips til innlegg, det gjør jeg gjerne! 🙂

 8. Reklamerte ikke du for en annen beroligende app for en stund siden, som skulle få en til å sovne lettere og bedre? Hva het den?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har aldri reklamert for noen beroligende app, men jeg har tidligere tipset om Digi pill 🙂

   1. Du reklamerte for story tell også 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Storytel er lydbøker på en app, ikke en beroligende app for å sovne 🙂

 9. Hei! Har du mulighet til å forklare hvorfor du ikke var å se på God sommer Norge igår? Det ble annonsert på tv tidligere på dagen at du (og familien din, hvis jeg hørte riktig) skulle være med. Hvis det er private årsaker til det så er jo det jo greit tenker jeg ihvertfall, men da lønner deg seg nok å bare skrive det. Folk lurer jo når det var forventet å se et intervju med deg og så dukket du ikke opp:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Ja, jeg fikk med meg at de reklamerte med at vi skulle være med, men det ble dessverre ikke noe av. Rart at de ikke endret reklamen for programmet, det burde de jo ha gjort.

   1. Hvorfor ble det ikke noe av?:(

 10. Hei Vi skal om en liten uke flytte inn i vårt nye hus, MED badekar, åååå som jeg gleder meg
  Jeg lurer på hvor den «planken» du har over kanten på badekaret er fra? Om den var med da du kjøpte badekaret eller om man kan kjøpe dem utenom. Eventuelt hva jeg skal søke på for å finne slike?

 11. Hei Caroline! Vet du har skrevet om det før men finner ikke tilbake til det. Hvor er det fine brettet over badekaret fra? Du hadde vel spraymalt det selv eller noe? Ser herlig ut med varmt bad og te før leggetid. Det skal jeg jammen meg forsøke da vi har kjøpt nytt hus med badekar 🙂

 12. Jeg kjenner meg så igjen i det å ligge å gruble før jeg sovner. Veldig fin med tips til fine ting man kan gjøre for å unngå det 😀 Ingenting er mer irriterende enn å sovne alt for sent eller det å sove dårlig.

 13. Hvor er badekaret og kranene fra? Selges det i butikk i Norge?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Badekaret er fra vvskupp og kranene fra tapwell 🙂 Begge deler kan kjøpes i Norge 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *