this is Norway

Vi brukte 12 timer på veien hjem i går, men dette inkluderte noen stopp vi bare MÅTTE gjøre for å beundre den fantastiske naturen vår. Ikke at jeg ikke er klar over dette fra før av, men vi bor i et helt magisk land! Se på denne fantastiske naturen som omgir oss! Jeg trodde lite kunne måle seg med Geiranger, men dette er like vakkert Jeg er så stolt over å kunne si at jeg er fra Norge. Håper dere liker bildene 🙂 

Hvor sjarmerende er ikke dette? Midt ute på Hardangervidda fant vi denne vognen. Ikke minst var osten helt nydelig ♥ 

🌲

venter på bilfergen ⚓️ 

ser du meg? 🙋🏼 

Underveis kom vi plutselig til en stengt tunnel som gjorde at vi måtte ta en omvei. Denne fossen møtte oss på veien, så det viste seg at den omveien var helt ok 🙂 


I dag handler det for det meste om å komme på plass her hjemme, pakke ut, få orden på e-poster, kartlegge uken. Det er masse som skjer og 2 turer til hovedstaden står blant annet på planen. Jeg blir litt urolig av å vite at jeg skal så mye, uten å helt vite hvordan jeg skal rekke alt, men det hjelper å skrive det ned 🙂 Og så trenger jeg søvn nå. Masse søvn. Det er vanskelig å skjule at jeg er trøtt for tiden, så jeg starter i kveld 🙂 Ha en deilig, ny uke! 

89 kommentarer

 1. Fantastiske bilder. Har vært mye på Vestlandet, og kjører stort sett alltid bil. Opplever så mye mer og utrolig mange fine og forskjellige strekninger å kjøre for å få med seg mye flott natur. Fjell, vidder, sjøer, foss, og som det skifter med vær og årstid. Men alt er utrolig vakkert.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Det er vakkert!

 2. Dear Caroline,
  Yes, your country is magic! Thank you for the adorable pictures and I really love your cool look!
  xx Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you so much sweetie <3

 3. Sykt kjipt at dåkker har lagt på filter på bilda som kunne vært så mye finere. På di hær bildan ser det bare dystert å trist ut, ikke mye majestetisk…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Synd at du ikke likte dem! Vi har ikke brukt filter 🙂 Det blir jo selvsagt personlige preferanser, men for meg gir disse bildene et mye mer majestetisk preg og får virkelig frem den dramatiske norske naturen 🙂

   1. Lysredigert da. Æ e fra finnmark, og vet godt ka skiftanes vær e (til dem som har kommentert lenger ned), men vidda ekke blitt grå her enda, så tvile på at den e blitt grå nede i sør. Hadde likt bildan bedre om det hadde vært et tydeligere utrykk i farga
    Æ snakke forresten om di siste bildan i innlegget, ikke alle.

 4. Jeg syns det første bildet var kult, men syns mange av de andre bildene ble alt for mørke. Vet ikke om dere har lagt på veldig mye svart/skygger?? Ser på enkelte skyer også at de er helt svarte. Ingen skyer som er kullsvarte. Trær, steiner og bakken går liksom i ett. Norge har jo så fin natur, så synd at den ikke får vist seg frem på bildene 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tilbakemeldingen 🙂 Vi syntes at dette var den beste måten å vise det frem på, men det er jo smak og behag 🙂

 5. Flotte bilder fra vårt flotte land! Ha en fin uke:-)))

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Ha en fin uke du også <3

 6. eg er fra Bergen og delvis oppvokst i Hardanger og elsker vår ville vakre natur….er så glad dere fikk oppleve dette <3
  Noen av dere som kommenterer vet kanskje ikkje at været skifter fra sol til full overskyet med svært mørke skyer på veldig kort tid her borte…det er litt av sjarmen 🙂

 7. er det trollstigen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det er veien opp forbi Skjervsfossen 🙂

 8. fikk tårer i øynene, føler skikkelig savn nå 🙁 vakre Norge <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 9. Dramatiske vakre råtøffe bilder!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anne!

  2. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 10. Kjører øst/vest mange ganger i året, og jeg syns ikke fjellbildene var særlig fine. De er aaaalt for mørke og dystre, og naturen kommer ikke til sin rett. Man ser det tydelig på himmelen på det bildet utover dalen siden den er nesten beksvart. Unaturlig.

  Jeg sere dere tenderer mer og mer til mørkt og dystert, hvorfor gjør dere det?

 11. Flotte bilder! 😀

 12. Kule bilder! Elsker den dramatiske looken!

 13. Enig. Norge er fantastisk. Vi legger alltid sommerferien til Norge, og reiser på forskjellige steder. Ingenting slår naturen og de lange, lyse kveldene. I år var det jo magiske kveldstemperaturer i sør-Norge. Herlig!
  Reiser gjerne til sydligere strøk også, men det blir vår og høst. :o)
  Har dere brukt drone til fotograferingen innimellom i det siste? :o) Bra perspektiv!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt eni, Mak <3 Ingenting slår Norge om sommeren 🙂

   Vi har hatt drone i årevis, men først begynt å bruke det litt ekstra nå 🙂

  2. Har dere tillatelse til å fly dronen så høyt eller kan man bare fly den der man vil?

 14. For et storslått landskap! Fikk litt assosiasjoner til norsk film, villmark? Noe er det i allefall 🙂 Dere er så dyktige på fotofronten! Det er en nytelse å følge bloggen <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Så koselig å høre <3

 15. Hei! Vil bare gi deg litt ros for at du er en så flink blogger. Alltid verdt å klikke seg inn her <3 Nydelige bilder, og innhold som man forstår det ligger arbeid bak. Ikke minst er du nydelig, og en stor inspirasjon!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Mari 🙂

 16. Bildene oser av høst, men det er deres valg. 🙂
  Men, du skriver «det er vanskelig å skjule at jeg er trøtt for tiden, så jeg starter i kveld.» Gravid?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Nei 😉 Jeg ser bare trøtt ut :p

 17. Norge er vakkert!
  Dere tar så flotte bilder- men hvorfor den mørke, dystre stemningen? Fikk veldig høstfølelse av disse bildene, men det er da fortsatt sommer og grønt ute 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Jeg er enig at ikke alle bildene peker i retning av sommer, men det er jo et spørsmål om preferanser og hva man ønsker å oppnå. Man har jo artistisk frihet som fotograf, og her var målet å vise frem hvor dramatisk den norske naturen kan være 🙂

   1. Er ikke naturen dramatisk nok i seg selv uten redigering?

    Det er jo litt sørgelig at et av verdens vakreste landskap ikke er godt nok i seg selv.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Limer inn svaret jeg ga tidligere:

    Når du tar et bilde med mobilen din, evt. et annet kamera, så redigerer mobilen/kameraet bildet ditt. Den legger på kontraster, gjør det skarpere og mer «fargerikt». Vi tar bilder i RAW, dvs. at du får et flatt, kontrastløst og uskarpet bilde som MÅ etterbehandles for at det skal kunne vises frem. I tillegg fanger ikke et kamera opp alle de ulike eksponeringene som et menneskelig øye fanger opp, for å gjengi noe sånt må bildet etterbehandles.

 18. Hvis norsk natur er så fantastisk hvorfor trenger han da endre den? Synes tydeligvis ikke den er fin nok ettersom dere velger å reinere lys, kontraster mm.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Når du tar et bilde med mobilen din, evt. et annet kamera, så redigerer mobilen/kameraet bildet ditt. Den legger på kontraster, gjør det skarpere og mer «fargerikt». Vi tar bilder i RAW, dvs. at du får et flatt, kontrastløst og uskarpet bilde som MÅ etterbehandles for at det skal kunne vises frem. I tillegg fanger ikke et kamera opp alle de ulike eksponeringene som et menneskelig øye fanger opp, for å gjengi noe sånt må bildet etterbehandles.

   1. Jeg vet ikke alt om kamera som dere, det er det dere som kan. Selv om bildet må etterbehandles, er det jo ikke slik naturen ser ut. Var å gikk Hardangervidda for to helger siden, og det ser jo ikke sånn ut. Så jeg bare synes det er rart og fortelle i detalj om hvor vakker norsk natur er, som den virkelig er, også velge og etter behandle bildene så de ser annerledes ut enn hva den gjør.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Naturen kan fint se sånn ut på en høstdag 🙂 Og at man velger å gjøre endringer på noe, betyr ikke at man ikke synes det opprinnelige er vakkert 🙂 Det handler bare om hvilket uttrykk en ønsker.

   3. Men ja, du svarte meg på det jeg spurte om. Hvorfor dere gjør det og som du sier er det nødvendig.

   4. Nei, absulutt ikke. Du skriver jo at du synes norsk natur er fantastisk. Derfor samsvarer det bare ikke med bildene og at du skulle ønske å endre de for å oppnå et uttrykk. Hvilket utrykk da? Et annerledes enn norsk natur hvertfall.

   5. Caroline Berg Eriksen

    Norsk natur kan fint se ut som på disse bildene. Det er på ingen måte noe unorsk over det. Minner meg om en sen høstdag, med regntunge skyer hvor solen bryter gjennom og skaper kontraster i fjellet.

   6. Men ser du poenget mitt?
    Hvorfor redigere norsk natur?

   7. Caroline Berg Eriksen

    Som jeg skriver over: for å skape et annet, mer ønskelig uttrykk, men fortsatt godt innenfor rammene av norsk natur.

    Jeg får et inntrykk av at du tror det er gjort større endringer enn hva som egentlig er gjort. Det eneste som er gjort er å tweake grønnfargen til mer høstlige farger, samt forsterke de skyggene og kontrastene som allerede er der.

   8. Rita engen

    Ja, ser at det er gjort noe med grønnfargen siden alle bilene har blitt turkise. Tror bildet haddet vært fint nokuten redigering..

   9. Caroline Berg Eriksen

    Turkise? Da tror jeg du må kalibrere skjermen din.

   10. Bilene på det første bildet er turkise på min skjerm å. Så syns jeg det er litt merkelig å få frem kontrastene i fjellet ved å mørklegge alle bildene, alt går stort sett i ett. Lars Krsitian må selvfølgelg få leke seg i photoshop, men kunne ønske han ikke gjorde det med den vakre norske naturen vi har…

   11. Caroline Berg Eriksen

    Da tror jeg du må kalibrere skjermen din også :/ Det er to turkise biler, den ene stod foran oss og VAR turkis. Det eneste som er endret fargemessig er at det grønne er gjort mer høstlig. Ellers er alle fargene som de var da bildet ble tatt. Faktisk er det ikke gjort noen endringer som påvirker veien og bilene, da disse ble maskert.

   12. Rita engen

    Ser på iPhone og PC . Det øverste bildet, bilene i veien er helt klart turkise. Ikke noe galt med skjermene mine altså

   13. Caroline Berg Eriksen

    Som nevnt så er det ikke gjort noen endringer på fargene på bilene. De er slik som de var da bildet ble tatt 🙂

   14. Nå har jeg sjekka bildet på alle pc’er, nettbrett og telefoner som vi har hjemme, og det er turkisk på alle skjermene. Hvis alle ser turkis, men ikke dere. Det kan ikke tenkes at dere må justere skjermen da? 🙂

   15. Caroline Berg Eriksen

    Vi kalibrerer skjermene ukentlig 😉 Mem det kan godt være at bilene er turkise, for det ble ikke endret noe på fargene på veien.

   16. Jeg bare lurte på hvilken farge på bilene ser dere?

   17. Caroline Berg Eriksen

    Vi ser nok det samme som de fleste av dere, men de fargene som er på bilene er faktisk de fargene som var da bildet ble tatt 🙂 Har oppdatert bildet nå og maskert bedre ut de feltene som var turkise.

    Men det er interessant å diskutere dette med mennesker som ikke har sett det originale bildet, eller var tilstede da bildet ble tatt. Neste gang skal vi passe på så det ikke er så mange turkise biler når vi tar bilde 😉

   18. Hvis vi ser det samme, så er det vel litt merkelig å be folk om å kalibrere skjermene sine. Kunne unngått masse diskusjoner i kommentarfeltet også

   19. Caroline Berg Eriksen

    «Som de fleste». Det er ikke uvanlig at noen skjermer er feilkalibrert, det er blant annet derfor vi kalibrerer skjerme ofte siden vi jobber med bilder. Når det er sagt så var det enkelte områder i bildet som hadde fått en turkis farge, men det gjaldt altså ikke alle bilene.

  2. Nei, jeg tenker egentlig ikke at det er gjort noe mer enn det. Men tror ikke du skjønner poenget mitt og jeg skjønner heller ikke ditt ønske om å skape et utrykk. Jeg er ikke fotograf, det er det du som er. Så u must know best. Dette gikk veldig langt. Sorry for det. Bare ble litt forundret over samspill mellom tekst og bilde.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Det er lov det, Rose 🙂 Bilder og annen type kunst handler jo om subjektive opplevelser. Det Lars-Kristian liker, liler ikke alltid jeg, osv. Og i dette tilfellet er du uenig med hvordan Lars-Kristian sin kunsteriske frihet kommer til uttrykk. Det har du lov til 🙂

  3. Sara Katrin

   Rose:

   Jeg jobber som fotograf selv og tar mye bilder av landskap og natur. Selv tar jeg mye bilder med lang lukkertid og filter for å få en slør effekt på f.eks fossefall og elver. Resultatet blir ikke slik du ser det med øyet, men det er et kunsterisk uttrykk som vi fotografer ofte bruker for å gjøre bildene enda mer spennende og eventyrlig.

   Og dette med redigering, handler ikke om å forandre landskapet eller motivet du tar bilder av. Det er som Caroline sier – når du tar bilder i RAW format er bildet flatt og uttrykksløst og du må derfor legge på kontrast, fjerne highlights for å få frem mer detaljer i de ulike elementene, samt forsterke fargene slik at det blir mer naturlig. Men så er det også noe som heter å sitt eget kunsteriske preg på sine bilder. Det fins nemlig ikke noe fasitsvar på hva som er rett og galt hva gjelder bilder en tar. Alle har sin egen stil og alle redigerer derfor bildene sine forskjellig.

   Det er heller ikke naturlig når en tar bilder av en bil i fart på kveldstid med lang lukkertid, men det kunsteriske uttrykket gjør bildet bare enda mer spesielt enn det du ser med øyet.

   1. Sara Katrin

    Rose: sjekk gjerne instagramkontoen min fotograf_sarakatrin..Der ser du masse landskapsbilder jeg har tatt. Kanskje det kan gi deg en bedre forståelse for hva det vil si å ha sitt eget personlige og kunsteriske preg på bildene.

  4. Det er greit å stille kritisk spm osv, men denne uendelige kveruleringen er veldig slitsom å lese. Skjønner ikke hvorfor det må bli oppstyr av at de velger en type stemning i bildene sine. :-/

 19. Synes slike dramatiske, «dystre» bilder gjør seg så fint i glass og ramme på veggen! Hadde jeg vært deg, hadde jeg kastet alle de upersonlige plakatene du har rammet inn og heller fått opp noe som du/dere selv har fotografert!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt enig med deg 🙂

 20. Disse bildene bør opp på veggen! Dramatiske og vakre 🙂

 21. Austevoll❤️

 22. Fantastiske fine bilder <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Mariann 🙂 <3

 23. Jeg blir helt svett av alle som har så mye meninger, de skulle heller ha brukt litt tid på å bare nyte disse vakre bildene og drømme seg inn i dem. Jeg syns det er nydelige bilder og jeg er imponert over alt du det flotte arbeidet du legger ned i dette og ikke minst imponert over at du takler så mye meninger til enhver tid. Fortsett ditt fantastiske arbeid, jeg koser meg med fine innlegg og vakre bilder rett som det er fra bloggen din:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Trine!! <3

 24. Hei! Jeg bare rådigger jakken din her, og har lest i ett tidligere innlegg att den kommer fra Gina(?). Har lett etter den, men kan ikke se den på siden deres. Er det en litt eldre jakke? 🙂
  Elsker bloggen din, og her var det masse fine bilder!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Maiken! 🙂 Jakken kommer fra Gina Tricot, fra Anine Bing sin kolleksjon for dem 🙂 Den er utsolgt på nett, men finnes kanskje i utvalgte butikker fortsatt 🙂 Jeg var heldig og fikk tak i en siste i Oslo i sommer 😀

   Klem til deg!

 25. Jeg synes både du og din kjære har blitt fantastisk flink med kamerateknikk og redigering de siste årene. Jeg er helt enig med deg i at bildene deres gjør seg best med dramatisk svarttoning.

  Kunne du fortalt litt om hvilken drone dere benytter, og hvilke innstillinger eller lignende dere benytter i Lightroom/Photoshop? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Vi bruker Mavic Pro. Innstillinger i photoshop/camera raw varierer jo veldig, det kommer helt an på hvilket bilde det er snakk om :/ Er det noen spesielle du sikter til?

   1. Takk for svar!

    Ser dere har veldig god eksponering. Bruker dere ferdige pakker i Lightroom, eller redigerer dere alltid manuelt? 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk 🙂

    Det er Lars-Kristian som redigerer, og han gjør det alltid manuelt 🙂

 26. Ønsker meg flere bilder fra vakre Austevoll

 27. Fy søren så flotte bilder! Dere er virkelig gode på fotografering! Ønsker dere en fin uke <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marie 😀 Det samme til deg og dine <3

 28. Nydelige bilder og dyktige fotografer:D klem fra Stavanger

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 29. Du har sikkert svart på dette tusen ganger før, men hva slags speilrefleks har dere? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Canon 5D og 6D 🙂 Men vi bruker stort sett bare 5D.

 30. Jeg synes nå bildene er fine. Men vil bare bekrefte at det er turkist hos meg også. Man ser det også på bildet med reinsdyrfellene, på lappene med pris. Regner med de skal være hvite.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Nei, de lappene var turkise faktisk 😀 Men jeg ser nå at det er noen turkise felter i fjellet, har ikke lagt merke til dem før :O Så dere har rett! 🙂

 31. Ofte når jeg ser vakre naturbilder får jeg nesten sug i magen. Jeg blir slått av naturens skjønnhet. Nå når jeg ser disse, må jeg konsentrere meg skikkelig for å få med meg hva bildet viser. Jeg blir ikke overveldet av den storslåtte naturen, selv om jeg ved nøye gransking ser at naturen er fantastisk.
  Dere har fått mye tilbakemelding på bildene, så min kommentar blir kanskje overflødig, men jeg vil allikevel fortelle hvordan bildene virker på meg. Dere som har kjørt den strekningen og som har naturopplevelsene friskt i minne, vil sikkert oppleve den «wow effekten» av bildene. Jeg derimot må «jobbe» litt for den følelsen.
  Ellers vil jeg si at det er veldig hyggelig at dere deler bilder. Håper på mange flere naturbilder (uredigerte sådan 😉 )

 32. Utrolig fascinerende at noen gidder å gå inn på denne bloggen bare for å lete etter noe de kan pirke på. For meg lyser det bare misunnelse lang vei. Blir helt matt av at man ikke kan unne folk det de jobber for og innse at folk lever av forskjellige ting. Synes dere takler rariteter fra lesere på en god måte og virker som tvers igjennom snille, gode mennesker

 33. Lekkert!
  … og vil du si meg hvor buksa er fra?

 34. Siden samboeren min er fotograf er jeg godt kjent med både RAW-format og redigering i forskjellige programmer, og jeg tenker at foto er kunst og enhver fotograf må kunne få formidle det han/hun ønsker gjennom sine bilder 🙂 Dette var flotte bilder som jeg absolutt kunne sett for meg å hengt opp på veggen! Som vanlig har jo ting en tendens til å ta litt av i kommentarfeltet ditt, men jeg tenker at det kanskje er litt forvirrende for leserne dine når du presenterer bildene som «this is Norway» når det tilsynelatende ikke er helt sånn i levende livet. Jeg synes bildene var nydelige, men kanskje smart å presisere at dette er «deres tolkning» av det dere så? Så slipper folk å tenne på alle plugger xD

 35. Så utrolig nydelige fantastiske bilder! Har virkelig lagt merke til de fantastiske bildene du har tatt i det siste – virkelig inspirerende! Elsker det mørke preget! Hvilket kamera/linse bruker dere og hvordan/hvilket program bruker dere for å redigere? ☺️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *