oppskrift-onsdag: imam

Jeg smakte imam for første gang da jeg var på Lefkos nylig, og oh my! Den perfekte vegetarretten om du spør meg! Jeg vet at mange bruker imam som tilbehør til for eksempel kjøtt, og dersom de kun skal spise dette tilsetter de ofte kjøttdeig, men jeg fikk den helt enkelt akkurat slik som du ser her, og derfor har jeg forsøkt å lage den ca. lik 🙂 En helt fantatsisk rett! 


til 3 trenger du 

♥ 4 auberginer ♥ 2 gule løk ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 600 g. hakket tomat ♥ 250 g. fetaost ♥ frisk persille ♥ 1 ss. kanel ♥ salt + pepper ♥ 2 ts. sukker 


slik gjør du 

Skjær stilken av auberginen og legg dem i en stor kjele med vann. De skal koke i 10 minutter – de flyter gjerne opp til overflaten, men prøv å sørge for at alle sidene har vært under vann slik at de blir kokt ca. likt over hele. Da er det lettere å skrape ut kjøttet 🙂 Etter koketiden lar du dem ligge i kaldt vann i 10 minutter. Del auberginen i to og skrap ut kjøttet med en spiseskje. Legg skallet opp ned i en ildfast form, ha en del olje i bunnen av formen og også over auberginen. Dryss over salt og pepper. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. 

Ha olje i bunnen av en stor kjele, hakk løk og hvitløk og stek dette på medium varme til det blir gyllent. Tilsett hakkede tomater, kanel, sukker, salt og pepper. Rør inn finhakket persille. La dette putre i ca. 20 minutter.

Del opp auberginkjøttet og rør dette inn i gryten. Når aubergineskallet inni ovnen er klart, deler du det opp i strimler og tilsetter dette også. Smak til med krydder underveis 🙂 Serveres med fetaost og frisk persille for en lett rett som for eksempel lunsj, eller over spagetti til middag 🙂 Håper det smaker! 

26 kommentarer

 1. Hei! Kunne du hatt et innlegg hvor du viser alle rom i huset i samme innlegg?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂 Du finner en video fra en tid tilbake som du gjerne kan se på: https://www.youtube.com/watch?v=KRNED94o9AM&t=

   Lager en ny når alt er klart 😉 Har gjort noen endringer siden denne filmen 🙂

 2. «İmam bayıldı» (imamen besvimte) heter retten 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, skrev det på facebook da jeg linket innlegget 🙂 Men i menyene på Lefkos stod det faktisk bare imam 🙂

   1. 🙂

 3. Yummi, det så uendelig godt ut. Har hørt om Imamen besvimte, men aldri sett eller smakt det. Dette skal jeg jammen lage en dag i ferien min som starter om en uke.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, det må du prøve 😀

   Klem til deg!

 4. Imamens fristelse har jeg også sett at denne heter i Hellas. Og det er en god vegetarrett. Men er det ikke mye med en ss kanel?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg brukte såpass :p Men det er derfor jeg skriver at du må smake til, jeg tar det som regel helt på slumpen 🙂

 5. Savner bilder av fremgangsmåte for å få litt variasjon i innlegget. Det blir litt kjedelig med bilder av den samme tallerkenen i ulike vinkler.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for innspill, Tonje !:)

 6. Vakre tallerkner. Hvor heter de?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg husker ikke, dessverre :/

 7. Det der så virkelig godt ut, det må prøves! Takk for inspirasjon<3

 8. Ser nydelig ut!

  Jeg lurer på en ting, lille frøkna mi på 3 år skal snart ta barnehagebilde, men jeg husker nesten ingen av de fine nettbutikkene! Jentene dine er alltid så fint kledd, vet du om noen nettbutikker i Norge (så jeg slipper toll), som selger fine langermet kjoler?

  Ønsker deg en fin kveld!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gullkorndesign, lille Martine, babyshop, småungene, zara – det er de jeg kommer på i farten 🙂

 9. Dette så kjempegodt ut, det skal jeg lage Men du, hvor kommer det lekre serviset fra? Takk!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg bestilte det via room21 for 1 år siden ca. 🙂 Helt nydelig <3 Store og fine!

 10. Nå er jeg spent på om du har fått kjøpt ekte fetaost ett sted? Hvor og hvilken i såfall?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja!! Fant på Kiwi! Så goood!

 11. Mulig… hvilket merke? Skal lage denne retten den så deilig ut men jeg vil ha ekte fetaost tenker jeg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kolios 🙂

 12. Martine Dammyr

  hei, hvor er serviset fra? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg husker ikke, dessverre! Men jeg bestilte det fra room21 for over 1 år siden 🙂 Det er mange som spør, så jeg skal prøve å finne det ut :p

 13. Tror det heter Rustic, (serviset)

 14. De har noe lignende på Sicilia og, fantastisk godt! Masse nyhøstede auberginer, fantastisk, fantastisk, min favorittgrønnsak/frukt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *