treningstirsdag – tren magen på 20 minutter

Jeg har lyst til å dele en nytt treningsprogram hver tirsdag, og dermed starte en ny spalte som enkelt og greit heter treningstirsdag – helt i tråd med oppskrift-onsdag 😉 Å trene effektivt er absolutt det beste for meg – jeg vet at jeg sier det nesten hver gang jeg snakker om trening og øktene mine, men jeg kan virkelig ikke få sagt det ofte nok. Det skal ikke mye til! Da vi var i Hellas nettopp trente jeg vel rundt 4-5 økter i uken, men jeg hadde bare 5 løpeturer totalt. Jeg MÅ ikke alltid løpe for å føle at jeg har trent, selv om jeg synes løping er gøy og gjerne gjør det i sammenheng med sirkeltrening – men på ferie prioriterte jeg annerledes og det hender at jeg må gjøre det i hverdagen også. 

Noen ganger strekker ikke tiden til å gjennomføre økter på 1 time eller mer, og da er det så digg å vite at alt er bedre enn ingenting. En intensiv økt på mellom 20 – 30 minutter gir meg også den følelsen jeg elsker når jeg har trent, og det vil jeg så gjerne at alle skal vite! Også de som føler at trening er et ork eller noe som ikke passer inn i en hektisk hverdag. Det må ikke ta så mye av tiden din! Og dessuten – effektivt er nesten enda morsommere 🙂 Økten jeg skal dele i dag er en sirkeløkt som går på mage, denne gjorde jeg i Hellas, men jeg gjorde den også i dag tidlig. I Hellas varmet jeg opp med høye kneløft, jeg gjorde vel 40 stykk x 3, og så satte jeg i gang. Her hjemme løp jeg 5 kilometer først, og så gjorde jeg denne 🙂 Valget er ditt, alt du trenger er egentlig 20-25 minutter, så er du ferdig trent 😉

30 x low plank knee to elbow 

30 x high plank knee to elbow 

30 x russian twist 

30 x leg raises 

20 x single leg v-up 


Programmet repeteres 4 ganger. Dersom du er usikker på noen av øvelsene, kan du ta en titt på instastoryen min – der ligger det video ute av alle sammen 🙂 Navnet er carolinebergeriksenno om du ikke følger meg fra før 🙂 

47 kommentarer

 1. Så nydelig du er, Caroline <3

 2. Litt off-topic, men hvordan har du satt opp håret her? Fint og praktisk oppsett!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Jeg har bare surret en strikk rundt det og brukt masse hårnåler i nakken til det korteste håret 🙂

 3. wow:) asics shoes name?

 4. I dag på trening tenkte jeg over at jeg må bli flinkere til å ha et program til magemusklene. Så dette passet meg midt i blinken i dag

  Ellers vil jeg bare si (og takke deg) for den utrolig gode kvaliteten du leverer her inne. Føler at blogg Norge om dagen florerer av mediekåte smårips som tjener penger på helt feil grunnlag. Du er en utrolig fin motvekt til dette, måtte du fortsette i det uendelige ❤️

  1. Helt enig Sara! Caroline er utrolig profesjonell innen «bloggverden». Jeg leser ymse blogger innimellom, men Caroline og Camilla Phil leverer kvalitet hele veien.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Så utrolig hyggelig å lese, tusen takk 🙂

   2. Elisabeth h

    Heeeeelt enig! Mine to favorittblogger(e). Helt forskjellige, men kvalitet hele veien hos begge!

  2. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Sara! Så herlig å lese 🙂

 5. Dette er ikke ment som kritikk. Du har en flott og veltrent kropp i den grad det måtte bety noe hva andre mener om kroppen din. Er du stolt av kroppen din, og er du komfortabel med å vise deg frem i bikini og/eller treningstopp slik du gjør her?

 6. På disse bildene ser man så godt hvor utrolig naturlig pen du er! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Tine <3

 7. Godt å se du har lagt på deg!

  1. HANNE. Du skriver vel ikke sånt til en annen person. Sier du det i ansiktet til folk også? Godt å du har lagt på deg ! Skaff deg litt «antenner»

 8. Madicken

  Hei Caroline.
  Takk for en veldig inspirerende blogg. Utrolig kjekt å følge deg og familien din!
  Kommer det noe inspo på treningsmoten for høsten? Du er vel fortsatt ambassadør for x-life?
  Stor klem.

 9. Ingebjørg

  Heisann,

  Så flott med treningstirsdag!

  Kunne du kanskje ved en annen anledning forklart litt mer omkring øvelsene? Disse betegnelsene sier meg dessverre ikke så mye…

  Ha en fin dag!

  Mvh.

  Ingebjørg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei, så bra at du liker det 🙂

   Jeg har lagt ut film av hver enkelt øvelse på My Story på instagram! 🙂 Brukernavnet mitt der er carolinebergeriksenno.

   1. Hei
    Fint innlegg:) jeg så filmene på My Story og de var også fine. Men litt dumt med My Story da det jo forsvinner og er vanskelig å finne tilbake til… enda bedre med for eksempel video nederst i innlegget.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Den ligger på highlights på instagramen min 🙂

 10. Elisabeth

  Dette skal prøves ut:)
  Takk for en inspirerende blogg.

 11. Tommel opp for treningstirsdag, god idé

 12. Ja! Dette passer meg midt i blinken! Elsker kjappe og effektive treningsøvelser

 13. Jeanette

  Kjempeflott innlegg! Korte ,effektive økter er min favoritt. Kjenner meg igjen i følelsen man får etterpå. Man får seg et skikkelig boost!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vet! Så digg 🙂

 14. Frøydis

  Jeg synes du ser flott ut. Sunn og sterk. Men det er klart at du har en helt annen kropp nå enn før du fikk barn.

  1. Det er faktisk så obvious at en kropp forandrer seg etter graviditet at det både er unødvendig og sosialt uintelligent å påpeke det…

 15. Utrolig fin shorts/tights,- hvilket merke er det!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Odd Molly 🙂

 16. Liker godt disse korte øktene 🙂 denne her var ganske tung :’D

 17. Caroline

  Yay for treningstirsdag! 🙂
  Kanskje du kan gjøre noen sammenfatningsinnlegg slik som du i blant gjør på oppskritsonsdag med eldre treningsopplegg du har på bloggen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt! Tusen takk for innspill 🙂

 18. Amflora

  Så flott at det blir en fast dag med fokus på trening – det har jeg savnet mer av.

  Jeg bruker trening for å slappe av, bruker minst 1.5t per dag, slik passer ikke korte og intense økter for meg. Kan du skrive innlegg om diverse utstyr (pulsklokker, treningsdagbøker, etc) også?

  Kanskje du også kunne utvidet litt, til fjellturer, skiturer og lengre løp?

  Alt av interesse for å si det slik 😉 du er veldig motiverende med dine treningsinnlegg uansett.

 19. Hei.
  Jeg lurte på om du hadde noe bra treningsprogram for gravide eller noen gode tips? 🙂 Tenker spesielt på styrkeøvelser.

 20. Så kjekt med treningstirsdag! 🙂 Hvordan er det forresten med trening og migrene for deg? Hender det at du får migrene av trening og har du i såfall noen tips til å unngå det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har fått migrene under to treningsøkter, men ikke noe mer. Jeg tror dette hadde sammenheng med andre ting også, ikke treningen. Likevel kan det jo være at nettopp det var en utløsende faktor. Jeg har erfart at masse vann er utrolig viktig, i hvert fall for min del. Samt søvn, der må jeg fortsatt bli bedre selv :/

 21. Jippi, for treningstirsdag! God idee. Takk for inspirerende blogg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så bra 😀 Tusen takk 🙂

 22. Kristin

  Hei! Fine øvelser, disse skal testes, og supert med treningstirsdag fremover:-) Ønsker meg videoer om det er noe du får til:-) Ser du har skrevet lengre opp at det ligger på instastoryen din. Jeg følger deg ikke der (kikker innom av og til), av den enkle grunn at jeg syntes det ble for mye (for hodet mitt!!) å følge med på alles snapstories,instagramstoryes osv, så jeg prøver å slutte med det, og holder meg til gode gamle blogginnlegg Kommer til å følge med på innleggene dine her uansett altså – om det blir video eller ei, men ville bare gi en tilbakemelding. Ha en fin dag!

 23. Kristin

  Må si jeg blir litt oppgitt over enkelte lesere. Hvorfor må dere kommentere Caroline sin kropp? Det er ganske normalt at man er slankere i starten av tyveårene, enn når man er over 30 år. Jeg har alltid vært slank, trent, spist sunt, og hatt en aktiv livsstil, men merker nå som 28-åring at kroppen har fått mer former og muskler. Det veldig få som veier like mye som da de var 20 år. Om et par år regner jeg med at jeg og kjæresten skal skape en familie, og jeg er fullstendig forberedt på at kroppen kan forandre seg. Jeg tenker heller ikke det samme som da jeg var 21 år gammel og festet i Ibiza, og man forandrer seg etter som årene går. Tror det er utrolig slitsomt for Caroline å høre at enten er hun for tynn, eller så er hun plutselig «normal» som Kari Nordmann, eller at hun har lagt på seg. Det viktigste er at Caroline er fysisk aktiv, spiser sunt, og er en fantastisk mamma mener nå jeg. Det er dette som teller på sikt.

  Jeg synes du er superfit og flott jeg Caroline uansett hva 🙂

 24. Hei Caroline!

  Veldig gode ide’ med treningstirsdag! Må bare si at du ser utrolig flott ut!! Body goals 😉 vakrere og finere kropp enn noensinne spør du meg!! Klem <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Nina <3

 25. Hvor har du kjøpt den shortsen hen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra boozt / Odd molly 🙂

 26. Jeg blir helt stum av noen av kommentarene over her. Alt jeg tenker er: Tenk å ha født to barn og se så smashing ut!

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 27. Hej Caroline
  En av mina favoritbloggar ☺️ Undrar vad det är för Smartwatch du har ⌚️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, snille! Så koselig 🙂 Det er en suunto spartan 🙂

   Klem til deg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *