sommerferien 2018 er i gang

Hei dere! Vi har landet i ferieparadiset, tenk at vi skal være her i 14 dager – klyp meg i armen! Dagen i går gikk med til strand og bad med en gang vi kom frem til leiligheten og fikk satt fra oss koffertene. Deretter gikk vi og hilste på de hjertevarme menneskene som vi har blitt så godt kjent med i løpet av disse årene vi har kommet tilbake hit Det er så koselig å vite at de fortsatt er her sesong etter sesong, alltid med åpne armer, alltid så blide og imøtekommende. 

Og så denne leiligheten da! Så utrolig lekker og gjennomført! 

Dagen i dag måtte vi bare sove ut, reisedøgnet blir så langt når du står opp midt på natten med to små, og egentlig var vi litt døgnville hele gjengen. Vi har prøvd å få jentene til å komme inn i normal rytme igjen, og jeg tror vi har lyktes med det 🙂 Vi sov til ni hele gjengen (!) før vi spise frokost med en av de vakreste utsiktene i verden som nærmeste nabo. 


Det er bare så godt å være her, egentlig vil jeg aldri dra. Nå har solen akkurat gått ned, jeg sitter ute i bare en tynn sommerkjole og kjenner duften av saltvann mens jeg både hører og ser bølgene slå mot stranden. Jentene ligger og sover, og himmelen har den vakreste rosafargen du kan tenke deg. På den er det kun en eneste strek, som er månen. Kan jeg ønske mer? Ikke akkurat nå. Denne ferien er allerede alt jeg vil ha, det er så godt å bare være med familien og ikke ha noe som helst på planen. Å bare være. Det er ikke så ofte det er sånn som dette, og på sommerferie er det akkurat det vi trenger alle fire. Gleder meg til å dele nydelige bilder herfra og forhåpentligvis sende litt sjelero hjem til deg også 🙂 Ha en nydelig kveld! 

53 kommentarer

 1. Ser fantastisk ut!!Vi planlegger en tur til den øya og lurer på hva det heter der dere bor??God Ferie på Karpathos!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Lefkos, vakreste stedet i Hellas <3

   http://www.carolinebergeriksen.no/2017/06/19/fantastiske-lefkos-og-le-grand-bleu/

   Tusen takk 🙂

 2. Nyyt ferien! Misunner dere så!! Har ikke vært i varmere strøk på mange år, reiste alltid når jeg var liten. Senere årene har det ikke helt passet å dra. Nå har jeg ei på 3 år, og en på 6 uker. Har veldig lyst til å dra, men alle er såå negative til at det ikke blir noe ferie for oss voksne. Hvordan tenker du i rundt det? Min mor hadde jo alltid med oss, og jeg ser ikke helt problemet. Men har begynt å tenke litt på det siden alle er så negative. Feks når dere ligger ved bassenget på dagtid, føler dere det bare blir stress?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det blir jo annerledes, men bare på en god måte vil jeg si 🙂 Det er deilig med voksenferie og kun deg selv å tenke på, frihet på morgen og kveld osv. Men det er ingenting som slår et lite barn som kommer løpende opp av vannet og skriker at hun elsker å bade i Hellas <3 Jeg har så mange gode minner selv fra ferier i barndommen, min familie på fire var alltid 14 dager i utlandet om sommeren, og det var så herlig! Jeg vil gi dette til jentene mine også 🙂

   Ang. det du spør om, så kommer det nok veldig an på barna, men vi blir ikke stresset på stranden med dem. Denne stranden er perfekt for barn, passe langgrunn og med god plass til å leke i vannkanten. Myk sand – alt dette er jo viktig! Vi kan sitte på solsengen og se på at de leker i vannkanten, men vi må stort sett engasjere oss med barna, og får ikke ligge lenge stille. Men det er jo så gøy, selv om du kanskje i noen tilfelle bare vil legge deg på solsengen 😉 Med en på 6 uker blir det jo en del sovetid også vil jeg tro, men det varierer jo fra barn til barn.

   Tror ikke det blir noe problem for deg å reise på ferie, undersøk stedet godt på forhånd, reis med et åpent sinn og vær forberedt på en aktiv ferie, men i tillegg en ferie full av gode minner 🙂

   Ps! etter leggetid for jentene, er det voksentid for oss 🙂

 3. Du pynter så innmari på det! Sjelero, ingenting på planen.. alle vet at det funker ikke med barn i den alderen:-p det er solkrem i øynene, for varme barn, for kalde barn, slitne barn, slitne foreldre.. kom ikke her å lat som om noe annet..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Joda, det er travelt med to barn, og det går i ett på stranden. Ingen solkrem i øynene eller for varme barn hittil, men kun to stykker som skal bade HELE tiden :p Begge to elsker stranden, så der er det lite klaging. Den største jobben er å få dem bort fra den til måltider og leggetid. Vi forsøker å holde normal døgnrytme her nede, så da har vi kveldene fri og kan sitte og nyte de på terassen.

  2. Pynter på det? Har reist mye med dobbelt så mange barn som Caroline og LK har, og det har da aldri vært sånn som du beskriver. Det er ingen som har 100% idyll hele tiden, men så er det også noe med hva man velger å fokusere på. Kanskje du skal prøve å senke skuldrene litt?

  3. Noen må fokusere på det værste skjønner jeg… jeg har reist på sydenferie hvert år med min siden hun var 3. Blir 5. Gang nå. Og her storkoser vi oss alle sammen. Men så kjører vi ferie på barns premisser uten mye stress og mas! Ikke noe problem å slappe av for både store og små da.

   Kanskje du prøver for hardt?

 4. Ser kjempe fint ut 😀 Hvilken hotell eller sånn er det dere er på ? Nyt ferien til det fulle 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har leid en leilighet på Le Grand Bleu 🙂 Bodde her i fjor også i samme leiligheten.

   http://www.carolinebergeriksen.no/2017/06/19/fantastiske-lefkos-og-le-grand-bleu/

 5. Åååå ser herlig ut. Hvor leier dere? Har vært på Karpathos før men aldri på Lefkos.

  1. Caroline Berg Eriksen

   http://www.carolinebergeriksen.no/2017/06/19/fantastiske-lefkos-og-le-grand-bleu/

   Hvor på Karpathos har dere vært da? Om dere ikke har besøkt Lefkos kan jeg anbefale det på det sterkeste! Er så vakkert her, og ikke minst verdens koseligste lokalbefolkning. Selv om det er mange turister her, så er det stille og rolig, og selv i høysesongen er ikke stranden overbefolket.

   1. Vi var utenfor Karphathos by
    https://www.apollo.no/reiser/europa/hellas/karpathos/karpathos-by/hotell/alimounda-mare?productCategoryCode=FlightAndHotel&catalogueItemId=418259&page=priceCalendar&departureAirportCode=OSL&durationGroupCode=0&paxAges=18,18&departureDate=2018-07-17

    Ikke så barnevennlig strand her men vi var på bryllupsreise. Lefkos virker som har bedre strand da. Elsker Hellas. Neste år blir det Syros og ubergresk. Dit går det ikke direktefly en gang. Nyt ferien

   2. Caroline Berg Eriksen

    Der har vi bodd to ganger før 🙂 Kjempefint hotell!

 6. Jeg (pluss mine) er også (as usual) i Hellas. Digger at du reiser til Hellas framfor fisefine Italia eller Frankrike. Men, godt å se du har funnet roen og nyter det å bare være… Fortsett med det! Altfor ofte avsluttter du ferier med å si at du ser sååå frem til trening og alle mulige prosjekter og at du ikke kan vente med åkomme hjem og begynne. God ferie!

 7. Hei. Hvilket hotell bor dere på i Lefkos?

 8. Der så det kjempefint ut Hvor er dere? God ferie☀️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi er på Lefkos på Karpathos 🙂

   Bor her: http://www.carolinebergeriksen.no/2017/06/19/fantastiske-lefkos-og-le-grand-bleu/ (Innlegget er fra i fjor)

 9. blouse brand?

  1. Caroline Berg Eriksen

   zara 🙂

 10. Så deilig. Hellas er jo fantastisk. Nyt ferien, hverandre og eget selskap <3 Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 11. For en herlig tekst, jeg kan lett leve meg inn i den deilige feriefølelsen (-:
  Kos dere masse <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig å høre <3

 12. Vi har bodd der to ganger, og det er skjønt der. Nå er vi på Maldivene, og ifjor på Bali. Nå stemmer jeg imot flere slike lange reiser(jeg som ikke vil reise engang). Flyturene er sååå lange, men jeg gjør det for barna. Nå er min mann og enige at fra nå av blir det kortere turer. Jeg reiser så mye i jobben og er dritlei. Ikke holder jeg ut varmen heller. Må ikke si det høyt engang, da jeg vet vi er heldige. Lengte lengte til hytta ved sjøen hjemme. Dere tåler sikkert en del varme før dere tar kvelden. Kos dere alle! PS savner du ikke hundene? Det gjør jeg.

 13. WOW SÅ DEILIG B) Får skikkelig feriestemning bare ved å lese den nydelige bloggen din <3

  KOOOS dere masse!

  (Sol, sommer og det varme været er i stor kontrast til toppluene som råder på bloggheaderen din 😉 hi hi hi 😉 )

 14. Så deilig! Hvor bestiller dere gjennom? Ser det er veldig populært, var det vanskelig å få rom?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi bestiller direkte med de som driver det 🙂 Bestilte dette da vi var her i fjor, hadde vært umulig hvis ikke :p

 15. Ååh ser jo så fantastisk ut! Kos dere masse, det fortjener dere virkelig! ❤
  Jeg har et lite spørsmål: jeg har en datter som er ca 7mnd yngre enn Naia, og vi skal til Hellas om 4 uker. Så hva er det dere pakker med til henne? Termometer, bleier osv? Er så greit med en annens liste tilfelle jeg glemmer noe, og kommer på det på Gardemoen ellers ha en nydelig ferie og senk skuldrene! ☀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Lager gjerne en liste når vi kommer hjem 😀 Hun får fortsatt mme, så tar i hvert fall med det – sånn i farten 😉

   Klem!

 16. Helt herlig!! Hvor er den rosa kjolen/skjorten fra? Nyyyt dagene der nede!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Zara 🙂 Tusen takk, Caroline <3

 17. Ser nydelig ut ❤️ Reiser dere med fly på egenhånd eller gjennom feks ving ? Lander man da på Karpathos ? Kos dere masse ☀️ Klem til dere

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er helt nydelig <3 Vi lander på Karpathos og kjører ca 40-45 min. til Lefkos (anbefaler taxi, bussen er nesten garantert bilsyke #svingeteveier) Vi har bestilt flyet via Apollo, men booket hotell / leilighet på egenhånd 🙂

   Klem!

 18. Hei!
  Jeg er hellasentusiat () og planlegger gjerne neste års ferie før vi er ferdige med årets har sett på karpathos flere ganger, men havner som regel i Kykladene eller på vestsiden av Hellas. Neste år tenke jeg å prøve karpathos/lefkos. Lefkos ser vakkert ut. Akkurat sånn som jeg liker det. Små, enkle hotell med stranden og havet som nærmeste nabo. Kan jeg spørre hva hotellet dere bor på heter? Kombinerer dere en uke på lefkos mens en uke i pigadia?

  Jeg har to barn som til neste år vil være 4,5 og 2 år. Vet at det ofte er problemer med barnestol på små hotell. Er det det på det hotellet dere bor på?

  1. Caroline Berg Eriksen

   I fjor var vi 5 dager i Pigadia, på hotellet Alemonde mare (utrolig flott sted), men i år skal vi kun være her 🙂 Synes faktisk 9 dager her i fjor var litt lite – haha! Det er bare så deilig her <3 Vi bor i nummer 5 på Le Grande Bleu, vakkert sted og stranden rett nedenfor er perfekt for barn! 🙂 På rommet her er det ikke stol, men begge sitter fint i stolene som er her (sitter her til frokost og som regel til kvelds) På Alimonde husker jeg ikke hvordan det var å få stol på rommet, men det var mange på hotellet 🙂 Lefkos har masse barnestoler, de eeelsker barn her <3 og jeg er sikker på at du kan låne med en stol fra Le Grande Bleu sin restaurant om dere skal bo her og du spør om det 🙂

   Du kan gjerne kikke litt på innleggene fra i fjor om du blar fremover fra dette: http://www.carolinebergeriksen.no/2017/06/11/pigadia/

   Her er det litt fra Pigadia og litt fra Lefkos 🙂

   Klem!

   1. Tusen takk! Skal sjekke ut hotellet har tenkt litt på å kombinere lefkos med en uke i pigadia, siden både mann og barn har behov for litt liv rundt seg da tenkte jeg å ta en uke i pigadia først og avslutte med lefkos. Men jeg lurer på hvordan stranda i pigadia er? Har hørt at den er lang og varierer i kvalitet?
    Hvordan gjør dere det med taxi og barn? Har taxien bilstol eller har dere med egen?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg husker ikke så mye av stranden i Pigadia fordi vi aldri var der. Så den kan ikke ha vært så veldig bra 😉 På Lefkos er det mange strender, og man kan finne viker hvor man er helt alene om man ønsker det. Det går fint med taxi, men vær obs på at du må beregne mer ventetid om du trenger barnesete 🙂 Leier du bil går det fint om du sier i fra på forhånd at du trenger barneseter 🙂

   3. Skjønner
    Leier dere bil fra flyplassen til lefkos eller tar dere buss?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Vanligvis tar vi taxi, men nå satt vi på med bussen til Apollo. Usikker på om jeg vil anbefale akkurat det, Taxi koster det samme om man er 2 voksne og er mer behagelig. Jeg ble ordentlig uvel av bussturen denne gangen, så hjem igjen blir det taxi som vi har gjort tidligere 🙂

 19. For et nydelig og avslappet innlegg – sjelroen kom hit til meg hvertfall <3 Det er herlig å reise på ferie med de små og skape gode sommerminner. Ønsker dere en riktig god ferie alle sammen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så godt å høre <3 Tusen takk, Ina! Og det samme til deg og dine <3

 20. Så fantastisk fint! Fikk helt feriestemning av å se disse bildene og lese teksten. Håper dere får en kjempefin ferie sammen <3

  Gleder meg til å klikke meg inn og se flere feriebilder 😀 Håper likevel du ikke stresser med bloggen men heller tar det når du får lyst. Alle trenger litt ferie!

  PS: Takk for masse bra inspo til overraskelsesbursdag!

  Klem fra fast leser siden (nesten) helt fra start 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dette var så hyggelig å lese, Sarah 🙂 Tusen takk!

   Håper overraskelsesbursdagen blir topp, halve moroa er jo å planlegge det, og så topper det seg i det øyeblikket det faktisk skjer! Så gøy 🙂

   En god sommer til deg! Stor klem 🙂

 21. Skal dere bo på samme hotell hele tiden?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, denne gangen skal vi det 🙂

 22. Hei. Jeg har feriert på Karpathos før, men reiste med apollo. Reiser dere med charter eller bestiller dere fly og hotell alene? Hvis.. Hvilket flyselskap bruker dere da? Jeg kunne ikke se at det går et fra gardemoen.

  God ferie 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har bestilt fly via Apollo, men booket hotellet privat 🙂

 23. Kos dere på ferie, ser ut som en nydlig plass 🙂 forelsket oss i Kreta vi da.. Haha. Lurer på. På slike små øyer, hvordan er maten der? Min datter var akkurat på en liten øy. Der ble de mat forgiftet. Noe vi aldri har opplevd på kreta etter 12 år.. Kan selfølgelig vært veldig uheldige.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tror ikke det har noe med størrelsen på øya å gjøre, men heller den spesifikke restauranten i de aller fleste tilfellene. I tillegg går det an å være uheldig :/ Lars-Kristian ble f.eks matforgiftet på det som av mange anses som den beste restauranten på Gran Canaria. Så det kan skje selv den beste :/

 24. Hei!
  Vi skal til Karpathos by for første gang i år, lurer på om du kunne anbefalt oss noen resturanter? 🙂 (skal bo like ved Pigadia) Takk for hjelp <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er mange fine restauranter der, men jeg har skrevet en liten guide her: http://www.carolinebergeriksen.no/2012/06/25/karpathos-pa-7-dager-guide/

   Både Pelagos og Taverna Mesogios er fine 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *