surprise party: it’s all in the details

inneholder reklame

Når jeg skal planlegge fest, har jeg alltid et tema eller en rød tråd i bakhodet – på den måten synes jeg det er lettere å vite hva jeg ønsker og ser for meg. I tillegg blir kommer jeg fortere frem til sluttresultatet og selve prosessen blir mer oversiktlig og ikke minst – utrolig morsom! Lars-Kristian elsker øl og sier aldri nei til en burger, dette måtte jeg ha med som en viktig del av festen. Greit nok at han liker både vin og gourmetmat også, men ettersom jeg ønsket å ha denne festen i hagen og i tillegg ønsket å gjøre den så maskulin som mulig, synes jeg burger, øl, grill og partytelt gikk suverent hånd i hånd. Her kommer noen detaljbilder fra lørdagens fest! 

Så fort Lars-Kristian hadde fått med seg jentene og kjørt bilen ut av garasjen på lørdag, sendte jeg melding til teamet som skulle hjelpe meg: kysten er KLAR! Vi hadde 4 timer på å sette opp partytelt, pynte med ballonger, dekke bord og handle inn alt det siste som vi manglet. Å si at timene gikk fort, er å underdrive. Det var en del ting jeg hadde utsatt å handle fordi det var litt begrenset hva jeg kunne klare å drasse inn i huset uten at han oppdaget det 😉 Jeg hadde allerede sneket inn masse hageleker og noe dekor, men snacks, vin, øl og en god del annet måtte handles inn på lørdag. Dette hjalp Anette meg med, og da teltet var oppe etter en drøy time, sørget de fantastiske jentene fra (REKLAME) Festlige Ting for at det ble partyklart!

Jeg har hatt tett dialog med dem siden jeg startet å planlegge bursdagen, for jeg visste at dersom jeg skulle gå all in og jeg kun hadde noen timer til rådighet, trengte jeg hjelp. De laget det akkurat som jeg så for meg, i akkurat de fargene jeg ønsket. Tusen millioner takk for hjelpen! Dere løfter enhver anledning med både humøret deres og dekoren deres 🙂 Sjekk ut den festlige hjemmesiden deres HER 😉 

(REKLAME) Har dere sett så fantastisk bordet ble? For meg var det viktig å dekke noe som ikke var for feminint, det skulle var maskulint og rustikk. Sammen med dyktige Margrethe fra Table Tales sørget vi for å skape nettopp dette. Hun har absolutt alt du kan tenke deg av ting du trenger til å dekke tidenes festbord, inkludert bord og stoler, og hun hjelper til med alt fra servise og glass til bestikk, duk, servietter og dekor. Da hun til og med kunne imøtekomme ønsket mitt om å ha blomster i brune flasker (som hun faktisk eide mange av) tok jeg av meg hatten. Jeg tror ikke det er noe denne dama ikke kan ordne og jeg er så glad for at hun gjorde dette for meg! Sjekk ut hjemmesiden hennes HER og bli inspirert! 

Jeg hadde sett for meg å lage en del bord i hagen som kunne være kakebord, gavebord, matbord, bord til velkomstdrinkene og ikke minst – Lasses ølbord (her ba jeg alle gjestene om å ta med seg én pils til bursdagsbarnet, så det ble rimelig fullt tilslutt=happy Lasse), men det å få tak i øltønner i tre, var så å si umulig! I dag finnes det nesten bare engangstønner eller tønner i tinn, men etter mye research (og ukesvis med leting på finn.no) kontaktet jeg Borg Bryggerier som tilslutt klarte å grave frem noen tretønner til meg – tusen takk for lånet! Dessverre var de for små til at jeg kunne legge treplater over og lage bord, men de ble skikkelig kule til dekoren og temaet ellers uansett 🙂 

For å lage bord improviserte vi heller med det vi hadde fra før av, og så hadde Margrethe tatt med seg disse platene som var påtenkt øltønnene mine uansett, og de gjorde seg over hvilket som helst bord for å fullføre looken. Synes det ble skikkelig kult og var akkurat det jeg var ute etter 🙂  

Hvit sangria ble velkomstdrinken, den viste seg å være skikkelig populær 😉 Beholderne er fra Clas Ohlson. 

Bøtter i tinn fra TGR. 

Disse fine menytavlene fant jeg på Kremmerhuset, og for at gjestene skulle få en oversikt over hva vi hadde på menyen, spikret jeg den opp å treet rett i nærheten av grillen 😉 

(REKLAME) For anledningen leide jeg inn en grillkokk via Rent A Chef. Admir som grillet for oss jobber på EDO i Sarpsborg (en av byens bedre restauranter) og han er superdyktig! Jeg ville ha det ganske enkelt, men gjerne med forskjellige type burgere, så sammen ble vi enige om Holy Cow (huset burger) Drunken Cow (bourbonglasert burger) Spicy Cow (chiliburger) Confused Cow (kyllingburger) No Cow (vegetarburger) med tilbehør som grønn salat, syltet løk, tomat, agurk, søtpotet fries, aioli, mozzarella, ost, bacon, bourboundressing og jalapenos. Det var virkelig helt topp! 

Sjekk ut hjemmesiden deres HER – de kan leies inn til alle anlednigner, og leverer en kokk som kan lage hva du vil av mat for anledningen 🙂

(reklame) Kake må også til, og som alltid leverte Hancock en helt nydelig kake i tråd med teamet – akkurat som jeg så for meg 🙂 Sjekk ut deres hjemmesiden HER

Haha! Mange som ville gjort hva som helst for en bit av denne kaken 😉 


Å lage fest, og ikke minst å overraske andre og se uttrykket i øynene deres når de blir så glad, er det jeg synes er aller finest med bursdager eller spesielle anledninger. Det er derfor jeg går all in når for eksempel jentene har bursdag. Jeg kan planlegge i månedsvis, når jeg har en liten fritime mot slutten av en kveld eller en slitsom uke, fordi jeg synes det er så gøy. Når anledningen nærmer seg, kan jeg bruke flere kvelder på å gjøre ting klart, for at alt skal bli ferdig. Før Vaiana-bursdagen til Nelia lærte vi oss til og med å lage ballongbue 😉 Tid er ikke noe noen av oss har så mye av lenger, men når jeg planlegger slike ting, bruker jeg hver ledige mulighet til å komme et steg nærmere målet. Denne gangen var planleggingen alfa omega, jeg satt ca. 1-2 timer i uken over lang tid (mens Lars-Kristian var på fotballtrening) for å ro i land alt, men både dekking, pynt og andre forberedelser måtte gjøres på bare 4 timer og det hadde jeg ikke klart alene denne gangen. Jeg er så glad for alle som ville hjelpe meg for å få til dette, ikke minst alle de gode vennene våre som kunne komme fra både fjern og nær 🙂 Det ble en HELT fantastisk 35-årsdag for Lars-Kristian som virkelig fortjente det 🙂 Jeg tror (og håper) (og vet) at han hadde en kjempefin kveld – årets sommerfest! 

80 kommentarer

 1. flower hairband brand?:) very nice 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   The flowers are real 🙂

 2. Så du fikk stelt i stand en overraskelsesfest helt gratis.
  Så deilig :).

  1. At du gidder Elin? Gled deg heller over at noen gjør det «lille» ekstra for noen de er glad i når de har mulighet til det. Ser helt supert ut. Skulle gjerne vært der selv. :o)

  2. Caroline Berg Eriksen

   Gratis var det nok ikke 😉

 3. Utrolig bra Heldig er den du lager fest for!! Mange gode tips å ta med seg-liker godt denne type innlegg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Utrolig koselig å høre 🙂

  2. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Kjempegøy at du synes det, MiaM <3

 4. Anne B.

  Wow for en fest 😀 Tenker han ble veldig glad!
  Og for noen flotte bilder du tar i hvert eneste innlegg. Så fine og behagelige å se på, spennende detaljer.
  Har et ønske til innlegg: et fotoinnlegg. Med fototips, utstyr, ting å tenke på ved fotografering, litt om innstillinger og slikt. Vet du har hatt et slikt innlegg tidligere, men synes bildene deres har kommet seg mye siden den gang 🙂
  Hilsen ei som synes foto er spennende men er under «opplæring» 🙂

 5. Jeg tar av meg hatten, så utrolig gjennomført, Caroline! Det er jo så gøy å stelle i stand sånt. Jeg feiret nylig katten min sin 10 årsdag, og da er det gøy å gjøre alt «litt» over the top – det er jo allerede litt tåpelig med kattebursdag, så da er det bare å gå all in 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! 😀 SÅ koselig at du likte det 😀

 6. Pernille E.

  Digger sånne fester av den litt uformelle sorten. Alt er på stell og utrolig flott pyntet, men likevel avslappet. Når man i tillegg plusser på bra og blide folk, ja da blir det stemning da! Og nok en gang, fantastiske bilder!

 7. Hilde Karoline

  Kjempe bra innlegg . Vi har årlig sommerfest i partytelt. Har nettopp hadd sommerfest for i år men veldig masse tips til neste år. Liket utrolig godt at det var pyntet maskulint men samtidig smakfullt

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 For en utrolig fin tradisjon! 😀

 8. Slike innlegg som dette liker jeg utrolig godt. Så flott og gjennomført det ble, på alle områder. Elsket alt ved det. Til stor inspirasjon. Så ut som en fantastisk kveld!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Så utrolig koselig å høre 😀 Vi koste oss maks!

 9. Wow! Måtte vise bildene til mamma som skal ha 60 års kalas i sommer. Masse god inspirasjon og gode tips! Likte ideen om at alle gjestene tok med ei øl hver til LK! Liker sånne innlegg (sikkert fordi jeg er like glad i å planlegge bursdager og fester som deg). Takk for bra innlegg!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig! Så koselig at du likte det <3 Lykke til med feiringen av moren din 🙂

 10. Hyggelig med bursdagsfest, men ikke stort du gjorde på egenhånd her annet enn å se for deg hva og hvordan du ville ha det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg gjorde ikke mye på selve riggingen, nei, det hadde jeg ikke tid til 🙂 Da trengte jeg all den hjelpen jeg kunne få, hadde jo bare noen timer til rådighet 🙂

   Men hvordan det hele ble seende ut, tema, dekor, mat etc. er det jo jeg som har bestemt til slutt 🙂

  2. MEDEA. Hva er poenget med en sånn kommentar? Her deler Caroline av flotte bilder av en flott og gjennomført overraskelses fest for mannen sin, vi ser det har krevd mye planlegging og innkjøp + diverse. Er det for å dra gleden hennes ned? Det er så trist at du føler du trenger kommentere negativt på et så koselig innlegg som dette, det er ingenting overhode å sette fingern på annet enn glede, men så må det komme noen innimellom som skal ødelegge stemingen. Utrolig trist. har du ikke noe pent å si så ikke si det, det er ikke noe konstruktivt eller koselig over denne type kommentarer

   1. Dallis

    Lill: det er et fritt land enten du liker det eller ei. Du skaper dessuten mer bølger enn Medea

 11. Ann-Cathrin

  Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, and I love it. Elsker når detaljene blir prikken over i’n. Du kan virkelig arrangere både fester og bursdager. For meg er du en av de få toppbloggerene som virkelig fortjener hver krone du tjener, for du jobber virkelig med bloggen din. Uggene kommentarer fortjener kun å bli oversett…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! 😀 Så utrolig koselig å høre <3 Elsker å styre med denne type ting.

 12. Fantastisk borddekning! Maskulint og samtidig utrolig vakkert. Elsker vaseølflaskene! 😀 Og måten serviettene var foldet/’bundet’ på, wow!! 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var utrolig fint! 🙂

 13. ida Marie Fagernes

  så utrulig kult- får lyst til å lage fest selv 🙂 hvor er kakefatet og kjolen din fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   Kakefatet fant jeg på ebay, kjolen er fra Rat & Boa 🙂

 14. Kjempefint pyntet, selv om ballongene ikke passet helt til det rustikke temaer. Lyslenker hadde fulgt stilen litt mer. Blir litt kjedelig med ballonger til alle anledninger? Og ikke mins en belastning for miljøet.

 15. Utrolig kult det ble!
  Cubakone.com

 16. Wow! Så utrolig lekkert:) Elsker fargekomboen av mørkeblått mot gull/brunt. Får masse inspirasjon av dette! Maten og kaken ser også bare helt fantastisk ut:) Bra jobba! Tipper både mannen og øvrige gjester var superfornøyde.

 17. Jeanette

  Utrolig fint og gjennomført! Lars Kristian er heldig som har en kone som deg 😉

 18. Rebekka

  Wow! Så utrolig herlig gjort og nydelig gjort for mannen din! Heldige dere som har hverandre <3 Kjærlighet og godhet lyser fra dere begge to! Ha en fin dag, fine deg 🙂 Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3

   ønsker deg og dine en nydelig sommer!

   God klem 🙂

 19. Wow!! Kjempefint!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Pia!! <3

 20. Hei 🙂
  Vil du dele oppskriften på velkomstdrinken? Vi har akkurat de samme beholderne og skal lage noe lignende til bryllupet om få dager.

 21. Therese

  Så utrolig fint det var, og utrolig lekre fargesammensetninger! Sånn fest vil jeg arrangere en gang også! 🙂 Så deilig med det fine været også.

 22. Å nå fikk jeg lyst til å lage fest! Forresten er kombinasjonen rosa og oransje utrolig fint!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er så enig, det er skikkelig fine farger sammen 🙂

 23. May-Britt

  Wow! Så utrolig fint og gjennomført, må si du imponerer gang på gang. 🙂 Lars Kristian er heldig som har deg som ordner og fikser! Kjempekjekt med inspirasjon, da jeg også planlegger bursdag for mannen min. Håper du får en fin dag

 24. Så lekkert-vel gjennomført!
  Hvor er glassene som du har på kakebordet fra, de mørkegrå ‘boble’ glassene?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De lånte jeg fra Table Tales 🙂

   Tusen takk 😀

 25. Hei Caroline, et spørsmål til din seneste søtpotet-oppskrift. Hvor lang tid ville du gitt søtpotetene i ovnen? Og på hvilken grader? Jeg har kjøpt noen veldig store søtpoteter, så tenker 2 timer kanskje? Takk! Mvh Sanne

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det holder med en time på 200 grader 🙂 Stikk en kniv inn i dem da og sjekk om de slipper! 🙂

 26. Hei! Utrolig inspirerende og flott!! Dette vil jeg prøve å gjennskape i form av en sensommerfest!
  Kan du legge ut oppskriften eller fremgangsmåte på den hvite sangriaen i de lekre glassbeholderene? Ser fantastisk ut!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gjør jeg gjerne! 😀 Oppskrift kommer straks etter ferien! Håper ikke det blir for sent – evnt kan jeg dele ila. helgen hvis jeg rekker 🙂

 27. Victoria

  Så utrolig fint du har ordnet detHeldig bursdagsbarn
  Jeg lurte på, hvor har du kjøpt de stativene som du har glassbeholderne på? Er de også fra CO?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, de kommer også derfra 🙂

 28. Det var veldig fint dekket og så koselig bursdag 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 29. Fint pyntet, bortsett fra ballongene. De passet ikke til stilen ellers. Lyslenker hadde gjort prikken over i’en her.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg valgte å ha lyslenkene hengende ned fra sidene, hadde tenkt til å ha i taket også, men det ble ballonger i stedet 🙂 hadde også lyslenker i maisonglass som skulle på bordet utover kvelden – glemte å ta det ut :p

 30. Camilla

  Du er så flink til å arrangere og planlegge slike begivenheter. Det blir alltid så fint og forseggjort! I fremtiden kan du sikkert leve av dette også, jeg ville leid deg inn:D

  Men den oppskriften på sangria må du gjerne komme med FØR etter ferien hehe, trenger tips til bursdagsdrink, og har sett litt i arkivet ditt, men den så veldig god ut:)

 31. Så nydelig og koselig! Digger disse innleggende 🙂

 32. Fast bloggleser

  Ved nyttår var du overbevist om at heliumballonger er fy-fy på grunn av miljø-perspektivet. Nå virker det som om du har snudd tankemønsteret igjen. Er det fordi du har fått alle ballongene sponset?

  https://www.carolinebergeriksen.no/2018/01/03/nyttarsbordet-da-2017-ble-2018/

  Det var fint laget i stand, om man ikke skal tenke på miljø, jeg bare håper ikke hvaler og andre sjødyr fikk det i seg når festen var ferdig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ikke helium i ballongene, bare luft 🙂 Årsaken til at jeg kuttet det ut var fordi noen påstod at heliumet ble brukt i medisinsk forskning.

   Ballongene som er brukt er 100% nedbrytbare. De er laget av naturgummi.

   1. ANNETTE

    Hei, det var enn litt lei kommentar: «Noen påstod…» Helium BLIR brukt i medisinsk formål, detcer okke «synsing» eller «påstander».

   2. Caroline Berg Eriksen

    Beklager, det var ikke slik jeg mente det. Heliumet som jentene i Festlige Ting bruker, er overskuddshelium, avfall fra ren helium som ikke kan brukes til annet (f.eks. medisinsk bruk)

    Når det er sagt, så bruker jeg ikke helium lenger og disse ballongene fra festen har kun luft i seg. Ballongene er i tillegg 100 prosent nedbrytbare, og det er jo helt fantastisk!

 33. Elisabeth

  Veldig fint det ble seendes ut tillslutt! Til en annen gang bør dere feste tau i en planke og feste til treet. Da kan det spikres i den, fordi trærne blir ødelagte av å bli spikret i

 34. Ser ut som en fantastisk fest! Borddekkingen var veldig lekker. Skulle ønske du en gang kunne inspirere oss med en fest laget uten spons. Ballongene er svindyre og uaktuelle for mange som skal arrangere barnebursdag og mange må arrangere vennefest uten innleid kokk..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Laget alt helt selv har jeg gjort mange ganger, blant annet de to siste gangene 🙂 Ta gjerne en titt her!

   https://www.carolinebergeriksen.no/2017/11/26/vaianabursdag-detaljer-fra-feiringen/

   https://www.carolinebergeriksen.no/2018/01/03/nyttarsbordet-da-2017-ble-2018/

   Som sagt hadde jeg ikke mulighet til å gjøre ting selv denne gangen, så da er jeg så utrolig glad for all hjelp 🙂

 35. Marianne

  Greit nok du fikk hjelp, men likevell hva du får tryller frem til festlige anledninger. Det er bare nydelig!!
  Mange fine bilder og detaljer var det også i innlegget. Det likte jeg☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig hyggelig å høre, Marianne! Tusen takk <3

 36. Elisabeth h

  Jeg må si at uansett om du får sponset ting/hjelp osv, så er selve ESSENSEN i dette innlegget at det gir inspirasjon til å lage en fest for en man er glad i, og det er vel også slik at du selv må gjøre en innsats for å få spons/hjelp, så uansett er det hatten av og tommel opp og alt sånt fra meg! Fint planlagt, flott gjennomført, jeg FRYDER meg!,

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen, tusen takk Elisabeth <3

 37. Charlotte

  Fantastisk flott pyntet! Og du ser fantastisk ut! Som en sommerdrøm

  1. Caroline Berg Eriksen

   For en hyggelig kommentar, Charlotte! Tusen takk <3

 38. Wow, så fantastisk flott! Du er så flink, Caroline, blir helt imponert! Et skikkelig fint inspirasjonsinnlegg 😀

 39. Sponset, eller ei. Elsker inspirasjonsinnleggene dine..og bloggen generelt. Kvalitet fra ende til annen. Ønsker dere en god sommer videre <3 <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for så fin tilbakemelding, Renate <3 En god sommer til deg og dine!

 40. Så sykt fint det ble! Detaljene gjorde alt, og jeg synes ballongene var kjempeflotte. Håper han ble overrasket! 🙂 Veldig fine bilder og, kan jeg spørre hvordan du redigerer de? Har du en PSD fil du bruker feks?

 41. Hei! Hvorfor står det ikke reklame på første innlegg om bursdagen? Og fantastisk pyntet og ser ut til å være en herlig fest, men hvem av oss vanlige kan leie kokk, leie service, betale for telt og dekor, få gratis kake ( de der koster et par tusen kr) osv, osv? Ja, jeg er enig i at jeg faktisk ble kjempeinspirert til feks å lage en fest for min mann også, men nok en gang er selve innholdet for de rike…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fordi de tingene som var sponset ikke var i fokus i innlegget og vi vurderte det dit hen at det ikke hadde noen markedsmessig verdi for leverandørene.

   Jeg vet om flere som har mulighet til å gjøre det, men om man ikke kan gjøre det så gir det fortsatt inspirasjon, mener jeg. Ballongbue kan man lage selv, man kan også bake selv, og øl-tønnene lånte jeg gratis. Telt er jo ikke nødvendig om været er bra, men den sjansen kan man kanskje ikke ta her i landet, selv om vi har vært heldige denne sommeren. Å grille burgere med tilbehør er vel heller ikke verdens vanskeligste jobb og man står for det selv 🙂

 42. For et utrolig flott innlegg, Caroline! Her var det inspirasjon i bøttevis<3 Nydelige bilder, og til tross for sponsing skjønner nok de fleste at det ligger timevis med forberedelser og
  jobb bak et slikt selskap. God sommer til deg og dine. Klem fra Jeanett, http://www.littsunt.no

 43. Marit sætre

  Så utrolig flott ☺️ Masse inspirasjon til 40 års lag i sommer til min samboer:) kan jeg spørre deg hvor du har kjøpt duken og serviettene? Eller er det festlige ting som står for disse ?:)
  Riktig god sommer 🙂

 44. Charlotte

  Nyydelige bilder Caroline! Blir så inspirert, elsker ballongdekorasjonene. Blir helt satt ut av alle kommentarene. Sponset eller ikke man kan da bli inspirert. Jeg har kanskje ikke råd til alle ballongene, men å kjøpe et par store msd slik fargwkombo hadde vært nydelig. Hvilke str. Åå ballongene kjøpte du og hvilke farger? Er alt fra festligeting?:) kunne tenkt meg å prøvd til dåpen:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre, Charlotte! 🙂 Jeg vet ikke så mye om strl. og farge denne gangen, ettersom det var en overraskelsesbursdag så fikk jeg mye hjelp til å gjøre klar alt, og overlot det meste av ballongansvaret til jentene i Festlige Ting 🙂 Send dem gjerne en epost eller en melding på instagram med det du lurer på, så svarer de helt sikkert kjempefort 🙂

   Det er ganske enkelt å lage ballongbue selv, synes du skal prøve på det 🙂 Masse lykke til!

   Klem 🙂

 45. Hei
  Er det mulig å få oppskrift på velkomstdrikken ?

 46. Den oppskriften ønsker jeg meg også 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *