5 bøker du må lese i sommer

Sommerferien din har kanskje startet allerede, men det er aldri for sent å lese en god bok! Her om dagen gravde jeg i gamle minner som står stablet i esker ute i garasjen vår. Det var mye som ble plassert her hos oss da mamma og pappa solgte barndomshjemmet i fjor og det er ikke alt jeg rakk å gå gjennom med en gang. Litt og litt! Uansett var jentene og jeg på skattejakt i mine gamle ting og da fant jeg en god, gammel klassiker fra den gangen jeg var medlem av TL-klubben! Barnevaktklubben – er det flere som husker disse bøkene? Jeg _elsket_ dem og nå i sommer skal jeg faktisk ta den med meg til Hellas for å lese den igjen. Den kommer garanter til å vekke masse gamle minner, jeg gleder meg allerede. Fikk også en venninne av meg til å ta med noen av sine gamle TL-klassikere som jeg husker hvor høyt jeg elsket, så disse blir også med i strandvesken! Haha 🙂 Tipper de er rimelig lettlest, så andre bøker skal selvsagt også få plass! 

Jeg har lest flere gode bøker den siste tiden, så i dag vil jeg dele 5 gode boktips med dere. Det første tipset blir blant bøkene jeg tar med meg til Hellas, så den har jeg ikke lest ennå, men den skal visstnok være veldig veldig god, så jeg tar den med på listen min 🙂 


5 bøker du bør ta med på ferie i sommer 

1. en dag i juni – Sandy er en ung jente som bor på gaten etter å har rømt hjemmefra i ung alder. En dag møter hun Max, han strekker en arm ned til henne og i den er det rykende varm kaffe. Han gjør det helt uten videre, hun er jo uteligger og har ingenting å tilby ham. Men han fortsetter å komme med kaffe og Sandy setter så stor pris på det. Det har blitt hennes høydepunkt i en ellers tung hverdag. En dag kommer ikke Max og Sandy blir bekymret. Hva kan ha hendt med ham? Når hun omsider finner ut av hvor han befinner seg, oppdager hun at han har mistet karrieren sin, familien sin og sitt gode rykte, og Sandy forstår plutselig at hun har mer til felles med Max enn hun kunne ane. Med Max følger også muligheten for Sandy til å starte på nytt, da han tilbyr henne å passe huset hans mens han er borte fra det. En fantastisk, hjertevarm bok! Jeg er faktisk ikke helt ferdig med den ennå, men holder på med de siste sidene.  

2. når vi møtes igjen – denne skal jeg ta med meg til Hellas, jeg så den på bokhandelen for en drøy måned siden og ble så nysgjerrig fordi jeg kjente igjen forfatteren fra en annen bok jeg har lest (se lenger ned) og som jeg likte veldig godt – selvfølgelig 😉 Beskrivelsen av boken: Emily har nettopp mistet bestemoren sin. En dag mottar hun et maleri som viser en ung kvinne stående midt i en åker under en lilla himmel. Kvinnen ligner på Emilys bestemor, men det fulgte ikke noe annet med bildet enn en håndskrevet lapp: han elsket henne hele tiden. Når Emily begynner å nøste i dette mysteriet, leder sporene henne til en fangeleir i Florida, der tyske krigsfanger jobbet for amerikanske bønder. Men hva har alt dette med maleriet å gjøre? For å finne svar på det spørsmålet, må Emily legge ut på en reise som tar henne til München og tilbake til Atlanta og kunstnermiljøet der. Å! Denne er jeg så spent på, elsker bøker med handling som denne. 

3. de ingen savner – krimbok og en veldig god en! Jeg har alltid hatt et elsk-forhold til både Mankell og Nesbø, og nå er jeg på min andre bok av Eystein Hanssen, så det ser ut til at dette forholdet kan bli veldig bra også 😉 Dette er den første boken i serien om etterforsker Elli (Elisabeth Sunee Rathke) som er halvt norsk og halvt thai. Hun er enslig, har svart belte i karate og elsker hunden sin, Zenith. I denne boken blir en ung jente funnet død ved Gamlebyen gravlund. Hun er naken og i armen hennes sitter en kanyle. Først antas det at hun satte overdosen selv, men Elli finner spor som tyder på noe annet. Hun finner  forbindelse til prostitusjon og trafficking hvor unge jenter fra Øst-Europa tvinges inn i prostitusjon. En veldig god, men også realistisk bok som får deg til å huske på hvor mye grusomt som faktisk skjer i verden, mens vi lever våre vanlige liv. 

4. i tykt og tynt – en morsom roman, lettlest og utrolig sjarmerende samtidig som den har en god moral. Darcy er slank og vakker, og av den oppfatning at verden er til for henne. Hun er rik og har alltid vært populær, og ikke minst er hun i voksen alder forlovet med en av New Yorks flotteste menn. Hennes perfekte liv blir derimot snudd på hodet da hun finner sin forlovede i klesskapet til sin beste venninne Rachel, som har vært hennes klippe helt fra barndommen av. Full av frustrasjon, svik og tanker om hevn, bestemmer hun seg for å ta fatt på sitt nye liv. Vi lærer riktignok at Darcy ikke akkurat er et englebarn selv, men ganske selvopptatt og veldig egoistisk. Fikk hun egentlig som fortjent? Det finnes flere bøker om Darcy og jeg endte opp med å lese alle sammen. I Til Odel og Eie møter vi Rachel og hennes side av historien, mens Baby eller Ikke, handler om noe ganske annet 🙂 

5. Livet som var ment for deg av Kristin Harmel – denne! Gråter nesten bare av å tenke på denne  Kate er musikkterapeut i New York og skal snart gifte seg med en kjekk og vellykket mann. Alt burde være perfekt, bortsett fra at Kate plutselig begynner å ha merkelige og veldig livaktige drømmer om sin forrige mann. Sitt livs kjærlighet som døde i en tragisk ulykke for 12 år siden. I drømmene er ikke Patrick død, og de har en datter sammen – Hannah. Følelsene hun kjenner i drømmen og bildene i den er så virkelige at Kate ikke vet hva hun skal tro når hun våkner opp. Drømmen kommer gjentatte ganger, ikke bare en gang, og hver gang lever hun videre i drømmen. Følger datteren til skolen og gjør dagligdagse ting. Gjennom disse drømmene får Kate mange spor, og når hun setter dem sammen, skjønner hun at selv om hun har opplevd stor sorg, blir kjærligheten aldri borte  


– god boksommer – 

23 kommentarer

 1. Takk for gode boktips, det kommer godt med

 2. Litt sånn off topic; men tar foreldrene vare på mye fra dere var små? Her ble alt kastet underveis :/ husker bare at du har vist gamle skolebøker (?) tidligere osv. Synes det er så koselig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, mamma har vært kjempeflink! Håper jeg kan være like flink, for jeg fått masse igjen for det 🙂

 3. Emmeline

  Hvorfor merker du ikke dette med reklame?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fordi det ikke er reklame 🙂

   All reklame er tydelig merket øverst.

  2. Sara Katrin

   Ærlig talt. Er detta sponseopplegget blitt så ekstremt at du kan ikke kjøpe noe for egne penger og tipse om det på en offentlig blogg uten at verden oppfatter det som betalt reklame?

   Det er jo bare sykt. Må vel være rom for å tipse om ting man betaler for selv også.

 4. Så fine tips, skal sette i gang og lese 🙂

  Jeg bare lurer på om du vet hvorfor ikke innleggene dine kommer opp på Bloglovin nå for tiden? Det er bare din blogg som har forsvunnet så syns det er litt merkelig.

 5. Kristin

  Tusen takk for gode boktips, kan allerede si at begge av Harmel vil bli kjøpt og lest.
  Min favoritt er forøvrig Camilla Läckberg, kjøpte Hexan (heksen) på svensk fordi jeg ikke klarte å vente på den norske. Da er man hekta

 6. En dag i Juni hørtes ut som en bok for meg, takk for tipset 🙂 Må bare finne den på engelsk, så blir det bra 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   🙂

 7. Jeg elsket Barnevaktklubben

  1. Caroline Berg Eriksen

   Da er vi to 😀 Gleder meg til å lese igjen :p

   1. Jeg tror jammen jeg må på loftet og lete frem de gamle bøkene, og lese de i ferien selv 😀 😀

   2. Caroline Berg Eriksen

    Haha 🙂

 8. 😀 😀

 9. Til odel og eie er historien om hva som skjedde før handlingen i I tykt og tynt, så det er lurt å lese dem i riktig rekkefølge hvis man vil lese begge to. Veldig koselige feel good bøker begge to

 10. Okei nåå dånte eg! Nabogutten va favorittbokå mi, men eg mistan. Har til og med prøvd å få tak i an, selv om det e noen år siden Forsatt god sommar

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha! Så herlig!! <3 Det burde være håp om å få tak i den fortsatt, men samtidig er det kanskje ikke så mange som vil gi slipp på den :p Forståelig nok 😉

  2. https://www.nb.no/nbsok/nb/2029869828060345b99783c8a3cbfaa3?lang=no#0

   Den er visst lagt ut i sin helhet her 😀 God sommer 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    SÅ herlig!

 11. Ragnhild

  Anbefaler Ære være mine mine døtre av Lene Wold.
  En helt annen sjanger enn hva du anbefaler men så viktig i dagen samfunn.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tipset! Det høres ut som en utrolig sterk fortelling :O

 12. Cecilie

  Dette innlegge kom som bestilt – takk for mange gode tips 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *