kiss a frog

reklame: annonselenker boozt 

Nå sitter jeg i Fredrikstad og er nettopp ferdig med dagens møter, så nå rumler det i magen og jeg er så klar for lunsj! Etter planen skulle vi sitte ute, men plutselig var det overskyet her hjemme og dermed ganske kjølig med bare 18-19 grader. Har vi blitt helt bortskjemt med dette sommerværet? Slik det er i dag er vel heller det som egentlig betegnes som en klassisk, norsk sommer – i hvert fall slik jeg husker det. Vi har en del planer helgen som kommer, så jeg håper virkelig været tar seg opp igjen 🙂 Jeg vil ha sol og altfor mye varme! 


I Kulåsparken som ligger rett ved huset vårt, er det en liten, skjønn salamanderdamm full av liv! Vi har fulgt utviklingen til rumpetrollene siden eggene ble klekket, og da vi var der for et par dager siden, var det kommet hundrevis (jeg tuller ikke) av små frosker som fortsatt hadde en liten halestump igjen fra da de var rumpetrollbabyer. 

Jeg har så å si nulltoleranse for insekter, edderkopper, slanger, bier og småkryp generelt, men akkurat frosker er bare søte – de gjør meg ingenting! Kanskje det har noe med at Elise, jeg og de andre jentene prøvde å fange frosker som denne den gang da vi var på leir på Isesjøbråten, i full overbevisning om at vår ridder skulle dukke opp på sin hvite hest kort tid etter? Ikke vet jeg. Min ridder kom uansett ikke før mange år senere 😉 

sandaler zara / veske cult gaia / (annonselenker) kjole HER / smykke HER 


Et lite ps! de siste dagene har jeg lært at vi absolutt ikke skal holde froskene slik som dette, ettersom de har en helt annen kroppstemperatur enn oss. For dem føles det som om hånden brenner når vi holder dem slik, så fra nå av skal vi bruke et blad eller noe annet om vi skal ta en nærmere titt på dem ♥ 

24 kommentarer

 1. Blir helt svett av bilde av ungene dine med lue og strikketøy øverst her på bloggen. Er det vanskelig å bytte bilde til de ulike årstidene?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ikke meningen å gjøre deg svett :p Det er ikke gjort i en fei å bytte, men det er jo fullt mulig 🙂 For å være ærlig, så har jeg ikke tenkt over den i det hele tatt, men jeg skal selvsagt få byttet den ut til noe mer sommerlig 🙂

   1. Åh, jeg liker så veldig godt det bildet<3 Blir aldeles ikke svett 🙂 av det. Syns bildet summerer så godt opp noe som jeg setter så pris på med bloggen din!! Så du behøver ikke forhaste deg, syns jeg 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Så hyggelig å høre 🙂 Tusen takk!

 2. Haha Så flott da! Er forresten utrolig glad i bloggen din❣️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig, Alida! Tusen takk <3

 3. Takk for tips om hvordan man skal holde frosker. Jeg har alltid holdt dem som deg, og ante ikke at man ikke skal gjøre det. Man lærer så lenge man lever 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 4. Jeanette

  For en skjønn frosk!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg vet! 😀

 5. Dette stemmer da vel ikke? Frosker er vekselsvarme og veksler temper etter omgivelsene.

  Ellers ville jo frosken blitt pint av smerte når.den gikk fra vannet og opp på solrikt fjell også!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kanskje det bare gjelder disse små, som ikke er ferdig utviklet? Jeg fikk flere meldinger på instagram ang. dette da jeg la ut en story av at jeg holdt en slik der :O

   1. Hmmm. Var det ikke noen som nevnte noe om kildekritikk her forleden….? Denne var dagens altså!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, et godt eksempel på dårlig kildekritikk 😉 Burde sjekket bedre!

 6. Bare et lite spørsmål; hva er det du ønsker å formidle med dette innlegget? Å lese om været og frosker er ikke det jeg ønsker når jeg går inn på bloggen din…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Formidler antrekket (inspirasjon) og gode minner 🙂 Hva ønsker du å lese om?

   1. Nydelig i denne kjolen! Liker godt når du viser deg i antrekk som kan inspirere:-) Du har fått meg til å få øynene opp for gult og nå har jeg bestilt kjolen:-)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, Mia <3

 7. Nydelig kjole til deg, men så kler du jo også alt da <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Kristine! Så snill du er 🙂

   Klem til deg!

 8. Hvordan får du den fine «svingen» på håret ditt fremme ved ansiktet/ørene? Det er SÅ fint! Legger det seg bare sånn naturlig, eller har du et triks du kan dele?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tørrsjampo 🙂 Det er SÅ bra for volum og litt tekstur til håret 🙂

 9. Barnehagelæreren

  Fine sommer bilder små baby frosker er kjempesøte. Når jeg var barn hadde vi froskeegg som ble til rumpetroll så til små forsk. fin opplevelse for jentene om du finner froskeegg i en dam tidlig på våren.
  Er ikke selv så glad i småkryp men har da i jobben hatt, larver som blir til sommerfugler, edderkoppfarm og terrarium med meitemark de fleste barn elsker det.

 10. Grunnen til at det man ikke bør holde froskene i hånden har lite med temperaturer å gjøre, men heller det faktum at de fleste typer frosker gjerne har veldig skjør hud som ikke tåler så godt å bli utsatt for fettet og saltet vi gjerne har på hendene. Aller helst bør man observere froskene i sitt naturlige habitat, og unngå å løfte på / forstyrre dem. Om man absolutt må håndtere en frosk bør man vaske hendene godt, og la hendene være våte mens man holder frosken. Det var dagens lille nerdetips om frosker 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *