fylt søtpotet med quinoa og avocadokrem

Ok. Dette må dere rett og slett bare lage. Jeg har delt oppskriften på bakt søtpotet før, men denne varianten er helt klart nummer 1! Jeg bakte den på grillen og fylte den med en deilig blanding av fetaost, soltørket tomat og quinoa – for å nevne noe. 


til 4 personer 

♥ 4 store søtpotet ♥ 3 deler quinoa ♥ ristede pinjekjerner ♥ frisk persille ♥ 1 glass / 200 g. soltørket tomat ♥ 200 g. fetaost ♥ salt + pepper ♥ 3 store avokado ♥ frisk koriander ♥ saften av 1 sitron ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1/2 beger kesam 


slik gjør du 

Skjær søtpoteten på langs, men ikke helt gjennom. Dette er kun for at den skal være enkel å åpne når den er ferdig stekt. Pakk den inn i folie og legg den på grillen. Her skal den ligge i en hel time, så i mellomtiden er det bare å sette i gang med å lage resten 🙂 Kok opp vann for å lage quinoa. Jeg brukte 6 dl. vann og 3 dl. quinoa. Skyll quinoaen før du koker den, tilsett den deretter til kokende vann. Ha på lokket og rør innimellom 🙂 Den er ferdig etter ca. 15 minutter. 

Del opp fetaost, finhakk persille og soltørket tomat og bland sammen. Rør inn ristede pinjekjerner og smak til med salt og pepper. La quinoaen avkjøles litt før du blander alt sammen. 

Lag avocadokrem av avocado, kesam, hvitløk og saften av en sitron. Du trenger ingen stavmikser, bruk bare en gaffel til å mose avocadoen godt. Finhakk ønsket mengde koriander – smak til med både urtene, salt og pepper. Når søtpoteten er ferdig, fyller du den med quinoablandingen og topper det med avocadokrem! Helt nydelig! Håper det smaker 🙂 Mmmm! 

23 kommentarer

 1. Herlighet! Du lager så mye som bare er så digg og ofte ikke så omfattende, og jeg har brukt flere av dine tips. Dette her så skamgodt ut. Tommelen opp.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 2. Når du skriver 3 deler quinoa – mener du 3 dl?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂 Beklager skrivefeilen.

   1. Supert, takk!

 3. S.Helene

  Skal definitivt prøves, takk for oppskrift! Ønsker meg gjerne «underveis» bilder, og ikke bare «ferdig resultat» bilder

 4. Hei, fine! <3 Må bare si at FOR en KVALITET du konstant leverer!!! Bli stadig imponert over deg! Elsker å klikke meg inn på bloggen din hver dag! Stor klem <3 <3 <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 5. Så noe fra snapp.. Så gledet meg til å se i dag.. Sååå godt det ser og høres ut 🙂 takk for ny oppskrift 🙂

 6. Det så veldig godt ut! Hvor er den fine tallerkenen din fra?

 7. Takk for tips – alltid kjekt med alternativer til kjøkkentjeneste når ettermiddagssola skinner rett inn. Grill er fint!!! 🙂

 8. Vil berømme deg for å begi deg ut på en 13(?) timers flytur med veldig flyskrekk! Har den bedret seg nå? Skulle gjerne dratt på langtur som jeg gjorde før.. Men etter å ha fått utrolig flyskrekk holder det med 4-5 timer foreløpig..

 9. Mariann

  Hei! Jeg har ikke grill, men hvor mange grader og hvor lenge må den stå i stekeovn?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ca. 220 grader i 60 minutt 🙂

  2. Man kan også koke/bake søtpotet i mikrobølgeovn. Det går mye fortere. Det tipset leste jeg fra en annen matblogger, eneste ulempen er at man må dele opp søtpoteten. Men kanskje det går uten å dele opp også.
   https://www.lindastuhaug.no/2017/04/28/slik-lager-du-sotpotetpizza-med-garantert-vellykka-og-spro-sotpotetbunn/

 10. Det så digg ut! Må testes
  Hilsen Cubakone.
  Cubakone.com

 11. Hvordan får du skylt quinoaen? Den er jo så finkornet at den går gjennom siler og alt. Har aldri skjønt hvordan man skal få det til!

  1. S.Helene

   Sil 🙂

  2. Vanlig dørslag skal være nok. Jeg bruker det, og quinoaen holder seg oppi 🙂

 12. Dette så bare fantastisk ut!!
  Jeg har til nå ikke funnet noen »godkjente» retter med Quinoa, men kanskje dette kan være det jeg ser etter 😀
  Søtpotet er jo uansett en vinner i mine øyne, så dette bir neste på middagsbordet her. Takk!

 13. Hei! Dette har egentlig ikke noe med innlegget å gjøre, men jeg vil gjerne komme med et ønske 🙂 jeg pleier ofte å kikke innom bloggen din for å finne inspirasjon til klær til spesielle sesonger eller anledninger. Denne gangen har jeg kikket litt etter om du har skrevet noe om klær til feks en strandferie, da jeg skal på det og synes ofte du har mange fine tips. Denne gangen klarte jeg ikke finne det, men jeg ønsker meg hvertfall veldig et innlegg med tips om årets fineste sommerkjoler! (Feks)
  Synes du alltid finner frem så mye fint i forskjellige prisklasser og som faktisk passer til mange forskjellige former. Håper dette er noe du kaaanskje har på planen, isåfall gleder jeg meg 🙂
  Takk for en fin blogg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så gøy! Klart du skal få tips om det! Noterer meg og forsøker å lage et innlegg så snart som mulig 🙂

 14. Solfrid

  Tips til enda bedre quinoa: ha grønnsaksbuljong i vannet, + litt olje! naam.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Mmm 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *