hverdagssnacks: jordbærsalsa med speltlompechips

Hei torsdag! Ettersom jeg ikke fikk muligheten til å poste oppskrift med dere i går (som jeg pleier) klør jeg etter å dele noe i dag 🙂 Jeg laget meg nemlig noe HELT magisk etter dagens treningsøkt! Helgen nærmer seg, vi er midt i juni og været er fortsatt helt ok, så derfor er det midt i blinken å dele dette med dere: jordbærsalsa med speltlompechips! Dette ble min etter-treningsnacks, jeg klarte rett og slett ikke å stoppe – med god hjelp fra Lars-Kristian ble begge skålene tømt på under 5 minutter 😉 


du trenger 

♥ 1 pakke speltlomper ♥ 2 kurver jordbær ♥ 1 rødløk ♥ frisk koriander ♥ salt + pepper ♥ 1 lime ♥ jalapenos 


slik gjør du 

Se fremgangsmåten på speltlompechips HER. Skjær jordbærene og rødløken i små terninger. Finhakk koriander og jalapenos. Du kan bruke hvor mange du selv ønsker, for min smak holdt det med ca. 2 spiseskjeer fra et glass med ferdig skivede. Bland alt sammen og skvis over saften av lime. Smak til med salt og pepper. 

Om du lar den stå litt, vil jordbærene skille ut en del vann, noe som gjør salsaen enda bedre! La den derfor gjerne stå i ca. 10-15 minutter når den er helt ferdig, og rør godt før servering slik at alt blander seg. 


Server med speltlompechips eller som tilbehør til grillmaten. Nammis*sikle*

7 kommentarer

 1. Nammis 🙂 vann i munnen her.. Skal jg få laget i løpet av helgen. Takk takk

 2. Barnehagelæreren

  Mmmm nam speltpotegull tror jeg det må bli i morra.
  Anbefaler jorbær med god balsemico feks. en vellagret fra Oliviers eller Olivenlunden.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jordbær og balsamico er så godt! Har du prøvd jordbær og aioli? Til reker? Pluss koriander? Oh my! :O 🙂

 3. Den salsaen vil jeg prøve. Den hørtes skikkelig digg ut og alltid kjekt med nye varianter. Tusen takk for oppskriften og tipset.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig, Ingrid! Håper du liker den – jeg ELSKER den!

 4. Dette så veldig godt ut, men jeg klarer ikke å se helt for meg hvordan det smaker. Jeg skal feire bursdag og skal ha et brett med forskjellige oster og spekemat til forrett. Er dette noe som kunne vært servert til dette? Og kanskje med en liten skvett balsamico i tillegg?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt 🙂 Gjerne med noe brød eller kjeks!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *