valg av tapet og farge på veggen: decisions decisions

reklame: annonselenke bikbok 

Nå har vi bestemt oss! Altså, jeg vet ikke hvor mange ganger vi har blitt enige om at denne gangen dropper vi hele tapeten og går for en lekker, lys farge i stedet. Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har revet oss i håret, forbannet tapet og sverget for at dette er siste gang en tapetrull får plass i dette hjemmet. Vel. Vi går for tapet på stuen i midten. Ikke spør, men det er liksom dette vi har sett for oss og dette som (i våre øyne) vil skape en fin balanse mellom alle de tre stuene. 

Denne gangen har vi fått så god hjelp fra Fargerike, dessuten ble jeg _litt_ overtalt av hun ene som jobber der, som mener (som oss) at dette huset fortjener en fin tapet. Derfor har vi landet på en som ikke skal lage noen spesielt synlige skjøter og som ikke er vanskelig å legge. Den er i tillegg på lager (!!) så da er det håp om å få stuen ferdig ganske snart likevel! Nå er jeg så glad! Den vi har funnet nå har en del til felles med den vi egentlig skulle ha, den er lys med litt struktur og ser utrolig fin ut. Se bilde over 🙂 


colors on the wall 

Så var det denne malingen da. Når tapet er på plass, er hallen neste på listen. Dette haster absolutt ikke. Fargevalg på veggen er utrolig vanskelig, spesielt når det snakkes om gråtoner. Hvor mye lys som kommer inn og hvor mye lys som er i rommet, spiller en så stor rolle at fargen endrer seg i takt med skrittene dine. Her må vi tenke oss godt om.

Jeg vil selvfølgelig ikke at fargen skal bli for mørk (la oss bare si at vi har vært der og gjort det), men jeg liker veldig godt fargene mild greige, lun greige samt kanin. Sistenevnte er utrolig lekker til benken vi endelig har fått på plass, som skal bli stående akkurat der den står nå, men jeg er selvfølgelig livredd for at den skal bli for mørk. Heller mer og mer mot lun greige, det er den du ser til venstre. Den mørkeste er kanin 🙂 

skjørtet mitt er fra zara / (annonselenke) toppen min finner du HER 


Er det noen av dere som har noen av disse fargene på veggene? Fortell meg i så fall veldig gjerne om erfaringer og så videre, da blir jeg så glad! 

65 kommentarer

 1. Cecilie

  Synes det så veldig fint ut med lun greige, tror det blir rålekkert

 2. Veldig fin den gråfargen som er på veggen bak deg på det nederste bildet. Husker du hva fargen heter?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er en tapet, kjempelekker 😀 Er så fornøyd med den 🙂

 3. Velg Kanin!

  Den er bare så kul og en herlig farge å bo med

 4. Lun greige så ut som en harmonisk og deilig farge 🙂 Lykke til!

 5. Fatter ikke at dere vurderer kanin til det brune gulvet? Helt feil. Hadde dere ikke hatt brunt gulv, ville valgmulighetene vært mye større. Gulvet vil endre veggfargen enten dere vil eller ikke…

 6. Hvor er gulvteppet du sitter på fra?

  1. Det lurer jeg også på! Hadde satt stor pris på link <3 Leter etter noe lignende. Er det fløyel eller velour? Ha en strålende dag 🙂

 7. Vel, denne gangen må dere bruke masse superlim for å få tapeten til å henge på.
  I verste fall limer dere den fast med gaffa-teip, da tenker jeg tapeten blir hengende!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha :p Problemet nå sist var jo tapeten i seg selv, den festet helt fint 😉 Gaffa er uansett utelukket – haha 😉

 8. Hvor er den fine kjolen du hadde på deg på instastory i dag? Hvit, lang blonde?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra h&m 🙂

 9. Damaris

  Do not go with rabbit! I have that colour and it looks terrible! It is far too dark and depressing even though I have many large windows.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha! That does not sound good :O Thank you for letting me know 🙂 Rabbit is off the list :p

 10. Jane fra Danmark

  Jeg har ikke noget af dette tapet – vil bare fortælle dig, at dere bor så fantastisk !! Wow så fantastisk !

 11. Pernille E.

  Du MÅ velge den mørkeste. Det blir ikke mørkt, jeg lover! Jeg er så fornøyd med at vi valgte såpass farge i vår stue (etter å ha vært innom flere lysere varianter som var for gul, for kald, for kjedelig:-)) Du har mye lyst uansett, kan ikke sammenlignes med følelsen du hadde med «deco blue-stua». Lykke til! Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dette blir på hallen, ikke på stuen 🙂 Gøy å høre at du er fornøyd med den! Skulle gjerne sett den live hos noen *googler*

   1. Pernille E.

    Jeg forsto at det var i hallen. Tenkte bare du var skeptisk til mørk hall etter å ha bommet på den mørkeblå stua.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er helt riktig :O jeg er generelt skeptisk til mørkt akkurat nå :p

 12. Kristin

  Dette er vel helt off, siden dere kanskje ikke bruker Jotunfarger, men selv er jeg så fornøyd med Kokos i stuen. Den er nydelig (!) til soft mint som vi har i kjøkkenet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den ser kjempefin ut! Tusen takk for tips 🙂

 13. Elisabeth h

  Jeg kjenner ikke disse fargetonene, men vil TRO at kanin blir for mørk og uren mot gulvet. Vi valgte selv grå vegger da vi skulle male vårt kjøkken, som har lite lys med nordvendt vindu, og vi rev oss i håret over hvor vanskelig grått er! Den vi endte opp med, er veldig fin, men alle tror vi har forskjellige, harmonerende gråtoner på vegger og listverk, de ser helt helt ulike ut…men er samme farge. Go figure. Jeg tror jeg ville gått for den lyseste hos dere. Den vil uansett virke mørkere på veggene. Kan dere ikke prøvemale på to fiberplater /store kartongplater el l og sette opp mot veggene, vindusvegg og motstående,så dere får sett dem en stund i skiftende dags-og kunstig lys? Fordelen med å male på løse plater er jo også at men kan flytte dem rundt og studere hvordan lyset påvirker fargen. Lykke til!

 14. Therese

  Hei Caroline! Lykke til i det evige oppussingsprosjektet – vi har det på samme måte og jeg kan bare si at jeg føler med dere 🙂 Jeg har et helt annet spørsmål å stille deg, men jeg er så usikker: Har dere noen gang klippet/ stusset håret til noen av jentene? Jeg har en jente på 1,5 med hår som vokser alle veier, men jeg vil jo la henne få langt hår. Er derfor så i tvil om jeg bør klippe tupper eller stusse det til en frisyre eller ikke. Alle råd er derfor veldig hjertelig velkomne <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ingen stussing eller klipping her ennå ( i hvert fall ikke frivillig :p ) Nelia vil absolutt ikke klippe seg og det er jeg glad for, jeg har ikke lyst til å klippe det før vi må 😉

   1. Tuppene bør jo uansett klippes, om ikke mer enn et par ganger i året. Blir mye penere nederst da. Trenger ikke ta mye. Med en så flott manke som hun har, bør du ta tuppene, ellers blir det stygt etterhvert uansett.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vil ikke klippe bort babyhåret! Det er håret hun hadde i nakken da hun var liten Er ikke helt klar for det ennå, men det må nok gjøres snart

   3. Tror nok dessverre ikke det er igjen noe babyhår nå. Frisøren klipte våres før de var ett år, fordi det kom til å bli tykkere og finere av det. Og frisøren sa til meg at babyhåret er så skjært, så når det vokser hår over håret i nakken, vil det knekke. Så mest sannsynlig er alt håret hennes nytt, og ikke babyhår.
    Men du kan jo tenke deg ditt eget hår etter tre år uten å bli klipt…Det vil ikke se så bra ut dessverre…

  2. Anbefaler absolutt å klippe tupper, om ikke annet enn et par ganger i året. Håret blir friskere og sunnere, og tykkere. Fra min venninne som er frisør:)

 15. For noen nitriste farger, bare navnet gir meg depresjoner….
  Greige? Huff….

  1. Caroline Berg Eriksen

   Heldigvis er det vi som bor her (og vi velger heller ikke farge ut fra navnet) 🙂 Fargen er HELT nydelig!!

   1. Elsker svarene dine

 16. Jeg må bare få uttrykke hvor nydelig jeg tror hallen ville blitt med en grønn eller blå farge. Da hadde panelet kommet helt til sin rett. Villa frednes i Porsgrunn har flere gode eksempler. Veldig aktive på instagram og snap. Jeg vet jo slike farger er ganske langt unna det dere går for interiørmessig, men jeg måtte bare nevnte det. Sorry! Jeg tror bare det hadde blitt så fint!❤

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg følger Villa Frednes selv, et superspennende prosjekt og en nydelig familie 🙂 Takk for tipset, Siv <3 Men jeg tør ikke å gå for slike farger, dessverre :O Har allerede brent oss på det :/

   1. Forstår godt at dere er skeptisle da ja. Vi har en varm lys gråfarge på deler av stua, som vi er veldig fornøyd med. Den heter Ascott. Går fint til både varme og kalde farger. Vi fikk satt sammen en fargepalett av en interiørarkitekt for fire år siden, som vi er veldig fornøyd med. Eikeparkett (vokset, uten tilsatt pigment), ascott, refleksjon (hvit) og jade (nydelig dempet blålig grønn). Har også en dempet rosa vegg på stua, husker ikke navnet, men veldig få av de som er her på besøk har lagt merke til at den er rosa, siden det er såpass harmonisk sammen. Nesten litt rart. Men uansett, kan anbefale å ta en titt på ascott.

 17. Ann-Helen

  Virker som du heller mot lysere farger, etter å ha prøvd begge deler..? Lun Greige ser veldig fin ut, og ikke så dominerende som kanin..masse lykke til

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt! Ikke mer mørkt :O Takk for det 🙂

 18. Christel Caroline Trondsen

  Hei Caroline
  Vi har samme brystningspanel som dere og har mørke gulv, merbau. Jeg var veldig usikker på hvite vegger, men valgte det og angrer ikke et sekund
  Mørke gulv tåler helt lyse vegger
  Du har god smak og er stilsikker. Så velg etter magen, det blir bra til sluttlykke til, blir spennende å se resultat

 19. Gå for lun greige – den andre blir for mørk, og ikke så fin til det brune gulvet… Lyst og lekkert er lettere å style og bytte om også! Jeg har lys grå, og angrer ikke på at jeg gikk for den lyseste fargen. Den virker jo litt mørkere enn fargeprøven også når den kommer på vegg er min opplevelse!

 20. Camilla

  Velg en farge som både er kald og varm. Gulvet har mye å si for hvordan fargen blir og kler rommet. Et tips er å velge en farge – som kan virke både varm og kald – ettersom lyset endres( dag, kveld). Vi har brukt mye denne fargen, etter jeg så den hos villavonkrogh. Den heter:wet sand 4. Google den! Lykke til. Nydelig farge på tapeten bak deg:)

 21. Min absolutte anbefaling for oppussing i større prosjekter er å hyre inn en uavhenging interiørdesigner. Med uavhenging mener jeg en som ikke er knyttet til en spesiell butikk/ merke. De har stålkontroll på farger, nyanser og hva som fungerer. De har også oversikt over andre fargekart og klarer derfor å skape fargemiljøer som er mer spennende. Interiørdesignerne drar deg ut av komfortsonen på en trygg måte og du tør mer når du har en profesjonell som sier at det blir bra. Har med meget stort hell brukt det på både oppussing hjemme og bygging av ny hytte. I begge tilfeller har det spart oss penger fordi vi har unngått feil og de har kommet med lure og billige løsninger. Jeg synes det har vært veldig viktig å ha en uavhenging slik at personens fokus ikke har vært å selge meg sitt eget utvalg, men å fokusere på oss, hvilke behov vi har, hvilken stil som passer oss og respekt for huset. Derigjennom får man også en innredning som er mer bestandig mot skriftende trender.

  Avslutningsvis vil jeg også komme med en liten personlig erfaring. Da vi flyttet inn for 10 år siden malte vi alle rom i grånyanser. Dette er lekre farger som ser ser veldig flotte ut, men det er ikke gode farger å leve i…….

  Lykke til!

 22. Har ikke dere pusset opp i hallen da, hva er grunnen til at det gjøres på nytt? Vil anbefale å velge den lyseste fargen. Det ser alltid mørkere ut når det kommer opp på veggen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi ønsker en annen farge enn klassisk hvit over brystningen – ikke store endringen med andre ord. Så skal vi ha teppe, bilder etc 🙂

 23. Ikke velg kanin, passer overhodet ikke til gulvet. Den lyse er absolutt den som passer best! Uten tvil. Sand fra Jotun er også lekker. Håper dere maler veggene på kjøkkenet, og henter opp en lysekrone over øya, tenk så lekkert det blir. Den lampa som er det nå, senker rommet veldig, blir dødt på en måte.Myk opp med litt detaljer i gull. Den vasen på pianoet var lekker. Elsker Home and Cottage, så mye lekkert, og interiør som skaper så god stemning, varme og lunhet. Noe som passer perfekt i en gammel, ærverdig hus som dere har. Men bruk TID, bo dere skikkelig inn. Raske avgjørelser og at alt skal være ferdig skaper bare kaos. Hilsen interiørfreak

 24. Utvending roper huset hvit farge, men veggene inne varme, lune farger som Sand, beigefarger, greige. Rett og slett jordtoner. Har det i gang nede og oppe, og i stua, har ikke vurdert å bytte fe ut ila 5 år. Sand fra Jotun i stua, nydelig farge. Perfekt for de som ønsker annet enn hvit, men allikevel ikke for mørk. Med Klassik hvite lister og karmer et det så fint.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips 😀

 25. Du kan ikke sammenligne kanin, med Deco Blue stua dere hadde. Selv om kanin er mørk, er den langt unna Deco Blue, er to vidt forskjellige farger. Men kanin passer uansett ikke til gulvet. Gå for lyse greige/ beige /jord toner.

 26. Caroline

  Heier på lun greige!

 27. Kalkgrå fra Jotun er nydelig. Den har dybde uten å være for mørk. Kommer til å passe godt til panelet. Dog er jeg veldig enig med dem som sier at gulvet begrenser dere. Gulvet sier egentlig at dere bør ha rene hvite vegger….

 28. S.Helene

  Caroline, jeg støtter Siv over her med fargen Ascott!! Vi har den i stuen, loftsstuen og kjøkken- og er kjempeformøyde med valget! Vi har mørkt eikegulv og det ble fulltreffer 🙂 Lykke til!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset 🙂 <3

 29. Jeg tror den mørkeste du hadde opp på veggen der ville blitt kjempefin! 🙂 om du ikke har bestemt deg helt for at det må være en av disse, så anbefaler jeg green harmony. Vi har den på kjøkkenet, og den er rålekker mot hvite karmer 😀

 30. Når vi skulle pusse opp ønsket jeg en gråfarge som passet til både grått og brunt. Fikk god hjelp på farvehandelen og ble anbefalt en farge som heter Shellgrey. Utrolig fin farge

 31. Hei,

  Jeg har faktisk begge de to fargene i leiligheten min 🙂 tilfeldig!
  Veldig fornøyd med Kanin, den passer så fint til det meste og er en rolig fin farge.
  Anbefaler begge 🙂 Det blir sikkert knallfint!

  Hilsen
  Brita

 32. Lun greige ser nydelig ut evt ta en titt på Jotun sin washed linen, er en lys greige farge som passer fint til brune/mørke gulv elsker stilen dere har fått i huset nå, så harmonisk med dempede farger og teksturer:)

 33. Karoline

  Hvor har dere kjøpt bildene? Superfine! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra sixbondstreet 🙂

 34. Hvor er tapeten fra? Og hva heter fargen? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg husker ikke, dessverre :O

 35. Hvor er det fine gulvteppet fra? Takknemlig for svar 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Six Bond Street 🙂

 36. hvor har du bestilit den grå tapeten på veggen bak deg fra? superfin!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er bestilt via sixbondstreet 🙂

 37. Hei!
  Kjempefint «bord» bak deg på bildet, og like fint serveringsbrett som whiskey setter står på – kunne jeg fått spurt om hvor både bordet og brettet er fra?

 38. Hei. Hvilken farge endte dere opp med?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ingen farge foreløpig 😉 Men tapeten er oppe og vi elsker den! Du kan se bilder her blant annet: https://www.carolinebergeriksen.no/2019/03/11/mandag-minusgrader-og-tilbake-til-virkeligheten/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *