oppskrift-onsdag: laksespyd på grillen

To oppskrifter på rad?! Håper dere holder ut med meg 😉 I går laget jeg noe veldig enkelt som jeg selvfølgelig må dele med dere! Og som alltid – til tross for at det er enkelt, er det så utrolig godt! Enkel og sunn mat er velkommen uansett årstid, men når sola skinner og du helst vil bruke minst mulig tid på kjøkkenet, setter i hvert fall jeg ekstra stor pris på middager som denne 🙂 Her kommer oppskriften til fire personer (2 store + 2 små): 


du trenger 

♥ 700 g. laksefilet ♥ 4 sitroner ♥ 250 g. fetaost ♥ 5 store tomater ♥ 2 rødløk ♥ frisk dill ♥ olivenolje ♥ salt + pepper ♥ tynne grillspyd av tre 


slik gjør du 

Del laksefiletene i passe store biter. Skjær sitronen i tynne skiver. Tre fisk og sitron annen hver gang på grillspydet. Salte med salt og pepper. Sitronskivene gir hver eneste bit med laks en utrolig frisk smak! 

Skjær tomater og rødløk og i skiver og fetaost terninger. Bland alt sammen i en salatbolle, hell over litt olje, salt og pepper. Klipp over masse frisk dill og bland godt. Denne salaten er bare så god og er fantastisk til alle typer grillmat. 


Grill spydene i ca. 10 minutter og server gjerne retten med bearnaise og aioli. Håper det smaker 🙂 

9 kommentarer

 1. Ser veldig godt ut! Skal absolutt prøve denne. Men du, blir dere voksne mette av dette, eller serverer du f.eks poteter eller ris til?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ha gjerne aioli / saus og for eks. risotto ved siden av 🙂 Det kommer an på om det skal være middag eller lunsj, evnt. en lett middag 🙂

 2. Ser at du i senere tid har brukt ulike lettprodukter som feks lettrømme. Hva er grunnen til at du nå bruker dette fremfor orginalen? Mener å huske at du tidligere mente av seterrømme osv smakte så mye bedre?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Har bare brukt det ved én annen anledning den siste tiden tror jeg? Coleslaw? 🙂 Det er egentlig ikke en spesiell grunn til det, og jeg synes fortsatt seterrømme smaker bedre 🙂

 3. Dette så utrolig godt og friskt ut – perfekt på varme sommerdager hvor lysten på tung mat ikke er så stor. To oppskrifter på rad er bare supert – alt du legger ut i matveien er til stor inspirasjon, hvertfall for min hverdag (evt. «fest»dag også 😉 ).

  Er fast leser av bloggen din, og blir like glad hver gang av å klikke meg inn her. Du virker alltid så blid og positiv, du står alltid på, og inspirerer dermed andre til å gjøre det samme. Alltid lyse, fine bilder som letter opp et til tider tungt sinn fylt med studiepensum. Tusen takk for alt arbeid og innsats du legger ned i den flotte bloggen – dette resultatet kommer uten tvil ikke gratis fra din side. Ønsker deg/dere en herlig sommer, håper dere får masse tid til å bare nyte sommerdager med barn, familie og venner.

  Stor klem

 4. Elisabeth L

  Aldri før mange oppskrifter, da ble dagens middag løst også hvilken farge har du på øyenskyggen i dag? Så så fint ut på insta når du lager mat med Naia <3

 5. Hei Caroline! 🙂 Vet ikke om jeg husker feil, men hadde ikke du lyst til å se Den Utrolige Reisen 1&2? Jeg så at de selges på CDON. Bare et tips:) Ellers er det utrolig koselig å lese bloggen din hver eneste dag! <3 Håper du har det fint, og nyter sommervarmen! 🙂

 6. Såg digg ut! Laks er så godt, det! Og siden det er oppskriftsonsdag, kan jeg få tipse om min nye, enkle favoritt med bare 3 ingredisenser? Kjøleskapsgrøt med store havregryn, yoghurt naturell/kesam og frosne bringebær, namm:-P blandes evt med et par ts vann (for gryna sin del), inn i kjøleskapet og vips så har du en nydelig og sunn frokost/kveldsmat/mellommåltid etter noen timer 😀

 7. Ingvild

  Dette så godt ut! Jeg prøver å spise litt mindre karbohydrater, så det vil nok passe fint til meg, men tviler på at mannen i huset blir mett. Hva bruker du oftest som alternativ til poteter og ris, som er mettende?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *