filmtips til regnfulle dager

Vi har nesten ikke sett på TV de siste ukene, så i dag slo vi til med en etter barnehagen-filmkveld i regnet! Det ble Istid 5 etter forgjeves søken på Den utrolig reisen. Er det noen som husker den? Jeg virkelig ELSKET den filmen (og alt annet fra Disney) da jeg var yngre – Sassy, Chance og Shadow ♥ Dessverre fant jeg den ikke, verken på norsk eller engelsk (norsk er absolutt å foretrekke) så da er selvfølgelig spørsmålet mitt: er det noen som vet hvor jeg kan få sett den online? Eller må den kjøpes på dvd? Blir kjempeglad for svar! 

☔️🎬

Ettersom regnet er over oss er jeg plutselig i sofakos- og filmmodus, noe jeg ikke har vært på en stund. Vi har trukket ut i sola eller i den varme kvelden ved hver anledning, men akkurat nå frister det mer med serie eller film. Her bøtter det ned i kveld! I starten av måneden så jeg to skjønne filmer jeg gjerne vil tipse dere om i dag, begge finnes på Netflix 🙂 


kissing both 

Denne vil jeg faktisk se om igjen! Den var så nydelig og den fikk frem så mange følelser og tanker rundt min egen ungdomstid og ikke minst forelskelse. Jeg liker også skuespillerne så utrolig godt og det er jo rimelig viktig 😉 Elle Evans og Lee Flynn er nesten som tvillinger, de er i hvert fall bestiser og har kjent hverandre hele livet ettersom mødrene deres alltid var sammen. De elsker hverandre som søsken, liker spesielt å danse sammen og generelt gjøre alt sammen. I løpet av alle årene de har kjent hverandre, har de også funnet opp et sett med regler som alltid må følges. Uansett.

Problemet er bare at Elle plutselig begynner å få følelser for Lee’s eldre bror – skolens store flørt – Noah. Dette er selvsagt alt annet enn lov i følge reglementet! Elle har heller aldri blitt kysset, men alt endrer seg den dagen hun og Lee bestemmer seg for å sette opp en «kissing booth» på skolens vårfest. Dette viser seg å bli et problem da tilfeldighetene vil ha det til at hun kysser Noah. Betyr dette at han også har følelser for henne? Og hva skal hun gjøre nå? Følge reglene eller følge hjertet – og dermed risikere å miste sin aller beste venn? Fun fact: Det søteste er at Elle og Noah er kjærester i virkeligheten! 


when we first met 

Denne hadde jeg egentlig ikke troa på, men den viste seg å være så morsom! Og så fiiin! Dere som har sett Modern Family kjenner nok godt til Andy – han er bare så lett å like! Det er han i denne filmen også. Kort fortalt, og uten å avsløre for mye, møter vi Noah som møter Avery på en fest. De finner tonen med en gang. Alt klikker og føles riktig, men når kvelden går mot slutten og de har delt alt fra latterkuler til shots og hemmeligheter, gir hun ham en klem og sier at det føles godt å ha en skikkelig guttevenn. 

Noah blir knust, men de forblir venner. 3 år senere møter vi ham i forlovelsesfesten til Avery, hun har funnet drømmemannen og det er ikke Noah. Han er dødsforelsket! Hva kunne han gjort annerledes den gangen for 3 år siden? Han drukner sorgene i altfor mye alkohol og drar tilbake til puben hvor han finner igjen photoboothen hvor Avery og han tok bilder sammen for første gang. Plutselig våkner han opp før festen den gangen han møtte Avery og får sjansen til å gjøre alt om igjen. Kan vi bestemme vår egen skjebne? 

25 kommentarer

 1. Jeg kjøpte akkurat «den utrolige reisen» på dvd på platekompaniet da jeg ikke fant den noen andre steder.. jeg ville også at mine barn skulle se den og de elsket den like mye som jeg gjorde( gjør fortsatt)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er herlig <3 Tidenes gråtkvalte slutt, men så fin <3 Takk for tipset, da må jeg nok gå til innkjøp av den 🙂

   1. jaaaa, gråter like mye hver gang jeg ser den <3 <3 såååå fin film og gode barndomsminner

 2. Jeanett

  Hei
  Viste du at det også finnes D’En utrolige reisen 2?
  Den er også fin, men som alt annet- ingen ting slår den første 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Den har jeg også sett <3 men det er riktig at ingenting slår den første 🙂

 3. Anja Helene

  Mener du man finner den hvis man søker på «Homeward Bound» elsker elsker elsker den filmen <33

 4. Den utrolige reisen er så fin! Jeg kjøpte den på dvd for et par år siden, tror det var på nettsiden til Platekompaniet:) Når det er sagt synes jeg Istid 5 også er fantastisk!

 5. Damaris

  Amazon has The Incredible Journey, both the original and the remake with Michael J. Fox.

 6. Søk den på Youtube, tror den finns der 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fant den ikke på norsk :O Men jeg skal sjekke litt til, eller så er det jo bare å kjøpe den – uansett er den kjempefin å ha 🙂

 7. Cathrine

  Det var da ganske utrolig komisk at det var en Noah og en photo/kissing booth i begge filmer…! Jeg måtte sjekke opp og lese på den første igjen for å se om det ikke var samme film…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, ja! :p

 8. Den utrolige reisen Den hadde jeg nesten glemt, helt til jeg leste blogginnlegget ditt. *barndomsminner*
  Hadde den på VHS husker jeg
  Søkte litt rundt på nettet, så fant en side hvor den ligger ut. Riktignok med engelsk tale, ble liksom ikke helt det sammen uten de norske stemmene til Chance, Sassy og Shadow

  https://l23movies.com/watch/kvYNY0xb-homeward-bound-the-incredible-journey.html

  Ha en fin dag, flotte du

 9. Har dere sett filmen «Oksen Ferdinand»? Anbefales Caroline, jeg spør en gang til vedr bodyen til Naia, den var så fin og hun var så nydelig på 1års dagen hennes Har du en link? Den bodyen med navnet hennes på og tallet 1?Begynner å haste for oss

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi så den på kino før jul <3 Så fin film!

   Ja, den kommer fra etsy! Her har du linken: https://www.etsy.com/no-en/transaction/1313817180

   Klem 🙂

 10. Kjøpte den på cdon

 11. Mitt tips til neste filmkveld er The Truman Show.

  fantastisk film med det stadig mer aktuelt tema.

  🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den har jeg sett for mange år siden. Bra film!

 12. Med ET stadig mer aktuelt tema, skulle det stå der. 🙂

 13. Så morsomt, bare for et par dager siden prøvde jeg desperat å finne «Den utrolige reisen» på alt av streaming sider selv – ingen lykke med letingen her heller dessverre..

 14. Vil bare tipse deg om at Sophie Elise har skrevet fint om deg på bloggen sin! Tenkte at det sikkert var hyggelig for deg å vite <3

  Ha en fin dag!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så innmari hyggelig 🙂 <3

 15. Lisa Alv

  Hot tip; biblioteket. Der finn du filmen. Og alle andre klassikarar frå barndomen. Om ditt lokale bibliotek ikkje har den, så bestiller dei frå eit anna. Bonus er eit hyggeleg besøk på biblioteket samtidig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tipset, Lisa 🙂

 16. Takk for tips, skal se begge! ❤️ Har du forresten sett ‘the blind side’ på Netflix? Den er utrolig rørende og fin, tror du hadde likt den siden det virker som vi har litt lik smak i film ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *