breakfast smoothie bowl: bananer, bær og peanøttsmør

God morgen mandag! Det er ikke hver dag jeg har tid til å lage meg en smoothie bowl, men når jeg først gjør det – mmm! Det finnes nesten ikke noe bedre jeg kan starte dagen med! Jeg har utrolig mange forskjellige oppskrifter på smoothie bowls og faktisk finnes det nesten ingen grenser for hva du kan blande sammen av frukt og bær – du bestemmer egentlig selv. Her om dagen fant jeg en kjempedeilig smoothieblanding i frysedisken, de kommer i porsjonspakker fra coop med jordbær, banan og blåbær. Så god! Dessuten blir smoothie bowlen hakket bedre om du bruker frosne bær. I dag brukte jeg: 


🍌🍓☕️

♥ 1/2 frossen banan ♥ 1 pose frukt til smoothie (jordbær-banan-blåbær) ♥ 1 neve bladspinat ♥ 1 dl. (eller mer) usøtet mandlemelk ♥ bær og nøtter ++ til topping 

Bland alt sammen i en blender, ha først i 1 dl. melk og spe eventuelt på med mer dersom du synes at du trenger det. Husk at en smoothie bowl gjerne kan være litt tykkere enn en smoothie i glass, ettersom du skal ha på en del topping. 

Min absolutte favorittopping er bipollen, som ikke bare er supersunt, men som også gir en litt særegen og utrolig god smak. Bringebær og blåbær er alltid deilig og ikke minst kokosflak og chiafrø. Kronen på verket er litt mynte eller sitronmelisse og ikke minst: peanøttsmør! Type crunchy. Mmm! Vann i munnen! 


Jeg nyter dette akkurat nå mens jeg sitter og jobber. Så digg! Håper dere har en fin ukestart ♥ 

22 kommentarer

 1. Jeg er flink til å lage sunne juicer/smothies, men dette her må prøves. Sikkert mettende også? 🙂
  En annen ting, hvordan går det med stuen deres? Håper på oppdatering og bilder snart. 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det metter godt og topping kan man jo eventuelt fylle på med også etter hvert som man spiser seg nedover :p

   De har startet med stuen, men ting tar tid :O Vi har bygget nye lister, malt disse, grunnet veggen og tapeten kommer opp i morgen! GJETT OM JEG ER SPENT 😀

   Holder dere oppdatert! Kort tid etter starter de å bytte glass i dørene også 🙂

   1. Skjønner godt du er spent, håper det blir vellykket denne gangen!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Krysser fingrene 😀

    Klem!

 2. Karoline

  Ser helt nydelig ut!! Hvor er kaffekoppen og skålen fra ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer fra Kremmerhuset, veldig fint 🙂

   Klem!

 3. S.Helene

  Du er så god på inspirasjon! 🙂 Må bare spørre, chiafrøene kan altså spises uten «forbehandling»? Trodde de måtte ligge over flere timer og svelle? Takk for matinspo, igjen!

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kan spises som topping på denne måten, så innmari godt!

   Klem til deg 🙂

   1. Anonymidag

    Sikkert dumt spørsmål, men hvordan går det med magen når chiafrøene ikke har hatt noen «forbehandling»? Ser for meg at det kan være vel tungt fordøyelig. Derfor jeg spør 🙂 Tar denne som anonym.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har aldri tenkt over det, men bruker det ofte som topping på ting som dette 🙂

   3. S.Helene

    … og det var ikke meg som var «anonymidag» selv om det ser sånn ut, bare for å ha det sagt 😉

 4. Hei! Husker du nevnte at du kjøpte ny blender og var veldig fornøyd med den nye… fortsatt fornøyd? Hvilken er det du har?
  Jeg må kjøpe ny da min nettopp røk…:/

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg elsket denne https://www.carolinebergeriksen.no/2018/01/09/currently-crushing-den-beste-blenderen/ 🙂 Men den avgikk med døden for en måneds tid siden og jeg måtte hastekjøpe en ny og den viste seg å være veldig bra den også 🙂 https://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/blender-og-handmikser/S100BL16E/sandstrom-blender-s100bl16e-rustfritt-stal-svart

 5. Elsker smoothie-bowl forresten, har du noe tips til antrekk når man skal i dåp? Kan ikke bruke bunaden min. Vært supert med et slikt innlegg ❤

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips til innlegg 🙂

 6. Ikke relatert til innlegget, men kan dere ikke lage et innlegg med noen enkle fototips? 🙂 til å fotografere ute med speilrefleks. F.eks: komposisjon, innstillinger, hvordan ta gode bilder i sollys/annet lys, e.l.. Hadde vært supert 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt! Det kan vi få til 🙂

 7. Cathrine

  Treningsfrue la ut akkurat samme oppskriften i dag. . Har dere funnet den samme sted tilfeldigvis idag, eller kopierer hun…?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er sikkert helt tilfeldig 🙂 Den var jo ikke helt lik og peanøttsmør på er tross alt dødsdigg 🙂

   1. Cathrine

    Første gang jeg har hørt om peanøttsmør i smoothie, og så to ganger på samme dag da… . Må prøve da!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det var litt rart! Jeg får enten det eller cashew cream når jeg bestiller smoothiebowls ute, så det er der jeg har plukket det opp 🙂 Men ja – det er veldig godt 🙂

   3. Cathrine

    Cashew nøtter er min favoritt!! Skjønner jeg må bestille meg en smoothie bowl et sted snart…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *