salat med grillet vannmelon

Hei oppskrift-onsdag! I går avsluttet vi dagen med vannmelonsalat som tok ca. 10 minutter å lage inkludert grillingen. Fetaost, balsamico, blåbær og grillet vannmelon er bare noen av ingrediensene, enkelt å lage, men helt nydelig på smak! Denne salaten passer perfekt til både lunsj og kvelds, men kan fint være et tilbehør til grillmaten også. Slik lager du den! 


du trenger til 2 

♥ 1 rødløk ♥ friske blåbær ♥ 1 pakke arla apetina feta ♥ 2 never valnøtter ♥ 1/2 vannmelon ♥ 150 g. salat (velg den du liker best) ♥ lime ♥ balsamico ♥ mynte eller andre friske urter 


slik gjør du 

Skyll og del salaten (jeg brukte ferdig salat i små poser, så denne delen slapp jeg – mer tid spart) og ha den i bunnen av en stor salatbolle. Del opp fetaost, rødløk og grovhakk valnøttkjernene. Hell over blåbær og bland godt. Del opp vannmelonen i trekanter, salte og pepre dem, og grill skivene raskt på hver side – bruk sterk varme. 

Ferdig! Ha gjerne litt sitronmelisse på toppen før servering, samt noen jordbær. Grillet vannmelon er skikkelig digg, og det setter virkelig en liten spiss som tilbehør til denne enkle salaten. Mmm! Så er det bare å nyte! Ha gjerne masse kremet balsamico til – utrolig godt! Vel bekomme 🙂 

12 kommentarer

 1. S.Helene

  Mmm dette er garantert godt og friskt! Jeg ville hatt litt «evoo» i tillegg og helst brukt feta ost importert fra/laget i Hellas. Disse synes jeg smaker mer genuint gresk og tar meg rett tilbake til Kreta 🙂 Takk for god oppskrift nok en gang! Håper det blir masse deilige sommersalater fremover, gjerne med steg for steg bilder 🙂

 2. hvorfor oppgir du merke på fetaosten, men ingen av de andre ingrediensene? Betyr det noe for smaken? Hvilket merke balsamico må man bruke for eksempel?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, men jeg husker ikke hvor mange gram det er, så det handler kun om mengde 🙂 Du kan bruke hvilken som helst feta!

 3. Iseline

  Hei Caroline 🙂 Takk for fristende oppskrift! 🙂 Dette har ingenting med dette innlegget å gjøre, men spør likevel jeg 🙂 Jeg lurer på om du kan anbefale en øyesminkefjerner som fjerner ALL mascara uten at man må gnikke og gni? Evt mascaraer som er gode, men lette å fjerne? Har prøvd forskjellig; makeupfjerner på bomullpads, ulike typer ansiktsvasker i dusjen osv. Bruker nå den som er 3 i en fra Korres, synes den er veldig god, MEN. Synes jeg aldri får vekk alt sammen uten å måtte gni en del, det blir alltid liggende igjen en stripe mørk skygge av mascara nærmest øyet under øyet, og det er så irriterende synes jeg. Er redd for å ødelegge huden rundt øynene, pluss vippene, pga dette.. Blir veldig takknemlig for svar! 🙂 Ha en nydelig dag i sola! 🙂

 4. Ser kjempe godt ut! Skal definitivt prøves 😀
  Jeg anbefaler å grille ananas også, smaker helt fantastisk! 😉

  mariasvalastog.blogg.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, det er sant! Nammis 😀

 5. Hei Caroline! Håper du kan svare meg på dette, selv om det ikke har noe med innlegget å gjøre.
  Hva gjorde du ang kaffe da dere planla graviditetene? Jeg regner med du drakk kaffe, men hvilken mengde snakker vi om? Jeg klarer meg ikke uten kaffe, men mannen min vil veldig gjerne at jeg kutter det helt ut mens vi prøver.
  Vet ikke om noen andre jeg kan spørre, kjenner ikke så mange andre som er SÅ avhengig av kaffekoppen(e) som deg! hehe.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kuttet ikke ned på noe da vi ville ha barn, jeg levde helt som normalt 🙂 Da jeg ble gravid, drakk jeg 1 – kanskje 2 – kopper om dagen 🙂

   Masse lykke til!

   Klem 🙂

   1. Ingrid

    Takk for svar! Da tenker jeg at det ikke er noe problem med mine to kopper inntil videre

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det tror jeg helt sikkert ikke at det er 🙂

 6. Merethe

  Hvilken basalmico bruker dere? Elller lager du selv? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg jukser med ferdig kremet balsamico 😉 Husker ikke merket, men jeg kjøper på meny 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *