slik unngår du gnagsår på 17. mai

reklame: compeed 

Jeg startet å bruke hæler i veldig ung alder og i løpet av mine 16 år i høye sko har jeg erfart mer enn nok skognag. Det finnes ikke noe vondere enn å måtte fullføre en sosial sammenkomst, et event eller en happening i såre føtter, spesielt ikke om du i tillegg er klam, varm og huden skaper friksjon mot såret – au! 

Det er ikke bare i høye hæler jeg får gnagsår, men dersom sokkene mine sklir ned under en treningsøkt, jeg har nye sko eller trener såpass hardt at jeg blir klam i føttene, oppstår gnagsår før jeg er ferdig med løpeturen min. Da jeg løp Oslo Maraton i fjor plastret jeg føttene på alle de stedene jeg visste at jeg ville få gnagsår – såpass hadde jeg erfart etter mine x-antall løpeturer utendørs den våren og sommeren. Så ja – det gikk fint – skulle bare mangle med 3 lag Compeed på både lilletå, hæl og ankel 😉 


snart 17. mai

Nå er 17. mai like rundt hjørnet, mange tar på seg bunadskoene de bruker én gang i året, eller går kanskje til innkjøp av nye sko for anledningen. Selv pleier jeg å ta frem mine godt brukte bunadsko fra den gangen jeg var 15 (!!) og stod til konfirmasjon, men i år har jeg faktisk kjøpt meg et par nye. Det var jammen på tide! Hun som solgte meg disse anbefalte meg å bruke Compeed sin stift på steder hvor jeg fort fikk gnagsår, ettersom jeg skal bruke skoene i flere timer og mest sannsynlig vil hovne litt opp i føttene i løpet av dagen. 

Stiften motvirker gnagsår fordi den reduserer friksjon og fuktighet på foten, og fungerer som en beskyttende barriere mellom huden og skoen som gnager. Perfekt! I tillegg tar jeg med meg noen plaster i bunadsvesken – sånn i tilfelle. Det er så kjipt hvis gnagsår legger en demper på feiringen, men med Compeed i vesken, er sannsynligheten for det minimal! 

Compeed lindrer smerten med en gang, er vanntett og faller ikke av slik som vanlig plaster gjør. Det fungerer rett og slett som et ekstra hudlag og gir best mulige forutsetninger for leging av gnagsår eller vannblemmer. Stort pluss for at det så å si er gjennomsiktig og nesten går i ett med huden din 🙂 


Kort oppummert: husk Compeed i vesken på 17. mai! 

25 kommentarer

 1. JA! De funker som bare rakkern! Tro meg, jeg har erfaring!! De har redda mange skiturer! Har alltid disse liggenes i tursekken! Så dette er verdt hvert øre 🙂

 2. Compeed er fantastisk! 😀

 3. Har sett litt på videoene dine, og har du lespet på »s» hele livet ditt? merker du sliter med ord og setninger som har S i seg..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Da regner jeg i så fall med at noen hadde sagt ifra. Jeg lesper ikke og har aldri gjort det. Dersom du synes du hører det så kan det være at invisalign-reguleringen er skyld i det da det er fort gjort å «lespe» med denne på.

 4. Her var det mye slurvefeil!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom på det! Nå gikk jeg gjennom teksten nok en gang og fant 3 slurvefeil som jeg har rettet opp i. Dersom det er flere må du gjerne gi beskjed 🙂

 5. Madeleine

  Eureka! Sier jeg bare… Kjøpte meg nye joggesko fra Asics (kayano) som jeg alltid har sverga til. Og med nye sko kjøpte jeg så klart en haug med nye sokker. Jeg kunne ikke fatte og begripe hvorfor jeg fikk gnagsår HVER eneste løpetur, enten på mølle eller ute. Men jeg skjønner jo det nå, friksjon pga varme da sokkene og skoene sammen åpenbart ikke puster så godt.
  Skal definitivt teste ut den sticken! Genialt 🙂
  (godt å vite at det ikke er skoene det er noe galt med, som jeg først fryktet, for de er en drøm ellers!)

  God 17 mai til dere <3

 6. Litt overrasket over at en som deg ikke for lengst har gått over til de superfine og mer autentiske bunad-knappestøvlene. De gammeldagse bunadskoene fades mer og mer ut.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vil gjerne bruke bunadsølvet mitt, og spennende til skoene passer ikke til støvler dessverre :/

   1. Yvonne

    Har ikke bunad selv så følger ikke med på bunad trender, men måtte Google disse knappestøvlene og jeg må bare si at bunadskoene du har kjøpt er mye finere! Håper du får en fin 17.mai ☺️

 7. Elsker den stiften! Den redder meg år etter år det lureste er gjerne å gå med bunadsskoene noen dager i forveien, for deretter å bruke compeed – skal mye til for at 17.mai blir ødelagt da

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er sant! Bare regn :O Håper dette været holder seg 🙂

 8. Hei!
  Jeg elsker også compeed-gnagsårplastrene, og de har reddet mang en gåtur! 🙂

  Ikke for å være vrang altså, men det å reklamere for at den går i ett med huden er vell kanskje litt for generelt? Jeg mener, den går i ett med din og min hud, men f.eks. noen som er mørkhudet vil den ikke gå i ett med huden på. Jeg har et «tantebarn» som har afrikanske foreldre, og hun blir ofte veldig lei seg når noen sier at det er «hudfarget», eller «går i ett med huden». Det kan være at dette er ekstra sårt for henne, som vokser opp med en gjeng «bleikinger» i en liten bygd hvor det er få mørkhudete, men jeg ville bare gjøre deg ops på det, ikke noe negativt mot deg altså 🙂

  Håper dere får en fin 17.mai, med deres fine familien! :-*

 9. Jeanette

  Disse plasterne har reddet meg mange ganger 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Meg også! 🙂

 10. Benedicte

  Compeed skal kjøpes!

  Poden har fått nye finsko nå nylig, så de skal trenes på å gå i i dag + i morgen. Alltid best om man har tid til det, slik at føttene får litt tid til å venne seg til nye sko før selve dagen. 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er sant! Det gjør vi her hjemme også 🙂

 11. Hei Caroline.
  Hvor kan man få kjøpt stiften? Jeg finner den ikke på hjemmesiden til Compeed 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den skal finnes på både apotek og for eks. xxl 🙂

 12. Ta en titt inne hos Glade hjem – du er kopiert igjen.

 13. Ja compeed har reddet meg og mine mang en gang! Altid med! Takk for tipset av stiften, den har jeg faktisk aldri sett før!

 14. Hei 🙂 ville bare si ifra om at bloggen nouw.com/gladehjem kopierer innleggene dine. Hun har bla. skrevet et skremmende likt innlegg om compeed, hvor enkelte setninger er kopiert rett av. Mulig du vet dette fra før av, men ville bare gjøre deg oppmerksom på det.
  Ønsker deg en fin 17. mai 🙂

 15. Gladehjem har kopiert tekstene dine nok en gang.. :/

 16. Hva syns du om innlegget til Gladehjem om Compeed?
  Er dette lov? Det er ikke bare deg hun kopierer, men kan du si noe om hva du tenker rundt dette?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *