smartere uten smarttelefon

reklame: xplora


I dag er det heldigvis lettere enn noen gang å vite hvor barnet ditt er. I tillegg til at det er lett, er det trygt. Blant annet har vi XPLORA, som er en robust mobiltelefon skapt for at barn skal kunne leke og for at du skal vite hvor barna er. Den er designet som en klokke, men du kan både ringe, sende tekstmeldinger og sjekke posisjonen til den som har den på seg. Det som er så fint, er at denne mobiltelefonen verken har internettilgang eller sosiale medier. Den har kun smarte funksjoner egnet for barn og nettopp DERFOR er XPLORA smartere enn en smarttelefon.

For å legge til kontakter og telefonnummer, må du ha appen tilgjengelig på telefonen din. Dette er ikke noe barnet selv kan gjøre via klokken. XPLORA er altså en mobiltelefon som lar barn være barn. Den binder ingen. Barnet er fortsatt offline og opplever den ekte verden – og nettopp dette er så viktig! Barn skal få være barn så lenge som mulig, spesielt i en verden som stadig blir mer digitalisert, hvor barn er mer online enn noen gang og lar dette komme i veien for leken. Med XPLORA har de fortsatt muligheten til å holde fast ved det å være barn, å leke ute uten å være bundet til en mobiltelefon, deling av private bilder og sosiale medier. Samtidig er klokken en trygghet for både deg som foresatt og for barnet. 

I XPLORA finner du rett og slett de gode egenskapene til en smarttelefon og ingen av de dårlige. Du kan snakke med barna dine, tekste dem og se hvor de leker – alt du trenger for å å føle deg trygg og alt barna trenger for å kunne utforske verden. Det er vårt ansvar som foreldre å gi barna en trygg introduksjon til den digitale verden. Datatilsynet har vurdert XPLORAs håndtering av personopplysninger og deres internkontrollsystem. De har ingen innvendinger mot eller forbehold knyttet til dette.  De uttaler i sitt brev av 22. januar at etter gjennomgang av XPLORAs dokumentasjon ser de ikke noen grunn til å opprettholde pålegget om stans av behandling av personopplysninger. På klokken finner du en egen alarmknapp, slik at barna kan varsle foreldrene dersom en situasjon oppstår. Foreldrene eller kontaktpersonene som står oppført på klokken, vil da få direkte talelink til barna i tillegg til en beskjed om hvor de befinner seg. I tillegg til dette har klokken samme sporingsteknologi som du finner i blant annet Google maps, og benytter både GSM, aGPS og WiFi for location.


Nå har du muligheten til å vinne en XPLORA med 2 måneders fri bruk! Alt du trenger å gjøre er å legge igjen kommentar og fortelle meg om en situasjon hvor du gjerne skulle hatt en slik klokke. Legg igjen navn og e-post, så er du med i trekningen!

I tillegg til give away, får jeg nå lov yil å gi deg muligheten til å kjøpe XPLORA til en rabattert pris. Få 800,- i rabatt ved kjøp av lyseblå XPLORA. Du får tre reimer på kjøpet (blå, hvit og rosa). Klikk deg inn HER og bruk koden goplay 🙂 

172 kommentarer

 1. Alexandra

  Jeg kjenner ei jente på 6 år som sliter med at hun er så usikker og redd for å komme bort fra sine nærmeste. Hun er veldig redd for å forsvinne i folkemengder, eller å gå seg bort, og det hemmer henne i noen situasjoner. Jeg kan tenke meg at denne klokka ville gitt henne følelsen av å være trygg, og kanskje hjulpet henne å bli litt mer selvstendig og tøff. Og når hun blir litt eldre og skal begynne å gå alene til venner, så er den kjekk å ha for å ringe hjem 🙂

  1. Har en datter på 6 år som elsker å være ute.. det hadde vært så trygt og godt å få tak i henne og sende en SMS.. og vet hun ønsker seg den

 2. Simone Borgeteien

  Denne hadde vært så fin og trygg når eldste skal begynne å gå til skolen. Da kunne jeg fulgt med på GPS at han var kommet trygt frem og hvis det skulle oppstå en uforutsett situasjon på veien har han mulighet til å kontakte meg. Jeg er en skikkelig hønemor, så denne klokken ville hjulpet mammahjertet å slappe litt mer av!

 3. Vi skulle gjerne hatt en slik til vår 6-åring som snart skal begynne å gå til/fra skolen selv 🙂

 4. Er mamma til ei lita jente som jeg så gjerne ønsker denne til. Kjempe kjekk når vi skal på ferie og en trygghet både for liten og stor.

 5. Mannen jobber offshore så er hjemme alene med jentene halve året. Og nå er eldstejenta så stor at hun løper rundt i feltet vi bor i med vennene sine mens jeg er hjemme med minstemor. Så en slik klokke hadde passet perfekt så slipper jeg lete eller ringe rundt halve byggefeltet etter henne når hun skal komme hjem..

 6. Får ikke til rabattkoden.
  Får bare 300kr i rabatt og ikke 800 som du skriver.

 7. Skulle gjerne hatt en sånn til min 7 åring så man kan gi henne litt friere tøyler. Jeg er en skikkelig hønemor og synes det er vanskelig å la henne utfolde seg helt sånn som hun ønsker. Hun vil gjerne sykle og gå til både venner og til skolen, men mammaen synes det er litt skummelt! En sånn klokke hadde definitivt gjort mammahjerte litt roligere og gjort barnet litt friere fra den overbeskyttende mammaen

 8. Vil gjerne vinne til en snart 5 år gammel gutt

 9. Marthe Jonassen

  Jeg har prøvd å vinne en slik klokke i årevis, men jeg vinner aldri så jeg tenkte å se hvor mye den koster hvis jeg bestiller den med rabattkoden. Du skriver her at man får 800,- i rabatt, men det blir bare trukket fra 300,-? Har jeg misforstått noe?

 10. Vi har ei selvstendig frøken på snart 4 som gjerne tar seg en spasertur på egenhånd om man snur seg. Fikk nesten hjerteinfarkt på kjøpesenteret der jeg løp med lillesøster i barnevogn på jakt eter storesøster og tenkte alle mulige slags tanker om kidnapping og verre ting! Vi er på jakt etter en slik type smartklokke og xplora høres perfekt ut!

 11. Isabell

  Hei,
  Er det ikke denne klokken pedofile hadde logget seg inn på? Har lett etter en klokke som er hackertrygg til mine barn. Men ble så bekymret når jeg leste om de klokkene.

 12. Vil gjerne vinne en xplora til jenta mi som begynner på skolen nå

 13. Maria Byrkjeland

  Jeg har en datter som begynner på skolen til høsten, og som skal gå til og fra skolen alene. Det hadde vært betryggende for oss begge å kunne få tak i hverandre om det skulle være noe, spesielt den første tiden.

 14. Ønsker meg veldig denne Tim jenta mi som skal begynne på skole til sommeren. Hun er litt usikker av seg. Har vanskelig for å spørre folk hun ikkje kjenner så godt om hjelp. Vil tro det hadde vært en veldig stor trygghet for henne å alltid kunne nå oss. Om vi ikke er så heldig at vi vinner så blir det nok til at vi kjøper en likevel før skolestart.

 15. Hvor lenge varer rabattkoden forresten?

 16. Ønsker å vinne til min 6 år gamle sønn som skal begynne på skolen til høsten! Da blir jeg litt tryggere når han skal gå hjem.

 17. Malene Seljestad

  En smartklokke ville blitt flittig brukt i alle mulige situasjoner hvor frøkna vår skulle begynt å utforske verden litt på egenhånd. Tror den ville gjort det tryggere for både henne og mammahjertet ❤️ Ja takk til xplorer smartklokke

 18. 6 år med løping og leting hadde det kankje vært på tide å få prøvd ut denne! Vi skal i tillegg på et stort event til sommern 18 000 mennesker er ventet! Hakke større enn i fjord hvor han forsvant i en mengde av 5000 mennesker! Ble ganske stressa… Han kom heldigvis til rette, da noen fikk ringt oss for han! Da hadde denne vært gull ❤ Litt sliten mamma til aktiv gutt snart 6 og skolegutt

 19. Perfekt til førskolegutten, som skal ta steget ut i verden og bli enda mer selvstendig

 20. Susanne

  Jeg er som alle andre mødre en bekymret mor og redd for at det skal skje sønnen min noe, spesielt når han er ute å leker alene. Det som gjør det enda vanskeligere er at jeg er alene og ikke alltid kan følge med når han er utenfor å leker. Vi bor i et sameie med flere rekkehus og sønnen min vet at han ikke får lov til å gå utenfor dette området uten en voksen. Men her om dagen fant han og venninnen hans ut at de skulle sykle utenfor området for å besøke en annen som går i barnehagen deres. Jeg ble så redd når jeg ikke fant han at jeg ikke har turt å slippe han ut av syne etter det. Med denne klokken hadde livet blitt ett hakk lettere og jeg kunne senket skuldrene litt.

 21. Hei. Skulle gjerne hatt en sånn. Da jenten skal gå til fra skole. Også når hun er ute på egenhånd.

 22. For 3 år siden var vi i Danmark og hun yngste, som er over snittet uredd, kom bort fra oss. Det var bare snakk om få minutt, heldigvis, men skulle gjerne ha vært det foruten! Den følelsen av fortvilelse, og hvor skal en begynne å lete!! Det er så fort gjort at de bare forsvinner i massen, selv om en passer godt på! Skulle gjerne ha hatt en slik klokke til neste ferie!

 23. Vi bor på landet og barna leker mye ute «fritt» uten at vi voksne henger over dem, guttungen på 6 er litt mer overalt enn jentungen på 9 og jeg har ofte kunne tenke meg en slik klokke til han. Men i går, i de store 17 mai folkemengdene forsvant han. Jeg letet i en halvtime etter han, det var helt forferdelig. Jeg hadde lyst til å hyle ut navnet hans over hele plassen og bare gråte. Jeg har aldri mistet noen av dem i så store folkemengder før og det var forferdelig! Han hadde letet etter meg også, heldigvis var det en utrolig snill ungdomsgutt som fikk snakket med han, roet han ned og hjalp han å lete etter mamma.
  En slik klokke hadde vært gull for oss.

 24. Svanhild Hay

  Denne hadde vært perfekt for jenta mi på snart 6år. Da kunne hun hatt litt mer frihet til å gå på lekeplassen selv og mamma vært trygg på at jeg kan se hvor hun er og lett kunne fått tak i henne på.

 25. Tina Brun Torstensen

  Denne hadde vært fantastisk til min kjære datter Cecilie som begynner i første klasse ved Hafslund barneskole i august 🙂 Ho blir veldig stressa når ho kommer bort fra mamma, og dette hadde blitt en trygghet for ho❤️

 26. Elvine Mathea

  Jeg ønsker å vinne den til søsteren min. Jeg husker hun nevnte denne klokken engang, så hun hadde nok blitt glad!
  Søsteren min er 6 år og forsvinner hele tiden ut av huset for å besøke venner, uten å si ifra. Dette er noe som skremmer oss, som er så veldig glad i henne!

 27. Sønnen min på 7 har lenge ønsket å sykle til fotballtrening på egen hånd, noe jeg selvfølgelig ønsker å oppmuntre til! Samtidig gnager jo følelsen av at han blir usikker, redd eller bare trenger å få kontakt med meg underveis på turen!
  Selv om samfunnet vårt legger opp til mer og mer kjøring og mindre selvstendige barn, ønsker jeg jo å gi sønnen min den friheten jeg selv hadde som barn på 90-tallet!
  Xplora kan være nettopp det vi trenger for å sørge for at både han og jeg senker skuldrene og blir komfortable med «å klare selv»!

 28. Kjersti

  Denne hadde det vært supert å vinne, hadde vært veldig betryggende å hatt slik på guttungen når vi skal reise bort 3 uker i sommer å besøke forskjellige steder i Norge. 🙂

 29. Trine-Lise

  Vi var på ferie på fjellet og min datter på 7 hadde tatt heisen opp slalombakken og vi skulle kjøre nedover. Hun kjørte litt før meg, og lutselig så delte bakken seg. Den ene bakken endte på andre siden(ned i et annet heisanlegg) og den andre bakken der vi kom fra. Jeg kom i bunn og ingen barn å finne. Jeg hadde heldigvis skrevet nr mitt på hånda hennes, så det tok ikke lang tid før tlf ringte og noen hadde hjulpet henne. Men akkurat da skulle jeg ønske jeg kunne ringt henne selv så hun slapp å bli redd.

 30. Min yngste datter er i alderen hvor hun vil ut å utforske nærområdet med små venninner. Hun greier ikke holde styr på en vanlig telefon. Hun ønsker seg så veldig en slik klokke men vi har dårlig erfaring med storesøsters klokke. Men den er av en annen type så hadde vært gøy å prøve om xplora funker bedre.

 31. Kristine

  Jeg ville gjerne vunnet denne til min 8 år gamle datter som nettopp har begynt å sykle litt til venner på egen hånd og som øver seg på den digitale klokken. Denne hadde vært perfekt til henne, og hun ønsker seg veldig en slik. Krysser fingrene.

 32. Når gutten min skal begynne å være ute og dra til venner alene om ikke veldig lenge, mamman er egentlig ikke helt klar og når vi skal på ferie, kjekt å ha om gullet skulle komme bort.

 33. Malin bergsland

  Vi har første sesong med campingvogn på svenskekysten med barn på fire og fem år, de er høyt og lavt. Flyr fra venners campingvogner og lekeplass, selvom vi har avtaler om og gi beskjeder og hvor man kan være så slår panikken raskt inn når jeg ikke ser de med en gang på avtalt plass. Ønsker meg veldig en slik klokke med pgs og telefon så kanskje jeg kan roe ned litt når jeg ikke ser de med en gang. Planen er en til hver, men det hadde hjulpet mye for student lommeboka og vunnet en. Krysser fingrene

 34. Wenche Risnes

  Min meget selvstendige datter på fem år skulle jeg gjerne hatt en slik klokke til, særlig på ferieturer, fornøyelsesparker og steder med mye mennesker. Vipps har hun fått øye på noe som hun vil utforske, og ikke bare en gang har jeg stått med hjerte i halsen og ikke hatt anelse om hvilken vei hun har løpt… Kombinasjonen fem år, svært kjapp, utforskertrang og selvstendighet (les: vil bestemme og klare alt selv) gjør henne til perfekt princess of Xplora!

 35. Lillian Hellebust

  Hei 🙂 Eg skulle gjerne hatt ei slik til jenta mi som skal begynne på skule til hausten Då kan vi kommunisere når ho feks skal ta buss til og frå skule. Også greitt når ho er ute og leiker, og i staden for å springe heimom for å seie ifrå dersom dei skal på besøk til noen andre, kan ho bere ringe og informere om kvar ho er lillihelle86@hotmail.com
  Mvh Lillian Hellebust (98287867)

 36. Kristine

  Åh, sånn skulle mini hatt! Han er 5 år og begynner nå å bli så tøff at han tør litt mer.. 2 hendelser på 2 dager, første var 17 mai. Da forsvant han i folkemengden. Jeg letet meg ihjel før jeg fant han og en annen jente bak skolen der de satt å pratet sammen dagen etter var vi på Plantasjen og mini hadde en ballong, den sprakk og i det jeg snudde meg var han vekk. Vi fikk hele Plantasjen til å hjelpe og lete etter en trist gutt som hadde løpt ut på parkeringsplassen da han hatet butikken som ødelagte ballongen hans.. så ja, jeg tror guttungen min virkelig trenger en slik for selv om jeg sier at han aldri må løpe fra meg, skjønner han ikke at det er farlig å bare stå alene ved bilen på parkeringsplassen..

 37. Barnet mitt starter i første klasse til høsten, og med ekstremt alvorlig allergi er vi voksne alltid litt ekstra «skrudd på» når vi ikke er til stede. På skolen blir de ikke passet på i samme grad som i barnehagen, og en slik klokke ville gitt både oss og barnet vårt tryggheten om at vi får tak i hverandre om det skulle være noe, enten om det er en allergisk reaksjon, eller spørsmål om diverse matvarer kan tåles. I dag ringer barnehagen ofte med disse spørsmålene, men skolen kommer ikke til å gjøre det. Da kan poden gjøre det selv. ☺️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *