vær matsmart

reklame: matsmart 

Jeg er blant de som tror på at små forskjeller utgjør en stor forskjell i det store bildet. Jeg skal være den første til å innrømme at mitt forbruk når det gjelder kjøp av klær ikke er det beste. Dessverre er det slik at ikke alle kan gjøre alt, men det betyr ikke at du ikke kan gjøre _noe_. Og dette noe – det er så viktig! Det er umulig for oss menneskee å leve et perfekt liv, hvor forbruket på alle områder er lavt og miljøvennlig, men jeg tror fullt og fast på at vi må gjøre _noe_ i de fleste aspekter. 

Når det gjelder forbruk av klær for min del, gir jeg bort så mye jeg kan, slik at andre kan få glede av det jeg ikke bruker lenger. Kaste klær gjør jeg svært sjelden, og nå er det jo i tillegg mulig å levere fra seg ødelagte klær, slik at disse kan bli brukt om igjen! Fantastisk! Det er viktig å gjøre _noe_ for miljøet. Selv om vi ikke kan være hundre prosent dedikert på alle områder, så er det viktig å være opplyst og være klar over at små forskjeller er bedre enn ingen. Slik er i hvert fall min tankegang, og jeg er mer miljøbevisst i andre kategorier enn når det kommer til klær. For meg er denne kategorien mat. 


Det er et par år siden mitt nyttårsforsett var å senke inntaket av rødt kjøtt. Det har ikke endret seg, jeg spiser det så å si aldri lenger. Matsvinn er også noe jeg aldri har vært fan av, restemat er gull for meg og vi bruker fryseren for alt det er verdt. Derfor synes jeg at MATSMART er et helt fantastisk konsept og jeg er glad for å kunne bruke bloggen min til å snakke litt om dette. 

bruksting som er fint å handle på matsmart: såpe, tørrmat som knekkebrød, granola og krydder eller matvarer som ketchup og sauser  

Matsmart ble startet av en matbutikk-eier som ble lei av å måtte kaste masse mat uke etter uke. Så i stedet for å kaste den, selges den nå online med kraftig rabatterte priser. Du får fra 20 – 90 prosent rabatt (snittrabatten er på 50 prosent) og dette er mat og varer som aldri burde vært på vei ned i søpla. Matsmart kjøper inn mat som matprodusenter av ulike grunner ikke kan selge på grunn av utgåtte best før datoer, bytte av forpakning eller varer med skjønnhetsfeil. Vi må ikke glemme at det er en viktig forskjell på best-før-dato og siste forbruksdag. Best- før-dato er kun en anbefaling fra produsentene der de garanterer samme kvalitet på varen som ved forpakning. Dette betyr ikke at varen blir dårlig når datoen er passert. Faktisk kan varene holde seg i opptil flere år etter passert best-før-dato. 

I 2017 reddet nordmenn i samarbeid med Matsmart 58 tonn mat! Det er MYE og det utgjør så absolutt en forskjell. 1/3 av all mat som produseres i verden kastes, og en stor del av dette kastes helt unødvendig – matsmart sitt mål er å gjøre noe med dette. 

froosh er blant mine favorittsmoothies, disse får du kjøpt i store flasker hos matsmart – mye rimeligere enn i butikk 

Handle på Matsmart du også, og bidra til at vi kaster mindre mat 🙂 Klikk deg inn HER for å se utvalget deres og bruk koden CAROLINE for å få fri frakt ved kjøp over 350 kroner. Det er viktig å notere seg at leveringen kan ta inntil 14 dager, så bestill varer som du kan vente på og som du kan ha en stund 🙂 

53 kommentarer

 1. Utrolig smart! Men rabattkoden fungerer dessverre ikke. Det står at den kun er gyldig fra 04/08/2018?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Har gitt beskjed 🙂

 2. Tommel opp!

 3. Victoria

  Koden funker ikke? 🙁

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal være ordnet nå 🙂

   1. Helene

    Den fungerer fortsatt ikke hos meg? 🙁

   2. Jeg får heller ikke koden til å virke

 4. Dear Caroline, your blouse is so beautiful!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 5. Koden funker ikke hos meg heller 🙁

 6. Kjersti

  Koden fungerer visst fremdeles ikke? Jeg får ikke hvertfall beskjed om at den er ugyldig.

 7. Elisabeth

  Koden virker ikke.

 8. Cathrine

  Prøver igjen, den forrige kommentaren min har ennå ikke blitt godkjent. Lurer på når resten av svarene på spørsmålsrunden kommer?

  1. Lurer jeg også på

 9. blouse?:)

 10. Supert! Vi har holdbart her vi bor, der er det vanvittig mye som kan kjøpes.. Som faktisk går ut neste år. Galskap, men fint for oss forbrukere. Veldig glad vi i Norge er blitt flinke på dette med å ikke kaste mye mat.
  Forresten blusen din, hvor er den fra?

 11. Hvorfor kutter du ikke bare rett og slett ned på forbruket ditt av klær? Det er ikke så mye hjelp å i gi det videre, det er produksjonen av klær som er den store miljøsynderen. Der kan du virkelig gjer en STOR forskjell. Du kan kjøpe en fuskepels istedet for seks. Bruke samme kjole flere ganger. Du er jo et forbilde for mange, og en bevissthet i forhold til å ikke kjøpe nye ting hele tiden fra deg, vil sikkert påvirke mange til å gjøre det samme som du gjør.
  Istedet for å kjøpe nye ting, kan man kjøpe vintage og sette
  sammen til kule antrekk. Her i huset har tenåringen og jeg gått sammen om å leve mer miljøvennlig, og forbruk av klær er virkelig en stor synder! Vi har kjøpestopp ut året, begge to. Vi bruker også togoodtogo-appen. Fryser ned rester av mat, og er nå oppe i to-tre vegetarmiddager i uken. Det er veldig gøy og vi føler at vi gjør noe viktig! 🙂

 12. Flott initiativ og fin måte å redusere matsvinn. Har du forsøkt å ta en klimatest for å de hvordan dere ligger an utslippsmessig? Hadde vært morsomt å se hvor dere havner, og kanskje flere lesere ville tatt den også., det finnes jo mange f.eks denne: https://www.nrk.no/viten/klimakalkulator-1.13089539

  1. Hadde også syntes det vært moro om du tok denne testen, så hadde du funnet ut hvilke områder det var mulig å spare inn på. For alle kan leve «et perfekt liv» , men ikke om forbruk er mottoet.

   1. Caroline skriver «Det er umulig for oss mennesker å leve et perfekt liv, hvor forbruket på alle områder er lavt og miljøvennlig, men jeg tror fullt og fast på at vi må gjøre _noe_ i de fleste aspekter.»

    Det er ikke bare i aller høyeste grad mulig å leve et såkalt perfekt liv om man med dette tenker på bærekraftig livsstil og ikke instagram-perfeksjonisme. Jeg kjenner mange som er hva NRKs kalkulator titulerer som miljøengler, meg selv inkludert.

    Nå skal jeg ikke starte en hel miljøfrik-monolog her, informasjon om hvordan man kan leve et mer bærekraftig liv er tilgjengelig for alle på internett.)

    Samarbeidet mellom Caroline, selveste dronningen av forbruk, og Matsmart smaker dessverre mer av økonomisk samarbeid enn idealisme. Om dette derimot er begynnelsen på en endring på bloggen, så blir jeg fast leser – det hadde vært særdeles prisverdig og noe jeg hadde sett frem til å å lese om.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hvorfor må alt handle om alt eller ingenting, Inger? Idealisme? Må man være idealist for å gjøre små endringer eller utgjøre en forskjell? Nei, selvsagt må man ikke det. Om alle gjorde litt ville det utgjort en enorm forskjell. Dessverre utviser enkelte holdninger som gjør at færre gidder å gjøre disse små endringene.

   3. Nei, det handler absolutt ikke om alt eller ingenting. Men det handler ikke om alt, hele tiden.
    Det livet og forbruket du fronter handler ikke om «alt», det handler om alt for mye av alt-hele tiden. Det hjelper veldig lite at du gir klær til Frelsesarmeen, de klærne du har kjøpt har alt satt sine spor. Det handler om at vi må kjøpe mindre og slite klærne ut. Ikke kjøpe masse og gi det videre. Det er fint å gi bort klær, men ikke fordi man skal få plass til noe nytt i skapet ( som man kanskje til og med bare bruker en gang). Bruk klærne til de er slitte elle ikke passer lenger.

  2. Hva mener du , Caroline? At fordi enkelte mener at du bør gjøre mer, så gidder du ikke gjøre noe i det hele tatt? Håper jeg misforsto det du skrev.

   Håper også at voksne mennesker er trygge nok på valgene sine at de ikke dropper endring fordi noen i et kommentarfelt mener de kunne gjort mer.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Du misforstod.

 13. Elisabeth h

  Jeg tenker det er supert med slike opplegg og matsvinn-app’er som toogoodtogo. Og jeg synes det er flott at Caroline slår et slag for dette. Samtidig nevner hun selv at hun er en stor forbruker av klær, og det må da selvfølgelig bemerkes. I carolines tilfelle, er dette også en del av jobben hennes,gjennom bloggen sin presenterer hun en del nyheter på kles- og tilbehørsfronten. Når hun helt tydelig trekker dette frem selv, synes jeg nok det blir litt «unødvendig» å påpeke det videre. Det blir litt som folk, hvis yrke nødvendiggjør mange reiser med fly (forretningsfolk, politikere,bistandshjelpere innenfor krise/hødhjelp osv), ikke skulle ha « lov til» å være miljøbevisste på områder der det er enklere for dem og deres livssituasjon. Ja, alle burde redusere på orivat forbruk, ja, alle burde gå mer/reise mer kollektivt og miljøvennlig, ja, alle burde redusere matsvinn…men om man klarer en eller to av tre, er det bra.

  1. ELISABETH H. Så enig med deg , og siden hun påpeker dette selv så skulle en tro det var unødvendig med kommentarer negativt på det. Hadde aldri hørt om Matsmart, så skal selv ta en titt. Og som C sier, en kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Jeg kan selv bli flinkere til å tenke miljø selv i hverdagen, Om alle blir mere obs så vil dette være bra, tror alle kan se på seg selv og gjøre en bedre innsats. Og ikke forvente at en skal være miljøbevisst i absolutt alt en foretar seg . Det mest irriterende jeg ser er når folk skal påpeke at en skal kjøpe brukt/ vintage, gjøre som x og sy om selv, det er ikke alle som hverken ønsker eller vil kjøpe brukt eller sy om gamle plagg eller kjøpte brukte møbler eller utstyr.

   1. Det kan godt være at du synes det er irriterende – men jeg skrev dette til Caroline, ikke til deg. Jeg synes det er helt supert at hun skriver om hvordan man kan leve bærekraftig. Min kommentar var til Caroline (ikke til Lill!) handlet om andre ting man OGSÅ kan gjøre, og hva jeg gjør.
    Helt greit at ikke alle synes vintage og gjenbruk er OK, men da håper jeg i hvert fall at folk ikke kjøper nye ting hele tiden, men heller satser på ting som kan brukes igjen og igjen. Innlegget mitt var ment som en kommentar til Caroline, ikke som agn til kommentarfeltpolitiet som hopper på hver gang noe leses som ikke-helt-uhemmet skryt.

    Jeg synes det er flott med alle som slår et slag for å redusere matsvinn, og ble inspirert til å skrive om andre ting man også kan gjøre for at verden skal være et bra sted for alle å leve – også i fremtiden. Peace out. 🙂

 14. Woooo så bra tiltak! Takk for at du deler! 😀

 15. Martine

  Sååå gøy at du skal være med på bloggerne!! Nå gleder jeg meg virkelig til ny sesong <3

 16. Bloggerne-deltagelse?! Holdt på å falle ned fra stolen når jeg hørte det. Trodde aldri at bloggere med respekt for seg selv og sitt yrke gikk inn i den dårlige tv-greia der. Huff, det samme tenkte jeg da Julianne og Ulrik ble med. Ikke bra. Lykke til, pute-tv bloggerne, nei det gidder jeg ikke se, selv med dere som jeg hadde respekt for.

  1. Herlighet , Konstruktiv kommentar. Og tror du virkelig Caroline vil gjøre noe som du betegner som «pute-Tv» . kanskje faktisk på tide å få inn noen som ikke bare skal vise «fyll og sex og dårlige sider ved seg selv». Aldri sett en episode tidligere, men kanskje jeg også må ta en titt når den tid kommer

 17. Jeanette

  Weee,gøy at du skal være med i bloggerne! Blir skikkelig gøy å se 😉

 18. Tommel opp for sånne innlegg 🙂

  Eg er, som sikker mange andre, blitt spesielt bevisst på plast i det siste. Målet mitt framover er å få tak i gjenbrukbare fruktnett, og plukke boss i nærområdet når eg ser at det ligg rundt omkring.

  Og alle monnar drar. Den eine plasposen ein plukker opp, kan vera akkurat den plastposen som ein fisk får i seg og til slutt døyr av.

 19. Oj avslørte Stina.blogg at du skulle være med på bloggerne?:o for du har jo ikke nevnt det selv enda:o leste nettopp om det på bloggen hennes! Men herlighet så gøy! Venta på denne dagen!!:D

 20. Hei så gøy, dette skal jeg prøve Kristina Andersen hadde salg på Snapchat denne uken. Er det noe du og kan gjøre tror du? Elsker klesstilen din og vil gjerne ha muligheten til å få kjøpe plaggene dine

 21. Kristin

  Så bra du reklamerer for noe som dette! Kjempefint både for miljøet og lommeboken! 😀

 22. Ønsker også å prøve og redusere rødt kjøtt. Har du tips til hvordan du har erstattet dette?

  1. Benedicte L

   Bytter ut kjøtt med linser passer perfekt i gryter og retter hvor det skal være kjøttdeig

 23. Herlig Caroline!!!! Gleder meg skikkelig til å se mer av deg i neste sesong av bloggerne. Deg og Jørgine <3
  Jeg blir så glad av bloggen din. Den er delikat, inspirerende og koselig. Perfekt for meg, hver dag <3
  Stor klem til deg

 24. Benedicte

  Det eg reagerte på med «matsmart» er at produkta står på svensk. Vil det sei at matvarene kjem frå Sverige? Eg vil jo ikkje sei at det er spesielt miljøvenleg… eller? Ikkje er det særleg gunstig for nærbutikkane heller… om ein ikkje er flink å bruke lokalbutikkane vil dei ikkje overleve i det lange løp.

  Over til ryktet om at du skal vere med på bloggerne. Eg hugsar eg spurte deg for ei tid tilbake om det kunne vore noko for deg… Den gongen ynskte du ikkje det. Det blir spennande… eg trur det kan vere lurt. Du får jo masse pes for å framstå så perfekt. Reknar med at det kjem fram fleire sider ved deg/dykk. Det må jo skje noko eller så blir ein vel vraka… jamfør Anna aka «mammatilmichelle».

 25. «Om alle gjorde litt ville det utgjort en enorm forskjell.»

  Yeah, but no. Om alle gjør litt vil det utgjøre en enorm forskjell, men dessverre ikke nok å bare gjøre litt. Den levestandarden vi har her i Norge har en enorm etisk og mijømessig kostnad. Ubehagelig, men sant.

  » Dessverre utviser enkelte holdninger som gjør at færre gidder å gjøre disse små endringene.»

  Hva mener du med dette? Er det mine holdninger som får deg til å reagere? Finnes det folk som tenker at de ikke gidder å gjøre engang slike bittesmå grep for miljøet fordi de tar det personlig?
  Dette handler ikke om verken meg eller deg, dette er uendelig mye større enn som så.

  Hodeløst forbruk gir meg enorm økoangst, men jeg er ikke ute etter å «ta» deg. Mitt eneste ønske er at alle leser seg litt opp på de globale utfordringene vi står ovenfor.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er mange som ønsker å gjøre små grep for å kunne utgjøre en forskjell, dessverre er det mange som står klar for å kritisere disse personene. Til syvende og sist fører bare det til at færre gidder å gjøre noe som helst. Det er en totalt feilslått taktikk av «idealistene». Skal man få med seg majoriteten av menneskene må man legge til rette og oppfordre til små endringer til det bedre. Over tid vil det utgjøre en stor forskjell.

   Å «kreve» at andre skal gjøre drastiske tiltak og intervensjoner i eget liv fører ikke til noe.

   1. Jeg har klar over denne problemstillingen, og det er et problem at mange ikke er villige til å gjøre mer enn bare litt. Det sitter langt inne for mange å skulle gjøre dyptgående endringer, og markedskreftenes grønnvasking av produkter hjelper lite.

    At noen går i vranglås fordi det påpekes at det fremdeles er en lang vei å gå, er barnehageoppførsel. At man «ikke gidder» å gjøre noe som helst på grunn av de dumme idealistene er ansvarsfraskrivelse. Dette er ikke taktikk, dette er kalde fakta.

    I ditt tilfelle blir det å handle fra Matsmart veldig merkelig når hele din livsstil handler om å forbruke på en måte som er det motsatte av bærekraftig. Det blir en dråpe i havet, og det skjønner du selv.

   2. Har du belegg for disse påstandene? Hvem er disse massene av idealister som står klare til å sable ned de som ikke gjør nok?

   3. Caroline Berg Eriksen

    Empiri. Ser det hver eneste dag.

 26. Renathe

  Synes dette er et supert tiltak jeg, Caroline! 🙂 Absolutt noe jeg vil benytte meg av! Hvor lenge varer koden?

 27. Jeg syns det er topp at du reklamerer for dette fordi det er med på å gi fokus til matsvinn, uavhengig av om du tjener penger på det eller ikke.

  Allikevel syns jeg at du som et forbilde for mange også må få tilbakemeldinger på at det går faktisk ann å kjøpe mindre klær. Det er faktisk ikke værre enn det. Hva gir oss nordmenn rett til å forbruke og reise som om vi eide verden? En ubehagelig tanke jeg selv jobber med å innse. Jeg er på ingen måte perfekt. Men det er viktig å påpeke det for å øke bevisstheten rundt det for oss alle.

 28. Jeg sliter litt med å tro på at du et særlig miljøbevisst. Grunnen er at de få gangene du skriver om det så er det reklame, altså du får noe for å promotere det. Det gjør at jeg oppfatter budskapet som mindre ekte. Kjøpt og betalt liksom.

 29. Du ser så pen ut og ser så mye yngre ut enn før- jeg syns aldri du har sett steingammel ut, men du ser yngre ut for hver dag som går. Men vær så snill ikke sprøyt leppene dine mer, du må ikke se ut som hun sophie Elise. Du er en klassisk skjønnhet og ikke bli et produkt av hjernevaskingen der kvinner bare opererer seg ut av det proporsjonale. Du ser ut som barbie

 30. Fantastisk, Caroline!! Stor tommel opp fra meg, dette skal jeg sjekke ut selv. Digget blant annet at du får kjøpt store Froosh-flasker, jeg irriterer meg over de små i butikken, for det er jo så godt. Og sunt 🙂 God søndag fra meg 🙂

 31. Skal definitivt sjekke ut matsmart fremover 🙂
  foresten, utrolig fin bluse! kan jeg spørre om hvor den er kjøpt?

 32. Kristine

  Så gøy at du skal være med på Bloggerne Caroline!
  Hvor er den fine blusen fra?:)

  Hilsen Kristine

 33. Hvor lenge varer koden? 🙂

 34. Så bra! Kjekt innlegg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *