oppussing: nå er vi i gang igjen

Nå er det på tide med litt interiørprat igjen! Husker dere tapetseringsproblemene med stuen i midten? Det skulle vise seg å være et problematisk prosjekt, og fakta er at den fortsatt står som et lukket rom i midten av huset. Som jeg savner den stuen! Vi har hatt dørene igjen siden vi ryddet ut julen og alle veggene per i dag er bare full av sparkel. Tenk at vi ikke engang har fått brukt den nydelige kakkelovnen vår! Men det til side – nå skjer det saker! Endelig! 

Vi har bestemt oss for å gå all in og har startet med å rive alle gulvlistene samt listene i taket. Disse passet rett og slett ikke sammen med de originale listene som fortsatt er på spisestuen og vi ønsker at disse to «finstuene» skal harmonere. De originale listene ser slik ut: 

Huset ble jo bygget i 1923 og tidlig på 2000-tallet vet jeg at mye i dette huset ble modernisert, så derfor har det rett og slett sneket seg inn veldig mye forskjellig listverk rundt omkring! For å være ærlig så er ikke dette noe jeg har lagt merke til før den siste tiden, men når du først legger merke til det, er det umulig å ikke se det. Det er fortsatt originale lister rundt dørene på for eksempel soverommet og badet der, spisestuen og kjøkkenet, men ellers er det meste byttet ut. Vi har bestemt oss for at både listene rundt dørene og vinduene i denne stuen skal få være som de er i dag, men i taket ønsker vi noe enklere. Og så vil vi ha samme gulvlister i disse to stuene. Det blir cirka slik – tre plater som overlapper hverandre for å bygge listen. Helt rått! 

Denne uken har vi hatt en elektriker her som legger stikkontakter inn bak listene, og det kommer til å se så mye bedre ut. Ikke minst var det kanskje femten uttak i denne stuen, og så mange trenger vi ikke. Så nå har vi fått plassert dem der det passer oss best 🙂 

Så ja. Slik ser det altså ut her per i dag, men oi så fint det blir! Tapetseringen starter ikke før i uke 21, så vi må smøre oss med tålmodighet enn så lenge, men det er helt greit for meg. Vi har bestemt oss for å bytte glass i alle dørene her også. Klart glass vil åpne rommene så mye mer enn hva det gule glasset gjør. Jeg vet at mange synes dette er såpass originalt at det bør stå, men ser du nærme på det, så er det virkelig ikke pent lenger. Det er også flere steder det har blitt lappet på og listverket rundt glasset er ikke pent lenger. Så ja, dette skal vi ikke ha. Jeg vil ha muligheten til å ha dørene igjen, men fortsatt kunne se inn i stuene fra alle rom. Det blir så fint! 


Nå SER jeg i hvert fall lyset i enden av tunellen 😉 Og det kjennes innmari godt. Gleder meg masse til å vise dere resultatet! Og hvem vet – kanskje mai blir kald nok til å kunne fyre litt i kakkelovnen 😉 

29 kommentarer

 1. Hva med å kjøpe helt nye dører da?

 2. Kjære Caroline eller LK.
  Den retusjeringen i ansiktet må dere slutte med. Vet dere skrev at dere ikke gjør dette (for en tid tilbake). Men noe er det. Partiet under øynene er unaturlig for mye «fadet» ut. Dette er ment som konstruktiv kritikk nok en gang..

  Ønsker dere en fin kveld 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ingenting som er «fadet» ut under øynene på disse bildene.

   1. Enig med Mira, det ser litt sånn ut.. uten at eg bryr meg nevneverdig. Filter her og der, kjør på 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er ikke noe filter heller 🙂

   3. Har du zoomet inn på bildene? Det ser veldig redigert ut. Huden din har struktur helt frem til et parti under øynene. Ikke ser det ut som bra redigering heller. Er det pudder som gjør det? Lyset du står i?

   4. Lars-Kristian Eriksen

    Hei Idun!

    Det er ikke foretatt noe lokal redigering under øynene, se vedlagt skjermbilde av før/etter. Det eneste som er gjort der er endringer på eksponeringen, men det er endringer som er gjort på hele bildet. Jeg kunne selvsagt redigert bildet mer og lagt på porer/detaljer i huden, men det er ikke alltid jeg er så nøye.

    Før: https://www.dropbox.com/s/46qq9ul06zegbnw/raw.png?dl=0
    Etter: https://www.dropbox.com/s/dpfz3cnz7oognvz/etter.png?dl=0

  2. Er nok bare sminken 🙂

   1. Ingvild

    Dersom det er sminken, kan du vise en gang hvordan du sminker deg under øynene? Jeg synes aldri jeg får skjult mørke ringer under øynene godt, men på dine bilder ser det jo nesten redigert ut (mye mattere enn områdene rundt), så hvis det er sminke vil jeg gjerne vite hvordan du gjør det! Mørke ringer under øynene er vel noe vi alle kan ha i tide og utide 🙂

 3. Lurer på om du har lagt inn filler i leppene? I tilfelle hvilket merke? Ellers ønsker jeg dere lykke til med renoveringen 🙂

 4. Under innlegget ditt » hagearbeid og bananpannekaker» så fikk du en del kommentarer. Du svarte på absolutt alle unntatt mitt spørsmål. Det var sikkert ikke bevisst eller du vet ikke svaret, men jeg prøver igjen 🙂 Hvor stor hage har dere? Jeg bare lurer fordi på snapchat virker den enoooorm

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager! Jeg er litt usikker faktisk, men tror den er ca. 3 mål 🙂 Enorm er helt riktig :p

 5. Så deilig! Dette blir bra!

 6. Hmmm, lurer på om du skal delta i neste sesong av bloggerne jeg.Er jo ikkke så lenge til de forteller hvem neste sesongs deltakere er.

 7. Altså, det er jo fullt mulig bruke stuen selv om alt ikke er perfekt og slik dere ønsker i påvente av at ting skal endres på. Synes det er helt drøyt,skulle tro dere bodde i en rønne, Tenn lys, tenn opp i kakkelovnen og lag en god atmosfære på tross av at det matrealistiske ikke er på plass. Enig i at det gule glasset i dørene er stygt.

  1. Elisabeth

   Virker mer som poenget med oppussingen er å få ting tilbake til «originalt»? Bor selv på en gammel gård og alt av evt oppussing skjer med tanke på å få ting tilbake til originalt. Flott det i det hele tatt er noen som tar på seg sånne prosjekter i gamle hus!

 8. Liker veldig godt dine interiørinnlegg! Vi bygger hus, og jeg henter gode tips fra deg 🙂 Dette blir kjempefint! Jeg tror dere gjør lurt i å gjøre det fra grunnen av istedet for å flikke på det gang på gang og ikke bli helt fornøyd:-) Ellers likte jeg veldig godt antrekksbildene fra Oslo! God helg!

 9. Huff, du får så sykt mye unødvendig piss fra whinende lesere at jeg blir kvalm. Dere må jo få lovt til å pusse opp hjemmet deres som dere vil?! Faen alt folk skal bry seg om. Jealousy is an ugly thing 😉

 10. Det er ikke bare bare med et hus fra 1923. Tenk om huset og hagen kunne fortelle, det hadde vært noe det. Uansett, lykke til med de nye endringene og håper det blir bra til slutt. God helg!

  Beste hilsen Ingrid på https:// ingridtunheim.no

 11. Jeg skjønner godt at dere vil ha også denne stuen like pen som resten av huset, og det dere nå velger høres veldig fint ut. Gleder meg til å se det ferdige resultatet! God helg til deg og dine ❤️ Klem

 12. Nina Marie

  Jeg får inntrykk av at du/dere tar veldig gode og bevisste valg når det kommer til oppussingen av huset deres. Dere tar bare på enkelte elementer fra huset og dets historie og bytter ut der det er fornuftig / passer best inn å modernisere 🙂
  Jeg har et hus fra 1935 og selv om jeg er _for_ å beholde mye av særpreget ved huset så hadde jeg fjernet de gule glassene fra første stund (av de samme grunnene som du nevner) om det hadde vært slike i mine glassdører. Hva med å prøve å gi bort glassene i dørene dersom det lar seg å ta de ut hele? Det blir jo vinn – vinn 😉

 13. Virker som om dere har litt av en jobb med huset! Men dere legger virkelig mye sjel i hver enkelt avgjørelse virker det som, og sluttresultatet blir nok deretter. Gleder meg til å se det ferdige resultatet.

  Ha en fin helg!

 14. hvor er kenzo-genseren kjøpt? 🙂

 15. Det dere skal gjøre med denne stuen blir nok kjempe fint og nå fortjener dere virkelig at det vil bli pent 🙂 Blanke glass i dørene vil bli super fint 🙂

 16. Hei. Mtp glass i dørene. Jeg skjønner godt dere vil bytte glasset, men for å kunne skille av stuene når dørene er lukket;hvorfor ikke gå for et glass som er lyst, men som du ikke ser i gjennom Bare et tips, og kanskje noe å tenke på.

 17. Hei – lykke til med oppussing. Syns det er kjempebra at dere stenger av stuen når den pusses opp – spesielt med tanke på midlertidige løsninger/elektriker arbeid etc. Så det er trygt å ferdes for store og små! Veldig mange som slurver med dette desverre. Ønsker dere en fin kveld videre. Heia heia!

 18. Hei.
  Dette er kanskje et litt sent tips.. Men!
  Dere kan bestille opp spesiallaget listverk. Tror det er et sted i Råde, Listverkfabrikken. Da lager de jern til deres listverk, hvis de ikke har. Ta med en bit av det originale til dem. Vi har gjort det med panel og listverk. Koster jo litt, men vel verdt det!
  Det er fantastisk med gamle hus med historie og sjel! Lykke til:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂

   Listeverket er spesiallaget av en snekker 🙂

 19. Hei! Lurer på om du har gjort noe med leppene? Er det sminke eller inkeksjon? Uansett: diskret og fint!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *