kokossuppe med søtpotetnudler

God morgen og hei onsdag! Denne oppskriften har jeg virkelig sett frem til å dele med dere, for dette er så godt! Som de fleste andre retter jeg gir spalteplass på onsdagene, er denne kjapp å lage. Faktisk er den serveringsklar i løpet av 30 minutter 🙂 Det som tar mest tid her, er å hakke opp grønnsakene, men det er ikke så mange av dem. Finn frem handlelisten så du kan handle inn til dagens middag – her kommer oppskriften! 


du trenger

♥ 2 store søtpoteter ♥ 1 stor rødløk ♥ 3 hvitløksfedd ♥ 1 spisspaprika ♥ 1 ts. frisk ingefær ♥ 2-3 ss. currypulver ♥ 5 dl. grønnsaksbuljong ♥ 3 dl. kokosmelk ♥ 2 dl. frosne erter ♥ saften av 1 lime ♥ frisk koriander 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Bruk en spiralkutter (jeg bruker denne) til å lage strimler av søtpoteten. Ha godt med olje i bunnen av en ildfast form og legg søtpotetstrimlene utover. Sett inn i ovnen i ca. 10 minutter, men følg med underveis så det ikke blir brent. Ta dem ut og sett til side når de er ferdig. 

Finhakk rødløk og spisspaprika. Ha godt med smør eller olje i en stor kjele og sauter rødløk sammen med hvitløk – bruk en hvitløkspresse eller finhakk feddene – jeg foretrekker hvitløkspresse og skraper ut alt som eventuelt henger igjen inni den. Alt av hvitløk må med 😉 Når rødløken har blitt blank tilsetter du spisspaprikaen. Stek alt dette i noen minutter før du tilsetter hakket ingefær.

Rør inn vannet og smuldre over buljongen. Jeg brukte 1 + 1/2 terning. Rør godt og tilsett kokosmelken samt currypulveret. Tilsett 2 ss. og smak til om du eventuelt vil ha mer. Salte etter smak. Skvis over saften av en hel lime og rør inn frisk koriander. La alt sammen putre på medium varme i noen minutter før du serverer. 


Før servering har du en god spiseskje med søtpotetnudler oppi suppen, og også gjerne en klatt med rømme. Dryss over koriander. Dette er så godt! Håper du synes det samme 🙂 Mmm! 

15 kommentarer

 1. S.Helene

  Dette høres godt ut og skal prøves! Vil komme med et ønske: kan du ta bilde av ingrediensene samlet slik at det ikke er tvil om hva som trengs? Gjerne i emballasjen? Lurer på hva du mener med currypulver, er det vanlig karrikrydder på krydderglass? Takk for matinso! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vanlig curry på glass 🙂 Ja, om det er ønskelig så kan jeg få til det igjen 🙂 Håper det smaker 😀

 2. Ojjjjjj! Så veldig godt ut! Skal prøves!!! Er stor fan av deg, Caroline! Kan ikke få sagt det nok ganger! Hehe 😉 Din blogg er så allsidig atte hjelp! 🙂
  Så travel hverdag du har med alt sammen, men samtidig koser du deg! Tror du har en fin balanse i livet ditt, å det er jo det essensielle! YOU GO GIRL! Love ya! <3 klem 🙂

 3. Dette så godt ut! Må absolutt bokmerke innlegget og lage det en gang 🙂

 4. Denne tror jeg jeg skal prøve i dag. Er så forkjølet, at jeg knapt får til å svelge noe annet enn suppe, haha.
  Håper du har en fin dag.

 5. Nam! Mon tro om man kan bytte ut søtpotetene med zucchini eller kanskje bambusskudd? Ertene kan man kanskje droppe? Mtp. intoleranser. 🙂 Men så farlig godt ut! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   zucchini er nok veldig godt oppi 🙂

 6. Camilla

  Hei! Har du noen forslag til hvordan man kan gjøre denne suppen strikt lavkarbo? Hva kan man bytte ut søtpoteten og ertene med?
  Mvh. Camilla

  1. Ertene med sukkererter eller brokkoli og squash i stede for søtpotet 🙂

 7. Jannicke

  Nam må prøves
  Kor den skålen kjøpt ?

 8. Cathrine

  Når kommer resten av svarene på spørsmålsrunden?

 9. Kjøpte den spiralkutteren etter å ha sett den her, men det ender alltid i blod og tårer, bokstavelig talt. HVA gjør jeg feil? Blir det bare mye svinn?

 10. Hmmm, hvor og når skal ertene i? Tenkte lage denne idag :kr

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, det glemte jeg å skrive! Rør dem inn mot slutten. De trenger bare noen minutter i suppen før de tiner og er spiseklare 🙂

 11. kamilla

  Åå den så skikkelig god ut! Skal prøves! Forresten, jeg blar ofte tilbake til mine ynglingsoppskrifter i arkivet ditt men når jeg leser de så mister jeg oversikten når ingrediensene ikke står som en liste. Vil du prøve det ut? ☺️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *