bananpannekaker med blåbærsaus

Dette må dere jo bare få oppskriften på! Disse bananpannekakene er helt nydelige søndag som mandag eller hvilken som helst annen dag. I går lagde jeg i tillegg en helt a-m-a-z-i-n-g blåbærsaus og alle mine tre barn jublet høyt av smaken. Ja, jeg føler faktisk at jeg har tre barn nå, ettersom jeg må knappe buksene til Lars-Kristian OG knyte lissene hans hver morgen – for å nevne noe 😉 Og ja – det kan vanke mange slike spøker fremover – ih! 

Uansett! Her har dere oppskriften på både verdens enkleste bananpannekaker og kanskje verdens beste blåbærsaus, som fint kan brukes til desserter og til pannekaker av alle slag! 


du trenger 

♥ 4 egg ♥ 5 bananer ♥ smør til steking ♥ 400 g. blåbær ♥ 1 ss. vann ♥ agave eller honning 


slik gjør du 

Ha egg og bananer i en blender og kjør til massen blir tykk og flytende. Ha smør i en stekepanne og lag pannekaker av røren. Størrelsen bestemmer du selv, men ikke lag for store. Små pletter er fint. Denne mengden gir 12 små, fine pannekaker. Du kan gjerne ha på høy varme til du får snudd pannekaken og deretter skru varmen ned på lav til middels, slik at den ikke blir brent, men gjennomstekt. Avkjøl pannekakene på rist. 

Sausen lager du ved å ha alle blåbærene sammen med litt vann i en kjele. La det koke i et par minutter før du trekker kjelen til side og moser bærene med en gaffel. Du kan gjerne la det være noen hele bær igjen, det er bare godt. Bland inn ønsket mengde agave eller honning, og sett kjelen tilbake på platen igjen. Her kan det stå og småkoke på medium varme. Hell gjerne over litt maisennamel for å få sausen tykkere, jeg brukte rundt 1 ts. (blandet ut med vann først) og det ble veldig bra! 


La sausen avkjøles litt før du heller den over i en liten bolle eller direkte over bananpannekakene. Altså – dette er skikkelig nammis for liten og stor! Håper det smaker 🙂 

15 kommentarer

 1. Namm:-p Bananlapper er min faste lunch, hver dag!! 😀 Da med noen havregryn samt kanel og kardemomme i røra i tillegg. Aldri prøvd blåbærsaus, men det hørtes jammen meg deilig ut! Har noen bær i fryseren så det skal prøves imorgen! Til nå har peanøttsmør vært fast innslag, i midten av 2 stk som en sandwich mmm:-)

 2. Dette så nydelig ut, skal prøve å lage. Bruker du ferske eller frosne blåbær?
  Tusen takk for oppskriften.

 3. Mmmm bananpannekaker er så godt! Jeg tar alltid en klype kardemomme, kanel og nellik oppi røre, blir sååå god smak! Og lager hjemmelaget bringebærsyltetøy på samme måte som du lager blåbærsaus 😀 nan nam

 4. Tror nok LK synes det er helt greit at du må kneppe buksene hans jeg::)) Disse pannekakene skal prøves:)

 5. Kathrin

  Banan pannekaker er kjempegodt. Jeg har i litt havregryn også da metter de lengere. Det blåbærsyltetøyet/sausen skal prøves. Hvordan går det m gulvene deres har dere funnet en løsning. Vi trodde våre Eikeparkett gulv kunne slippes og lakkes, men nei det går ikke. Har hatt 2 firmaer innom og begge sier at noe av slitasje områdene er så dype at det uansett ilkke vil bli fint og holdbart. Så da er det enten å kjøpe nytt gulv eller leve med det, tepper er jo fint det også.

 6. Tips til bananpannekaker som holder deg mett lenge: Ha i havregryn og kjør i blender sammen med resten av ingrediensene! suuuuuper godt og sunt 🙂

 7. Takk for oppskrift. De skal prøves her i løpet av uka 🙂 Lekkre tallerkener.. Hvor er de fra? Ha en fin dag med alle» 3 barna» haha

 8. Anbefaler å ha i havregryn, vaniljesukker og bakepulver også. Og en liten klype salt.

 9. Jeg lager ofte bananpannekaker hjemme, men har også oppi cottagecheese og havregryn og kjører alt sammen i blenderen. Da blir de også litt mer mettende og passer perfekt i matpakke for små barn 🙂

 10. Jeg lager bananpannekaker til kveldsmat til barna av og til, men synes ikke det er så godt med bare banan og pannekaker. Jeg bruker å blande i cottage cheese og/eller havregryn i tillegg, da blir vi fornøyd 🙂

  1. *banan og egg

 11. Deilig! Jeg lager ofte lignende lapper med blåbærsyltetøy, er så godt! En annen oppskrift på blåbærsyltetøy med mer næring er: 2 dl frosne blåbær, 1-2 ss sukrin gold, 1 ss chiafrø (tilsettes mot slutten av koketiden). Heeelt nydelig! 🙂

 12. Nam! Hvor mange pannekaker blir det av oppskriften ca.? (I den størrelsen som du lagde)

 13. Mariann

  Disse skal prøves,så fint med flere innslag som de ovenfor skrev 🙂

 14. Mm, den blåbærsausen hørtes god ut! Takk for tipset 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *