tilbake til hverdagen med sunne oppskrifter

reklame: superlife

Å komme tilbake fra ferie er alltid litt kjedelig, men som regel er det helt greit for meg. Selv om jeg har hatt det veldig fint og gjerne kunne feriert i flere dager til, er det noe med det å komme tilbake til hverdagslige rutiner igjen, og spesielt det å lage sunn mat. Jeg liker å lage mat, selv om jeg kanskje var veldig lei av matlaging da vi pakket kofferten og reiste – lettet over tanken på å kunne komme til ferdig dekket bord 6 dager på rad. 

Likevel blir jeg så innmari fort matlei på ferie, så i dag var faktisk gleden over å kunne lage min egen frokost, lunsj og middag tilbake igjen – med ingredienser jeg vet hva er. Til lunsj var det hjemmelaget knekkebrød og en supergrønn smoothie på menyen – grønt, sunt og utrolig godt! Det er lite som slår nybakte knekkebrød og i dag laget jeg dem også litt annerledes enn jeg pleier. 


Både knekkebrødene og smoothien inneholder ingredienser fra Superlife, og gjør maten jeg lager hakket sunnere! Superlife er et helt nytt merke som du finner hos Rema 1000, og det er økologisk, vegansk og av høy kvalitet. 

Superlife består av to naturlige og smakfulle frokosttoppinger og et supergreen mix-pulver. Frokosttoppingene inneholder fiber, jern, magnesium og kilder til både protein og omega 3, og kan brukes som topping i smoothies og på yoghurt. Det kan også tilsettes i oppskrifter som bakst eller kjøleskapsgrøt. Supergreen mix-pulveret er rikt på fiber, protein, magnesium, jern og B12. Dette er perfekt å tilsette i blant annet smoothies eller for eksempel til en omelett. Håper du er klar for to deilige og enkle oppskrifter – her er det jeg lagde i dag. 


supergreen knekkebrød 

♥ 2 dl. mandler ♥ 1 dl. linfrø ♥ 3 dl. solsikkekjerner ♥ 2 dl. sesamfrø ♥ 1 dl. gresskarkjerner ♥ 2 ss. fiberhusk ♥ 4 dl. kokende vann ♥ 1-2 ts. salt ♥ 1 dl. organic breakfast topping med tranebær ♥ flaksalt ♥ frisk rosmarin 


slik gjør du 

Sett ovnen på varmluft og 160 grader. Finhakk mandler i en kjøkkenmaskin. Ha alle ingrediensene, bortsett fra organic breakfast topping, i en stor bakebolle. Tilsett kokende vann og bland godt. Rør inn organic breakfast topping. Nå er røren ganske flytende, så la den svelle i 10-15 minutter slik at den blir fastere – fiberhusken gjør underverker! Ha bakepapir på to stekebrett og fordel røren jevnt på disse to. Det beste er å bruke en slikkepott og smøre deigen utover bakepapiret, eller du kan smøre fingrene inn med litt olje og jobbe den utover med hendene. Prøv deg frem. 

Sett det ene brettet helt nederst og det andre helt øverst. Etter 10 minutter må du ta ut brettene og rute opp deigen til knekkebrød. Bruk gjerne et pizzahjul til dette. Sett brettene på plass igjen og la dem stå i ca. 30 minutter før du bytter plass og lar dem stå i 30 minutter til. 


supergreen smoothie til 2 

♥ 3 dl. mandelmelk ♥ 2 ss. supergreen mix ♥ 3 dl. frossen tropisk fruktblanding – for eks. ananas, banan og mango ♥ saften av 1/2 sitron ♥ 1/2 avocado ♥ frisk ingefær 

Ha alle ingreidiensene i en blender og bland godt. Det letteste er om du kjører den frosne frukten i en blender alene sammen med litt melk først, og deretter tilsetter resten av produktene. På den måten unngår du klumper 🙂 


Produktene kan kjøpes i alle Rema 1000 butikker, du finner dem i «frifor hyllen». Du kan lese mer om produktene HER og klikk deg inn på min instagramkonto (carolinebergeriksenno) for å være med i en konkurranse hvor du kan vinne produkter fra Superlife! 

11 kommentarer

 1. Det er mye reklame for tiden 🙁

 2. Nice! 🙂

 3. Jeg prøvde å lage knekkebrød etter omtrent samme oppskrift en gang, men det endte opp med å bli granola isteden, det bare smuldret opp… Har du tips? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hmm. Brukte du lik mengde fiberhusk og lot det stå (ikke lenger enn) 10-15 min? Du kan evnt prøve å kna deigen før du klapper den ut og dersom den er for tørr, må du adde mer vann evnt. olje 🙂

   1. kristi

    Bruk 3 egg som piskes sammen med vannet ( som da IKKE må være kokende, da blir det eggerøre!) binder knekkebrødene og gjør fiberhusk unødvendig.

  2. Angelica

   Til Kirsti: Dumt å bruke egg hvis man vil ha det vegansk

 4. Jeanette

  Hvor i butikken står disse produktene? Har sett etter det på Rema men ikke funnet noe av dette

  1. Caroline Berg Eriksen

   De skal stå i fri for-hyllene 🙂

 5. Hei ! Hva kan en bruke istedet for fiberhusk ?

 6. Else Karin

  Hei Caroline, disse knekkebrødene har jeg laget i hele sommerVeldig gode! Men lurte på en ting, har du regnet ut hvor mye karbohydrater det er i denne oppskriften?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så gøy! Jeg vet dessverre ikke :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *