dagens middag: baconsurret torsk og spinat

Altså, vi er på femte året med oppskrift-onsdag, dere! Femte året! Det er sprøtt, men veldig gøy 🙂 Jeg får stadig snapper av dere med dagens middag og et lite hint om at den er funnet her på bloggen, og det er så koselig! I dag skal jeg dele det vi spiste til middag i går – baconsurret torsk med stekt spinat og blomkålpuré. Helt fantastisk enkelt og smakfullt måltid – virkelig! Håper du finner frem handlelisten og gjør deg notater (anbefaler shopshop-appen på det varmeste) for dette er hverdagssnadder! 


du trenger 

♥ 4 torskefileter ♥ 1 pakke bacon i skiver ♥ 2 pakker spinat, ferdig renset og vasket ♥ 1 sitron ♥ 2 ss. kapers ♥ 2 hvitløksfedd ♥ smør til steking ♥ salt + pepper ♥ 1 blomkålhode ♥ 50 g. smør 


slik gjør du 

Smelt smør på bunnen av en stor kjele. Del opp blomkålhodet i små buketter, og ha disse oppi kjelen. Dryss litt salt og pepper over (dette kan også vente til den er helt ferdig, slik at du lettere kan smake til) og ha lokket på kjelen. La dette stå og putre på medium varme. Rør innimellom og pass på at ingenting brenner seg. Du kan fint spe på med litt fløte eller melk dersom du synes det er for lite væske.

Finhakk hvitløksfeddene og rasp skallet av sitronen. Surr hvitløken i en panne med litt smør og tilsett spinaten. Når denne har falt sammen, kan du skvise over sitronsaft fra halve sitronen og drysse over sitronskallet. Rør godt og tilsett kapers. Surr bacon rundt torskefiletene og stek dem noen minutter på hver side, til baconet blir gyllent. Bruk medium varme. 


Bruk en stavmikser til å mose blomkålblandingen til puré. Server alt sammen på tallerken – mmm! Nammis! God matonsdag! 

23 kommentarer

 1. Dear Caroline,
  The recipe you share here today looks extremely yummy! Thank you!
  xx Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. Hilde Marie

  Så godt det ser ut!
  Jeg gleder meg alltid veldig til oppskrift-onsdag, så håper du fortsetter med det for alltid 😀
  Du er toppers Caroline! Takk for en fin blogg!

 3. NAM! Dette så utroolig godt ut!
  http://www.charlottetunes.no

 4. Nammis! Dette så veldig godt ut! Skal definitivt prøves☺️

 5. Jane fra Danmark

  Hej Caroline,
  Det er længe siden jeg sidst har kommenteret på din skønne blog – men nu vil jeg lige sende dig en hilsen. Hvor er det en fin blog du har, flotte fotos, inspirerende mad og en herlig familie.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 6. Oppskrift onsdag er alltid like inspirerende! Jeg har laget mange av oppskriftene du deler, og har funnet noen favoritter som går igjen og igjen 🙂 Et spørsmål til denne oppskriften: Hvor lenge lot du blomkålen stå å surre i panna?

 7. Henriette

  Bare én blomkål til fire mennesker? Skal en voksen bli mett på et stykke torsk, en neve spinat og en fjerdedel blomkål? Dette er ikke normale mengder mat for fire, selv når to er barn.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Henriette 🙂

   Om du ønsker mer blomkålpuré så er det bare å lage større mengder. Hvor stor en torskefilét er er relativt. Den kan være 100 gram, eller den kan være 250 gram. Det kan du fint variere selv 🙂

   Energimessig er dette nok til 2 voksne og 2 små.

   1. Monika

    Det er det ABSOLUTT ikke. Disse ingrediensene til sammen er i underkant av 1000kcal, og hvis jeg ikke husker feil skal én voksen få i seg rundt 800kcal til middag.

   2. Caroline Berg Eriksen

    – 550 gram torsk ca. 700 kcal
    – 140 gram bacon ca. 600 kcal
    – 400 gram blomkål ca. 100 kcal
    – 50 gram smør ca. 372 kcal
    – 400 gram spinat ca. 120 kcal
    – 1 dl kremfløte ca. 804 kcal

    Sum = 2696 kcal

    For øvrig er det ingen fasit på hvor mye en voksen person skal spise til middag, det avhenger av hvor mye man inntar ellers.

  2. Henriette. Det er fire stykker torsk og bacon, det er fløte her som er mektig, husk barna er vel 4 og 1,5 år gamle, tviler på at de spriser like mye som mamma og pappa. Samme med blomkålpureen, tror ikke et lite barn spier 1/4 av den. Mine jenter på 15 og 16 hadde blitt gode og mette på det som vises på tallerkenen på bildet, uten tvil.. Samme med meg

   1. Heisann
    Hadde ikke sånn kjempelyst til å blande meg i denne diskusjonen, og jeg er helt enig i at det ikke finnes noen fasit for kalorimengde i en middag. Men jeg tror du kan ha glemt å nevne fløte i ingredienslisten over. Videre er det vel noe sånn som 350 kcal i 1 dl fløte, ikke 800. Uansett så så det både kjempegodt ut og som en passelig mengde mat. 😀

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det står at du kan ta spe på med fløte, og det gjorde vi 🙂 Egentlig burde jeg oppdatere oppskriften, for vi gjør det alltid.

    Ellers har du selvsagt helt rett, men jeg skulle egentlig skrive 2 dl. Endte tydeligvis opp med en skriveleif der 🙂

 8. Dette såg skikkeli godt ut !! Men lurer på om det har noe å bety at en dropper kapers? Tror ikke det hadde vært så velkomment her i huset… hahahaha

  1. Caroline Berg Eriksen

   Neida, det fungerer sikkert helt fint 🙂

 9. Yummi, dette så skikkelig godt ut og jeg elsker alle i grediensene.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 10. Nam, det så virkelig godt ut! Må prøves!

 11. Hei. Hadde denne retten til middag i går. Super god. Kan virkelig anbefales. Lag gjerne blomkålpurè av to hoder for den er så god (selv uten fløte) at den får bein å gå på. Ungdommene mine elsket retten. Takk for inspirasjon.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Lars-Kristian kunne overlevd kun på blomkålpuré 😀

 12. Nå er jeg helt ubrukelig på kjøkkenet, så jeg må spørre, surrer du rå fisk inn i bacon, eller steker du den først? Og er den i så fall tint eller frossen? Haha

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tint og surret inn i bacon før steking 🙂 Det er bare fint at du spør når du lurer 🙂

 13. Dette så helt fantastisk godt ut. Skal prøves en vakker dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *