fantastisk avslutning på påsken

Å, for en fin dag vi hadde i går! Vi syklet hjemmefra rundt klokken 14 og var ikke tilbake før det var leggetid for barna. Først syklet vi opp til farmor for å besøke henne og deretter syklet vi tilbake til byen igjen for å spise middag og årets første is. Det ble så mye middag at vi droppet isen, den får vi heller ha tilgode 🙂 Gleder meg til å ta frem bysykkelen min igjen også, håper været fremover holder seg som dette! Det var så deilig å komme hjem fra snødekt landskap på fjellet til bar bakke her hjemme, akkurat som jeg håpet på! 

I dag tidlig kvitret fuglene gjennom vinduet da jeg våknet, altså! Hvor idyllisk?! Det var like før jeg tok med meg kaffekoppen ut for å nyte den, men jeg innså at det ville blitt litt for kaldt ennå. Snart! Jeg ser frem til årets første løpetur ute også, satser på at det blir allerede i morgen om det er opphold – å løpe i regn er ikke, og kommer aldri til å bli, min greie 😉 Gleder meg til lysløypa er fri for is også, da blir det turer der igjen! Nei, nå er det mye å se frem til altså – makan! Våren er bare så fin. Favorittårstid  – uten tvil! Sånn rett etter sommeren… 


Her er mandagsfølelsen på plass, så noe sier meg at denne uken kommer til å gå fort. Det er jo tirsdag? Jeg har en haug å gjøre og sitter fortsatt i treningstøyet, så dusjen kaller! Håper dere har en fin start på hverdagen etter påsken 🙂 Og ja, før flere påpeker det: vi syklet uten hjelm i går. Selvfølgelig burde vi ha hjelm, men jeg fant faktisk ikke min og ville sykle likevel. Lars-Kristian har ingen unnskyldning 😉 Neida, men sånn ble det i går. Jeg vet det er viktig og vi får heller huske på den neste gang. Faktisk synes jeg det er enda viktigere med hjelm når du sykler fort og langs veier uten eget sykkelfelt, men det får være opp til hver enkelt å vurdere hvordan hjelmen best bør brukes. Ha en fin tirsdag, dere ♥ 

94 kommentarer

 1. shoes brand? bandana brand?:) nice pictures 🙂

 2. Hei. Vil bare tipse om at hjelm er for alle. Har virkelig opplevd hva hjelm kan bety når uhellet er ute.

 3. Christine

  Anbefaler å jogge i Fredrikstadmarka, rundt Borredalsvannet 🙂 Litt isete på vei opp og ned derifra, men så og si helt bart rundt vannet 😀 En fin tur på ca 1 time 🙂 Klem !

 4. Låter alldeles underbart 🙂
  Hoppas ni hade en fin påsk tillsammans.
  Kram <3

 5. sunglasses brand

 6. Dårlig argument Caroline. Hjelm er like viktig uansett hvor på veiene du sykler, eller hvit fort det går. Blir litt som å tenke at når vi kjører på en vei med lite trafikk og 30 km så trenger man ikke belte. Det hjelper igrunn veldig lite hvis det komner en idiot i stor fart og kjører på dere, og dem er det nok av i trafikken. Vet ikke om du vet hvor mange som kjører i ruset tilstand i Sarpsborg, står faktisk i politi loggen hver eneste uke dessverre!! Her hjemme er det hjelm uansett om vi bare sykler på feltet hvor vi bor, hvis ikke blir sykkelen parkert i garasjen. Både store og små!!

  Det er ikke mer enn to år siden broren til min venninne var ute og syklet på SYKKELVEI uten hjelm, og ble syklet på av en annen syklist som kom i stor fart. Han ble kastet av sykkelen og smalt i bakken, og fikk varige hodeskader. Bla sliter han i dag med konsentrasjon, mye hodepine og svekket hukommelse. Den andre syklisten hadde hjelm, og hodet ble reddet, han brakk «bare» armen.

  Som han selv sier i dag, jeg tenkte at det skjer ikke meg, skal bare en liten tur på en trygg vei!

 7. Hjelm? Dårlig forbilde å sykle rundt uten hjelm, begge to!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Les teksten før du kommenterer 🙂

   1. Camilla

    Jeg har lest teksten og synes fortsatt at dere er dårlige forbilder som sykler uten hjelm

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg fant ikke min, så hadde ikke noe annet valg, dessverre :/ Pleier stort sett å bruke det.

  2. Her skriver Caroline en OBS, vi brukte ikke hjelm, så kaster fok seg over og er så krasse. Dårlig forbilde, for hvem ? Jeg regner med at de aller fleste her inne er voksne mennesker som tar egne valg når det både kommer til å bruke hjelm når du sykler og annet. Det er kun for å ha noe å «ta henne på». Jeg bruker aldri hjelm, hater hjelm, og hadde heller ikke begynt å bruke det om C brukte det og delte det på bloggen. Men barna mine må bruke det og det gjør Caroline sine også C og LK er voksne mennesker og vet konsekvenser selv uten at vi trenger påpeke det

   1. De er dårlige forbilder for barna sine og det er du også. Du sier at barna må bruke det men at du ikke gjør det selv, hvorfor må barna bruke hjelm da? Er det greit at barna lar vær hvis de ikke liker det?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Uten at jeg forsvarer mangelen på hjelm, men å sammenligne barn og voksne blir feil. Det er mye voksne gjør annerledes enn barn, nettop fordi vi er voksne og ikke barn. Et barn har mye større risiko for å falle å slå seg enn en voksen.

   3. Eh.. men kjører barna av på sykkel gjør jo dere det også.
    Det var et veldig umodent argument.

 8. Ser du skriver at du ikke hadde noe valg siden du ikke fant hjelmen din. Du hadde jo fortsatt valget om å la være å dra på sykkeltur?… Og som flere kommenterer ovenfor her, det hjelper jo ikke hvor sakte du selv sykler om du blir påkjørt av en bil eller syklist med høy fart!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å la være å sykle fordi jeg ikke fant hjelmen var ikle et alternativ. Men flott å se at mange er bevisste rundt bruken av hjelm 🙂

 9. Battool

  Nydelig

  Fint at du påpekte det med hjelmen, før hatere angriper blir så glad hver gang jeg er innom bloggen din. Du inspirerer og leverer hver eneste gang. Også er du så god ☺️ Digger deg 1000% ha en fin tirsdag <:

  1. De kommer uansett, sitter bare og venter. Det er nå frivillig å bruke hjelm, skulle tro det var påbudt og at Caroline brøt en lov her. Ser noen påpeker at hun ikke burde dratt på sykketur, om du sier til barna at vi skal ut å sykle og ikke gjør det så hadde det så hadde skuffelsen blitt stor. De fleste som kjører som villmenn holder seg ikke på sykkelstien, men kjører på siden av veibanen/midt i veien.

  2. 😀 (Y)

 10. Klart du hadde et valg, dere kunne latt vær å sykle 🙂

 11. Nå må folk jekke seg litt ned – man er vel ikke hater fordi om man mener det er viktig med sykkelhjelm. Peace, people. 🙂

 12. Herlighet.. når jeg sykler rundt i byen så bruker jeg faktisk aldri hjelm selv. Sjelden jeg ser andre gjøre det også. Du kommer liksom ikke opp i hastigheter som er høye nok til at det kan skape situasjoner farligere enn litt skrubbsår her og der 🙂 du skulle nok heller bare ha sagt at dere tok av hjelmen for bildenes skyld, men det hadde nok garantert vært noen som hadde hengt seg opp i det også.
  De som kommenterer over her burde vel egentlig bare gå med hjelm 24/7, sånn for sikkerhets skyld 🙂

  1. jeg har en eldre slektning som syklet i typisk eldre dametempo, uten hjelm. Hun ble påkjørt av en bil og døde av hodeskadene. Det er ikke alltid ditt eget tempo som bestemmer risikoen. Dere må gjerne sykle uten hjelm alle sammen for alt jeg bryr meg, men det er viktig å peke på at det er ikke trygt fordi om det går sent. Hvis du tror det, bør du stoppe opp og tenke en gang til.

  2. Er du seriøs Tine? Dustete kommentar, at man ikke kommer opp i hastigheter som er høye nok til at det kan skape farligere situasjoner enn litt skrubbsår her og der. Enkelte syklister har falt av sykkelen i 0 kilometer og aldri våknet igjen, så den er for drøy. Når det kommer til at CBE og LK bare hadde tatt av seg hjelmene for bildet skyld er jeg enig, det burde vært sagt for å slippe kommentarer. Men jeg synes det er ansvarsløst å sykle uten hjelm. Dette er IKKE bra. At det ikke var noe alternativ å la vær å sykle holder ikke mål. Sorry, men da sykler man ikke…

   1. Jeg vet om en som gikk på gaten uten hjelm og ble påkjørt og døde. Klart lav fart minsker risikoen. Du får mer oversikt og kan lettere stoppe. At man kan bli påkjørt selv i lav fart gjelder vel også til fots. På med hjelm i tide og utide folkens, særlig i trappen hjemme der de fleste ulykker skjer. Jeez.

 13. «…men det får være opp til hver enkel hvordan hjelmen best skal brukes»

  Sykkel = hjelm. Hvor vanskelig kan det være egentlig.

  Det er deres valg å ta risikoen ved å sykle uten hjelm, og det er også deres valg å publisere bilder av at dere sykler uten. Altså søker dere oppmerksomhet rundt det at hjelm er valgfritt.

  Gode forbilder? Ikke så veldig.

  1. Kjerstin

   Og hvorfor skal jeg kunne tro at du er et godt forbilde… Fordi du bruker hjelm?

 14. Vokste opp på 70 – 80 tallet jeg.. Hadde ikke sykkel hjelm.. Datt og slo meg. Men altså fikk ingen hjerneskader.. Men når det er sakt, så er selfølgelig hjelm noe vi burde bruke. Kjære dere, voldsomt til oppstyr.. For å kose seg på tur til byen.
  Nydelige sko du har forresten 🙂

  1. Altså… Hvor skal man begynne? Det er en grunn til at syklister uten hjelm av enkelt helsepersonell blir kalt rullende organdonorer. Det er plenty av folk som sykler uten hjelm – en kollega av meg kjørte i rolig tempo hjem fra jobb uten hjelm, ble truffet av en syklist bakfra, mistet kontroll og fikk kraniebrudd og har nå permanent hjerneskade. Han var helt forsiktig, hadde full kontroll…på seg selv. Angrer nok litt i dag, hvis han fortsatt evner å reflektere over sin egen tilstand.

  2. Det dummeste jeg ser er argumentet om at vi ikke brukte hjelm på 70-tallet. Vet du hvor mange barn som døde under lek og i trafikken på 70- og 80-tallet i forhold til i dag? Det var enormt mange, så det argumentet om at det gikk bra på 70-tallet bygger på stor uvitenhet.

 15. Jo Da, falle og slå seg har barn større sjans for, men hva har det med hjelmbruk på sykkel å gjøre! Blir for tynt, Caroline. At dere sykler forsiktig er en ting, men hva andre kan gjøre, evnt ulykker har du ikke kontroll på!
  Du velger å publisere bilder og kommentere at dere ikke bruker hjelm, når du allerede har fått reaksjoner. Da må du regne med flere kommentarer og at folk reagerer. Flott og veldig viktig at folk er bevisst på dette med hjelm. Her kommer du til kort dessverre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Elin 🙂

   Jeg kan ikke se at jeg noe sted har skrevet at voksne ikke bør bruke hjelm? Jeg skrev bare at å sammenligne voksne med barn blir helt feil. Hva hjelm har med å falle å slå seg å gjøre? Det har vel alt med det å gjøre? Ja, man kan ikke kontrollere hva andre gjør, men barn har også en større sjanse for å bli rammet av nettop «det andre gjør», da de er mindre og vanskeligere å se.

   Jeg visste det kom til å komme reaksjoner, og det har jeg ingen problemer med 🙂 Jeg synes det er flott at folk er bevisste på bruk av hjelm.

 16. Kjenner jeg blir en smule oppgitt når folk skriver at vi som kommenterer rundt manglende hjelmbruk gjør det kun for å ta henne.Er det mulig å vrenge det den veien hver gang det kommer til kommentarer om ting man ikke er enig i, og ihvertfall en så VIKTIG ting som dette! Er på ingen måte ute etter å ta henne; men ønsket å formidle at jeg ikke synes det er ok, og hvilken riskio det kan medføre!!

 17. En dag for fire år siden syklet jeg nedover en lite trafikkert vei i lav hastighet. Plutselig ble jeg påkjørt av en taxi som kjørte ut fra en sidevei. Hadde jeg ikke hatt hjelm hadde jeg kanskje vært død eller invalid i dag.. Så jeg lar sykkelen stå hvis jeg ikke finner hjelmen min. Skiskytteren som la opp i dag hjalp meg opp fra asfalten. Jeg fikk noen store blåmerker og skrubbsår så jeg var svært heldig. Man kan kjøre så pent og forsiktig som bare det, men alle andre gjør nødvendigvis ikke det.

  Ønsker dere en fin dag 🙂

 18. Kristine

  Huff, ser du får mange kommentarer på at du ikke brukte hjelm i dette tilfellet. Men du bruker jo alltid hjelm når det er tilgjengelig – i alle fall utifra det du presenterer på bloggen 🙂 Er ikke det det viktigste? At dette er unntaket og ikke normalen?

  Det er som du sier; folk sitter på gjerdet og venter på en «feil» for å ta deg.. Helt utrolig at noen kan være så ivrige etter å ta andre. Er folk sånn utenfor internett? :-/

  Ha en fin dag! 🙂

  1. Jeg er hvertfall ikke ute etter å ta Caroline. Men det hjelper ikke at du brukte hjelm 9 sykkelturer hvis du blir påkjørt den tiende. Du kan ikke spare opp beskyttelse, du starter på null hver gang. Hadde det vært meg, så hadde ungene fått sykle og vi voksne gått bak. Man sykler ikke uten hjelm.

   1. For et hysteri!! Livet er ikke risikofritt, så slapp av litt..bah. Det er kanskje største forskjellen på 70-80-tallet og idag, mindre hysteri. Livet blir ikke så mye farligere om du tar noen sjanser innimellom 🙁

  2. Jeg sitter overhodet IKKE på gjerdet for å ta C, selv om jeg har kommentert ang hjelmbruk. Altså ærlig talt!! Går jo ikke ann å si noe på denne bloggen uten at man er ute etter å ta henne.

   1. Kristine

    Konstruktive tilbakemeldinger og/eller meninger er en ting 🙂 Men ser det er flere som drar inn at de ikke er gode forbilder for barna deres. Det er det jeg mener med å si at det fremstår som at noen ønsker å påpeke feil hos henne eller «ta henne» – og drar inn deres forhold til egne barn.

 19. Hei Caroline! Vanligvis pleier du jo ikke å ta inn så lange kommentarer som er nagatift t ditt innlegg, men denne gangen har du faktisk tatt med noen,, er spent på om du tar med dette,, men du skjønner d, at d er ikke noe som heter å la være hjelp , pga div, du er i full rett til å gjøre som du vil, men eg tror leserne hadde oversett settingen hvis du ikke selv hadde kommentert manglende hjelmbruk, av den enkle grunn at leserne hadde trudd automatisk at du hadde bare tatt den av til foto,,,,dere har jo sefølgelig flotte bilder,,, men noen ganger lønner d seg kanskje på sikt å ikke være så sta,,,og bare heller si, «ja d var dumt, d ska ikke gjenta seg»; men derfor har eg tanker på om d var bevisst at du skrev om dette på slutten av innlegget, for desto flere som trykker og kommenterer, desto høyere seertall,
  ,,,, seertallet har jo synki, men d tar seg sikkert opp igjen,,, og med d samme eg er her, så har eg lyst t å etterlyse d faktum at du like øre jul, eller kanskje d var etter, lovte at vi skulle få oppleve noe veldig spesiellt på våren, som du gleda deg til, og som leserne ville få være med å se, oppleve,,, kommer d snart? Har d med tv å gjøre? Er spent, og er veldig spent på om dette blir tatt med i innlegget ditt,,Ha en fortsatt fin vårdag

  1. Folk kommenterte allerede under innlegget fra igår angående hjelm bruk. En så vel på LK + C på instastory uten hjelm og da viste en hva som ville komme. Det var kanskje et håp om at ikke alle skulle kaste seg over og kommentere hjelm bruk når hun nevnte det i innlegget som viste bilder fra siste dagen de hadde på hytta som absolutt ikke hadde med hjelm bruk å gjøre.

 20. Så fin du er!
  Hvor har du kjøpt jakken og skoene? Takk 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Skoene kommer fra Gestuz og jakken fra Svea 🙂 Tusen takk, Helene!

 21. Vært forsvunnet i flere år den hjelmen da, for det finnes ikke et eneste innlegg/bilde av deg opp igjennom årene hvor du har hjelm på hodet?

  Handler jo heller ikke bare om å slå seg eller ikke, men å være gode forbilder for barna. Hvorfor skal de bruke hjelm om noen år når de sykler alene, når mamma og pappa ikke gjør det…?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, har alltid hatt den, fant den bare ikke nå 🙂

 22. Er du og Lars like høye? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det er vi ikke 🙂

 23. Caroline, jeg har så respekt og beundring for deg etter å ha lest kommentarfeltet. Du er saklig, smart og sterk!
  Det er alltid forunderlig å se hvordan vi jenter finner det mer naturlig å hakke på hverandre og arrestere hverandre fremfor å støtte og heie på. Hadde dette vært en mann sin blogg med bare mannlige følgere hadde det sett helt annerledes ut.

  1. Mener du vi skal støtte og heie på Caroline fordi hun ikke bruker hjelm? Hvorfor? Det er både voksent og saklig å fortelle hverandre på en høflig måte når noe ikke er greit? Igjen – det er for søren ikke hat å påpeke at man ikke bør sykle uten hjelm. Det er vanlig sunn fornuft.
   Peace out

   1. Helt enig!!

   2. Eller småhysterisk :p slapp av, det finnes verre ting 😀

  2. Når en såkalt influencer sier at det er opp til hver enkelt å vurdere hvordan hjelm best bør brukes, og samtidig har en mann som ikke bruker hjelm og heller ikke har noen unnskyldning for ikke å gjøre det, synes jeg det er veldig positivt at folk engasjerer seg. Det betyr ikke at man vil «ta» Caroline. Dessverre er det mange av oss som har direkte eller indirekte kjennskap til hvilke skader man kan få uten hjelm – og dette unner vi ikke vår verste fiende. Opplysning er viktig, for vårt felles beste, det er nettopp det som har tatt oss vekk fra den gjennomkjipe skadestatistikken fra f.eks 70-tallet (og det å bruke 70-tallet/før som eksempel på at «alt går jo bra», er VIRKELIG uopplyst).

 24. Hei. Flott blogg du har . Jeg har svigerfamilie i Sarpsborg, og kunne godt tenke meg å få en bedre oversikt over turmuligheter/utflukter i kommunen som er verdt å besøke .

 25. Jannicke

  Hei vakre
  Er dere fornøyd med den sykkelvognen? Lyst og linke til den

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt! Jeg må nesten sjekke hvilket merke det er, for den kjøpte vi for noen år siden. Vi har også en fra Nordic Cab (som vi også bruker på ski) og den er også utrolig flott. Veldig praktisk at den kan brukes til både jogging, ski og sykkel 🙂

 26. Hør her dere med små barn: dere våkner til en virkelighet når barna deres blir 16-17-18 år. Da bruker de ikke hjelm, samme f…. hvor gode forbilder man var når de var små. Og dere, vi voksne bestemmer faktisk selv. Jeg bruker aldri hjelm, men jeg er da ganske så oppegående likevel. Vi gjør det vi liker og det vi føler er viktig. For meg er ikke hjelmen viktig. Jeg HATER at noen skal formane andre. Akkurat som om de aldri gjør noe «galt» selv. Dere skriver at Caroline er et dårlig forbilde? Er dere så j….. gode forbilder selv alltid? Caroline er en tipp topp mamma. Selv om hun ikke brukte hjelm denne ene gangen. Makan!

  1. Har du tenkt over at «formaningene» kan komme av omtanke? Noen av oss har sett hvor ille det kan gå – og hvis det rammer en av de voksne, rammer det hele familien – inkl. barna.

   1. Men her er det EN gang at Caroline ikke bruker også begynner dere å hyle. Det er så forbanna irriterende!!!! Bare å gå i trafikken er farlig. Du kan bli påkjørt! Men du ligger kanskje bare i senga hele dagen?

   2. Lay, det er vel strengt tatt bare du som hyler her 😉

  2. Her har begge mine tenåringer brukt sykkelhjelm. Alltid! Akkurat som meg selv. Ikke skjær alle over samme kam. Fordi om dine unger ikke gjør det, så fins det faktisk de som gjør det. Og som oppfordrer alle vennene sine til det samme.

   1. Ja, alle kan vi ikke ha perfekte tenåringer, kan vi vel?!

  3. Makan!
   Antar du også tar ansvar for dine egen utgifter om du får et langt sykeleie etter hodeskader ved sykkelulykke. Du aner ikke hvor mange stygge skader etter sykkelulykker jeg har sett, alt fra lette hodeskader til død. Å si at sykkelhjelm ikke er viktig er tullete. Om du ringer ambulanse ang en sykkelulykke er et av de første spørsmålene de stiller om vedkommende som har vært involvert i en ulykke har brukt sykkelhjelm, rett og slett fordi man VET at folk som ikke bruker sykkelhjelm får langt styggere skader en andre. Men takk og lov bruker de aller fleste hjelm, i allefall de som tenker på litt andre ting en hårsveisen.

   1. Det er DU som er tullete. Jeg sier at det ikke er viktig for MEG. Og det er sannheten. Og om dine perfekte tenåringee bruker det, så ser jeg kanskje 100 tenåringer hver dag som ikke bruker. Men flott for deg at du er så veldig flink ! Veldig veldig flink !!!

  4. Mine to på snart 14 og 19 er heldigvis såpass fornuftige og bruker hjelm, har aldri vært noe problem eller diskusjon rundt at de ikke vil det. Like naturlig for dem å ta på hjelm når de sykler som belte i bilen. Vi bruker hjelm alle sammen, voksne og barn. Så alle gir ikke f i det selv om de er 16, 17, 18 eller 19.

   Men de har selv sett hvilke konsekvenser det kan få å ikke bruke det, så mulig det også har gjort noe med dem, at de ser viktigheten av det, selv om det er snakk om en tur i gata. Var der ulykken skjedde!!

   1. Så heldig du da, som har HELT perfekte tenåringer. Forbanna tull at dere formaner! Dere selv gjør vel ikke noe feil, og iallefall ikke de perfekte barna deres!

  5. Har aldri sagt at jeg har helt PERFEKTE tenåringer, da har du misforstått totalt!!! Her var det snakk om bruk av hjelm, og det er de FLINKE til å bruke!! Er vel for svarte ikke perfekte på alle områder selv om de og vi er nøye med akkurat det!!

   1. Å nei, det er ikke noe forbanna tull det jeg sier at de bruker hjelm!! Hva får deg til å tro at jeg sitter og skriver det om det ikke hadde vært tilfelle!!

 27. Herregud, kan ikke hylekoret få seg et liv!!!
  Du blir ikke et dårlig forbilde av å ikke bruke hjelm èn gang. Eller to. Dere har ikke en dritt med det uansett!!

 28. Jeg tenker at ovenfor barn er det viktig å være konsekvent, både ovenfor seg selv som forelder og ovenfor barna. Skal barna ha hjelm, skal foreldre ha hjelm. Hjelmen skal på når man skal ut å sykle, det er en prinsippsak! Husker jeg ble så sint når pappa syklet uten hjelm og jeg måtte ha på, i tillegg til at jeg ble bekymret for om han kunne slå seg i hodet om han ble påkjørt eller ramlet. Viktig å huske på at du ikke kan kontrollere de som kommer bak, foran eller ved siden av deg 😉

 29. Jannicke

  Du er så flott
  Den svea jakken
  Kan eg spørre Kass str du har i din? Og i den blå Kari traa? Er du fornøyd med de begge?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har den normale strl. min i begge to 🙂 De er så fine! Tusen takk, Janicke! <3

 30. Så fine vårlige bilder, god stemning ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Linda 🙂

 31. Hei Caroline.
  Kan jeg spørre om det er str S du har i den rosa Svea jakken og er det 39 el. 38 i skolettene fra Gestuz?
  Jeg syntes det var et veldig fint antrekk.
  Håper dere hadde en koselig sykkeltur og ønsker dere en fin kveld.
  Jeg syntes du har en KJEMPEFIN blogg.

 32. Bloggen din er kjempefin:) Alltid nydelige bilder:)

 33. Er det virkelig en diskusjon om hjelm er nødvendig/lurt eller ikke???

 34. Blir helt matt av dere som påpeker at folk er ute etter å ta Caroline når man påpeker at å sykle uten hjelm er latterlig. For det er det! Dårlige forbilder. Samme hva. Fordi LK skulle ta seg best ut på håret eller Caroline ikke fant den – da lar man være å sykle.
  Uansett hvor sakte man sykler finnes det alltid andre mennesker i trafikkbildet, som kan skape farlige situasjoner.
  Og: er dere keen på at Nelia og Naia potensielt skal vokse opp med en foreldre fordi den ble hardt skadet på sykkeltur uten hjelm? Åpent kraniebrudd er IKKE kult! Da får heller hjelmsveis være et faktum.
  Å sykle uten hjelm er som å kjøre uten bilbelte.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg blir matt av folk som hele tiden skal ta ting fullstendig ut av proporsjoner.

   Å sykle uten hjelm er på ingen måter det samme som å kjøre uten bilbelte. Det ene er ulovlig, det andre fullstendig lovlig og opp til hver enkelt å selv avgjøre. Skaderisikoen er også langt større ved å kjøre uten bilbelte, sammenlignet med å sykle uten hjelm.

   1. Dette beviser jo bare at du ikke har skjønt noen ting.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Fint om du legger ved en forklaring 🙂

 35. Gud hjelpe meg så mye politi det skulle være her da. Tar av meg hatten for at du orker!
  Ser ut som dere hadde en fin tur, fine familien <3

 36. Så koselig at dere er ute sammen og skaper gode opplevelser for barna, med eller uten hjelm. Nå er det sånn at de fleste av oss skal bli syke og dø av helt andre ting enn å bli påkjørt på en gang-/sykkelvei. Håper alle dere som snakker om forbilder også spiser sunt og trener jevnlig; det er her man har mest å hente med tanke på et friskt og langt liv. Ellers er jeg mest bekymret for at dagens barn og ungdom vokser opp med for mange bekymringer og krav om at alt må gjøres riktig. I jobben min møter jeg dessverre mange unge med utfordringer i forhold til dette. Selvfølgelig kan man som syklist eller gående bli påkjørt av andre når man er ute – det tryggeste er å sitte helt stille i sofaen;) PS! Hos oss bruker vi så klart hjelm, men det har faktisk skjedd at vi har drevet ekstremsport og syklet i gaten vår uten.

 37. Det er ingen som planlegger å tryne på sykkel og uhell kans skje uavhengig av fart . Dere dropper vell ikke bilbelte når der ikke skal kjøre så fort? Det blir litt det samme. Jeg kunne ønske meg at dere tok dette på alvor, og vise at hjelm er en selvfølge når du sykler. Hva er det du har på hodet på bildene?

 38. Hvorfor bagatellisere du bruken av hjelm på denne måten? ALLE burde bruke hjelm, skulle vært påbudt på lik linje med bilbelte. Har ingenting å si om du sykler på sykkelsti eller langs veien. Blir provosert hver gang jeg ser noen uten hjelm. Du kunne latt syklene stå og kjørt.
  Regner med du saumfarer huset etter hjelmene for neste sykkeltur 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har absolutt ikke bagatellisert bruken av hjelm.

   1. «jeg fant faktisk ikke min og ville sykle likevel. Lars-Kristian har ingen unnskyldning ;-),» Høres ut som du tar så lett på det å sykle uten hjelm, men alle har ulik meninger om hvor viktig hjelm er 🙂 Jeg er ikke ute etter å ta deg, er bare opptatt av å spre budskapet om hvor viktig hjelm er. Du er et oppegående og flott (ikke at man er et dårlig menneske om man ikke bruker hjelm) menneske, så vet at dette ikke skjer ofte 🙂 😀

 39. Min mor falt på sykkel og knakk nakken. Hun var 2 mm fra å bli lam fra halsen og ned. Om hun ikke hadde hatt hjelm på hadde hun dødd på stedet. Ikke bagataliser bruk av sykkelhjelm. Hvis du ikke har hjelm kan du gå eller kjøre bil.

  Ser at du mener at du ikke bagataliserer bruk av hjelm, men det mener jeg at du gjør når du skriver at grunnen til at du ikke brukte det var fordi du ikke fant den, men likevel tok sykkelen. Da burde du gått forran som et godt forbilde og sagt «om jeg ikke finner hjelmen så kan jeg ikke sykle»!

  Slenger inn at jeg elsker bloggen din, og ikke pleier å være en av dem som pirker på småting, men akkurat bruk at hjelm har jeg selv erfart viktigheten av.

 40. Jo, du bagatelliserer ved å si dette:
  «Jeg blir matt av folk som hele tiden skal ta ting fullstendig ut av proporsjoner.
  Å sykle uten hjelm er på ingen måter det samme som å kjøre uten bilbelte. Det ene er ulovlig, det andre fullstendig lovlig og opp til hver enkelt å selv avgjøre. Skaderisikoen er også langt større ved å kjøre uten bilbelte, sammenlignet med å sykle uten hjelm.»
  Dette var et skuffende innlegg. Dersom dere synes at det er helt greit så ikke vis dette på bloggen da. Dette var bare teit C. Jeg beklager, men det må man få lov å mene.. Mange unge leser bloggen, og hvis C ikke bruker hjelm er det greit at jeg ikke gjør det også kan de tenke..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg ser ikke hva jeg skriver som gjør at man kan tolke det dit hen at jeg bagatelliserer det? Å sammenligne bilbelte med hjelmbruk er etter min mening å bagatellisere beltebruk til noe som ikke er så viktig som det faktisk er. De to tingene er så langt fra hverandre at det blir for dumt.

   Anbefaler deg å lese dette: https://mortenhowlode.wordpress.com/2016/04/25/myte-bruke-sykkelhjelm-er-like-viktig-som-bruke-bilbelte/

   https://mortenhowlode.wordpress.com/2016/04/26/myte-et-pbud-om-sykkelhjelm-er-en-effektiv-mte-redde-mange-liv-p/

   1. Man kan alltids finne en artikkel som støtter sin egen mening.

    https://www.google.no/amp/s/amp.theguardian.com/lifeandstyle/2016/sep/22/bicycle-helmets-reduce-risk-of-serious-head-injury-by-nearly-70-study-finds

    Jeg har sett mange sykkelulykkeoffer på jobb, og vet dessverre at selv å sykle 50 meter for å hente posten kan få fatalt utfall, også for de som er unge og friske. Og barn gjør ikke som voksne sier, de gjør som voksne gjør.

   2. Det er jo like viktig da hjelm kan redde liv på lik linje med bilbelte. Herregud

   3. Caroline Berg Eriksen

    Nei, hjelm kan IKKE redde liv på lik linje som bilbelte. Blant annet derfor er det ikke påbudt.

    Men for all del, hjelm er fornuftig å bruke. Jeg har aldri ment noe annet.

 41. Du hadde vel fått kritikk for å bruke hjelm også.
  At folk ikke kan passe sine egne saker. Alle er ikke like. Og ja; det er fornuftig med hjelm, men slutt og heng dere oppi hva andre gjør hele tiden. Er det rart det er krig her i verden ….

 42. https://www.tryggtrafikk.no/tema/ulykkesstatistikk/sykkelulykker/

  https://www.tryggtrafikk.no/tema/sykkel-og-sykkelhjelm/sykkelhjelm/

  https://www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/Syklist/Tips+og+rad/Bruk+hjelm

  Mulig du Caroline mener du er hevet over både Statens Vegvesen og Trygg Trafikk hva angår hjelmbruk og kunnskapen om det, men kanskje noen andre her plukker opp noen gode tips?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *