kjøkkenet: før, underveis og etter

reklame 

Hei søndag! Sola skinner og vi skal snart ut på sykkeltur, for en fin start på påsken 🙂 Vi startet dagen med frokost rundt kjøkkenøyen, det er helt fascinerende hvor mye vi har brukt den siden den kom i hus! Jentene kan sitte her og tegne, vi spiser frokost her i helgene og middag i ukendagene og ikke minst – da vi hadde gjester på fredag satt vi her og tok noen glass vin og spiste sushi. Det skaper en avslappende og uproblematisk stemning føler jeg, og neste gang vi har gjester får de sitte her og se på at vi lager mat 🙂 Jeg tror faktisk denne kjøkkenøyen er den beste avgjørelsen vi har tatt i hele huset (ok, kakkelovnen og smijernsveggen inkludert) Men den er så fin og jeg føler at hele kjøkkenet fikk et helt annet inntrykk da denne kom. Jeg ELSKER før- og etterbilder, så her kommer noen fra strart til slutt! 


slik så det ut da vi startet 

Huset hadde kjøkken fra Strai fra før av, så det vi gjorde helt først var å demontere alle skapdørene og male alle flater i fargen chi. Vi byttet også ut flisene over benken og fikk montert en benk under vinduet. I starten pusset vi ned og malte benkeplaten også, men dette holdt absolutt ikke, for etter bare et par måneder flasset malingen av. Slik så det ut før vi byttet benkeplate og fikk på plass kjøkkenøyen: 

Så da vi var i kontakt med Strai og spurte om det var mulig å bytte benkeplate uten å ødelegge fliser og andre ting, ble vi så lettet da vi fant ut at det gikk an! Nå har vi benkeplater i stein og det gir en så fin og glanset finish kontra treplaten vi hadde før. Slik ser det ut i dag! I tillegg til det jeg allerede har nevnt, ser dere kanskje at vi valgte lister 

utenpåliggende lister – så lekkert! 

(annonselenke) Lampene over kjøkkenøyen kommer fra by Rydéns og de har jeg bestilt HER


Det eneste som gjenstår nå er litt pynt på benk og øy, samt noen liftgardiner til vinduene, men ellers er jeg så fornøyd! Vi elsker kjøkkenet, det er virkelig et viktig samlingspunkt i hjemmet vårt 🙂 

39 kommentarer

 1. Sara Katrin

  Utrolig fint.
  Hva er det som er bak de to dørene egentlig?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Det er trapp ned til kjeller og opp til kontoret! Kontoret er egentlig et gammelt pikerom for tjenestepiken, derfor er det trapp ned til kjøkkenet.

 2. Lekkert. Enig med at kjøkkenøy er fantastisk, ville aldri vært foruten. Den kledde kjøkkenet deres også. Og flisene deres er utrolig fine, ønsker meg selv i gangen når vi skal pusse den opp til sommeren.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Vi er veldig happy med dem!

 3. Lene Mathilde

  Hei! Så utrolig flott dere har fått det! Men hva har skjedd med gulvet deres?? Så mye riper allerede? :O

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! 🙂

   Ja, jeg vet det 🙁 Det tåler absolutt ingenting, og derfor har vi også klaget til leverandøren. Har skrevet om det her:

   http://www.carolinebergeriksen.no/2018/03/07/utfordring-pa-utfordring/

 4. Kathrin

  Lekkert og praktisk.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 5. Fantastisk kjøkken altså! Eneste de flisene på veggen blir jeg svimmel av altså. For mye mønster for min smak.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er smak og behag 🙂 Tusen takk!

 6. Bloggen din henger i dag, det tar lang til før siden åpner seg. Jeg har sjekket mot andre sider, så det er ikke hos meg.

  Fint kjøkken. Fikk dere byttet de alt for høye stolene? Jeg synes disse ser for høye ut og, jg. Det er kanskje de samme?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tror det bare var i stad, for da hang den hos meg også :/

   Det er de samme stolene, vi kommer mest sannsynlig til å kappe dem.

 7. Kjente jeg ble litt misunnelig nå..haha.. kunne sååå tenkt meg sånn øy selv, men har for lite kjøkken.. :/ virkelig fint ble det <3 Hvor er skålene til hundene fra? 🙂 Ha en fin påske! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Hundeskålene er fra https://www.romeojulie.no/

   Ha en fin påske du også <3

 8. Liker kjøkkenet veldig godt, supert med kjøkkenøy! Kanskje ikke superfan av flisene. Det blir for mye av det gode! Men det viktigste er at dere liker det! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! 🙂 Eeelsker øyen! 😀

 9. Elisabeth

  Lekkert kjøkken! Hvordan gjorde dere det med sokkelen og de utenpåliggende listene? Er det bare satt på lister på de soklene som var der fra før eller er det satt på nye sokler som er lenger ut? Tenker å gjøre slik selv og håper veldig på svar. Hilsen Elisabeth:).

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det ble laget nye sokkel som ble plassert lenger ut, og så list utenpå 🙂

 10. Love <3. Så gjennomført og fint.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 11. Det ble skikkelig fint med øya altså!! Det gjorde seg! Ellers tror jeg prismekrone av noe slag over øya hadde gjort seg, og skapt eksklusivt uttrykk i rommet. Blir litt mye svart og hvitt, litt flatt på en måte. Et lite tips, få noen andre putrekk på benken, som frisker opp litt. Men øya ble veldig bra!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Putetrekk er i bestilling 🙂

  2. susanne

   Veldig enig! allt er i sort og hvitt… ville valgt lampene i en slags for rust farge/stil, eller bronsje.. brutt med lampene iallefall.. öya var fin, men ble for blank flate etter min smak.. uansett, kan tenke meg dere tilbringer mye tid her <3 trist å lese det med gulvet for det elsker jeg!!

 12. Kjøkkenet i seg selv er lekkert, men ville fjernet en eføy fra hvert vindu og satt f.eks lysestaker e.l. der, blir veldig kjedelig med alt likt, og veldig forskjellig stil på pottene. Få inn litt interiør som hever rommet mer, og skaper stemning.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi mangler litt interiør nå som myker opp, helt enig 🙂 Jeg vurderte å ta bort eføyene, men lot det være i denne omgangen.

 13. Blir veldig interiørmagasin-aktig, savner noe som myker opp inntrykket. Men det er kanskje ikke helt ferdig heller? 🙂 Veldig stilig er det, og den øya var jo prikken over i’en – superlekkert! Har lest innlegget om ødelagt gulv, det må være utrolig kjedelig. :/ Nysgjerrig på hva dere vil gjøre videre, er det å legge et slitesterkt gulv ett alternativ? Synd å dekke til det fine tregulvet, men kanskje det er lurt å tenke praktisk også. 🙂

 14. Julie Storlien

  Veldig lekkert. Og gjorde seg jo veldig med den fine kjøkkenøya 🙂

 15. For ett nydelig kjøkken! Den øya gjorde seg virkelig. Gleder meg til å se når dere har fått orden på gulvet, og myket opp rommet med mer interiør. Liker at du tar ting litt etterhvert, viser at man ikke på død og liv må ha alt på stell med en gang. Tror det er viktig å leve litt og kjenne på hva som fungerer etterhvert 🙂

 16. OMG.. Elsker bare hele kjøkkenet.
  Øya ble bare prikken over i’en :)skjønner det er ett favoritt rom.
  Men Caroline åssen klarer du å ha det sååå ryddig 😀 tips tas mot med takk haha

 17. Hva med å male veggene i en varmere farge. Det hadde myket rommet veldig opp. Bør ikke være så mørk, men varmere nyanse. Vil anbefale deg å følge Villafloris( Nina Lunde) på Insta.

 18. Supert innlegg- disse er mine favorittinnlegg nå siden vi bygger hus:) Kjøkkenøya ble kjempefin!! God påske<3

  1. Et lite spørsmål: Hva er målene på kjøkkenøya?

 19. Et lite tips, Jotun sine farger Sommersne og Hvit Lin er lekre til Chi og Klassik hvit. Blir så mykt og lunt. Anbefales!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tipset, Elin! 🙂

 20. Lekkert:-) Jeg synes kjøkkenøya passet helt perfekt inn på kjøkkenet deres 🙂 God påske til deg og dine:-)

 21. Utrolig stilig. Jeg har veldig likt kjøkken. Kunne tenkt meg å male kjøkkenet helt hvitt, nå er det bomull. Gjorde dere det selv eller leverte dere det inn. Hva kostet det? God påske

 22. Lysekrone hadde vært en fulltreffer i dette rommet. Som speiler seg i benkeplata på øya!! Få inn levende lys, andre putetrekk på benken og litt detaljer i gull/børstet gull hadde blitt lekkert! Andre potter potter i vinduene/lystetaker/lykter/lysglass. Kjøkkenet i seg selv er lekkert, men mangler endel i form av interiør som gir denne «wow, her var det virkelig koselig» følelsen.Man kan fint ha sort/hvitt, men forsatt skape liv i rommene. Blir så flatt og upersonlig ellers. Litt sånn utstilling følelse egentlig.

 23. Kjøkkenet er superfint! Vi skal også pusse opp kjøkkenet, lurer på om dere malte frontene selv eller sendte de bort til lakkering?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Vi sendte det bort, men har kun malt det, ikke lakkert 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *