slik farger du frokosteggene til påske

Dette har jeg gjort i noen år nå, men det er aldri dumt å bli minnet på en så fin ting som denne! Med litt konditorfarge i vannet kan frokosten i påsken gjøres ekstra morsom og det er egentlig bare fantasien (og barna) som bestemmer hva slags farge dere skal ha på eggene til frokost 🙂 

Nelia synes dette er helt topp og vi gjorde dette tidligere i dag slik at hun kunne få være med å bestemme. Vi endte opp med fargene gul, rosa, lilla og blå. Denne gangen kjøpte jeg farger fra Cacas, de er litt tykkere og er helt supre å bruke til dette formålet. Men konditorfarge som du får kjøpt i dagligvarebutikken (fra Idun) som er litt tynnere, fungerer også helt fint. 

Du fyller bare kjelen med vann som vanlig, og når vannet har blitt varmt, tilsetter du en god mengde med konditorfarge til vannet før du har oppi eggene. Så lar du dem bare koke enten til bløtkokt eller hardkokt. Et tips er å ikke skylle dem i kaldt vann når de er ferdige, da risikerer du å skylle bort en del av fargen, spesielt de lyse fargene, som for eksempel gul, forsvinner fort under strålen fra springen. 

tips: det går også an å bruke naturlig farge som løkskall, gurkemeie og rødbete for å farge eggene gule, rødlige eller rosa, men dette har jeg selv ingen erfaring med – jeg har bare lest at det skal fungere. Men spør du meg, så vet jeg at konditorfarge er garantert suksess! 


Her i huset gleder vi oss i hvert fall masse til påske, det er det ingen tvil om 😉 

22 kommentarer

 1. Så herlige friske farger, dette gir helt klart et friskt pust på frokost bordet 🙂 Gøy for barna 🙂 Ha en strålende fin tirsdag, her skinner endelig sola ute og gir deilige varmegrader 🙂 Sååå herlig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anita 🙂

   Håper tirsdagen din var fin, men onsdagen enda bedre <3

 2. Naturfarger fungerer helt utmerket, med løkskall blir eggene blir påskegule og fine og fargen forsvinner heller ikke ved skylling.

 3. Hei Caroline! Et spørsmål som ikke hører sammen med innlegget i det hele tatt.. Men hvordan syns du det går med Invisalign-reguleringen? Syns du det går greit å bruke den? Jeg bruker også Invisalign, og har gjort det siden oktober 2017. Jeg er veldig glad i å småspise og drikke andre ting enn vann gjennom dagen, så for meg er det litt utfordrende. Jeg har ganske lang tid igjen av behandlingen, så merker at jeg sliter litt med motivasjonen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Marita! Ja, jeg synes det går kjempefint! Skal ærlig innrømme at jeg noen dager siden september ikke har brukt den i foretrukne antall timer pga. fotoshoots eller andre ting, så jeg var forberedt på å måtte bruke dette lenger. Men da jeg var på kontroll i forrige måned, kom vi frem til at jeg er ferdig oppe neste uke, men må gå litt lenger nede 😀 Så det ble jeg glad for! Skal jo bli deilig å avslutte dette, jeg er på skinne 14 nå 😀 Jeg er som deg (som du vet) og småspiser like mye fortsatt! Haha! Tar den bare ut akkurat da og deretter inn igjen. Har med tannbørste overalt og skyller ellers godt med vann hvis ikke. Har vi vært med venner for å spise og drikke for eks. rødvin, har jeg ikke brukt dem hele kvelden. Men dette spurte jeg om i forkant, og det var helt i orden i følge tannlegen min. Bare jeg var flink ellers 🙂 Tenk så bra resultatet blir, dette er jo bare for en kortkort periode av livet, om du tenker på helheten 🙂

   Stor klem! (fra meg som GLEDER meg aller mest til å få bort attachements :p)

 4. Cathrine Holgersen

  Hvis man koker eggene først, skyller de i kaldt vann, kakker rundt hele egget med en skje ( ikke ta av skallet enda )
  Og legger de i vann med konditorfarge, så kan man få drageegg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂

 5. May-Helén Berg

  For en fin idé! <3 Dette skal jeg prøve i påsken 😀

 6. Cathrine

  Det skulle være med smilefjes da.. Haha. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 *Leser kommentaren med smileys*

   🙂

 7. Jeanette

  Det der er bare superfint og dekorativt;) elsker det rosa fatet,har det selv

 8. Hei:-)
  Jeg anbefaler denne matbloggen sine tips om eggfarging:
  https://www.miasmat.no/farging-av-egg-med-naturlige-farger/
  De gir litt mer jordfargede egg:-)

  -L

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂

 9. Blir å servere noen sånne i påsken ja! Takk!:-)
  Jeg lurte på om du kunne lage en video/vanlig innlegg om vårklær og sko til barna? Hva kjøper dere til barna i år? 🙂 Hadde vært så kjekt med litt inspirasjon før man må kjøpe det!

 10. Kult å hakke skallet slik at fargen trekker inn i hakkene slik at selve egget også får farge! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀

 11. Ann kristin

  Flott tips da påsken nærmer seg med storm skritt

 12. Hvor får man kjøpt den type konditorfarge?:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kjøpte den på Jernia 🙂 Men den finnes også på Panduro (tror jeg) og diverse andre butikker med bakevarer 🙂

 13. Hei 🙂 så fine egg! Men lurer på hvor lenge du koker de, siden du ikke skyller med kaldt vann etterpå, egget fortsetter jo å «koke» hvis man ikke avkjøler…

 14. Fin påskeinspo! Ja takk til flere slike innlegg

 15. Vi farger med gurkemrie, kaffe og saft. Blir mye finere synes jeg. Disse ser jo prikk lik ut som de man kjøper på butikk

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *