kaffedilla

Hei mandag! Ikke overraskende var vi i seng etter klokken ett i natt og ettersom kvelden i går gikk med i bilen og ikke på kontoret som den som oftest gjør, har selvfølgelig starten på denne uken vært preget av det. Men sånn er det noen ganger, ting faller på plass av seg selv i løpet av dagen uansett 🙂 Jeg har fått kartlagt uken min og har lyst til å fokusere på påske fremover, det går så fort og ofte synes jeg at jeg deler forberedelser så tett innpå selve høytiden at det blir vanskelig for dere å bruke inspirasjonen før til neste år! Så denne gangen må jeg være tidligere ute og starter i god tid 🙂 

Før helgen fant vi en skikkelig hyggelig kafé i sentrum som jeg aldri har vært innom før, Kaffedilla het den og hadde søt atmosfære, en variert meny, god kakao, chai latte og kaffe! Sistnevnte er alltid viktigst! Dessuten hadde de franske makroner – mmm 🙂 

kåpe + bukse + skjorte + hårbånd h&m / sko bianco / øreringer glitter / solbriller celine / veske louis vuitton 


Håper dere har hatt en fin ukestart så langt, og at vi sees senere 🙂 

25 kommentarer

 1. Herlig at du fremmer lokale spisesteder! Sarpsborg har utrolig mye mer å by på enn Egon og O Learys.
  Anbefaler det å teste Kaffeliten i Glengsgata, samt Libanon Palace i St. Mariegate.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset 😀 Hadde vært gøy å lage en Sarpsborg-guide med tiden :p Klem!

  2. Men kanskje ikke så bra reklame å skrive at menyen er varierende…..

   1. Caroline Berg Eriksen

    Endret det nå 🙂

 2. Dear Caroline,
  Yes Eastern is very near … your look is perfect!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Variert meny (en bra ting) eller varierende meny (ikke så bra)?

 4. Kan jeg komme med et ønske angående påskeinspirasjonen? Pynt som ikke inneholder blomster eller alternativer til blomster i så fall. Jeg reagerer fort allergisk på planter, dessverre, jeg som var så glad i å ha gule tulipaner i påsken! Det er liksom få ting som slår det, for min del. Men nå går det ikke, og heller ikke å ta inn kvister med gåseunger på eller å la det spire, så det hadde vært så fint å kunne se noen andre alternativer!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tipset, Lone! 🙂 Jeg skal se om jeg kan finne på noe 🙂

 5. Sara Katrin

  Litt ut av tema detta, men kunne du en dag ha laga en kjoleguide for 17 mai? Jeg har ikke bunad, så jeg må bruke alternativer.
  Har noen alternativer. Problemet er dessverre at hver eneste 17 mai, så starter jeg alltid dagen med å få kritikk for antrekket mitt. Blant annet at kjolene er så kort, at jeg ser horete ut osv.

  Jeg gikk med en kjole en gang rakk ned til låret på ene siden og ned til leggen på den andre siden. Den var også heldekket i overkroppen, så det var kun beina mine som syntes. Likevel fikk jeg krass kritikk på at kjolen var såå kort.

  Vet jeg ikke skal ta meg nær av sånt, men jeg er såå lei av å alltid starte 17 mai dagen med kritikk for valg av antrekk. Det er så unødvendig og ødelegger faktisk store deler av dagen min.
  Så jeg sliter litt med å finne ut hva jeg skal ha på meg til årets 17 mai feiring – selv om jeg burde gå i akkurat det jeg vil.

  Hadde vært kjekt om du klarte å skrape sammen noen ideer som ikke er så altfor dyre. Litt sånn under 500 – lappen ish.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så leit at du fikk kritikk for antrekket ditt! Det skal du i hvert fall ikke tenke på en dag som 17. mai! Forstår godt at det er vanskelig uten bunad, jeg synes alltid det var vanskelig før jeg var konfirmant :p Men jeg lager gjerne noe på det! 🙂

   Klem!

  2. Det var ikke veldig hyggelig sagt av vennene dine.
   Hvis jeg skal prøve å gjette på hva de mener (noe jeg hvertfall selv har lagt merke til), så er det noen jenter (og gutter) som pynter seg veldig likt som om de skal på en klubb en hvilken som helst fredag i året. Det trenger ikke å være noe galt med selve plagget, det kan være både dekkende og fint, men for mange blir det likevel noe som skurrer dersom ditt antrekk ikke minner dem om 17. mai.
   Bunaden er jo et gallaplagg, menn går i dress eller penere, og da synes jeg personlig at de som ikke velger bunad også bør prøve å pynte seg litt mer stilig. Det er jo en veldig høytidelig dag, Norges bursdag!
   Jeg har lagt merke til at mange av inspirasjonsreportasjene til 17, mai bruker klær som gir inntrykk av litt mer «pyntethet» og klasse enn de vanlige festklærne til helgen. Tenk de kongelige på representasjon på dagtid: Grevinne Kate, Mary av Danmark, de svenske prinsessene, med flere. Det kan selvfølgelig være utfordrende å kle seg kongelig på budsjett, men jeg mener det er mulig! Hvis du føler deg fin i buksedresser eller blazere, er det ganske trygt. Mange sier at det er corny å kle seg i rødt, hvitt og blått på 17. mai, men jeg synes det kan være veldig fint, særlig hvis man fokuserer på f.eks. enten rødt og hvitt eller blått og hvitt, og det er smakfullt. Personlig synes jeg også at antrekket på 17. mai kan se litt mer gjennomført og matchet ut enn andre festantrekk, og at det er kult med hatt for kvinner, pene sko og pen veske. Husk 17. mai-sløyfe og flagg!
   Masse lykke til med årets antrekk, og gratulerer med dagen på forskudd!

   1. Sara Katrin

    Heidi:

    Jeg ser jo poenget til vedkommende som kommer med denne kritikken, men så skal det heller ikke være nødvendig å måtte stå et århundre foran skapet for å finne et antrekk som garanterer deg null kommentarer også. Man må jo ha frihet til å velge selv når man ikke er en heldig eier av bunad eller folkedrakt. Det er vanskelig nok å finne noe som passer for anledningen fra før, så når man først finner noe man kan bruke og har i tillegg stått halve livet på badet og gjort seg klar, så er det ikke gøy å starte feiringen med å få kommentarer på at: «Nei, gud for en kort kjole!» eller «Herlighet, som du ser ut!». Det ødelegger jo dagen din tvert, fordi du føler deg utilpass og fæl. Det skal jo ikke være sånn.

    Uansett så har jeg kommet frem til at jeg skal investere i en festdrakt, så er jeg i det minste sikra et fast antrekk som passer til anledningen. Etterhvert som jeg får spart opp, skal jeg sikre meg Sunnmørsbunad, for den står høyest på ønskelisten min.

  3. Sara Katrin:
   Hvis du ser på den aller første setningen i svaret mitt til deg, så er jeg helt enig! Ingen har rett til å ødelegge din dag fordi de ønsker å uttrykke sin mening om ditt antrekk.

   Likevel oppfattet jeg det slik at du ønsket tips/tanker om hva man kunne kle seg i på 17. mai, noe jeg tilfeldigvis hadde noen tanker om, så da delte jeg disse. Det er helt frivillig å ta dette til seg eller ikke. Håper du finner noe DU er fornøyd med!

 6. Pkt. 1: Det heter variert meny, ikke varierende. En varierende meny er en der kvaliteten på utvalget er litt opp og ned.

  Pkt. 2: Det hadde vært spennende å se litt inspirasjon til bærekraftig påskepynt. Ifm med høytidene blir det lett at man kjøper/skaffer masse ekstra greier (puter, bordløpere, gardiner, figurer, blomster, servise, servietter, lys osv.). Dersom hver husholdning skal ha hvert sitt sett av slik pynt til advent, jul, påske, 17. mai og kanskje også til sommer/vinter-sesongen (hadde hvertfall vi da jeg var liten), blir det jo et helt ekstra berg med ting som kun brukes en gang i året. Likevel er det jo hyggelig å pynte til høytider. Har du tips til pynt som ikke er ressurskrevende, flergangs, men likevel gjør en forskjell i huset? Det hadde jeg satt pris på.

 7. love your bag and sunglasses so much!
  Miki x

  https://littletasteofbeauty.blogspot.it/

  1. Hvis du kjøper påskepynt et år, så kan du jo legge det pent ned i en eske og ta frem igjen neste år. Det er det veldig mange som gjør og det fungerer veldig bra. Hvis du vil friske opp tilværelsen din enda ett hakk, så kan du scrolle litt på ulike blogger. Det er veldig inspirerende. Og du slipper å gå i butikken å kjøpe påskemagasiner. I blogger kan du få bildene rett i fanget og bli oppløftet og glad. Du trenger ikke kjøpe noe som helst.

 8. Digger kåpen! Har du link?:) Fant den ikke på hm sin nettbutikk..

 9. Nina Mostad Haugeli

  Tusen takk for besøk i Kaffedilla på fredag og hyggelig omtale. Det setter vi stor pris på. Nydelige bilder av deg og litt stas med bygget og Kaffedilla som bakgrunn 😉 Nå venter vi på våren så blomstene kan spire og vi kan ta i bruk den fine bakgården vår igjen. Velkommen tilbake til oss 🙂

 10. Elsker tips om årstider, håper det kan inneholde både oppskrifter på mat/snop og litt diy pynt/diverse:) evnt noe man kan gjøre med barna!:-) ha en strålende dag!:)
  Klem<3

 11. Du fremstår som en vandrende reklame. Skulle ønske flere kvinner og mammaer ikke viste det fokuset for omverden og sine barn. Det de er rundt hele dagen, er det de sannsynlig kommer til å ha fokus på selv.
  Hvordan forsvarer du ditt konstante kroppsfokus og skjønnhetsideal for dine barn?
  En som virkelig lurer på hvorfor kvinner i dag fortsatt bare velger å definerer seg etter skjønnhetsskala?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei CK 🙂

   Så leit at du føler det sånn. I dette innlegget er det ikke noe reklame, så jeg skjønner ikke helt hva du sikter til? Jeg kan heller ikke se at jeg har noe spesielt kroppsfokus i bloggen, og ei heller fronter noe bestemt skjønnhetsideal?

 12. Stilig antrekk!
  Jeg synes du er veldig flink til å sette sammen antrekk, både når det gjelder klær, sko og også tilbehøret. Samme med makeup’en.
  Du er også flink til å blande designermerker med rimeligere alternativer.

 13. Utrolig kule sko, men fryser du ikke ihjel?
  Jeg har noen lignende, men de står pent på plass til snøen forsvinner (iallefall til minusgradene forsvinner) 😉

 14. Hvilken størrelse har du i kåpen og er den liten eller stor i størrelsen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er normal i størrelsen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *