filmtips: the choice

Husker dere da jeg fast en periode anbefalte film på fredager? Det var veldig gøy – synes i hvert fall jeg 🙂 Men så var det litt varierende interesse rundt det, så det endte med at jeg droppet det. Dere må bare rope ut om det er interesse for det igjen, jeg deler mer enn gjerne! Så til tross for at det er mandag i dag og ikke fredag, tenkte jeg at et filmtips alltid er aktuelt og i helgen så jeg en skikkelig skjønn film: The Choice. 

Denne filmen er en klassisk romantisk film – kjærlighet, fristelser og tragedie – alt flettet sammen til en deilig miks. Synes i hvert fall jeg! Jeg felte også en god del tårer sånn ca. jevnt over og dersom du er glad i romantikk, anbefaler jeg virkelig denne! Filmen er basert på boken med samme navn og det er Nicholas Sparks, som også har skrevet fantastiske The Notebook som står bak. Og akkurat derfor var jeg ganske skeptisk til The Choice. Hva om jeg ble skuffet fordi denne filmen ikke var like bra som The Notebook var? Jeg _elsker_ jo den filmen! Men jeg bestemte meg for å huske på at dette faktisk er en helt annen film med en helt annen historie og helt andre skuespillere, og derfor kan de ikke sammenlignes i det hele tatt. Og det kan de ikke heller, til tross for at romantikk er fellesnevner. Likevel likte jeg den veldig godt og vurderer å si til Lars-Kristian at jeg ikke har sett den, sånn at jeg kan se den om igjen, sammen med ham 😉 Og dette kan jeg skrive, ettersom jeg vet at han noen ganger bare skummer tekstene mine 😉 

Uansett – over til handlingen i filmen uten å røpe for mye: vi møter Travis, som bor alene og jobber som dyrlege i en liten og sjarmerende by ved kysten. Gabby har nettopp flyttet inn i huset ved siden av og studerer til lege. Deres første møte blir en krangel, ettersom Travis spiller altfor høy musikk en sen kveld hun forsøker å studere. En ny krangel blusser opp kort tid etter, da hun beskylder Travis sin hund for å ha gjort hennes hund gravid. 

Men etter hvert skal det vise seg at de virkelig liker hverandre, og de finner kjemien da Gabby tar med hunden sin til veterinæren og finner ut at Travis jobber der. Overalt hvor du leser om eller ser bilder av denne filmen, er det lett å se at disse to blir et par, til tross for at begge to er i forhold da de møter hverandre, så jeg tenker at det ikke gjør noe at jeg skriver dette her 😉 Men det som skjer fra de blir kjærester og noen år frem i tid, må du nesten snurre film for å se. Den er verdt to timer av livet ditt og minner deg på at valgene du tar kan ha en alvorlig eller avgjørende konsekvens for utfallet av selve livet. 

31 kommentarer

 1. Elsker filmtips! Spesielt om de er lett tilgjengelig pĂ„ netflix, viaplay… Har sitt denne, men kom gjerne med flere tips 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Supert, det gjþr jeg gjerne 🙂

 2. Jeg har sett den:-) Fikk faktisk overtalt mannen min til Ä se den og;-) Jeg liker dine filmanbefalinger, sÄ mer av det takk, hehe.

  1. Caroline Berg Eriksen

   SĂ„ utrolig fint 🙂

 3. Har sett den filmen, veldig koselig! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, virkelig <3

 4. Julie Storlien

  SĂ„ den i fjor, utrolig fin 🙂

 5. Var og sĂ„g filmen «Wonder» pĂ„ kino i Fredrikstad i helgen, helt nydelig, hjertegod, troverdig, fin film, som bĂ„de skapte sinne, frustrasjon, tristhet, glede og hĂ„p. En skikkelig feel-good movie, med mye god moral <3 ANBEFALES!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset, Birte! Den er notert 🙂

 6. Hvorfor kan du ikke endre den irriterende og nesten usynlige skriften? Dette har jo lesere klaget pÄ i ett Är nÄ. Jeg ser ikke hva som stÄr der med mindre jeg zoomer inn sÄ hele skjermen er fylt med kun tekst. Det kan da vel ikke vÊre sÄ vanskelige Ä gjÞre skriften litt fetere?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager at du fĂžler det sĂ„nn, K! Grunnen til dette er at designet pĂ„ bloggen er slik, og jeg kan ikke selv fĂ„ gjort noe med det i en vending. Jeg mĂ„ fĂ„ hjelp til det og da tar det litt lenger tid. Men jeg har notert det! 🙂

  2. Jeg synes at skriften og fargen er veldig behagelig:-)

  3. nĂ„ vet ikke jeg hvordan nettleser du bruker, men er du helt sikker pĂ„ at dette ikke er noe du kan endre selv? Jeg har 0 problem med Ă„ se / lese her inne (bruker 90% zoom i chrome), og jeg tviler pĂ„ at Caroline hadde «overlevd» 1 Ă„r med usynlig skrift 🙂

 7. Denne filmen har jeg sett en million ganger siden jeg oppdaget den ifjor sommer (trur jeg det var). Den er sÄÄ fin og kan fint se den hundre ganger til.

  Og den plassen de bruker som location, ser sĂ„ idyllisk ut. Kunne lett ha bodd der selv. Flaks for dere at dere har hytte rett ved sjĂžen og bĂ„t dere kan dra pĂ„ turer med nĂ„r som helst 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Åja! Gleder meg til sommeren pĂ„ hytta <3

 8. SĂ„ nettopp videoen med spĂžrsmĂ„lene. Likte den veldig godt og ble rĂžrt da du ble rĂžrt og ville gi deg en klem. Behagelig stemme Ă„ hĂžre pĂ„ og man fĂ„r liksom et annet uttrykk og veldig gode svar pĂ„ alt sammen. Kom med litt konstruktiv kritikk av spons og alt det sist, sĂ„ ville si noe positivt ogsĂ„â˜ș Og bildene fra aketur i Siljan… da hviler Ăžynene og jeg drĂžmmer meg bort litt og slapper av. Helt nydelig. Takk

  1. Caroline Berg Eriksen

   SĂ„ hyggelig Ă„ hĂžre dette, Hanne! Tusen takk <3

 9. Hei Caroline! Jeg mÄ ogsÄ fÄ anbefale filmen AUTUMN DREAMS. Fantastisk film pÄ Netflix. Takk for en herlig blogg!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset, Berit! Og for de fine ordene dine <3

   God klem!

 10. Ă…Ă„Ă„ jeg elsker da du tipset om filmer, og blar meg alltid tilbake til f.eks dine julefavoritter hver gang det nĂŠrmer seg:) kunne du kanskje anbefale noen serier snart? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt, Elisabeth! SĂ„ gĂžy 🙂

 11. Jeg liker filmtips, men det trenger ikke Ä vÊre en fast greie. NÄr du anbefaler filmer, sÄ er det fint om du skriver hvor du har sett den. Det er en jungel med streamingmuligheter m.m. Da slipper vi Ä lete.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager, jeg glemte Ă„ skrive at du finner denne pĂ„ Netflix 🙂

 12. Og jeg som eeeelsker sÄnne filmer Den mÄ sees, takk for tips! Hvor sÄ du den? Netflix eller noe annet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du finner den pÄ Netflix! HÄper du liker den <3

 13. Caroline, har du sett den nye animasjonsfilmen «coco» som gÄr pÄ kino nÄ?
  Den mĂ„ du ta med deg Nelia Ă„ se, fantastisk film med et godt budskap. Og du som hadde dette temaet pĂ„ bursdagen din ifjor ogsĂ„ ❀ Anbefales pĂ„ det sterkeste!
  Ha en fin dag 🙂

 14. Takk for filmtips!
  Jeg og mann forsĂžker Ă„ flette inn kjĂŠrestetid i en ellers hektisk hverdag med unger, jobb, hus osv, og har blitt veldig flinke til Ă„ sette av flere kvelder i uken til nettopp film/serier. Fin mĂ„te Ă„ vĂŠre sammen nĂ„r man ikke bare kan stikke ut pga smĂ„unger 😉
  Jatakk til flere film og serietips 🙂

 15. Ja takk til flere film- og serietips! 🙂

 16. Beste filmen eg har sett pĂ„ lenge.Caroline du hadde elska «broen ved Madison county» ( du finner den pĂ„ Netflix…..

 17. Kan virkelig anbefale deg filmen The best of me. Er Nicholas Sparks som har skrevet den ogsÄ, Ä jeg syns det er den beste filmen som har blitt laget av hans bÞker. The notebook kommer selvfÞlgelig like bak;)

 18. Jeg vil anbefale deg šSave Havenš.. den ligger ute pÄ Netflix! Undervurdert film. Synes den og The Choice er de beste av Nicholas Sparks.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *