filmtips: the choice

Husker dere da jeg fast en periode anbefalte film på fredager? Det var veldig gøy – synes i hvert fall jeg 🙂 Men så var det litt varierende interesse rundt det, så det endte med at jeg droppet det. Dere må bare rope ut om det er interesse for det igjen, jeg deler mer enn gjerne! Så til tross for at det er mandag i dag og ikke fredag, tenkte jeg at et filmtips alltid er aktuelt og i helgen så jeg en skikkelig skjønn film: The Choice. 

Denne filmen er en klassisk romantisk film – kjærlighet, fristelser og tragedie – alt flettet sammen til en deilig miks. Synes i hvert fall jeg! Jeg felte også en god del tårer sånn ca. jevnt over og dersom du er glad i romantikk, anbefaler jeg virkelig denne! Filmen er basert på boken med samme navn og det er Nicholas Sparks, som også har skrevet fantastiske The Notebook som står bak. Og akkurat derfor var jeg ganske skeptisk til The Choice. Hva om jeg ble skuffet fordi denne filmen ikke var like bra som The Notebook var? Jeg _elsker_ jo den filmen! Men jeg bestemte meg for å huske på at dette faktisk er en helt annen film med en helt annen historie og helt andre skuespillere, og derfor kan de ikke sammenlignes i det hele tatt. Og det kan de ikke heller, til tross for at romantikk er fellesnevner. Likevel likte jeg den veldig godt og vurderer å si til Lars-Kristian at jeg ikke har sett den, sånn at jeg kan se den om igjen, sammen med ham 😉 Og dette kan jeg skrive, ettersom jeg vet at han noen ganger bare skummer tekstene mine 😉 

Uansett – over til handlingen i filmen uten å røpe for mye: vi møter Travis, som bor alene og jobber som dyrlege i en liten og sjarmerende by ved kysten. Gabby har nettopp flyttet inn i huset ved siden av og studerer til lege. Deres første møte blir en krangel, ettersom Travis spiller altfor høy musikk en sen kveld hun forsøker å studere. En ny krangel blusser opp kort tid etter, da hun beskylder Travis sin hund for å ha gjort hennes hund gravid. 

Men etter hvert skal det vise seg at de virkelig liker hverandre, og de finner kjemien da Gabby tar med hunden sin til veterinæren og finner ut at Travis jobber der. Overalt hvor du leser om eller ser bilder av denne filmen, er det lett å se at disse to blir et par, til tross for at begge to er i forhold da de møter hverandre, så jeg tenker at det ikke gjør noe at jeg skriver dette her 😉 Men det som skjer fra de blir kjærester og noen år frem i tid, må du nesten snurre film for å se. Den er verdt to timer av livet ditt og minner deg på at valgene du tar kan ha en alvorlig eller avgjørende konsekvens for utfallet av selve livet. 

31 kommentarer

 1. Rebecca

  Elsker filmtips! Spesielt om de er lett tilgjengelig på netflix, viaplay… Har sitt denne, men kom gjerne med flere tips 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Supert, det gjør jeg gjerne 🙂

 2. Jeg har sett den:-) Fikk faktisk overtalt mannen min til å se den og;-) Jeg liker dine filmanbefalinger, så mer av det takk, hehe.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig fint 🙂

 3. Har sett den filmen, veldig koselig! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, virkelig <3

 4. Julie Storlien

  Så den i fjor, utrolig fin 🙂

 5. Var og såg filmen «Wonder» på kino i Fredrikstad i helgen, helt nydelig, hjertegod, troverdig, fin film, som både skapte sinne, frustrasjon, tristhet, glede og håp. En skikkelig feel-good movie, med mye god moral <3 ANBEFALES!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset, Birte! Den er notert 🙂

 6. Hvorfor kan du ikke endre den irriterende og nesten usynlige skriften? Dette har jo lesere klaget på i ett år nå. Jeg ser ikke hva som står der med mindre jeg zoomer inn så hele skjermen er fylt med kun tekst. Det kan da vel ikke være så vanskelige å gjøre skriften litt fetere?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager at du føler det sånn, K! Grunnen til dette er at designet på bloggen er slik, og jeg kan ikke selv få gjort noe med det i en vending. Jeg må få hjelp til det og da tar det litt lenger tid. Men jeg har notert det! 🙂

  2. Jeg synes at skriften og fargen er veldig behagelig:-)

  3. nå vet ikke jeg hvordan nettleser du bruker, men er du helt sikker på at dette ikke er noe du kan endre selv? Jeg har 0 problem med å se / lese her inne (bruker 90% zoom i chrome), og jeg tviler på at Caroline hadde «overlevd» 1 år med usynlig skrift 🙂

 7. Sara Katrin

  Denne filmen har jeg sett en million ganger siden jeg oppdaget den ifjor sommer (trur jeg det var). Den er såå fin og kan fint se den hundre ganger til.

  Og den plassen de bruker som location, ser så idyllisk ut. Kunne lett ha bodd der selv. Flaks for dere at dere har hytte rett ved sjøen og båt dere kan dra på turer med når som helst 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Åja! Gleder meg til sommeren på hytta <3

 8. Så nettopp videoen med spørsmålene. Likte den veldig godt og ble rørt da du ble rørt og ville gi deg en klem. Behagelig stemme å høre på og man får liksom et annet uttrykk og veldig gode svar på alt sammen. Kom med litt konstruktiv kritikk av spons og alt det sist, så ville si noe positivt også☺️ Og bildene fra aketur i Siljan… da hviler øynene og jeg drømmer meg bort litt og slapper av. Helt nydelig. Takk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig å høre dette, Hanne! Tusen takk <3

 9. Hei Caroline! Jeg må også få anbefale filmen AUTUMN DREAMS. Fantastisk film på Netflix. Takk for en herlig blogg!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset, Berit! Og for de fine ordene dine <3

   God klem!

 10. Elisabeth L

  Ååå jeg elsker da du tipset om filmer, og blar meg alltid tilbake til f.eks dine julefavoritter hver gang det nærmer seg:) kunne du kanskje anbefale noen serier snart? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt, Elisabeth! Så gøy 🙂

 11. Jeg liker filmtips, men det trenger ikke å være en fast greie. Når du anbefaler filmer, så er det fint om du skriver hvor du har sett den. Det er en jungel med streamingmuligheter m.m. Da slipper vi å lete.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager, jeg glemte å skrive at du finner denne på Netflix 🙂

 12. Og jeg som eeeelsker sånne filmer Den må sees, takk for tips! Hvor så du den? Netflix eller noe annet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du finner den på Netflix! Håper du liker den <3

 13. Caroline, har du sett den nye animasjonsfilmen «coco» som går på kino nå?
  Den må du ta med deg Nelia å se, fantastisk film med et godt budskap. Og du som hadde dette temaet på bursdagen din ifjor også ❤️ Anbefales på det sterkeste!
  Ha en fin dag 🙂

 14. Takk for filmtips!
  Jeg og mann forsøker å flette inn kjærestetid i en ellers hektisk hverdag med unger, jobb, hus osv, og har blitt veldig flinke til å sette av flere kvelder i uken til nettopp film/serier. Fin måte å være sammen når man ikke bare kan stikke ut pga småunger 😉
  Jatakk til flere film og serietips 🙂

 15. Ja takk til flere film- og serietips! 🙂

 16. Beste filmen eg har sett på lenge.Caroline du hadde elska «broen ved Madison county» ( du finner den på Netflix…..

 17. Kristine

  Kan virkelig anbefale deg filmen The best of me. Er Nicholas Sparks som har skrevet den også, å jeg syns det er den beste filmen som har blitt laget av hans bøker. The notebook kommer selvfølgelig like bak;)

 18. Sunniva

  Jeg vil anbefale deg ¨Save Haven¨.. den ligger ute på Netflix! Undervurdert film. Synes den og The Choice er de beste av Nicholas Sparks.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *