utfordring på utfordring

La oss snakke litt oppussing! Jeg har jo gjort en house tour tidligere og det er flere som har etterspurt enda en ettersom tiden nå har gått og vi naturlig nok burde være ferdig snart – og det forstår jeg godt! Vi har faktisk bodd her i over ett år nå, men ting faller liksom ikke helt på plass. Ting tar tid. Jeg har tidligere snakket om hvor utfordrende jeg synes denne oppussingsprosessen vår har vært. Det er ingen hemmelighet at jeg er skikkelig lei av å bo i et hus hvor et eller annet HELE tiden ikke er som det skal være eller burde vært. Som for eksempel stuen i midten som vi har forsøkt å tapetsere siden før jul. Den ligger fortsatt brakk og jeg savner å kunne bruke den. Det viser seg derimot å være en utfordring å få jobben gjort, og nå som mann nummer 1 har brukt x antall timer og fortsatt ikke har fått det til, har vi innsett at vi bare må gi jobben til noen andre. Vi har hatt flere folk på befaring hos oss og samtlige mener at dette ikke skal være noe problem, selv om det kanskje nå blir en mer utfordrende prosess (eventuelt må vi legge ledninger og så videre inn i veggen), men nå nå håper jeg at vi har tapeten på veggen før påske. Det hadde vært så deilig! Vi har jo ikke engang fått brukt den nydelige kakkelovnen vår.


Ellers i huset har vi også støtt på andre problemer på grunn av håndverkerfeil, blant annet på det ene badet som jeg frykter at vi må gjøre noe med, men det som topper absolutt alt sammen er det nydelige gulvet i huset. Den jobben som er gjort her er alt annet enn bra. Jeg har full forståelse for at et gulv må vedlikeholdes og behandles riktig av oss som bruker det hver dag, men det skal jo også være mulig å faktisk bo i huset MED dette gulvet? Jeg husker at vi la merke til hvor lett det ble riper og skader i gulvet da vi flyttet inn, og i starten listet vi oss nesten på tærne for å ikke lage noen riper. Rommene vi bruker absolutt mest er kjøkkenet og kontoret, og gulvet her ser rett og slett ikke ut. I stuene slipte vi gulvet og oljet det med hardvoksolje, her var det  fiskebeinsgulv fra før av. Men i resten av huset la vi nytt gulv, og behandlet det på samme måte. Oljen skal trekke ned i gulvet, men det har den ikke gjort i noen av rommene. Selv riper som ikke er merkbare når du stryker en finger over går helt ned til det lyse treet. Det er tydelig at det er et eller annet som mangler i jobben som er utført, og jeg blir så frustrert! Det er meningen av fargen skal trekke ned i gulvet og vare. I hvert fall mer enn noen måneder. Det er ikke meningen at fargen kun skal ligge på overflaten og at selv en liten leke som blir mistet i gulvet skal etterlate seg en ripe som ikke går bort før du behandler det igjen. Det som har skjedd ved for eksempel kontorstolene, som også har møbelknotter på, er at fargen er helt borte. Du ser faktisk rett ned på eikegulvet, den mørke fargen er ikke der lenger. 

Det samme gjelder flere steder på kjøkkenet, i hallen og også enkelte steder i stuene. Fortsetter det på denne måten må vi gjøre alt om igjen innen kort tid, og det kan ikke være meningen at du skal holde på sånn når du først pusser opp et gulv. Det blir jo enorme kostnader tilslutt! Et annet problem er selv finishen på gulvet generelt, dette ser vi spesielt når solen treffer det – det ser flekkete og skittent ut – selv om det er nyvasket. Dette gjelder også gulvet på rommet til jentene, som jo er lyst. Det er bare så utrolig synd og jeg vet ikke helt hva vi skal gjøre med det. Vi har selvfølgelig vært i kontakt med de som har utført jobben her, men de fraskriver seg alt ansvar – noe jeg synes er skikkelig uprofesjonelt. Og uansett om de hadde tilbudt seg å gjøre det om igjen, så hadde jeg mest sannsynlig ikke turt å la dem gjøre det. Jeg må bare legge til at Eiendom & Hjem er de eneste håndverkerne jeg har nevnt ved navn som har jobbet hjemme hos oss. Det er derfor viktig for meg å understreke at det ikke er de som har gjort gulvet i huset. 

Moralen her er vel at du må kryssjekke og bakgrunnssjekke alt du kan før du lander på hvem du lar gjøre noe som helst i hjemmet ditt. Gode referanser på Mitt Anbud betyr nødvendigvis ikke at det er gode håndverkere. Det kan bli så dyrt, og det er ufattelig kjedelig og ikke minst frustrerende å bomme! Det høres kanskje rart ut for den som ikke har vært i en lignende situasjon før, men det er faktisk ikke tull at det kan skape både dårlig stemning og dårlig humør av å gå rundt i sitt eget hus og aldri føle at ting er sånn som det burde være – over så lang tid. Det er småting som tilslutt blir til det eneste du klarer å tenke på, og så blir det fokus i alt du ser rundt deg. Bah, ja. Jeg håper vi finner ut av det til slutt 🙂 

109 kommentarer

 1. Har dere hjelp til rengjøring? Kan det i såfall være at de har brukt såpe på gulvet? Det ødelegger det i såfall helt grusomt, kun etter én vask!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi bruker Freska av og til, men er alltid nøye med å fortelle hvilket middel de skal bruke. Grønnsåpe og den slags har vi ikke i huset en gang 😀

   Én vask? Er det så ille? :O

   1. Ja, om de har brukt sterk såpe kan det ødelegge hinnen etter én vask. Renholdere har stor respekt for hva huseier sier, så lenge de forstår norsk, så siden det er informert nøye om bør det jo ikke være noe sak.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vi er stort sett hjemme når de vasker her, og er nøye på å sette frem det som skal brukes 🙂 Så at det er brukt riktig vaskemiddel er jeg trygg på 🙂

 2. Vi har hatt ett veldig gammelt hus, ett halvgammelt og ett helt nytt hus, og ting har ikke gått etter planen med noen av dem. På tross av langsiktig planlegging, god tid og flinke håndtverkere har ikke alt gått på skinner, og vi har måttet gjøre om på ting både før, underveis og ettter oppussing/byggingen. Feks malte vi om stua i nyhuset FØR vi rakk å flytte inn, hehe. Det er ikke alltid like lett å se for seg hvordan det blir på forhånd, derfor ikke unormalt å endre på ting heller. Ett hus er ett hjem, og ett hjem en plass man skal trives og være tilfreds med. Jeg skjønner veldig godt at dere ønsker å endre på ting dere er misfornøyde med, være seg benkeplate, fargevalg eller møbler.
  Jeg har også stor forståelse for deres frustrasjon over dårlig håndverk! Dere har betalt fagfolk for en stor, dyr og omfattende jobb, da skulle det bare mangle at de gjør jobben skikkelig.

  Jeg finner det underlig at noen (les IDA) får en bismak ved at du poster slike innlegg. Hvorfor skal det ikke være greit å skrive om frustrasjon over oppussing, problemer og dårlige håndverkere?

 3. Fin fulle og hele sympati og takk for at du vil dele dette ! Dere er garantert ikke alene om oppussings-problemer. Det hører mer eller mindre til. Også får man bare ikke ergre seg så mye, men tenke at man bare får gyve løs på problemet. Vi har nylig pusset opp et stort hus. Vi brukte interiørarkitekt og en byggmester som vi hadde hørt mye bra om. Byggmesteren koordinerte fagfolkene, og siden han virkelig er på innsiden av bransjen så kjente han de beste fagfolkene. En del ting gjorde vi selv, og noen småjobber leide vi inn andre firmaer til å gjøre for oss. Brukte særdeles god tid til å forhøre oss med mange før vi fant de vi syntes virket mest seriøse.
  Vi hadde likevel noen utfordringer, så det hører med.
  De kronene vi brukte ekstra på både interiørarkitekt og byggmester var verdt hver eneste krone. Interiørarkitekten var overraskende billig også og vi fikk en veldig god helhet i dette sjarmerende gamle huset.
  Jeg er helt sikker på at dere lander på en god løsning, bare vent og se.
  Hva dere rent økonomisk taper på å gjøre gulvet om igjen er verdt hver eneste krone, og derfor vil det ikke ergre deg heller. Bare litt styr mens det står på.
  Lykke til! Herlig ærlig at du deler. Slike kjipe opplevelser vil man nesten ikke fortelle fordi man får kommentarer som «hva var det jeg sa», « « dere skulle brukt mer tid», og alle kg-kritikere fryder seg. Men realiteten er nok at de aller fleste som har hatt håndverkere har hatt delte opplevelser !!

 4. Jeg gjorde samme brøleren på ett stort eikebord. Men hallo,eik! Det er jo massivt og kjempehardt. Skal mye til før noe trekker ned. I mitt tilfelle la det seg som en hinne som aldri tørket. Men så pusset jeg det for hånd med en slags pussesvamp å det ble nyyydelig. Fargen ble lysere ja, men drivvedaktig. Passer jo til alle stiler.

  Spør din lokale farkerike om hjelp til pussemaskiner og hjelp der..

 5. Eg forstår det slik at oljen trekte ned i dei gamle golva men ikkje i dei nye? Eg bur også i eit gammalt hus og har hatt akkurat dette problemet. Originalgolvet i stova trekte til seg olje om ein svamp, og det held seg godt (noko kanskje ikkje dykkar gamle golv gjer, men eg har ikkje farga dei, så eg tenkjer berre på oljen). Det nye golvet i gangen trekte dermot knapt nok til seg oljen.

  Dette «fenomenet» kan ha samband med at dei rett og slett brukte materiale av betre kvalitet før i tida. Golvborda i stova er hovudsakleg av malmfuru, medan dei på gangen er av vanleg furu. Kanskje det kan vere ei liknande årsak i huset dykkar?

 6. Hei dere,
  så synd dere har problemer med gulvene deres. Vi gjorde det samme for noen år siden, hadde fargen ask på gulvene og fikk de slipt ned og oljet i mørke brunt. Det ble sååå bra, hadde ingen problem som de du beskriver. Vi fikk også gjort det samme med trappene våre og hadde ingen slitasje eller lignende på de heller!…fikk mange kommentarer på hvor fint gulvet vårt var. Fra vi fikk gjort dette til vi flyttet 6 år senere var gulvene like fine. Sjekk ut dette firma : http://www.crossgulvservice.no. Superflinke folk som holder til i Buskerud, nærmere bestemt i Hokkund, så det blir jo ett stykke unna, men gull verdt å sjekke ut Caroline 🙂

 7. Føler med deg Caroline. Jeg synes at man bør man bør oppnå et varig og profesjonelt resultat dersom man benytter godkjente fagfolk. De bør gi de beste rådene. Det er betalt for å gjøre det. De har flere år med utdanning og et fagbrevsom beviser kompetansen. Det er for eksempel ingen som forventer at man selv skal være ekspert i forkant av tannlegebesøket. Uansett, du har virkelig et vakkert, vakkert hus!

 8. Kristine

  Har sluttet helt å bruke mitt anbud etter at jeg fikk høre at noen håndverkere betaler kunder for at de skal gi de gode omtaler på mittanbud.no

  Bruker nå kun håndverkere som jeg hører er gode fra «jungeltelegrafen»

 9. Hei Caroline! Så utrolig kjedelig at dette skjedde.. men sjekk om forsikringen din kan dekke feil ved håndverker jobb. Vet at IF dekker dette. Lykke til 🙂

 10. Kjedelig, det er alltid en risiko med heltre som skal behandles med farge, men at det skal bli så ille med en gang er ikke riktig. Brukte hardvoks på nytt gulv på hytta, riktignok i lys farge, og det holder seg greit nok, men hadde jeg fått valgt igjen hadde jeg ikke lagt heltregulv, hadde gått for en hardere løsning som Aloc – særlig siden jeg har hund og katt 😉 Lykke til – håper det ordner seg til det beste.

 11. Du IDA over her, nå må du roe ned noen hakk her da. Skal du virkelig bruke tiden din på å kritisere hver minste lille ting her.
  Du foretrekker at Caroline skal svare på en annen måte, skrive på en annen måte og oppføre seg på en annen måte. Her hadde du jammen meg mange krav til hvordan Caroline skal være IDA.
  Slutt å heng deg opp i små ting, og slutt å heng deg oppi hvordan Caroline gjør ting, hennes blogg det her, og hun gjør så godt hun kan. Så må hun da få lov til å skrive om det hun vil, mange kan relatere seg til dette, til sleipe håndverkere, vi har også en del kjipe erfaringer når det gjelder dette temaet.
  Helt utrolig at Caroline må forsvare seg hele tiden, hver minste lille handling, ord og kommentar må visst forsvares,
  ser det nedover hele kommentarfeltet her. Blir for dumt IDA og dere andre som holder på slik. Bruk heller tiden deres på noe fornuftig, tja, bruk tiden deres på deres eget liv for eksempel.
  Dyrebar tid vi alle har, hadde ikke giddet å kaste ett minutt bort på å kritisere andre for småting.
  ☺️

 12. Camilla

  Har anbefalt deg de før her… de har noen av norges «viktigste gulv» som kunder. De har utrolig kompetanse på gulv og kan fortelle deg hva som ble gjort feil og hva som skulle vært gjort. Det må nok gjøres på nytt og mulig du hadde blitt rådet til en lysere farge;) http://www.angtvattbilen.no

 13. Hei,

  Jeg ville tatt noen å gjøre dette som er spesialister på dette.
  https://parkettstudio.as brukte vi. Be de komme på befaring. De er proffe og gulv kan de. De har gjort våre gulv og de kommer med råd og veileding. Og jeg er en veldig kravstor kunde så du kommer ikke angre.
  Annet råd er under særlig kontorstol bør du ha plastmatte. Stoler ødelegger gulvene

 14. Synd gulvet ble som det ble. Man kan jo aldri vite. Håper det ordner seg for dere.
  Synes gulvet dere har er kjempefint, men hvis dere må legge nytt synes jeg det gulvet man kan se på Home and Cottage sin instastory i dag er veldig fint. Det ville vært fint hos dere:) ( Der de reklamerer for en stol som heter Comma).
  Flott blogg du har. Fin dame med mye bra inspirasjon:) God helg til deg å dine:)

 15. Elisabeth

  Så frustrerende dette må være, og enig med deg, et helt uakseptabelt resultat!
  Et tips, bruk et firma med gode referanser og la dem ta seg av alt av håndverkere….interiørarkitekt, hoverentreprenør…er litt usikker på hvordan dette fungerer i Norge, jeg bor i utlandet. Ja, det er dyrere, men det er en kvalitetssikring i det som gjør det verdt det. En gang vi hadde et velrennomert firma til å ta seg av et av våre prosjekter, leverte en av deres underleverandører uventet dårlig arbeid, men alt ble rettet opp uten at vi trengte å løfte en finger eller betale noe ekstra. Når man forholder seg til individuelle håndverkere er det ofte vanskelig å vite hva man får eller få ting rettet opp hvis noe går galt.
  Lykke til, jeg kjenner følelsen. Og så gulv da, det er så omfattende fordi rommene må tømmes. Jeg håper alt ordner seg uten å tappe dere helt for krefter.
  Når det gjelder kontorstoler, hvis dere har hjul på dem, det finnes hjul for tepper og hjul for tregulv, vær sikker på ar dere har riktige det som passer til deres gulv.

 16. Som regel har ikke de beste håndtverkerne behov for å være på mitt anbud for å få jobber. Det er et dårlig tegn at de står uten jobb og trenger slike tjenester for å skaffe jobb. Prisene presses og kvaliteten er dårligere, man må faktisk betale mer for de beste håndtverkerne. Mitt råd er å styre unna anbudstjenester og heller velge håndtverkere feks venner eller familie har brukt og er fornøyde med. Håper dere blir fornøyde til slutt:-)

 17. Hei Caroline. Jeg har jobbet med interiør i over 10 år, og har alltid rådet kunder jeg har hatt til å velge ‘latmannsutgaven’ når de ordner gulv – beis og så lakk. Lakk kan du jo få helt matt hvis det er uttrykket du er ute etter. Dette holder seg pent i mange år i motsetning til voks, olje og liknende som må gjøres om og om igjen. Jeg forstår ikke hvorfor folk er så pro dette for tiden, er jo bare masse jobb!! jeg skjønner det er nydelig med en gang, men det er virkelig ikke verdt strevet. Så, lite tips fra meg til deg, og lykke til:) PS – trenger du flere råd bare si ifra.

 18. Vi pusset ned og lakket vårt gulv av et firma som nesten utelukkende hadde positive kommentarer på mittanbud.no. Resultatet er masse riper selv med knotter under møblene, vi fikk gulvlakk-flekker i vasken, på speilet og på vinduene fordi de slumset sånn og nye hakk i gulvet. Heldigvis er gulvet lyst, og tør ikke tenke på hvordan det ville sett ut med mørkt. All medlidenhet til dere! Vet det kostet dere masse. Kan tydeligvis ikke stole på mittanbud.no.

 19. Caroline

  Hei! Vil anbefale Gulvsliper Erik Rasmussen, om du skulle ha fikset opp gulvet deres!! Han er en av landets beste innen gulvsliping

 20. Har dere vurdert å legge høytrykkslamimat? Vi har barn og hund og skal legge laminatgulv i huset nå.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *