pizzasnurrer for liten og stor

Planleggingsdag ble bake- og lekedag her hjemme 🙂 Pizzasnurrer har vi laget før og det er utrolig enkelt å få med barna på, begge to elsker å bidra, selv om minstemann synes det å spise osten er det gøyeste 😉 Og så er det ekstra fint at middagen er klar kort tid etterpå. Å lage slike snurrer er veldig enkelt, og vi har brukt denne oppskriften de gangene vi har laget det. Jeg synes selvfølgelig at jeg må dele den med dere også, spesielt siden det er mange som har spurt 🙂 Her kommer den! 


du trenger 

♥ 700 g. hvetemel ♥ 4.5 dl. vann ♥ 1/2 pakke gjær ♥ 1 ss. olivenolje ♥ 1/s ts. salt ♥ ferdig pizzasaus ♥ kokt skinke ♥ revet ost ♥ rødløk ♥ oregano 


slik gjør du 

Ha lunkent vann i en bakebolle og smuldre gjæren i vannet. Det er viktig at vannet ikke er for varmt. Rør til gjæren løses opp. Tilsett olje, salt og mel. Jeg brukte en eltekrok på kjøkkenmaskinen min og hadde i litt og litt mel av gangen – ikke alt på en gang. Gjør det samme om du bare elter den selv og hold det gående til deigen blir jevn og fin. Ha litt mel i bunnen av en bakebolle og legg deigen oppi. Ha et kjøkkenhåndkle over bollen og la den stå på et lunt sted i 40 minutter. 

Ha mel på bordet hvor du skal bake, finn frem en kjevle og kjevle ut deigen til et rektangel. Vi bruker bare en kniv for å skjære det ordentlig til etter at vi har kjevlet den ut og restene lager vi også pizzasnurrer av. Smør tomatsaus utover deigen og strø over skinkebiter, ost, oregano og rødløk. Rull deigen sammen til en pølse og del den i passe tykke stykker. Vi får 24 pizzasnurrer av denne – 2 brett! Helt topp 🙂 Stek dem i ovnen i ca. 15 minutter, men følg med underveis. Mmm! Så god snaddermat for liten og stor. 


Det har vært så hyggelig å ha jentene hjemme på en helt vanlig hverdag, tidvis rimelig hektisk, men sånn er det jo! Og så er det en haug å rydde opp etterpå – som det gjerne er i helgene ellers også 😉 Nå er jeg ganske sliten og gleder meg masse til et varmt bad – aaah! Håper deres ukestart har vært fin ♥ 

28 kommentarer

 1. Marianne

  Pizzasnurrer er så godt! Prøv med pesto istedenfor pizzasaus, det er helt nydelig!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tipset, Marianne 🙂 Usikker på om jentene ville likt det like godt, men vi voksne hadde jo elsket det 😉

   1. Mine barn ELSKER pesto! Jeg lager ofte grove horn med pesto, skinke og ost, de går ned på høykant! Laks med pesto er også en favoritt. Så bare å prøve 😀

 2. Nam, det så veldig godt ut! For ikke lenge siden prøvde jeg creme fraiche som saus i stedet for vanlig pizzasaus. Hvit pizzasaus kalles det kanskje. Det var helt nydelig, så det kan anbefales.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er hvit saus 🙂 Vi pleier å blande det med pesto – så vanvittig godt! Men skal du ha for eks. laks på pizzaen er det kjempegodt å blande det med tomatpuré 🙂

   Klem!

 3. Oppskriften sier 12 stk, men du får 24 stk. Doblet du oppskriften?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, men det ble 24 🙂 Deigen hevet noe voldsomt, da :p

 4. For en skjønnhet du er! 🙂
  Ser ut som en fantastisk fin og minnerik dag.
  Supermom! <3

 5. Pizza snurrer er en vinner her, veldig greit å ha liggende i fryser, fint å ha i mat pakker også. Bruker det, men da gjerne med litt grovere mel. Kjenner jeg må bake dette i morgen. Så kos med baking, Nelia ser jo skikkelig dreven og proff ut, og lille «oste tyven » da, skjønner henne godt. 🙂

 6. Christine

  For en koselig dag ! Gleder meg bare mer til å få barn en dag, når jeg ser hverdagsgleden det bringer <3 Det er de små øyeblikkene om gleder mest og veier opp for de tyngre dagene man har. Takk for alt du deler <3

 7. Kariann

  For en utrolig god mamma du er!! 🙂 Kjempe god som klarer å ha med begge på baking, selv blir jeg litt stressa (er en smule perfeksjonist og liker at ting blir gjort ordentlig, men har lært meg å slippe barna til) og liker best å ha kun eldste jenta som snart blir 4. Han som snart blir to er kommet veldig i «klare selv» fasen. Haha. Så du er god skal du vite!!!
  Og så stor Naia er blitt. Ser jo ut som hun er mye mer enn 1,5 når hun har slike musehaler!! Kjempe søte begge to. 🙂

  Håper resten av uken deres blir fin.
  Klem<3

 8. Hei.
  Tusen takk for oppskrift! Eg går heime i permisjon og venter på å forhåpentligvis snart føde veslejenta vår. Kanskje eg skal slå til no i ventetida og bake nokre pizzasnurrar til fryseboksen 🙂

  Elles lurer eg på desse fine hårbanda dine. Såg på bileta frå teknisk museum at du også hadde eit sånn fint, gult hårband. Har du nokon gode triks for korleis ein kan behalde det på/feste det? Når eg går med sånne band blir dei anten for slakke og løsnar, eller for stramme slik at dei sklir bakover på hovudet. Får dei aldri til å sitte særlig lenge om gongen. Set stor pris på litt hårbandtips

  Ha ein fin dag.

 9. Elisabeth h

  Pleier å bake med halvparten fin sammalt hvete, evt Fibrafin. Da metter de enda mer. Etterhever du?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei 🙂

 10. Fy søren har ikke Naia forkle? Dette er forskjellsbehandling på det groveste 😉 haha neida.
  Har du prøvd og bake pizzasnurrer med litt maismel? Det blir super godt og da kan man enkelt lage de om til tacosnurrer 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   :p

   Nei, det har jeg aldri prøvd! Tusen takk for tipset, Ida 🙂

 11. Er melet sponset ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg håper dette er et forsøk på en spøk 😉

   1. Det er sikkert et seriøst spørsmål, det ble reagert et sted at du hadde mel pakken stående så fint ut med hvetemel og merke ut, samme kom opp når dere bakte pepper kaker før jul. Det er jo fantastisk 🙂 Derfor så kan en bli matt av mindre.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀

  2. Bizzy: det står siktet hvetemel på pakken, ikke sponset hvetemel. :p :o)

 12. Så koselig! Her blir det KAOS om 2-åringen skal være med å bake. Alt skal i munnen, samme om det er bolledeig eller pizzadeig, sukker eller mel

  1. Caroline Berg Eriksen

   Naia har heldigvis skjønt at hun ikke skal spise deig, for forrige gang hun puttet deig i munnen, satt det seg i halsen :O Det gikk jo helt fint, men det er så ekkelt med den klissete deigen :O Men ja, skjønner det fort blir styr om alt skal i munnen :p Da må man jo heller passe på det og så får man aldri bakt ferdig :p

 13. Nam nam det høres så godt ut. Må prøve Nydelig barna du har. Naia bruker hårstrikker, hvor kjøpte du disse? Har datter på 1 år og har også masse hår. Trenger tynn strikke. Tips takk❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg husker ikke :O Lurer på om det var på coop xtra? Eller så var det Glitter :p

 14. Hanne K

  Kan jeg spørre hvor den selekjolen til Naia er fra? Så søt!

 15. bandana?

  1. Caroline Berg Eriksen

   It is from divided 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *