lukker meg mer og mer

I dag har jeg hatt et lite camera crew her hjemme for å gjøre intervju, og det gikk veldig fint! Vi var blant annet innom dette med personlige innlegg og hvorvidt bloggen min inneholder slike innlegg eller ikke. Svaret på det er vel nei. Det er ikke så mye personlig her akkurat nå. Jo. Jeg er personlig noen ganger – til og med privat, som da jeg delte fødselshistoriene min – men det er ikke ofte i det hele tatt. Og faktisk er det kanskje mer og mer sjelden. Hvorfor har det blitt sånn? Jeg vet svaret. Fordi jeg er redd for å åpne meg. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle som leser bloggen min, for noen av dere kunne jeg virkelig tenke meg å snakke ordentlig med, men jeg har ingen kontroll på hvem som er innom her, og det er rett og slett ikke alt jeg ønsker å dele med alle. De som er innom bloggen min er jo både venner og fiender! Og med en gang jeg åpner meg litt, er det noen som leter etter feil med en gang. 


Som for eksempel i går, da jeg besvarte spørsmålet om hva som gjør meg trist. Jeg valgte å fokusere på noe som gjør meg trist i velferdssamfunnet Norge. Her hvor vi bor og som også er aktuelt for meg. Samtidig poengterte jeg at det er veldig mye som gjør meg trist. De _fleste_ av oss har alle forutsetninger for å ha et fint liv, men likevel velger noen i dette samfunnet å bruke sin tid på å trykke andre ned. Noen vier sitt liv til å lete hos feil hos andre mennesker. Finner man ikke noe, så henter man frem gammelt grums eller dikter opp sin egen sannhet (som egentlig er langt unna den virkelige sannheten). Andre hetser, tvinger meningsmotstandere til taushet og går til og med så langt som å drapstrue en annen. Felles for mange av disse er at de er anonyme på nett. Dette synes jeg er trist! Men selvfølgelig. Med en gang jeg åpner meg litt og bare skraper på overflaten av en litt personlig refleksjon – så er det noen som finner en feil. Fordi jeg ikke skrev om noe annet enn dette, så er dette det tristeste jeg vet om? Det stemmer jo ikke! Som jeg startet hele svaret mitt med, det er mye som gjør meg trist, men jeg kan ikke ta for meg alt i ett svar og det jeg svarte er ikke nødvendigvis det som gjør meg mest trist. Ting blir alltid tatt ut av sammenheng nesten uansett hva jeg skriver, og det er så utrolig synd. Det er nesten så jeg føler at jeg ikke kan ha en mening og ytre den, fordi det vil alltid være et eller annet med det jeg skriver som kan komme til å bli plukket fra hverandre og bli tatt helt ut av sammenheng. Vet du? Det opprinnelige svaret jeg skrev i går handlet ikke om hva som gjør meg trist her i dette landet. Det handlet om noe helt annet. Jeg skrev om barn i Norge sammenlignet med barn i andre land. Hvor forbanna urettferdig det er at vi ikke får lov til å velge hvor i verden vi vokser opp. Hvor urettferdig det er at ikke alle barn har de samme rettighetene som våre barn og hvor hjerteskjærende det er at noen blir født til krig og et liv i sult. At noen vokser opp uten foreldre og at noen barn blir født til et liv med evig sykdom og aldri ser utsiden av et sykehus. Det gjør meg så sinnsykt trist og jeg gråter av å bare tenke på det! Dette gjør meg trist! Men jeg slettet alt sammen. 

Hvorfor gjorde jeg det? Fordi jeg ikke ønsket en diskusjon i kommentarfeltet rundt dette som GARANTERT kom til å handle om hvorfor jeg ikke gjør mer for å hjelpe disse barna.  Hvor dårlig JEG er til å ta tak dersom jeg virkelig bryr meg. Jeg orket ikke å bruke kvelden på å forsvare meg selv. For slike spørsmål ville jeg garantert ha fått, og jeg vet om flere som garantert ville kommet til å gå løs på meg fordi de mener at jeg ikke gjør nok eller ikke gir nok. Og det orker jeg ikke å forsvare. Det er SÅ mye mer av personen Caroline enn hun dere ser på bloggen. Jeg mener mye og føler så sinnsykt sterkt, men jeg deler det ikke. Er det vanskelig å forstå? Det er en grunn til at jeg ikke ønsker at dette skal være en privat blogg hvor jeg utleverer alle mine tanker og innerste følelser. Hvor skal jeg da flykte når kritikerne er på sitt verste og gnir seg i hendene? Jeg orker ikke. Den jeg virkelig er på innsiden, er det bare mine nærmeste som kjenner til og sånn tror jeg det må være. Jeg kan ikke skrive om ting som gjør meg trist. Det er feil uansett hva det er. Feil fordi jeg ikke gjør nok. Bare tenk på det – spørsmålet i går handlet om ting som gjør MEG trist, men til og med mitt eget svar, basert på mine egne følelser, er feil. Det er jo så sprøtt at jeg ikke engang vet hvor jeg skal starte. Hvordan kan min egen mening om et spørsmål stilt til meg selv, være feil? Jeg synes det er trist at så mange unge i dag vokser opp i et samfunn hvor det overhodet ikke er rom for å gjøre feil og hvor det stort sett virker som at det meste du sier, mener og gjør kan være feil. Det kommer bare an på hvem du spør. 

Så ja. Det er mye i verden som gjør meg trist, jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne. Det gjør meg trist at jeg ikke lenger tør å åpne meg selv for de fine leserne mine som faktisk ønsker å bli kjent med meg. Det gjør meg trist at mennesker som vil meg vondt følger med på min blogg. Det gjør meg trist at det er så mange som tror de kjenner meg, når de overhodet ikke gjør det. Det gjør meg trist at folk forhåndsdømmer. Det gjør meg trist at det ikke er rom for mer kjærlighet i verden. Det gjør meg trist at vi ikke omfavner hverdagene mer og setter mer pris på de vi har rundt oss, som gjør oss til den vi er. Lykkelige. Det gjør meg trist at verden er full av skjebner som jeg ikke kan gjøre noe med. Det gjør meg trist at jeg ikke kan hjelpe de som trenger det. Det er aldri nok. Det gjør meg trist at ikke alle barn er lykkelig barn. Det gjør meg trist at ikke alle barn har en trygghetsfølelse og følelsen av å bli elsket hver dag. Det gjør meg trist at verden i dag fortsatt diskriminerer. Det er mye som gjør meg trist, jeg kunne fortsatt i det uendelige. Derfor vet jeg ikke engang hvor jeg skal starte. 


Men så er det heldigvis mye som også gjør meg uendelig glad, og til tross for at det er viktig å ha fokus på de som ikke har det godt, er det også viktig at vi klarer å være takknemlig for alt vi har og alt vi er. Og akkurat i kveld er jeg så takknemlig for familien min, for tacofredag og for helg. Masse kjærlighet til trofaste blogglesere ♥ 

145 kommentarer

 1. <3 At det er blitt som dette gjør meg trist. Vær gode mot hverandre folkens!!
  (Dette er selvfølgelig bare en av tingene som gjør meg trist) 😉

 2. Har fulgt bloggen din i mange år nå, og jeg har lagt merke til at disse personlige innleggene dine blir det færre av. Jeg må si jeg synes det er litt trist, samtidig som jeg har veldig stor forståelse til hvorfor du gjør det. Uansett kommer jeg til å følge bloggen, instagram og snappen din videre da jeg også synes innholdet her er veldig bra og du skriver mange gode innlegg daglig 🙂 God fredagskveld til deg og din fine familie!

 3. Dette var ett fantastisk flott og reflektert, tydelig innlegg, og skjønner ikke trollene hva du mener med dette – vil dem aldri forstå. Det finnes alltid folk som aldri vil forstå. Som ikke unner andre suksess, lykke og kjærlighet. Som lever av å snoke rundt på nettet og finne feil hos andre. Og slenge dritt. Dritt om ting dem ikke vet noe om. Men dette vet du dessverre alt om. Du har en fantastisk blogg, aldri få noen til å la deg tvile på det! Ha en fin helg 🙂

 4. Benedicte L

  Kjære Caroline. Jeg syns du er personlig nok på bloggen, jeg.
  Jeg tror ikke folk forstår hvor energikrevende det er å få alle de bitre, kvasse kommentarene hver dag. For ikke å snakke om å klare å svare så saklig og hyggelig som du gjør. Det hadde ikke jeg klart iallefall!
  Du er ekstremt dedikert til bloggen og sikkert den flinkeste til å svare i kommentarfeltet. Kanskje du kan vurdere å plukke ut de spørsmålene som går igjen mest og ha ukas spm feks? Vil spare deg for mye tid, og trollene får ikke så mye mat.
  Uansett, jeg vil gi deg masse cred og ros da du er dyktig til å fange interessen, det er tydelig at det er lagt mye jobb i innleggene dine og det er alltid hyggelig å stikke innnom 🙂
  Husk at det også er mange «venner» som aldri kommenterer, og trollene er kanskje 10 stk som fast kommenterer. De vet nok mer om deg enn hva vi gjør, de følger jo så iherdig med. Tror nok de innerst inne er sjalu for at du er noe de aldri vil bli. Ikke la de vippe deg av pinnen 🙂
  De blir kanskje mer synlig, men jeg tror nok vi overgår de i antall

  Ha en fin helg med familien din. Stor klem fra fast leser

 5. Kristin

  Hva skjedde med «kjære blogger ikke gråt»?

  1. Ja, det tenkte jeg også på og har tenkt det samme ved flere anledninger når det har vært innlegg i denne gaten. Hva skjedde med «kjære blogger ikke gråt»

 6. Synes det er godt gjort at du holder ut, og ikke stenger hele kommentarfeltet eller i verste fall hele bloggen. Har fulgt bloggen din daglig i over åtte år, og har sett alt du har måtte tåle av oppgulp av folk som kun har som mål i livet å finne noe å «ta deg på». Det er altså så trist. Har også vært litt inne på kvinneguiden (kun som sjokkert tilskuer) og får som sagt helt sjokk når det virker som om enkelte er helt besatt på å vri og vrenge på alt du sier og gjør. At voksne mennesker får seg til å sitte sånn er helt fjernt. Synes det er helt skremmende hvordan internettverden er blitt på kun få år, og med to små jenter på ca samme alder som dine håper jeg dette snart tar slutt før de vokser opp. Stå på videre, mange som setter pris på bloggen din, og som kan å oppføre oss selv om vi tidvis kan være uenig i ting du skriver eller valg du tar❤❤

 7. Jeg tror folk bare er lei av at du aldri svarer på den berettigede kritikken du får.. Men synd hvis du ikke får vist hvordan du egentlig er på bloggen, skjønner det må være tungt å få stygge kommentarer.

  1. Caroline Berg Eriksen

   At jeg ikke svarer på kritikk er bare tull! Da kan du umulig følge spesielt godt med.

   1. Akkurat dette! Slik svarer du dem du ikke er enig med. Kort og bastant uten noen åpning for dialog om hva den du svarer mener eller respekt for hennes mening.

    Dette tror jeg er din største svakhet i dialogen med andre. Man føler virkelig ikke at det er greit å stille kritiske spørsmål.

    Jeg personlig unner deg og din familie alt godt og det er trist å lese at du sliter. Samtidig er det å dele (deler av) hverdagen og gi leserene inntrykk av å være deres venninne et valg du har tatt for å få og beholde følgere og da må man nesten stå i det når det kommer andre reaksjoner enn ‘vakre deg’.

    Mitt tips til deg for å få en bedre dialog med dem som ikke alltid er enig med deg er å være litt mer ydmyk og åpen for at kritikk ikke er lik troll og hat.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Påstanden til vedkommende er at jeg «aldri svarer på kritikk». Det er jo 100 prosent feil, og er meningsløst å diskutere. Spør du meg så er det ikke mitt svar som ikke åpner for dialog, men den utrolig unyanserte og lite konstruktive kritikken som kommer. De fleste som legger igjen kritiske kommentarer har absolutt ingen evnte til å formidle den på en saklig og konstruktiv måte.

   3. Svarer deg nok en gang jeg.. du sletter jo svaret mitt HVER GANG!! Jeg har IKKE hetset, så grunnen må vel være at du blir svar skyldig!? Og jeg har kun stilt spørsmål ved DIN opptreden i kommentarfeltet.
    Jeg fulgte med i kommentarfeltet ditt i går.. du slettet helt legitime kommentarer, som verken var hets eller ufine.. til og med kommentarer som du selv svarte på forsvant etterhvert. For meg virker det som du har problem med å ordlegge deg og stå for det du mener. Hvordan tror du dette oppleves av oss som lesere? Og hva er poenget med dette kommentarfeltet? Kun koz og klemz og hvor har du kjøpt bla bla bla?
    Jeg skjønner at du ikke ønsker negativ stemning, hetsing og pirking, men dette var IKKE tilfellet med hverken mine kommentarer eller de kommentarene som ble slettet i går.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Kritikken som kom i går var usaklig, barnslig, og kom fra noen som tydeligvis bare var ute etter å trolle kommentarfeltet. At du ikke ser det sier mye om deg! Jeg slettet hele tråden fordi jeg ikke ønsker sånt i kommentarfeltet mitt, da det ødelegger leseropplevelsen for andre. Det har ingenting med meg og måten jeg ordlegger meg på.

    Poenget med kommentarfeltet er at det skal være en forlenget arm av bloggen. Det er IKKE et sted hvor kritikere skal kunne stille meg til veggs 24/7 og forvente svar. Jeg svarer på konstruktiv kritikk fra lesere som har gode intensjoner, men det er lett å gjennomskue de som er her bare for å slenge dritt.

  2. LINDA. Kritikken som kommer er sjelden konstruktiv, det legges kommentarer kun for å lage kvalme, det er bare se dette innlegget og så rett inn i en tråd på et visst forum så ser en at de allerede er i gang. De legger igjen kvalme kommentarer, for så ta skjermdump og diskutere om kommentarene deres blir godkjent eller ikke. Det er så ufattelig trist, de er kkun ute etter personen Caroline og gir seg ikke . Jeg er en som forsvarer CBE, og med en gang noen er positive til bloggen så sables en ned av de faste haterne. Det er trist .

   1. Man får lett dette inntrykket her i kommentarfeltet, ja, da mange konstruktivt kritiske kommentarer og spørsmål ikke godkjennes. Det er synd at det ikke tillates mer nyansert debatt i kommentarfeltet. Jeg forstår naturligvis ønsket om å ikke godkjenne de verste kommentarene, men jeg har sett mange kloke kommentarer bli avvist og mange ordentlig stygge bli sluppet gjennom – merkelig nok. Hva med å aktivere facebook-kommentering for å hindre samtlige anonyme kommentarer? 🙂

  3. Jeg tror folk, og Caroline, er lei av den uberettigede kritikken hun får. Hvem er du, eller noen andre, til å kritisere en personlig mening eller følelse noen har? Hvorfor forsvarer du de som kommer med kritikk av slikt? Det er IKKE berettiget kritikk. Det er jo det som er hele poenget.

 8. Jeg leser ikke så mange blogger, men dette er en av dem. Men så utrolig vanskelig det var å lese det innlegget ditt da det er fullstenig uten avsnitt.
  Kan du redigere det?

 9. Heier på deg ♥️

 10. ❤️❤️❤️

 11. Dette synes jeg var et veldig godt innlegg! Selv om jeg også kjente at det var trist lesning. Jeg håper at du innimellom vil «bjuda på» (har Skavlan gående på i bakgrunnen, så plutselig begynte jeg å tenke på svensk, haha) og bli mer personlig som her, men forstår at du trenger å skjerme deg selv. Hadde tenkt å skrive mer, men tenker at du nok får mange kommentarer på dette innlegget, så avslutter her. Takk for god lesning! Senk skuldrene nå.

 12. Veldig bra og reflektert innlegg. Håper du klarer riste av deg disse negative menneskene og vite selv hva du står for og hvem du er. Vite at du har dine kjære rundt deg, flertallet av blogg lesere som heier på deg og støtter deg, det kreves mye å vite at det skrives ting rundt på forum en ikke kan stoppe eler hindre. Kanskje våkner de mest ihuga en dag og ser på seg selv og hva de holder på med, det er lov å håpe men ikke hold pusten. Skjønner deg veldig godt, det jeg finner merkelig er at det faktisk er lov å sitte på et diskusjons forum og holde på sånn som de gjørm , det er faktisk skummelt. Ha en fin fredag og god helg 🙂

 13. Pinar Cayli

  Wow! Du er bra, og det skinner gjennom deg uansett hvor mye du prøver å «skule deg»!!! FACK Haters som har så hardt liv, og blir lykkelige av å hakke ned på andre!!!!! Syntes det er synd at du i det hele tatt tar deg nær det de sier når du selv veit hvordan nettroll de er!!!

 14. Forstår deg veldig godt. Savner ofte personlige innlegg, selv om jeg liker bloggen din godt. Du fremstår som mye mer ekte og hjertevarm enn mange andre bloggere. Absolutt en favoritt! Har kommet over noen av trådene på kvinneguiden med tilfeldigheter, og må si at det er ren kjær heksejakt de driver på med der inne. Utrolig provoserende lesing når man ser hvordan de rotter seg sammen og «high fiver» hverandre når de skriver latterligjørende tekster med «morsomme» kallenavn. Alle som prøver å forsvare deg blir halshugd der inne. Man kan jo undre seg over hvorfor mobbing aldri tar slutt. Men det er jo kanskje ikke så rart når voksne folk kan sitte døgnet rundt og være så stygge bak skjermen. Barn tar jo etter.
  Det er mye vondt der ute, men det viktigste er at man holder sammen med de man har i livet sitt. De som vil en vell.

  Håper du får en fin fredagskveld med deg og dine 🙂

 15. Dette innlegget gjorde meg trist. Jeg føler med deg❤️ Kos deg med den fine familien din i kveld.

 16. Jeg forstår deg så godt! Er helt enig i at noen er ute etter å ta deg på noe. Har sett det så mange ganger i kommentarfeltet ditt. Og jeg har også tenkt mange ganger hvor slitsomt dette må være for deg. Og ofte svarer du også.. hyggelig tilogmed.. Det er jammen godt gjort av deg. Klem

 17. Dette er jo bare trist. Ikke la disse kommentarene her og på kg gå innpå deg. De bruker all sin tid på kristiserer deg, dag ut og dag inn. Hvor samfunsnyttig er det å sitte på et forum, eller i et kommentarfelt for å kritisere, slenge dritt og lete etter ting å ta deg for. Hva gjør disse personene for å få en bedre verden, hvem hjelper de, hva er det godt for??? Ingenting. Så hev hodet, hver glad du ikke har behov for å trykke noen ned for å heve deg selv. Aldri la disse smålige menneskene vinne.God Helg.

 18. Mitt inntrykk er at mange som kommenterer her støtter deg uansett hva du skriver, og de forsvarer deg iherdig mot de som kritiserer deg. Det kan hende at disse faktisk er enig i alt du mener og alt du legger ut. Det må være lov.
  Så har du de som leter etter feil i alt du skriver og nærmest «angriper» deg for alt. Det blir bare for dumt, og det bør folk slutte med.
  I tillegg har du de som kommer med kritiske spørsmål eller er uenig i det du skriver. De er uenige i «sak» og skriver altså ikke kritikk for å «angripe» deg. Det må være lov. Den berømte sprayen er et eksempel på en sånn sak. Her var det mange som synes produktet var latterlig, og det må være greit. De aller fleste som leser bloggen, er vel noen ganger «enig» med deg og andre ganger ikke. Så lenge folk klarer å uttrykke seg på en høflig og saklig måte er vel det greit. «Haterne» blir du nok dessverre ikke kvitt, og det er jo bare sykt at folk gidder å bruke livet sitt til å lese en blogg de ikke liker og hate en blogger de ikke kjenner.

  1. Word.

 19. Rebecca Tendstrand Iversen

  For et flott innlegg. Ønsker deg og din familie en god helg 🙂

 20. Jeg leser bloggen din hver dag, og liker den godt :))
  Jeg liker absolutt de litt personlig innleggene bedre enn reklamen. Turer med jentene, skiturer med svigers, vennefester ol. er sånne ting jeg synes er kjekt.
  For meg kan det bli litt for mye reklame – og jeg synes den spenner over et for vidt spekter. Såpass mye at det ikke blir troverdig, på en måte.

  Og jeg tror faktisk at du blir «mislikt» fordi dere får så mye sponset – dere som tjener så godt.

 21. Huff nå triller det en tåre her! Jeg er så lei av å lese kommentarfeltet. Enten det er her eller på nettaviser eller lignende. Seinest i dag (eller i går?) leste jeg en artikkel om ei muslimsk jente som nå trekker seg fra markering av kvinnedagen pga hets og dødstrusler. Asså folkens, å være uenig har vi vert siden dag 1. Men vi må stoppe dette hatet mot mennesker vi ikke er enige med. Vi må vise hverandre respekt og lytte til hverandre. Tenk om venner og bekjente hadde dømt hverandre nord og ned for hva som gjorde oss trist (som dette innlegget handler om). Eller fordømt hverandre for alt vi ikke hadde gjort for verden.. Kjære Caroline, vit at for hvert nettroll så har du så mange fler som støtter deg og er enig med deg. Eg er SÅ lei av at vi ikke kan heie på hverandre og se forbi uenigheter. Noen hjertesukk fra meg! Vi må bli bedre enn dette..

  1. Hei til deg som heter Trude! Du leser bloggen til Caroline hver dag, og liker den godt. Ja vel! Og i samme åndedrag så kritiserer du bloggen fordi den inneholder for mye reklame. Sender du meldinger til tv-kanalene også? For der er det jo veldig mye reklame! Er det greit å mislike mennesker fordi dem tjener godt? Jeg vet ikke hvor gammel du er, men det her er utrolig barnslige kommentarer. Jeg håper ikke Caroline tar disse kommentarene seriøst, da det tydelig bunner i misunnelse. Bruk energien på noe positivt i stedet Trude.

   1. Dumme spørsmål krever dumme svar – så klart jeg skrivert til alle reklamebaserte tv- kanaler.
    Den utslitte frasen om misunnelseskortet måtte komme – det gjør gjerne det når man stiller seg i en forsvarsposisjon, og mangler saklige argumenter. Det faller jo på sin egen urimelighet siden du ikke kjenner meg.

 22. Heier på deg! En veldig profesjonell og fin blogg, Caroline. De fleste som tenker gode ting om bloggen legger kanskje ikke igjen en kommentar. Vi er mange som setter prisen på jobben du gjør ved at vi klikker inn dag etter dag og år etter år. Stå på, du er dyktig.

 23. Kathrine

  Kjære Caroline <3
  Heksejakten etter deg skyldes kun bitter misunnelse av mennesker som ikke unner andre suksess. Du gjør en fantastisk jobb, og det er en sann glede å hver dag klikke seg inn på bloggen din. Du er mitt største forbilde. Stå på!

 24. Ta imot den kjærligheten du får fra dine trofaste lesere og som ikke kommenterer daglig, vi leser jo og klager ikke vi nyter dine fine innlegg osv, ta vare på oss du❤️

 25. Dessverre er dette prisen å betale for å ytre seg på nett. Du har valgt blogging som yrke og da er dette nesten uunngåelig. Jeg er en person som av natur har lett for å bli engasjert og jeg har ofte meninger om mye. Jeg har ingen blogg, men som de fleste andre, har jeg facebook. Jeg har bevisst valgt å ikke fronte mine meninger der, fordi jeg ikke orker å måtte forklare meg hele tiden. Det er alltid noen som prøver å finne noe å innvende, uansett. Når man stikker seg frem, vil enkelte begynne å lete etter feil eller noe å ta deg på. Blogging kan utenifra virke som en enkel jobb som alle kan begynne med, men dere betaler en høy pris i form av hets og kritikk. Jeg har ingen problemer med å forstå at det er tøft. Personlig er jeg veldig glad for at jeg har et helt annet yrke. Jeg skjønner godt at du velger å være mindre personlig for å unngå å måtte forsvare deg hele tiden, men samtidig er det stor fare for at du mister lesere om du velger å være lite personlig. Jeg har tidligere skrytt av deg for å ha høy kvalitet på bloggen din. Du har flotte bilder og det virker som du jobber hardt. Jeg har respekt for mennesker som kommer seg opp av sengen om morgenen og gjør en innsats. Men samtidig savner jeg at du kan vise en side på bloggen som ikke er så glanset og perfekt. At du kan vise bilder av en helt vanlig usminket Caroline. Jeg har vanskelig for å tro at livet ditt er perfekt til en hver tid og at du ser like fresh ut 24/7. Det har med troverdighet å gjøre. Og det tror jeg du vinner på. Uansett så ønsker jeg deg alt godt.

 26. Det er en fast gjeng på kvinneguiden, som også legger igjen kommentarer her, for så å diskutere svar/ikke svar på kg igjen. Lurer på om de som nitti åringer, sitter på gamlehjemmet å sier til seg selv» er så glad jeg brukte ti år av livet mitt på å kritisere Caroline Berg Eriksen, på et anonymt forum på nett» De legger seg sikkert hver kveld og er stolte over at de også i dag fant noe å ta deg for, GET A LIFE sier jeg bare til denne kg gjengen. Stå på Caroline, nyt bloggen din.

 27. Ragnhild

  Hei.
  Ikke noe hyggelig med personlig dritt, og jeg syns ingen burde kommentere dine barn,(kun positiv hvis) men noen ganger oppfatter jeg deg som overlegen i dine svar. Og den holdningen er også hos din mann, som jeg oppfatter som en stor del av bloggen. Av og til tenker jeg du tar ting i verste mening, og blir da overasket av dine svar. Om du slipper meg igjennom denne gangen er ikke så viktig, jeg skrev det til deg. Jeg liker når du legger ut mat oppskrifter, og titter mest etter disse innleggene.
  Uansett….. God helg til deg og dine.

 28. Karoline

  ❤️❤️❤️ takk for at du alltid deler kvalitetsinnlegg, det trenger ikke å alltid være så veldig personlig. Jeg blir sjokkert over hvor mange som alltid kan finne noe for å ødelegge for å gjøre livet surt for andre. God helg til deg og dine, Caroline! Du gjør en fantastisk jobb på bloggen ❤️

 29. Du gjør en fantastisk jobb, Caroline! For jentene dine, mannen og familien din, men også for sårbare grupper i samfunnet vårt! ❤️ Jeg opplever at du er generøs og raus, fortsett med det og ikke la nettroll ødelegge! Jeg heier på deg!

 30. Hei! Dette var et innlegg med mye refleksjon. Takk for at du deler 🙂 Du skriver at det er vanskelig, ettersom du ikke har kontroll på hvem som er innom bloggen. Hvorfor tør du da å dele bilder og informasjon om barna dine?

 31. Har merket endringen, og syns det er synd at utviklingen er slik at det er nødvendig for deg å holde tilbake fine ting du ellers ville delt. Skjønner godt at du trenger å beskytte deg. Håper du klarer å holde kommentarfeltet åpent og fortsette å svare oss! Syns det gjør bloggen din bedre når man kan ha den kontakten. Jeg liker aller best interiør, familie/barn, ferier/turer, tips om sminke, klær og også mat-tips. Savner dine personlige innlegg med refleksjoner som du hadde før. Reklame er ikke så interessant for meg; det personlige er det som skiller deg fra andre og gjør at jeg klikker meg innom nettopp deg. Bildene på bloggen din er, som jeg nok har sagt mange ganger før :), en klasse for seg! Nei, kjære Caroline, prøv å ikke bry deg om det negative som folk prøver å legge på deg. Oppegående mennesker skjønner jo at du blir trist av ting både ute og hjemme i vårt eget land, selv om du ikke ramser det opp, men tar opp noe som ligger deg på hjertet også utfra egne erfaringer. Jeg liker sitatet fra Jonathan Taylor Thomas:» Success is not in never falling, but rising up every time you fall». Ha en flott helg med dine kjære!

 32. Jeg syntes det er klokt av deg og ikke dele alt. Bloggen blir ikke noe bedre av den grunn mener jeg. Du har en ryddig og variert blogg og jeg digger den. Fortsett den gode jobben

 33. Jeg tror du hadde vunnet mye på å være mer personlig på bloggen din. Folk leser blogg fordi de vil lese blogg – hadde de ønsket å lese et livsstilmagasin eller et interiørblad hadde de faktisk kjøpt seg et blad eller klikket seg inn på kk.no.

  Jeg var fast leser av bloggen din før, men jeg (og en god del andre, ifølge statistikken din) har med tiden sluttet å klikke meg (oss) inn. Hvorfor? Fordi det er rett og slett ikke interessant når alt blir så upersonlig. Det er kort sagt dørgende kjedelig!

  Hvis du ønsker å være mer personlig på bloggen din, så håper jeg du klarer å åpne deg litt mer. Steng kommentarfeltet om det er det som må til. Tror det er bra for businessen din. Og når det kommer til kvinneguiden (regner med du leser der inne av og til), så finner de folka alltid (!) noe å ta deg på, uansett hva det er. De rareste tingene pirkes på der, og de kommer alltid til å finne noe å klage på – så jeg håper ikke du leser noe der inne, for man tar – enten det er bevisst eller ubevisst, slike ting inn.

  1. Det jeg ikke forstår er at de får lov å holde på sånn på kvinneguiden, De som driver KG vet jo hva som foregår, hvordan kan man drive en business basert på at folk sitter og lager kvalm og kritiserer andre på de mest latterlige og usaklige måter? Hvorfor er det ikke et reglement rundt dette som stopper dette?? Det er mitt spørsmål..

 34. Tina Marie

  <3

  Klem fra meg.

 35. Skjønner at det er grusomt med all netthetsen, Caroline! Har et nært familiemedlem som opplever akkurat det samme, da hun er en profilert politiker. Det er så feigt å komme med anonym hets på nettet, spesielt når det går på person og ikke sak. Det gjør meg veldig trist at verden har blitt slik 🙁

  Da jeg fikk barn for et år siden bestemte jeg meg for at jeg aldri mer skal snakke stygt om andre folk. Det er så fort gjort å kommentere folk på TV og si f.eks. «Han er så utrolig teit!», men jeg ønsker ikke å spre slike holdninger til barnet mitt. Jeg prøver også å stoppe andre med en gang de begynner å snakke stygt om andre. Det er greit å være uenige med folk, eller syns at folk gjør dumme ting, men jeg ønsker allikevel ikke snakke nedsettende om eller baksnakke verken de jeg kjenner eller kjente personer/folk man ser i media. Og det er en så utrolig god følelse å ha sluttet med dette! Jeg tenker at om alle (spesielt de som har barn) hadde gjort det samme, så kunne vi klart å bekjempe nesten all mobbing. Barna lærer så utrolig mye hjemmefra, når f.eks. mor og far sitter rundt middagsbordet og baksnakker naboen.

  Så oppfordrer alle dere med barn til å prøve på det samme! Slutt å snakk stygt om andre, selv om du ser på det som en «uskyldig» kommentar om f.eks. en paradise hotell-deltaker.

  1. Elisabeth h

   Enig med M.
   Forøvrig: caroline, da du la ut det innlegget med spørsmål og svar, og jeg så det du skrev om netthat,tenkte jeg, ooops,,nå kommer det til å hagle med kritikk av at du trakk frem det fremfor noe annet. Sååå lenge har jeg lest bloggen din, at jeg begynner å forutse hva slags kritikk du får… jeg synes du har en fint balansert blogg, underholdende og inspirerende. Som enkelte andre her, skulle jeg gjerne gitt deg en klem av og til. Det beryr ikke at jeg synes alle valg du tar eller at alle produktene du omtaler, betalte som ubetalte, er like bra eller viktige/riktige for meg, men det er da heller ingen mennesker på denne jord jeg er 100% enig med om alt.
   Synd om du velger å stenge kommentarfeltet. Et alternativ er å skrive en slags disclaimer om at innlegg du opplever som sterkt usaklige,direkte feilaktige og personabgrep, vil ikke bli besvart. Og så ikke besvare dem, uansett hvor mye de maser om svar.
   Ha en fin helg!

 36. Camilla

  ❤️❤️ Heier på deg!

 37. Jeg tror du er i en umulig situasjon. Å skulle publisere noe ting om hva som helst trigger kritiske røster uansett- absolutt alt man skriver med «blekk» kan jo vris og vendes i det uendelige. Uansett hvor mange forbehold man tar- og det må jo være kjedelig å publisere innlegg og vite at hver eneste setning vil rives fra hverandre og vinkles i negativ retning. Og naturligvis med det resultatet at man ikke ønsker å slippe folk inn eller snakke om personlige ting, som jo kan såres ekstra dypt. Jeg tror det beste man kan gjøre er å være «rett fra levra» og ikke forsøke å gjøre alle der ute til lags ved å ta 100 forbehold med hver eneste ytring man gjør. Skriver du at du liker en sjokolade vil det alltid være noen parat til å påpeke for et usunt forbilde du er, eller hvor kjøpt og betalt du er. Kritikk kan være berettiget men det virker som om folk er på et slags «meningskjør» uavhengig av hva det dreier seg om:(

 38. Karoline

  Kjære Caroline.
  Jeg er vel en av de som har fulgt deg i mange år nå, men som aldri har lagt igjen en kommentar her. Jeg klikker innom for inspirasjon, underholdene og innholdsrike innlegg som jeg koser meg med i hverdagen. Jeg følger deg også på snapchat hvor det bestandig gode humøret ditt lyser opp hverdagen et hakk. Det har vært mange episoder hvor du har vært under hardt vær, og jeg har lenge lest gjennom både innlegg og kommentarer og tenkt at det må være så slitsomt for deg å skulle bestandig måtte forsvare deg på denne måten. De som tydeligvis ønsker deg vondt – og legger igjen stygge eller nedvergende kommentarer her er mennesker som ikke har det bra med seg selv. Og det vet jeg at du også vet, selvom det ikke nødvendigvis gjør saken så mye enklere. Men da tenkte jeg at jeg skulle legge igjen en liten (den ble visst lang) kommentar om hvor fantastisk, gøy og inspirerende blogg du har! Jeg begynte å lese den rett før dere skulle gifte dere og har aldri slått meg å stoppe. Jeg er helt sikker på at det er så mange som meg som leser bloggen din hver dag og elsker den, men som ikke forteller det til deg. Og trust me – det er så mange flere som heier på deg. Du er jo ikke toppblogger av ingen grunn. Stå på og fortsett som du gjør. Stor klem fra meg!

 39. Hei i natten…
  Det var vondt å lese dette innlegget men samtidig godt at du viser en annen og mer sårbar side av deg selv…
  Slipper oss litt inn i ditt innerste indre….Litt i alle fall…
  Eva skriver en kommentar her inne som sier litt av det jeg tenker…
  At du tjener på å åpne opp litt…Fordi livet ikke bare er det vi ser på flotte bilder osv….
  Jeg tviler ikke ett sekund på at det er mye jobb med å blogge …. ….
  Men tilbake til kommentarfeltet….
  Du har jo tidligere sagt at du ikke kommer til å stenge det og det er tøft gjort….
  Skjønner at det må være både vondt å slitsomt å sitte å forsvare alt en sier og gjør….
  Det må gå utover både nattesøvn og humør…. Men i det lange løp så må du kanskje gjøre noe med det…
  De stygge kommentarene….Legge kommentarfeltet til Facebook sånn at du ser hvem som sier hva….
  Varme tanker til deg og takk for et åpent og ærlig innlegg ❤️

 40. Vet du, du er en kvinne som står med hevet hodet gang på gang og nekter og la deg føye, selv om enkelte forsøker sitt beste på å knekke deg.
  Mange her (spesielt kvinner) i Norge tåler ikke slikt. De fleste har følt på følelsen at vi må jekke oss ned, gjøre oss mer usynlige for at andre skal være tilfredse. «Man skal ikke tro man er noe, hvordan kan hun tro hun er noe bedre enn oss?» Når slike mennesker ikke får viljen sin så roper de høyere, men det betyr ikke at de har rett. Du SKAL lytte… Du er tøff, du lar deg ikke føye for at disse energityvene skal bli tilfredse og styre deg.
  Ikke glem at du har kommet dit du har av en grunn, om det så er kynisk slik man må være noen ganger får å nå toppen, så har du lykkes, ikke la de ta det fra deg, selv om et slikt press kan ødelegge ett menneske. Janteloven kan ta seg en bolle!!

 41. Ja noen lever jo for å finne noe negativt ved alt dessverre. Syns pilotfrue sa det bra i et innlegg her om dagen, hun KAN ikke gjøre alle til lags. Noen vil alltid finne noe å kritisere uansett, og det er utrolig trist at det er blitt sånn. Det dummeste jeg har sett denne uken må være Khloe Kardashian som får hat og blir latterliggjort fordi hun «holder for mye under gravidmagen sin». Tenk at til og med DET klarer noen å finne kritikkverdig. Hvis alle bare kan passe på seg og sitt først og fremst, og kanskje tenke over at man MÅ.IKKE.ÅPNE.MUNNEN.OM.ALT. så hadde kanskje mye vært bedre i samfunnet, og folk hadde turt å gjøre «feil» uten å bli latterliggjort. Faen ikke rart «alle» har psykiske problemer. Selv om man er kjendis og har en blogg og kanskje gjør feil innimellom så betyr ikke det at man skal bli en hoggestabbe. Hvordan hadde DERE likt å bli angrepet for hver minste lille ting..? Tenk litt.

 42. Eva, dette var en fin og klok kommentar.
  Caroline, jeg heier på deg. Hold ut.

 43. For et fint innlegg<3 Er så enig med deg som det går ann å bli Elsker deg og bloggen din!

 44. Henny88

  Kjære Caroline. Nå må jeg bare kommentere. Ja, jeg vet at mange som vil deg vel nevner at du bør ignorere trollene og ikke mate dem enda mer ved å respondere. Det er jeg uenig i. Jeg mener at man gjør verden til et bedre sted dersom man sier hva man synes og føler om slik ufyselig oppførsel. Det må settes på dagsorden at det å målrettet prøve å såre og tråkke ned på andre IKKE er greit. Hvor skal denne verdenen ellers ende? Jeg heier på deg og lov meg at du aldri slutter å gi av deg selv til dine lesere. 🙂

 45. Hei !
  Jeg må si jeg savner personlige innlegg , Caroline. Jeg forstår hvorfor du ikke har guts til å skrive personlige innlegg , men jeg føler bloggen har blitt personlighetsløs.. jeg må være ærlig å si jeg klikker meg ikke inn så ofte som jeg gjorde fordi jeg føler det er mer som et magasin . Jeg savner å lese om jentene osv.

  Jeg forstår at det er vondt å få negative kommentarer , men jeg synes du skal bare godkjenne dem og ikke svare , rett og slett !! Ikke bruke opp energien din og helsen din på det ! Lettere sagt enn gjort , men jo oftere du gjør det jo lettere blir det. Godta kommentaren(e) og bare la den stå. Dersom noe kommer opp igjen og igjen svar med ett innlegg .
  Jeg synes det er på tide at du ikke skal bry deg om alle! Sannheten er at uansett hva du skriver så kommer noen til å finne noe feil i teksten , kunsten er å ignorere .

  1. Enig! <3

 46. Og det skjønner jeg godt at du gjør. Jeg har lest bloggen din så lenge jeg kan huske, siden før dere giftet dere, og har fått med meg mange av stormene, hvordan holder du ut? Hva motvirerer deg til å fortsette, og fortsette med åpent kommentarfelt?
  Jeg synes uansett du er tøff! ❤️

 47. Stå på, Caroline! Synes du gjør en kjempejobb. Husk at alle disse haterne ikke har det helt bra med seg selv. Lots of love, og ha en kjempefin lørdag <3

 48. Kjære Caroline <3 Det er sjelden jeg kommenterer, men etter å ha lest dette innlegget følte jeg bare for å si at både du og den jobben du gjør er mer enn god nok! Jeg er på din alder og i samme situasjon som deg med hus, mann og barn, og har lest bloggen din fast siden før du giftet deg. Jeg finner stor glede, inspirasjon og motivasjon i bloggen din og leser den som et herlig avbrekk i hverdagen. De mer personlige innleggene og hverdagsinnleggene dine er de jeg liker aller best så jeg synes det er trist med alle nettrollene som får deg til å lukke deg mer og mer. Hat og misunnelse vil dessverre alltid være der – vi må bare ikke la det vinne over oss. Sender deg en stor klem <3

 49. Det er trist at slike ting skjer med deg, og andre. Og jeg forstår deg så godt.
  Ditt arbeide med bloggen gir meg (og så mange andre) så utrolig mye. Det er et fristed og en inspirasjon i hverdagen. Jeg har flere ganger tenkt at jeg er redd for at du skal slutte. Det ville vært et stort tap, og INGEN andre kan måle seg med deg.
  Selv om du er mindre personlig nå en før, er det tydlig for meg hvor vakkert menneske du er. Og jeg har på en merkelig måte blitt glad i deg <3
  Takk for det du lager, aldri slutt (-:

 50. Når jeg leste innlegget ditt nå så tenkte jeg at du fortsatt skulle blogget under «fotballfrue». Da hadde det kanskje vært lettere for deg å tenkt kritikken mot «fotballfrue» og ikke deg. Jeg forstår godt at du åpner deg sjeldnere og sjeldnere. Jeg har mange ganger tenkt at du ser annerledes ut på de bildene hvor du er sammen med venner og familie enn det inntrykket man får gjennom media/blogg.

  Da jeg jobbet i psykiatrien for noen år tilbake fikk jeg veldig øynene opp for hvem som sitter hjemme og kommenterer anonymt. Det er mennesker med altfor mye tid til å fokusere på alle andre, som dessverre bruker den tiden på å finne feil hos andre fordi det får dem selv til å føle seg bedre. Om du hadde sett disse menneskene som kommenterte så tror jeg du hadde brydd deg fint lite om hva de skrev. Det er jo nettopp det at man ikke vet hvem de er som gjlør det ekstra ille. Jeg håper du klarer å tenke at det er de som kjenner DEG som har en mening som betyr noe. Vi andre mener bare noe om den mediapersonen vi blir presentert.

  Jeg digger bloggen din selv om jeg til mine venner later som at jeg er altfor voksen og opptatt til å lese blogg. Haha!

  Sender deg en stor forståelsesfull klem

  1. For et utrolig kommentar. Du stigmatiserer en hel gruppe mennesker, og jeg nekter å tro at du noen gang har jobbet i psykiatrien.
   Jeg har min arbeidsplass der, og er helt sjokkert over det du sier.

   1. Oi, her ble jeg tolket i verste mening. Jeg ser nå at jeg åpnet for det selv.

    Jeg mener selvfølgelig ikke alle pasienter i psykiatrien er nett-troll. Akkurat som ellers i samfunnet så er det noen få som har en glede av å kommentere alles feil for å føle seg selv bedre. Poenget mitt var at i psykiatrien så hadde jeg noen samtaler med mennesker som sa noe om dette behovet. Det ble brukt som mestringsstrategier for de. Da fikk jeg et bilde av dem og grunnlaget for de fæle kommentarene de anonymt la fra seg på nett. Ut fra den erfaringen fikk jeg et nytt bilde av hva som KAN skjule seg bak sårende kommentarer. Det var dette jeg gjerne skulle fortalt Caroline. Slike kommentarer handler ofte mer om de selv enn de som de kommenterer om/på/til.

    For å ytterligere presisere: Mennesker som kommenterer negativt og anonymt finnes også utenfor psykiatrien!! Kommentaren min var altså bare rettet mot at det var der jeg fikk den erfaringen.

 51. Dette var trist lesing. Jeg håper at de som kommer med slike kommentarer tenker seg om. En person kan ikke redde verden, men alle kan gjøre noe. Jeg er sikker på at du gjør det du kan – og at alle andre gjør det de kan, ut fra sine forutsetninger. Tror dessverre at sjalusi er en stor del av dette, og at mange av disse nettrollene rett og slett ikke klarer å se at andre lykkes. Det gjør meg trist å tenke på hvor fælt disse personene må ha det med seg selv. Selv om en er en såkalt offentlig person, er det ikke greit at enkelte mister alt av hemninger og folkeskikk. Hvis de ikke har noe fint å si, så kan de holde det for seg selv. Det kan da umulig være så vanskelig.

  Jeg synes bloggen din er veldig fin, og leser den hver dag. Det er ikke ofte at jeg kommenterer, men noen ganger klarer jeg ikke å la være.
  Stå på, Caroline ❤️

 52. Jeg tenker som Eva over her at noe av dette er prisen man betaler for å ytre seg på nett. Folk misforstår, er uenige eller er ganske enkelt bare ute etter å ta deg. Mange er misunnelige på det du har fått til, med flott familie, nydelig hus, reiser og materielle ting.For meg er det naturlig at du er selektiv på hva du viser av det private. Hvorfor folk vil se deg usminket og med fett hår, rotete hus og sure unger har ikke jeg noe svar på 🙂 Jeg liker å se deg når du har vært hos frisøren, antrekksbilder, interiør og på feriereiser, treningstips og spennende oppskrifter. (Nå sist Snickers isen! ) Det er alt DET bloggen handler om, det er jobben din og hvem av oss andre ville vist frem hele livet vårt på vår jobb ? Alle har en profesjonell side og en privat side og jeg synes du balanserer det fint. Vi er heldige som får se jentene dine og det er flott at du skjermer ansiktene fra kamera. Skjønner godt at du blir lei deg av stygge kommentarer- men prøv å tenke at folk som slenger ut slikt bare speiler seg selv. Keep up the good work! Det er fint å få følge med <3

 53. God morgen Caroline. Som en av dine faste lesere gjennom mange år skulle jeg ønske jeg kunne gitt deg en klem av og til. Jeg har fulgt deg i opp og nedturer og endringene i livet ditt gjennom bloggen. Det er virkelig vanskelig å forstå alle disse som alltid skal trykke ned, ta et ord eller en setning og vri om til det ugjenkjennelige i stedet for å prøve å forstå det du skriver eller være litt nysgjerrige rett og slett. Jeg begynte å lese bloggen din ved en tilfeldighet. Som småbarnsmor ble dette min timeout. Kaffekoppen og jeg. Fant fort ut at vi var like glad i den:) Jeg syns det er spennende å følge deg, det er noe med bloggen din og deg som fenger meg. Det som noen beskriver som uekte tenker jeg er ekte. For meg virker det som om du er det på din måte, og det liker jeg. Fortsett med det du gjør og vit at det er mange som gleder seg til å følge med på det du skaper og byr på. Uansett endring. Hverdagen og livet er fullt av det. Akkurat som det bør være. Håper du får en herlig helg med dine. Gleder meg til fortsettelsen med deg. Klem

  1. Er uendelig enig med Tone her!
   Av alle ting så er en blogg, din blogg, mye av årsaken til at jeg har snudd negative tankemønstre. Tusen takk❤️
   Du er så flink til å dele og gi positiv energi. Du stråler medmenneskelighet og nestekjærlighet, og er et forbilde i så måte.
   Jeg vil at du skal vite at du faktisk har betydd masse for meg.
   Stor klem, jeg heier på deg.

 54. ❤️❤️

 55. jeg savner da du var litt mer personlig men har absolutt full forståelse for at du gjør som du gjør, og ikke deler så mye som før. Jeg synes du virker som ei fantastisk kjekk dame og heier på deg. hadde det vært meg som fikk så mye tyn og pes uansett hva jeg skrev så hadde jeg vært knekt, men du er utrolig tøff og har alltid ett godt svar men forstår at det tar på .

 56. Hilde A

  Du har så rett!! Det er ikke greit å gjøre feil lengre, det er ikke greit å mene noe og det er vertfall ikke greit at mennesker skal sitte å kommentere stygt til deg. Du er mitt forbilde gjennom mange år og du gjør alt så rett. Stå på Caroline, skulle ønske jeg kunne gi deg en klem <3

 57. Cecilie

  Kjære Caroline. Veldig fin og reflektert lesning, samtidig veldig trist. Jeg har fulgt bloggen din fast siden bryllupsplanleggingen og syns det er utrulig hva du «må tåle å gå igjennom» i følge noen av leserne dine. Noe som offentlig person må man selvsagt tåle, samtidig som noen bare ønsker å være unødvendige drittsekker.. Men igjen så førstår jeg det også, det er mange som ser opp til deg å ønsker litt oppmerksomhet fra deg. Ser ofte i kommentarfeltet at du alltid svarer de som gir deg kritikk men ikke de som sier noe fint. Ikke alltid selvsagt, men ofte. Kan forstå at noen ønsker å være litt kverulant bare for oppmerksomheten, å ikke for at dem bare ønsker å være kjipe.

  Uansett.. For min del leser jeg bloggen din for inspirasjon om både sminke, mote, interiør og trening. Reklameinnslagene plager meg ikke i det hele tatt, for jeg føler ikke at du er kjøpt og betalt. Jeg tror virkelig ikke at du liker noe bare for at du fikk det gratis. Jeg liker måten du viser barna på, vi får se noe av hva dere finner på men samtidig ikke overeksponert. Liker godt de personlige innleggene dine, du virker som en flott og reflektert person. Men som du selv har sagt, bloggen er jo bare overflaten. Det er stor fallhøyde for bloggen om du begynner å skrive _mye_ om verdensproblemer, politikk og upopulære personlige meninger.

  Bare fortsett slik du har vært, det hadde jeg satt pris på. Jeg heier på deg! <3

 58. Hei! Det er kjempesynd at dette er konsekvensen av alt det folk har servert deg i kommentarfeltet oppover årene. Jeg hørte Vanessa Rudgjord hadde en fin refleksjon rundt dette med å ha folk som er ute etter å trø «dritten» sin nedover hodet på andre inne på sosial media. Man skal da gå til sides i stedet for å anerkjenne og «gni seg selv inn i noen andres dritt». Fordi; dems problem er jo egentlig deres eget, og ikke ditt. Du har ikke noe ansvar for å svare på slik type kritikk. Det å være en offentlig person er ikke synonymt med å måtte forsvare seg for alt folk klarer å finne på å anklage deg for. Dette er jo DIN blogg, og de burde ikke få diktere deg på den måten. Du er jo den som bestemmer hva innholdet på den skal være, og jeg hadde ikke tatt en 5’er for å slette slike «dårlig samvittighet-bomber» ut av mitt univers. Jeg heier på deg og er kjempeimponert over det du har klart å bygge opp. Kjør på! Stor klem <3

 59. Jeg leser både her og (av og til) på Kvinneguiden.

  Jeg har lagt merke til at det er to typer mennesker på KG; De seriøse og de useriøse.

  Den første gruppen, altså de seriøse, er opptatt særlig av to ting; Merking av reklame og eksponering av barn. Jeg tror at du hadde vunnet mye på å svare denne gruppen ordentlig, dele dine tanker om merking av reklame (på alle plattformer, enten det nå er spons, produkter du får og som omtales, produkter du har reklamert for tidligere og som vises igjen på bilder, alkohol m.m.) slik at det ikke blir sådd tvil om at du følger regler til enhver tid. Dette kan med fordel gjøres sammen med de relevante myndigheter. I tillegg ville det vært interessant å forstå dine tanker om eksponering av barna dine, særlig bruk av barna i markedsføring og salg. Dette er noe som er veldig vanskelig å forstå for mange og mitt inntrykk er at det reageres av hensyn til barna, ikke for å «ta» deg.

  Den andre gruppen – de useriøse – er folk som henger seg oppi absolutt alt og som kritiserer og troller uansett hva du sier og gjør. Disse vil dessverre alltid være der, men selv på KG kritiseres slike innspill, og det eneste man kan gjøre, er å prøve å se bort ifra dem, selv om jeg skjønner at det kan være vanskelig.

  Lykke til videre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Hege 🙂

   Jeg leser ikke på KG, men disse spørsmålene om reklame har jeg ikke fått. Da blir det vanskelig å svare på dem :/ Kommentarfeltet o.l er uansett ikke noe sted hvor jeg skal sitte å svare på alle mulige kritiske spørsmål, eller sagt på en annen måte, det er ikke et sted hvor jeg skal stilles til veggs 24/7. Om de har noe å klage på reklamemerkingen vil jeg anbefale dem å melde det til Forbrukertilsynet.

   Ved tilsynet i 2015 hadde Forbrukertilsynet ingenting å utsette på merkingen min, men i ettertid av det skiftet vi design på bloggen og da ble merkingen dessverre litt for utydelig. Når de hadde tilsyn nå i høst var det der kritikken deres lå, at merkingen var litt for utydelig. De fant ETT reklameinnlegg som var umerket. Dette har vi nå endret på. Så spør du meg så ser jeg ikke helt hva det er å svare på angående reklame.

   Når det gjelder eksponering av barn så diskuterer jeg ikke mine egne barn i kommentarfeltet eller andre steder. Det er våre barn og våre valg, selv om enkelte faktisk ser ut til å tro at de er deres ansvar.

   1. Takk for svar.

    Når det gjelder reklamen, tror jeg da at et innlegg med spørsmål og svar hadde vært veldig bra. Folk er redde for å bli lurt og tror at bloggere generelt gjør alt som står i sin makt for å unngå reglene, satse på snikreklame etc. Det er forsåvidt klart hvordan rene reklameinnlegg skal merkes, men det jeg ser er en stor forvirring omkring f.eks.
    – produkter du har fått på et event og som det senere skrives positiv omtale om uten at innlegget merkes med at du har fått produktet gratis
    – produkter du tidligere har merket som sponset eller som reklame og som fremkommer på bilder i innlegg senere, men som da ikke merkes
    – snap-er før dere skal på f.eks. (sponset) PT time hvor dere sier dere skal på trening men som ikke er merket
    – innlegg hvor vinglass vises (er det lov?)
    – hvis noen spør om hvor et plagg er kjøpt også svarer du i kommentarfeltet uten å merke at du selv har fått plagget sponses
    – hvis du har på deg noe fra et bestemt klesmerkene eller bruker et bestemt produkt i et par uker uten å merke også senere har du plutselig et samarbeid med dette firmaet

    Dette er bare et par små eksempler, men det er slike ting som diskuteres og jeg tror det hadde vært veldig fint å få slike ting avklart.

   2. Hege: stoler du ikke på Forbrukertilsynet?

  2. Jeg er uenig med deg Hege om at det er to typer mennesker på KG;( i tråden om CBE) De seriøse og de useriøse.
   Ja det finnes nok noen få som er seriøs, men når man har fulgt med litt , så synes jeg dessverre at de aller fleste ( faste) kritikerne er med på latterliggjøringen., også de som liker og kalle seg selv seriøse
   Det de driver med er en heksejakt i mine øyne. Det hjelper ikke å poste konstruktiv kritikk, når de i neste øyeblikk er med på latterliggjøringen. Det virker nærmest som en besettelse for enkelte Og når man ser på omfanget er det helt hinsides.. Se bare siden forrige tråd ble stengt pga av gjentatt moderering . Den nye tråden har over 320 poster på under to døgn, Hva sier det om det om brukerne der inne. Trist er det fryktelig trist

   1. Jeg sa ikke at jeg ikke stolte på Forbrukertilsynet. Det er imidlertid ingen tvil om at «reklamerelaterte innlegg» fra influencere på alle mulige plattformer har eksplodert de siste årene, og at det hadde vært fint med en avklaring på den type «gråsoner» som jeg har nevnt over her slik at det blir tydeligere hvordan ting skal merkes, også utenom de tydelige reklameinnleggene.

 60. Vil at du skal vite at selv om du begrenser personlige innlegg, er det ikke å komme foruten at du tvers gjennom er et godt, raust og omsorgsfullt menneske! Det skinner gjennom, hvertfall for meg. Lyst til å gi deg en ordentlig god klem:)

  1. Enig:-)

 61. Støtter deg i dette 100%. Her skrev du mye fint. Ha en fin dag 🙂

 62. <3 Sender deg en god god klem fra fast leser siden begynnelsen.. God helg Caroline!

 63. Kjære Caroline!Et flott og reflektert innlegg. Jeg er fast leser og likereflektere bloggen din som den er. Du må få leve livet ditt i fred med familien din, og levere inspirasjon uten å vise ditt innerste til hele verden. Jeg synes det viser at du er voksen, moden og har integritet. Du trenger ikke sensasjonspregede, private følelsesutleveringer eller nakenbilder for å ha noe å komme med. Jeg synes egentlig det er godt med en blogg uten for mye drama. Bloggen modnes og vokser med deg, og det er flott. Du er et forbilde når det gjelder å finne balansen i et liv i offentligheten. Jeg kommer nok til å fortsette som fast leser så lenge du blogger! Klem fra Ida.

  1. Helt enig med deg! 🙂

 64. Jeg har lyst til å oppfordre deg til å poste den typen innlegg du skrev om her, om hvor urettferdig forskjellene for barn er. Pass på å regulere hvor mye du velger å bruke tid på å forsvare det du skriver. Du kan uansett ikke please alle. Kritikken kommer uansett. Da er det bedre at du skriver om det du virkelig ønsker å skrive om og får kritikk enn at du skriver om noe annet og får kritikk. Tror jeg. Jeg forstår veldig godt hvorfor du lar være, så jeg håper du ikke misforstår. Men uansett hvordan man vrir og vender på det, så er det du som bestemmer hva du vil publisere og hva du velger å bruke tiden på.

 65. Litt ut av det blå. Men er dere sponset av sixbondstreet? Jeg har sett så mye fint der, og lurte på om du var så heldig å få en rabattkode som vi lesere kunne bruke? 😀

  Ellers vil jeg si at bloggen din er en super glede å lese i hverdagen. Dere har så sykt fint hus, helt nydelig fine jenter og du kler deg så veldig pent. Fortsett ditt gode arbeid, hilsen fan <3

 66. Til Hege over her. Problemet med ette mer reklame og spons er at det spekuleres , og uansett hva Caroline sier så vil ikke dette være godt nok for KG klanen, i dine kommentarer så ser jeg jo at det nettopp er dette som har vært diskusjons tema der inne siste uken, men det vil ikke stoppe. For de eier sannheten, og når en person sitter og har lange mapermed egne IMGUR filer på CBE så kan en skjønne at C har tap uansett, de er ikke interessert noen saklig diskusjon, de er kun på «heksejakt». Ting må ikke merkes reklame/sponset i evigheter etter et produkt er mottatt, og ingen vet om dette Deo innlegget er mottatt på noen event, så det er kun ren spekulasjon. Det er bare trist, men mest trist for de som faktisk vier sin tid til dette 24/7

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du har helt rett, lill. Disse menneskene er på ingen måte interessert i noen diskusjon. De eier sannheten. Jeg har tidligere lagt frem kvitteringer for kjøp, men det har ikke vært bra nok som bevis på at noe ikke er reklame.

   1. Det var for å unngå spekulasjon at jeg mente at en avklaring av regler ut over de tydelige reklameinnleggene, gjerne i samarbeid med myndigheter, hadde vært fint. Jeg skjønner godt at man ikke skal måtte bevise ethvert kjøp, men jeg opplever det som om folk ikke er bevisst på hva reglene er. Lill sier at «ting må ikke merkes reklame/sponset i evigheter etter at et produkt er mottatt». Dette visste f.eks. ikke jeg og jeg synes en tydelig avklaring hadde vært fint, altså f.eks. i forhold til hvor lenge en sponset artikkel må merkes, om det er forskjell på hva artikkelen kostet (møbler vs. klær), om det er forskjeller på de ulike plattformene, hvordan man forholder seg til produktplassering hos bloggere (produkter vises tydelig men merkes ikke fordi de ikke omtales) etc.

 67. Jeg prøvde å lage disse yoghurtnøttene
  https://www.carolinebergeriksen.no/2013/01/15/youghurtnotter-uten-sukker/
  De blir veldig klissette å spise. Skal det være sånn?

 68. Kristina N

  Caroline 🙂 Har fulgt din blogg i mange år og setter særlig stor pris på f.eks. oppskriftene dine. Men det har skjedd en utvikling i «internett-verden» de siste årene, hvor fokus på eksponering av barn har fått større oppmerksomhet. Barn har rett til sin egen identitet. Ved å bruke egne barn som reklameobjekter er det ikke rart det blir stilt spørsmål. Når bilder og informasjon først er publisert, så blir det på internett for alltid. Spørsmål om barns rettssikkerhet på nett kommer til å fortsette. Temaet kommer nok til å debatteres i større grad i fremtiden.

  Jeg kan skjønne at du er lei av kommentarer og spørsmål om hvorfor du velger å eksponere dine egne barn. Derfor tror jeg du hadde vært tjent med å skrive et eget innlegg om dine refleksjoner om HVORFOR det er fornuftig og riktig å bruke barna sine på bloggen. Hvis du klarer å argumentere for at dette er en god idé, så klarer du kanskje å stilne kritikerne 🙂

  1. Jeg opplever at Caroline eksponerer barna mye mindre enn tidligere på bloggen. Jeg synes at hun nå skjermer de veldig bra. Hva som skjer på snap og instagram vet jeg ikke, følger ikke med der, men her på bloggen er det minimalt med eksponering slik jeg oppfatter det.

  2. Gud for et barnehysteri det er her i lille Norge #LOL

 69. ❤️

 70. Lillian Aasland

  Du er tøff Caroline! Stå på. Digger bloggen din ☺️☺️

 71. Jeg må si at jeg forstår hvorfor du ikke vil være personlig og dele altfor mye av det private. Man må beskytte seg selv og familien sin.
  Jeg setter pris på å lese bloggen din, og liker mye av det du deler her. Lykke til videre! ❤️

 72. Jeg tenker veldig over, de gangene jeg leser kommentarene dine, at det alltid er noen som skal hakke på deg. Finner feil i alt. Skjønner ikke hvorfor det skal være sånn. Jeg synes de litt mer personlige innleggene dine er så fine, så det er så kjedelig at noen skal ødelegge.

 73. Ang reklamemerking: Dette skrev jo Caroline et innlegg om for en god stund siden: https://www.carolinebergeriksen.no/2015/07/22/merking-av-reklame-i-sosiale-medier/

 74. ❤️

 75. Jeanette

  Utrolig synd at noen skal hakke på deg uansett hva du mener og synes om ditt og datt. Så jeg skjønner at du ikke vil fortelle alt,men utrolig trist at det skal være slik at folk skal komme med dritt uansett hva. Hva tror de egentlig? At du kan redde verden? Det er det dessverre ingen som kan

 76. Kære Caroline. Håber du forstår lidt dansk.

  Jeg synes mennesker afslører meget af deres personlighed i den måde de kommunikerer på. Og selvom du ikke afslører så mange private detaljer om dit liv, så bruger du alligevel meget tid på at kommunikere om dit liv i form af tekst og billeder. Jeg synes alligevel, at det giver et indtryk af dig som person. Og da må jeg sige, at du virker som en rigtig sympatisk, omsorgsfuld og helt fantastisk mor. Man kan se det i dine billeder, hvor højt du elsker dine to piger og din mand. Det behøver du slet ikke at dele private detaljer om – det kan man se. Den måde du skriver på, ofte lidt vittig (sjov) og høfligt svarer på kommentarer, det siger alligevel en del om dig. At du er ordensmenneske, høflig, behandler andre pænt og er et følsom menneske – virker det til, hehe. Jeg synes du virker som et helt fantastisk menneske, og det behøver man ikke nogen private detaljer for at vide 🙂 BRA HELG, eller hvad man skriver på norsk 😀

 77. Kjære Caroline, jeg må kommentere igjen jeg. Det blir oftere og oftere nå, fordi jeg syns du skriver om ting som fortjener en tilbakemelding.

  Du er fantastisk, noe kommentarfeltet ditt viser i dag! Vi, dine faste og lojale lesere, støtter deg og ser deg for alt du er – og alt du gir oss av motivasjon og inspirasjon! I dag skulle jeg virkelig ønske jeg kunne gi deg en klem, men jeg sender deg i allefall mange mentale klemmer og satser på at du får noen ekte noen fra dine nærmeste. Stå på Caroline, vi digger deg!❤️❤️❤️

 78. Les dette uten å gå i forsvar fra første setning, det er godt ment <3
  Ja, du lukker deg mer og mer. Det får oss lesere til kun å se den over grensen materialistiske tilnærmingen du har til "ting" på bloggen din. Din livsstil er ikke for alle, og jeg tror det er derfor du kanskje blir misforstått. Du ønsker i absolutt beste mening å gi OSS treningstips, oppskrifter, tips til klær og interiør, men du glemmer at de fleste av "oss" er helt vanlige… Siste eksempel er et belte til 4450,- Helt greit at du bruker DINE penger på dette, men å bruke et halvt innlegg på å lovprise net-a-porter som endelig har fått det inn?! Tror "vi" hadde brydd oss mindre om beltet dersom du bare hadde brukt det. Er det skryt eller opplysning? (Get the picture?) Videre skriver du selv at du åpner deg mindre og har snakket med de som var hos deg og intervjuet deg om dette. Resultatet kjære du, er at….ja, jeg søker fremdeles bloggen for klesinspo som er min greie, men jeg liker jo også lese litt om deg! Men det er nå nærmest fraværende. Vet du, da går jeg inn sjeldnere. Dersom du som blogger har blitt redd for å møte kommentarer fra kritikere, tusser og nett-troll, da tenker jeg det er på tide med en pause jeg? Du har jo skapt deg en bedrift av brandet CBE, hvorfor ikke kreativt utvikle det videre, og gi blaffen i bloggen? Med hånden på hjertet, jeg synes ikke du er dedikert nok lenger, likte bloggen mye bedre før. Det er mye kjedelig lesing nå, og så UTROLIG overfladisk. JEG tror du er en JORDNÆR jente, men du FREMSTÅR for mange, mange av oss som en iskald storforbruker av penger, klær, møbler etc, og de fleste av oss har ikke den muligheten. Det nærer misunnelse, og for noen "koker" det over og de blir nett-troll. Det at du blir mer lukket gjør at den siste personifiseringen av deg blir borte, og vi sitter bare igjen med glansbildet/postkortet. Dersom du ikke takler dette, blir paranoid eller vil "lukke" deg helt, tenker jeg det er viktig å ta valg for livet. De valgene skal ikke jeg skissere, men det er åpenbart noe som skurrer for deg, og jeg synes bloggen din er kjedelig uten din personlige touch. Min blogg er anonym, jeg skriver om akkurat det jeg vil og får ærlige kommentarer både på godt og vondt. Jeg tjener ikke en krone på den, men blir lest av flere. Det gir meg mye mer tilfredsstillelse å nå sitte på en spartansk hytte i fjellheimen med hvitvinen min, lese kommentarene på min blogg, leve mitt rike men fattige liv, og kjenne på ro og samtidig spenningen med konfronterende kommunikasjon, og levd liv i min blogg. Du har sikkert et syyykt spennende liv, jeg kunne tenkt meg det i ti minutter, men så skal du få det for deg selv. Folk vil alltid kristisere, folk vil alltid være misunnelige, men Caroline, ta vare på deg selv, svar kritikerne og trollene fra hjertet, eller ta et annet valg for bloggen, og evt livet, for denne bloggen leverer ikke for meg lenger..

  1. Amen

  2. Dette var en utrolig dekkende kommentar som jeg stiller meg 100% bak. Man kan ikke kontrollere hvordan man oppfattes, og hvis man til stadighet misforstås så er det kanskje noe i veien med måten man kommuniserer på?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Takk for fin kommentar, #.

    Karina: Når man når ut til mange nok mennesker så er det alltid noen som kommer til å misforstå. Årsaken kan være at jeg kommuniserer for dårlig, eller at de rett og slett bare misforstår. Men så har du en tredjegruppe som gjør alt de kan for å misforstå for å kunne ta meg på noe. Når de samme navnene og ip-adressen går igjen, i tillegg til at det reageres på de merkeligste ting, så er det lett så hva som er årsaken.

 79. Karoline

  Setter så stor pris på at du lar kommentarfeltet stå åpent til tross for alle de usmakelige kommentarene du får. Skjønner definitivt dilemmaet, men håper det er en mager trøst i at folk som kun er ute etter å tråkke deg ned, er i et veldig mindretall 🙂 Vi som daglig titter innom og setter pris på all jobben som blir lagt ned i bloggen, glemmer kanskje å rose deg ofte nok. Jeg gjør i hvert fall det. Men stå på, du gjør en ufattelig god jobb! 😀

 80. Kjære Caroline,
  Jeg skriver på engelsk og bruker google oversetter, så jeg håper virkelig at kommentaren min står ok på norsk! Jeg vil fortelle deg hvor mye jeg liker bloggen din – jeg føler meg så trist at folk tror det er akseptabelt å være så dømmende mens de selv forblir anonyme på nettet. Jeg tror du er så modig til å fortsette å blogge, og de av oss som elsker å følge deg, er veldig takknemlige for dette! Det jeg elsker mest er din positivitet og energi – du finner lykke i den enkle hverdagen, og igjen inspirerer du meg til å gjøre det samme. Sende deg aller beste ønsker fra Storbritannia,
  Sarah

 81. Goooood vaaaaarm klem til verdens beste Caroline 🙂
  <3 <3 <3

 82. Det er ikke ofte jeg kommenterer her, men jeg er innom hver eneste dag og ofte flere ganger om dagen. Jeg syns alltid det er så kjekt å titte innom her. Kvaliteten kan ikke måle seg med noen andre blogger jeg har vært innom. At du ikke er mer personlig gjør meg ingenting. Du har et så variert og interessant innhold uansett (og alltid med et personlig preg). Jeg syns absolutt at det er trist at du føler du ikke kan åpne deg lenger og håper at du kan overse nett-trollene. At mennesker kan henge seg opp i sånne ting gjør meg trist og oppgitt jeg har ikke ord. Jeg jobber alltid med å bli et bedre meg, og mye av den inspirasjonen finner jeg her inne. Det vil jeg du skal vite. Stå på!

 83. Takk for at du dealer dine følelser Caroline… å lese dette innlegget gjorde meg trist…kanskje det hadde vært bedre å blogge som Fotballfrue som før? Som Caroline blir det veldig direkte personlig og jeg har et intrykk at du blir mer såret hvis noen skriver noe negativt…
  klem

 84. En liten tanke fra meg. Har du tenkt på at denne bloggen er blitt veldig glossy og perfekt. Tene gulv, flotte barn, flott mann, du er flott, absolutt alt er bare fryd og gammen HELE tiden! Så sitter det kanskje mennesker rundt om i landet med rotete hjem, stressende jobber, følelsen av å aldri være god nok. Så klikker de seg inn her. Alt er tilsynelatende perfekt. Ergo, vi føler oss enda mer dårlig. Vi sammelignet vårt liv med ditt liv. Store kontraster for Ola og Kari normann.. selvtilliten og selvfølelsen synker betraktelig og vi føler oss ikke «gode nok». Ihvertfall ikke i forhold til deg og ditt. Og hvem er det som skriver slibrige kommentarer, jo folk med lav selvfølelse. Som sitter og leser denne bloggen og aldri føler seg gode nok. Det jeg prøver å si er at du og generelt andre bloggere som alltid skal være så perfekte, bidrar til ett helt forskrudd bilde av «hvordan livet skal være». Dere er på en måte skyld i deres eget kommentarfelt. For NEI, ikke alle klarer og ønske andre hell og lykke. Hilsen en fortvilet miljøarbeider

  1. Er enig i at mange lar seg påvirke av «det perfekte liv» på mange blogger og instagram. Men… det finnes så utrolig mange kontoer med budskap som: «Se! babyen min har bæsja på den nye buksa mi»,»slik ser en ekte mamma ut», «se på alt rotet mitt! Slik ser et ekte hjem ut». Hvorfor kan ikke disse fortvilte menneskene heller oppsøke disse sidene? Det er ikke vanskelig å finne disse. Vi må bli flinkere til å være takknemlig og glad for alt vi har, i stedet for å sammenligne oss med andre hele tiden. Jeg føler problemet ligger der. Jeg er ikke i nærheten av samme livsstil og familiesituasjon som Caroline, men kan likevel finne inspirasjon og glede av denne bloggen. Inspirasjon er ikke det samme som om å forsøke og kopiere hver minste detalj. Det tror jeg dessverre mange glemmer.

 85. Astri K. Lundgren

  Kjære Caroline,
  Jeg har fulgt bloggen din hver dag siden 2013 og har fått mye inspirasjon fra deg og dine innlegg. Dette gjelder spesielt innleggene rundt trening, hushold og oppskrifter. Så mye bra!

  Når det gjelder dette med å dele personlige tanker, følelser og kanskje også drømmer i det offentlige digitale Norge, så er nok den en meget klok avgjørelse. Du representerer den første bølgen av viktige «influencers» i Norge, en pioner innenfor denne typen jobb og karrière. Bittelille Norge med alle sine fordommer, total mangel på empati og forståelse for at andre har ulike meninger samt synspunkter enn en selv. Disse blir automatisk stemplet som feil og latterliggjort som noe mindreverdig eller dumt.

  Flere som har kommentert her trekker frem disse såkalte nettrollene og hvordan de har stor makt i den digitale tilværelsen. Vi har dannet oss et bilde av slike: folk med alt for mye tid til overs (dvs. de er ikke engasjert i samfunnsnyttige aktiviteter), misunnelige og asosiale typer som sitter i lukkede værelser med pizzarester og colaflasker rundt seg. Denne er kanskje riktig i noen tilfeller, men ikke på langt nært i alle. De kan ha tre jobber og er kanskje pålagt mye mer ansvar enn de fleste. At misunnelse er hovedgrunnen til at du til en hver tid blir tvunget til å forsvare deg mot nedrige kommentarer tror jeg ikke er riktig. Jeg tror de aller fleste gjerne skulle hatt det du har (lekkert hjem osv.), men samtidig tror jeg også de er sjeleglade for at de ikke sitter med det sosiale ansvaret du har, at de ikke har lagt ut de bildene du har lagt ut eller gjort offentlige opptredener slik du har gjort.

  Fordi du er en «offentlig person» og har ledet den digitale verdenen til din dør og inn i ditt hjem har mange inntatt en dømmende rolle. En rolle de slett ikke skal ha eller har rett til og påberope seg. Alt som er inspirerende, nytt, annerledes og gjennomtenkt blir automatisk satt til side av de store massene av negative, ondskapsfulle og mentalt lukkede folk. Vi nordmenn kan ikke noe for det, vi må finne noe eller noen å hakke på. Vi har en lang vei å gå før vi virkelig ER det vi prosjekterer ovenfor verden.

  Ikke la disse vinne kjære Caroline og kvele det fantastiske du har satt i gang!

 86. Finner masse inspirasjon i bloggen din, den er helt super! Stå på 🙂

 87. Det er så fullt forståelig! Noen ganger klarer jeg ikke helt å skjønne hvorfor du orker, om fordelene klarer å veie opp mot de tidvis helt grufulle og forferdelige ulempene som kommer med! Jeg personlig blir nødvendigvis ikke indisponert av blogger grunnet personlig innhold, men all den tid og flid du legger i dine gjennomførte innlegg som kan handle om hva som helst 😀 Håper du klarer å sette alt i kontekst- din profilering fører med seg slik gugge og kvalme,noe vi andre er spart tross å mene kanskje akkurat det samme som deg om ulike tema! Syns du er tøff jeg 😀

  1. *inspirert

 88. Det er ikke uten grunn at hatretorikk er et eget læreplanmål i det nye læreplanutkastet for norsk på videregående. Hvordan skal vi lære barna våre nettvett og folkeskikk da folkens når vi selv er så slemme mot hverandre? Skjerp dere! Og god klem til deg, skjønne Caroline – som alltid gjør dagen min litt bedre med bloggen din <3

 89. Jeg synes dette innlegget er unødig. Du legger opp til en tilnørma perfekt livsstil og leserne dine er sikkert gjennomsnittlige folk de fleste. Tror du hadde hatt et mye større utbytte av å titte frem fra den fasaden du har bygget rundt deg enn å holde så voldsomt tilvmbake som du gjør. Man ser jo at det gleder mange av dine lesere pp en fin måte når de oppdager at du bare er et menneske du og. Vi har et ordtak der jeg kommer fra: den som høyt flyr har en fallhøyde like stor…

 90. Kjære Caroline. Jeg leser bloggen din fordi den jeg liker den! Den er både lettlest og inspirerende. Det er kvalitet, variasjon, dybde og humor. Noen må bare pirke, kverulere og krangle. Når de ikke finner noe, leter de. Når det ikke er noe, dikter de opp noe. Utrolig hvordan enkelte lager stor sak utav ingenting. Keep up the good work – jeg heier på deg!

 91. Jeg syntes du hadde mange fine svar, og spesielt likte jeg hva du svarte paa om du folte deg ung eller gammel!

 92. Full forståelse for at du gjør som du gjør, men samtidig veldig trist at det må være sånn! Det er din blogg og du burde selv kunne bestemme hva du velger å dele, skrive osv uten at du måtte forsvare deg hele tiden! Har ikke ord for hvor nådeløs kritikken mot deg kan være enkelte ganger! Digger bloggen din, soo keep up the good work 🙂 Sender deg en varm god klem ❤️ Ønsker deg en superfin søndag med familien din ❤️

 93. Kristin

  Fortsett å være deg selv så godt du kan på bloggen – jeg synes du er inspirerende, morsom og flink til å variere mellom alvorlige og ikke fullt så alvorlige temaer. Haters gonna hate; vi får ikke gjort noe med det. Du inspirerer så mange Caroline, så jeg håper du klarer å fokusere på hvor mange du «hjelper» til å ha en litt bedre dag, hver gang vi klikker innom bloggen din <3

 94. Uff og huff, dette var trist å høre. Det er helt vannvittig hvordan man er fritt vilt når man er en offentlig person, tror ikke folk forstår at man fortsatt er bygget av kjøtt og bein og fortsatt har et hjerte som kan såres. Gode manerer og normal høflighet er mangelvare for tiden.. Jeg blir også flau og får vondt av hvordan Sumaya Ali Jirde blir behandlet. En så oppegående, reflektert og viktig stemme! Ønsker deg det beste framover, keep up the good work!

 95. Synes det her er trist å lese!
  Jeg har fulgt bloggen din en stund. Og har deg på snapp. Det jeg sitter med av å «følge» deg er att du får meg til å komme meg på trening,ja faktisk!førsøke å lage den gode maten du inspirerer med. Og bare noen enkle tips.. For meg er du til inspirasjon,igjennom handlinger og endre tankemønster. Og Hvist man «ser» deg på snapp, ville man bare gitt deg en klem. Dere er så skjønne mennesker:)

 96. Aiai, vi må nok alle senke skuldrene litt mer og spre glede. De personlige innleggene dine er så fine og jeg digger de virkelig. Noen ganger er jeg ikke helt enig med deg, men ikke alt kan passe for alle og det er jo ett fett om vi er enig i alt, du leverer fine glimt her. Prøver selv å fokusere på de små gledene i livet og du gir meg og mange folk litt glede og et smil i hverdagen. Takk for at du gjør det. Ønsker deg og familien alt godt.

 97. Hva med å få noen tips av en psykolog om hvordan du kan takle dette? Ved å snu tankegangen din, vil disse tullete kommentarene prelle av deg i større grad. Evt. få i stand et filter som forbyr visse e-post adresser tilgang, eller noe sånt? Ikke godkjenne kommentarene deres, så slipper vi andre å irritere oss over dem også. Håper du finner motivasjon til å fortsette, slik du ønsker, uten å la deg styre av disse ubrukelige nettrollene. De har nok med sin egen plage, ikke gidd å bruke mer energi på dem.

 98. Det er trist at verden har blitt sånn. Jeg forstår deg godt, men kanskje du kan stenge kommentarfeltet en stund? Bare skrive det du vil, uten å få tilbakemeldinger hele tiden. Så kan du jo åpne for spørsmål på facebook, der man ikke være anonym. Du vil likevel fortsette å ha kontakt med de trofaste leserne, men du slipper all dritten. Du har hatt flere slike innlegg i det siste, så det virker som det plager deg, så hvorfor ikke bare stenge? 🙂

 99. Jeg er egentlig imponert over at du fortsatt har motivasjon til å holde på. Men som trofast støttende leser er jeg glad for at du holder ut! Det må være utrolig demotiverende med pirkete lesere som aldri blir fornøyd, og de er det alt for mange av. Men vit at du har lesere i ryggen som setter pris på din åpenhet, men som også forstår at du blir mer reservert som konsekvens av kjipe lesere. Skal bli flinkere til å kommentere oftere slik at vi balanserer ut og forhåpentligvis overskygger de negative!

 100. Lilletrille

  Alle bloggere opplever stygge kommentarer. Du har valgt dette yrke selv, og da må du bare lære deg å deale with it. Tror mange er misunnelig på deg, hvor perfekt du har det. Perfekt mann, perfekte barn, perfekt hus, osv. Det er ikke slik livet er for de fleste, og det er vel kanskje derfor folk reagerer? :/

 101. Det å være en blogger/offentlig person medfører publisitet og at folk mener noe. Det er vel en del av pakken. I ditt tilfelle går det imidlertid over alle støvleskaft. Har mange ganger lurt på hvordan det oppleves at det fins en så aktiv tråd på et forum som mer eller mindre utelukkende handler om å kritisere, hetse , og latterliggjøre deg. Det må jo også være tøft for dine nærmeste. Mannen din, søsteren din og foreldrene dine. Ikke la trollene vinne! God klem.

 102. Hei, så ikke dette innlegget før nå, og det var rart for i går tenkte jeg på akkurat dette, at du ikke er så personlig på bloggen og jeg tenkte at det kanskje var derfor jeg har fulgt deg i alle disse årene, at det er lettlest og «kos» å lese;) forstå meg rett altså. Så tenkte jeg også på at hvor fint det egentlig er og også sunt for barna deres at du ikke deler alt om dem det vil de nok sette pris på når de blir eldre.. Ikke tenk for mye på hva andre sier og mener prøv å «hopp over « sånne kommentarer! De fortjener ikke svar på kommentarene sine!

 103. Caroline

  Har ikke lest noen av de andre kommentarene så kanskje jeg gjentar masse som allerede er blitt sagt! Men jeg tenker at alle har ett ansikt for jobb og ett annet ansikt for familie og privatliv. Og jeg kjenner på at jeg syns det er veldig naturlig og riktig at du gjør det slik. Det minner meg litt om min egen bransje, servicebransjen – jobben min er å være litt kompis med alle, fleipe og være glad, og hvis man har en litt dårlig dag, ja da får man høre at man ikke er flink i jobben sin, ikke serviceinnstilt, ikke ditt og ikke datt. Og det minner meg litt om kritikken du beskriver her, om du ikke er hundre prosent påskrudd og korrekt så er du liksom en av verdens verste. Jeg føler jeg trer inn i en rolle når jeg starter vakta mi i baren, men rollen er ikke falsk – men den er bare en liten del av meg som helhet, for hvis jeg skal dele hele meg med alle gjestene mine, da blir det fryktelig tomt fryktelig fort. Ingen kan kreve av deg at du skal være mer personlig enn du er her på bloggen din – på jobben din! – og jeg tror faktisk det er sunnere og bedre at du setter disse grensene for hvor mye av deg selv du deler.

 104. Forstår godt kva du meiner!
  Einig med andre her, som skriv at du burde kunne blokkere folk slik at dei ikkje fekk sende inn kommentaren ein gong. Då slepp du å sjå kva dei hadde tenkt å skrive 🙂

  Ein kjem ingen veg med nettroll uansett, då mange av dei har altfor mykje fritid og for få nyttige og positive ting å fylle denne fritida med.

  Heier på deg, Caroline!

 105. Jeg tenker at du selv har valgt dette yrket, og har valgt å være en offentlig person. Stenger du bloggen, stenger du vel mye av inntekstkilden din, så jeg kan forstå at det ikke er aktuelt. Samtidig så er dette fullstendig selvvalgt, og ingen tvinger deg til å blogge eller være offentlig.
  Videre så opplever jeg deg som krass og arrogant til dem som i kommentarfeltet ikke «stryker med hårene». Da snakker jeg ikke om nett-trollene, men om dem som faktisk kommer med saklig kritikk. Poenget er at det virker som alle som ikke er positivt innstilt til deg blir sablet ned av deg, LK eller andre her inne. Hadde du møtt flere med litt mer ydmykhet så kanskje hadde situasjonen vært annerledes. Det er mange, tror jeg, som synes du kan være ufin selv i kommentarfeltet ditt. Du sier det er umulig å diskutere med enkelte i kommentarfeltet – vel, slik oppfatter jeg deg også når noen skriver noe du ikke synes er positivt nok vinklet. Det er umulig å diskutere eller si sin mening uten å få et krasst eller sint svar tilbake.
  Du er voksen og sikkert moden og ansvarsbevisst, jeg kjenner deg ikke. Men kanskje er du ikke så god på å takle det som følger bloggen nå?

 106. Kjære Caroline, jeg er innom bloggen din sikkert flere ganger daglig. Enten for å finne inspirasjon på trening eller mat. Ofte bare for å se om oppdateringer. Det jeg ser er det jeg fårog jammen er det mer en nok – din medmenneskelighet og ditt omsorgsfulle vesen skinner igjennom på det meste du legger ut. Du er en stor inspirasjon, og en flott kvinne og mor. Fortsett slik så gjør iallefall du verden litt bedre. De andre med ulike problemer gjør dessverre det motsatte, og det kan vi dessverre ikke gjøre så mye med

 107. Enig med deg. Her er litt kjærlighet ❤️

  Det er nok dessverre baksiden ved å være offentlig og ved å være en blogger. Jeg synes du er flink til å være profesjonell, og ikke blottlegger deg selv mye i det hele tatt. Det er en styrke. Det beskytter deg og familien din. Selv om både du og jeg nok skulle ønske at du kunne være mer personlig, er det vanskelig sånn som ting er.

 108. Folk vil alltid mene at «dette må du tåle fordi du har valgt å inneha en offentlig rolle som blogger», noe jeg personlig mener er tull. Vi er alle mennesker, uavhengig av hvilken rolle/tittel man har. Jeg må imidlertidig si at jeg syntes bloggen din er et flott sted å være – enten fordi jeg er på jakt etter en oppskrift eller rett og slett en daglig dose inspirasjon. Du er så flink! Stå på! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk snille du <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *