
Hands down den BESTE fiskesuppen jeg noensinne har spist! Om jeg får si det selv. Altså! Den går i tillegg fort å lage og er en perfekt hverdagssuppe for hele familien. Absolutt alle her i huset, liten og stor, slukte denne med liv og lyst – nammis! Jeg ble virkelig inspirert da jeg spiste lunsj ute i forrige uke og bestilte meg fiskesuppe, da fikk jeg den servert med en klatt aioli og i tillegg var det en svak rødfarge på den #tomatpuré Den måtte jeg selvfølgelig forsøke å gjenskape her hjemme, og jammen ble det helt fantastisk bra! Her kommer oppskriften – det er bare å glede seg!

du trenger
♥ 1 hvitløksfedd ♥ 1 purreløk ♥ 1/2 rødløk ♥ 10 sukkererter ♥ 2 gulrøtter ♥ 1 liter fiskekraft eller buljong ♥ 1 dl. vann + 1 ts. sitrondråper ♥ 1 boks rømme ♥ 200 g. torsk ♥ 200 g. laks ♥ 100 g. skrelte reker ♥ 50 g. blåskjell ♥ 3 ss. tomatpuré ♥ aioli ♥ frisk dill

slik gjør du
Finhakk hvitløkfeddet og grovhakk rødløken. Del opp purreløk og gulrøtter i skiver. Skjær sukkerertene i terninger. Ha litt smør i en stekepanne og stek hvitløk, rødløk og purreløk sammen. Tilsett etter hvert gulrøtter og sukkererter. Når purreløken har blitt myk, kan du tilsette vann og sitrondråper. Dette skal nesten fordampe før du tilsetter fiskekraften. Rør godt og la det småkoke i noen minutter. Ha en stor kjele tilgjengelig og hell hele begeret med rømme oppi denne. Tilsett deretter litt av kraften fra suppen til rømmen og pisk dette godt inn før du tilsetter resten av fiskesuppen til rømmen. Rør inn tomatpuré og smak til med salt og pepper.

Suppen skal være ordentlig varm når du heller den i skålen (i hvert fall om du skal gjøre det på denne måten), så finn frem passe store skåler legg ønsket mengde fisk i bunnen på hver skål. Hell deretter suppe over fisken og la den trekke i 2-5 minutter. Tilsett deretter blåskjell og reker, disse er klare etter et par minutter eller mindre. Suppen blir ikke kald på denne tiden, men du kan selvsagt legge fisk, reker og blåskjell direkte oppi hele suppekjelen også 🙂

Server med en god klatt aioli på toppen, masse frisk dill og pepper. SÅ. UTROLIG. GODT! Håper det smaker!
Ohlalla, ser himmelsk god ut, fiskesuppe er SÅ godt 🙂 Perfekt med denne nå i kulda! Ha en fin onsdag 🙂
Tusen takk og det samme til deg, Anita! Stor klem 🙂 Håper det smaker!
Ser kjempegod ut! ☺
Hadde vært en drøm om du åpnet en restaurant 😀
Hahah :p Jeg vet ikke det men 😉 Du kan jo se Kjendisrestauranten som gikk på tv2 🙂
Lager du fiskekraft selv eller bruker du buljong? Isåfall, hvilken buljong?
Jeg kjøpte fiskekraft, men det jeg trengte mye mer, så jeg brukte buljong + vann for å få nok væske 🙂 Buljong fra toro 🙂
Hei! Jeg vet at glassene er Green Gate, men vet du hvor man kan få kjøpt de? 🙂
Du finner dem blant annet her https://www.designstjerner.no/products/greengate-telysholder-black-gold 🙂
Så fin måte å få i seg mer sjømat på 🙂 Anbefaler virkelig en tur til Engelsviken Brygge – gjerne om sommeren når det er fint vær og man kan sitte ute – de har seriøst den beste fiskesuppa jeg har smakt. Elsk!
Gjett om jeg har hørt mye bra om den suppa der! Gleder meg til sommeren 😉
Takk for inspo! 🙂
Bare hyggelig, Pia 🙂
Å lage fiskesuppe med Toro fiskebuljongterninger går kjempefint. Det har jeg gjort mange ganger og anbefales. Tomatpuré derimot har jeg aldri prøvd oppi suppa, men det skal jeg nå. Tusen takk for tips.
Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no
Det må du prøve, så godt! 🙂
Jeg bare elsker fiskesuppe, så denne skal testes!
Bytt ut tomatpuré med rød pesto, så har du enda en nydelig suppe! Den er en slager her
Så godt det hørtes ut! Kanskje også grønn pesto kan funke. Uendelige muligheter 🙂
Den ser kjempegod ut. Må testes!
Ååå, håper du liker den!
Hei! Bruker du ferske blåskjell (fra disken – ikke sjøen ) eller boks? Ser fantastisk ut
Kjøpte frosne 🙂
Åååå fiskesuppe. Elskar detSom alltid med deg, spennande, flott og suppen er sikkert nydelig. Skal teste oppskrifta i helgaTakk for flott blogg av deg og dine fine. Stå på, ta vare på deg sjølv og dine flotteklem
Dette så herlig ut – må prøves!!
Hjemmelaget fiskesuppe står på menyen her i dag -men en hakket mer tradisjonell suppe 😀 Må forresten bare fortelle deg en ting Caroline.. Den mandel og banan-smothien din redder dagen min for tiden, høygravid som jeg nå er, er den det eneste frokostmåltidet som ikke gir halsbrann! Thank you sier jeg bare<3
Så herlig å høre, Astrid! Den er jo SÅ god! Håper du liker fiskesuppen også 🙂
Slettes ingen ulempe at den smaker som den gjør :-p
Jeg kjenner forresten altfor godt til dette med halsbrann, var vel den eneste «plagen» jeg hadde under begge svangerskapene. Uff :O Det er skikkelig kjipt! Heldigvis er det over i samme øyeblikk som verdens fineste baby er ute <3
Varifrån får du all inspiration?! Du är så himla duktig!
Och varifrån kommer skålen? Så vacker 🙂
Kram <3
Takk snille! En stor klem til deg 🙂
Hei.
Det ser jo kjempegodt ut! mmm. Jeg må bare spørre igjen fordi jeg synes LK hadde så fine sko på seg i innlegget du la ut 14. feb, hvor er de fra? God torsdag!
Kjempegodt 😀
De er fra Royal Republiq! 🙂
https://www.royalrepubliq.com/en/product/8915/cast-base-derby-midcut-wblack-sole-noos
Dette så fantastisk ut! Hvor mange personer er oppskriften beregnet for? 🙂
Nam
Skal testes
Hvor er den fine skålen i fra?
Den kommer fra Green Gate 🙂
Brukte du seterrømme eller «vanlig» lettrømme? Så utrolig godt ut, denne skal jeg prøve 🙂
Seterrømme 🙂
Hvor mange personer laget du til her? Vil teste den til familiemiddagen en dag. Vi er 2 voksne og 2 barn. L
Det holdt for oss fire 🙂
Ser veldig god ut. Skulle forresten ønske at du la ut oppskriften sammenhengende uten en hel haug bilder imellom ingredienser og fremgangsmåte. Tungvint å snag’e oppskrift når alt står innimellom.
Hadde denne til middag i dag, og ja – dette var virkelig verdens beste fiskesuppe! Dill og aioli satte virkelig prikken over i’en. Takk for oppskrift 🙂
Å, så gøy du likte den 😀 Gleder meg allerede til å lage igjen 😀