prosjekt barstoler – luksus vs. budsjett

Ok, så er det kanskje tidenes minste prosjekt å skru sammen noen barstoler, spesielt når mamma og pappa gjorde halve jobben for oss – uten at vi visste det – på søndag, men i kveld har vi fått opp resten og nå blir det så fint her! Jeg har endelig bestemt meg for hvilke lamper jeg vil ha i taket og i løpet av denne uken kommer håndverkerne og setter på knotter, resten av benkeplaten og forhåpentligvis listene både oppe og nede på kjøkkenet, og da håper jeg at alt er klart for å vise dere sent denne uken eller tidlig neste 🙂 

Jeg har brukt veldig lang tid på å finne ut av hva slags uttrykk jeg ønsker på kjøkkenet, hva slags barstoler som ville ta seg best ut i dette miljøet og hvordan de best mulig kunne stå til resten av møblene i huset. Sofaen på tv-stuen er ganske robust, men sofaen på stuen i midten samt møblene på spisestuen er såpass enkle og stilrene at jeg vil ta igjen det samme her på kjøkkenet. Jeg har kikket på mange lekre varianter, det er SÅ mye fint nå! Alt fra supermoderne og stramme linjer (som ville passet fint med tanke på detaljene på soverommet og badet) til det mer pompøse med velour og nagler. Uansett forelsket jeg meg i noen helt enkle som tar igjen mye av det samme som sofaen vår i den midterste stuen, bein i mørk tre og trekk i en lys farge – perfekte kontraster til kontrastene ellers på kjøkkenet 🙂 I utganspunktet tenkte jeg å bestille fra Slettvoll, men så fant jeg noen som omtrent var identiske fra IKEA. Greit nok at du garantert ikke kan sammenligne kvaliteten på disse to, den er sikkert som natt og dag, men stolene kommer til å bli MYE brukt. De kommer til å vaskes masse ettersom begge jentene kommer til å sitte her også. Det siste jeg vil er å brenne meg på feil valg av møbel eller ødelegge noe som har en såpass høy kostnad. Derfor gikk jeg for budsjettvarianten. En annen positiv ting er jo NULL ventetid! Hos Slettvoll måtte jeg ventet i nærmere 4-5 uker. Det har jeg ikke tålmodighet til akkurat nå. 


Jeg kjøpte de høyeste stolene, men ser i ettertid at vi også kunne hatt de som er litt lavere. Jeg sitter veldig godt her nå, men hvis høyden blir et irritasjonsmoment, så kan vi jo eventuelt kappe beina 😉 Lars-Kristian vil helst ikke ha lavere, og jentene sitter veldig fint inntil benken med denne høyden, så kanskje det ikke var så feil likevel 🙂 Jeg er uansett skikkelig fornøyd! Gleder meg til å vise dere alt! Nå blir det et bad her, og så er det natta! Klem C ♥ 

38 kommentarer

 1. Supre barstoler.. der sitter man nok komfortabelt… Men, ærlig talt, ser omtrent ikke forskjell på de, bortsett fra prisen. Det må være det mest ekstreme tilfelle av luksus vs. budsjett jeg noen gang har sett!!! Verden vil virkelig bedras! Må nesten le…. Godt at du tok til fornuft – selv om det ble en «skrujobb» 🙂

 2. Liker i ugp bloggen din veldig godt, men i det siste har du fremstått veldig materialistisk. Hva med å variere litt? Skrive om noe hverdagslig, by litt mer på deg selv enn å bare snakke om materialistiske ting. Blir mye om hva du kjøper, skal kjøpe osv.
  Livet dreier seg vel om noe annet enn dette?
  Ment som kosnstruktiv tilbakemelding! Håper du kan se på det slik.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg bladde nettopp gjennom bloggen og ser ikke at det har vært mer materialistisk enn vanlig? Jeg snakker ofte om familien min og vennene mine og hva de betyr for meg, og har også hatt innlegg relatert til dette den siste uken. Mat og helse er det også til stadighet her inne. Men det er klart at det blir materialistisk når det handler om oppussing, som barstoler og for eks. nye glass 🙂

   Men takk for tilbakemeldingen, Ina! 🙂

 3. Hei . Hvor er den fine mønstrete blusen fra .Så fin.

 4. Den fine blusen

 5. Fine blusen

 6. Ja, det er to ulike høyder på sånne «barstoler», de som er beregnet til kjøkkenbenk, og de som er beregnet til en barbenk. En bar er jo en del høyere enn en vavnlig kjøkkenbenk. Men, som du sier, kanskje man kan ta litt av beina hvis det blir for høyt. Vi kjøpte våre stoler gjennom Vitra (HAL), og der har de den mellomhøyden som er tilpasset kjøkkenbenken. Ellers så finnes det jo mange stoler som har pumpefunksjon, slik at man kan sitte så lavt/høyt man vil, men de ville kanskje ikke passet inn på deres kjøkken. Fint ble det uansett, og vaskbare trekk er uvurderlig med små barn 🙂

 7. Benedicte

  Hei! Jeg så efi videoen på facebook, hvor var teipene fra? Leter meg ihjel etter noen som funker.. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg bestilte dem via nelly 🙂

 8. Kjøkkenet ditt er veldig hardt med det sorte og hvite. Du burde kvitte deg med de grønne og livløse plastplantene. De gir ingenting til det harde miljøet og hørte bedre til i Siljan. Bytt dem ut med noe mer organisk og lettere, så blir kjøkkenet enda finere:)

  1. Dette var da fryktelig subjektivt? Du mener du har fasiten på hvordan andres hjem skal se ut? I all verden. Det var jo ikke i nærheten av et hyggelig innspill. At bloggere holder ut.

   1. Ja, jeg mener selvfølgelig jeg har fasiten:) Kommer til å bli fint med andre blomster.

 9. Ikea Henriksdal var et godt valg.Stolene er nesten helt like, og jeg synes at de litt skråstilte bena ser finere ut en de helt rette hos Slettevoll. Og det å vente på møbler i ukesvis er ikke noe vi liker 😉

 10. Et godt valg! Erfaringsmessig er det lurt å ha mulighet til å både vaske og eventuelt skifte ut (….) stoler som barna bruker 🙂 Og det hender faktisk at voksne også søler litt! Så stoler til omtrent 1/10 av prisen er fantastisk!

 11. Noen ganger må man la fornuften råde, og jeg tror dere gjorde et godt valg i den livsfasen dere er nå.
  Ha en fin dag.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 12. Veldig fin bluse! Hvor er den fra?

 13. Guttemamma

  Moro å følge med på bloggen din 🙂 Vi flytter inn i eget hus som skal stå ferdig om tre måneder – gleder oss! Takk for masse fin inspirasjon til boligen! Vi har landet det meste av farger, fliser, gulv, tapeter etc! Skal ha barkrakker på kjøkkenet selv, så helt supert med inspirasjon 😀

 14. Hvordan klarer dere å spise når dere må sitte på skrå for å komme inn til bordet siden stolene er alt for høye til øya.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi må ikke sitte på skrå for å komme inntil bordet, jeg kan ikke ha beina i kryss bare – da kommer jeg ikke under. Sitter jeg med beina normalt, så kommer jeg under uten problemer. Lars-Kristian også 🙂

   1. Ok, det er bra..

 15. De stolene er fine. Har de både ved kjøkkenøya og spisestuestolene i samme. Men ser at de er for høye. De høysete er for barbenk. Hadde kappet beina! Ungene mine sitter fint på de laveste, de sitter jo på knærne uansett nesten:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Søren, kanskje vi gjør det! Det ser jo faktisk ut som de som er lavere bare har «kappet beina» Tror ikke jeg skal gjøre det selv da, tenk om de ikke blir like :O

   1. Rennis

    Å kappe beina av barstolen og få et godt resultat er ikke enkelt… Du kan fort ende opp med en krakk… 😛
    Heldigvis er det ingen problem å bytte hos Ikea!

 16. Helt enig med at plast planter er så lite Ok. :-/ ser ikke bra ut. Bytt ut dem så ser det mye bedre ut. Ellers er kjøkkenet veldig fint. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De skal byttes ut 🙂

 17. Jeg var ment å skrive at jeg håper dere har tatt hensyn til stol- og benkehøyden. Vi kjøpte for høye stoler på vår kjøkkenøy, og det var noe av det mest irriterende jeg har vært borti! Haha. 🙂 Men dere finner nok ut av det.

 18. Hei
  Hvor er den fine blusen fra ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Gestuz 🙂

 19. Kjempefine stoler, men tror jeg ville ha kjøpt litt lavere stoler. Da får dere en mer ergonomisk riktig sittestillinge. Ryggen vil bli vond siden bordet blir så lavt, det skal være oppe i albuehøyde. Gjester og dere (voksne) vil ikke klare å sitte komfertabelt ovet lengre tid. Ikke kritikk altså, bare et tips.

 20. Linda Maria

  Hahaha! Jeg må le. Greit at folk henger seg opp i mye rart, men plastblomster? La ikke merke til de en gang jeg. Men folk leter vel etter «feil» på bloggen din. Synes de var helt greie jeg! Dere har virkelig skapt et drømmehjem Caroline. Veldig inspirerende!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen, tusen takk, Linda Maria! Det blir jeg veldig glad for å høre 🙂

 21. Fornuftig valg med småbarn i hus;-)
  Vil bare nevne at en kan returnere varer hos IKEA selv om de er skrudd i sammen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Er det sant? Hvordan funker det? Hadde jo vært HELT supert 🙂 *google*

 22. Jeg hadde byttet de stolene, for de er alt for høye til at dere får en ok stilling til å sitte og spise i. Og om de ikke lar seg bytte så ville jeg ha kappet av beina, men faren da er at de blir vaklevorne.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi bytter dem i de som er lavere 🙂

 23. Hei, Caroline! Dette er jo et gammelt innlegg, men hvis du ser denne kommentaren håper jeg du kan svare Jeg søkte på barstoler til barn og dette innlegget kom opp. Vi skal pusse opp kjøkkenet og vurderer å sette inn øy, med sitteplasser. Da vil det ikke være plass til et vanlig spisebord der og vi er usikre på hvordan det vil funke med bare barstoler og dattera vår. Hun er 1,5 år og sitter fortsatt i stokke tripptrapp stol med brett, men etterhvert er hun jo klar for å sitte på en annen stol. Hvor tidlig funket det for jentene dine å sitte på barstoler og har det vært praktisk eller upraktisk mtp å komme seg opp og ned og lignende? ☺️ Håper på svar.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Jeg husker ikke helt aldersmessig, men for oss har det vært helt uproblematisk 🙂 Naia har brukt barstol fra hun var to, og skjedd noen uhell eller hatt noen problemer 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *