rydder opp i gamle minner

Da mamma og pappa flyttet fra barndomshjemmet i sommer, var det ikke bare møbler og overfladiske ting som skulle flyttes på eller fjernes – hele barndommen min var pakket inn i Haraholveien 2! Alt av avisutklipp, skolesekkene mine stappet med skolebøker og minnebøker, gamle bamser og danseskøyter, hemmelige brev mellom meg og venninner – ALT  var der! Dette var plassert i søppelsekker og bananesker og faktisk har det vært i huset vårt siden i sommer, men vi har ikke hatt tid til å gå gjennom noe av det. 

Dere vet. Tiden går så fort, alle er opptatt på hver vår kant og det er overraskende vanskelig å selv presse inn en jentekveld som innebærer mimring av utrolig viktig materiale stappet med minner. Men i går var tiden inne! Endelig! Selv om vi bare fikk 2-3 timer på oss, så fikk vi faktisk gått gjennom mye, og herregud så gøy det var! Jeg lo så jeg gråt og ble nesten rørt til tårer av alle bamsene og dukkene og alt det rare jeg samlet på, som fortalte så mye om det som har vært. 

Vi ble ikke ferdig, men fikk røsket opp i en god del. Masse bamser skal gis bort – det er helt sikkert! Men her er det også masse minner som jeg aldri, aldri kan få meg selv til å kaste. Denne mobilen vet jeg ikke helt om jeg tar vare på altså! Haha 🙂 Dette er min første mobil, den fikk jeg i 6.- eller 7-klasse og var HELT fra meg av glede da pappa kom med den! Nå kunne jeg ENDELIG sende sms med han jeg drev og flørtet med fra mitt eget nummer og ikke mamma sitt! 

Mine skjønne cowboyboots! Strl. 26 – gjett om Nelia skal arve disse når de passer! De trenger bare en vask og en puss, de blir dødskule til en hvit blondekjole! 

Og så fant jeg masse skolebøker, blant annet fortellerboka fra barneskolen, tror dette var 2. klasse. Kan blant annet fortelle at jeg brukte hele vinterferien min på å pusse opp rommet til Anette nedi kjelleren sammen med henne, mamma og pappa 🙂 Haha! Og slik så jeg for meg min voksne tilstand – så herlig, da! 


Bortsett fra dette er det også masse minner fra mimmi og den tiden da hun levde. Her er det masse bilder fra da hun og morfar giftet seg, dokumenter fra jobben hans og jeg fant også et brev hun hadde skrevet til morfar da han lå på sykehuset i Oslo. Den gangen var det ikke bare å sende en tekstmelding Uff, det gnager inni meg når jeg leser det. Jeg vil så gjerne vite mer og jeg skulle ønske av hele mitt hjerte at jeg kjente ham. Men han forsvant så altfor tidlig fra denne verden, mamma var bare 15 år den gangen Jeg er så glad for at jeg har bilder å se på og alle de gode ordene og fortellingene som ble fortalt om ham, og ikke minst alle de gode minnene etter mimmi. De siste eskene med alt dette må vi ta en annen gang, jeg håper ikke det blir lenge til, for slike kvelder som disse er uerstattelige ♥  

34 kommentarer

 1. Synd det ikke ble noe av det sekstallhuset

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja :p

   1. Oi, det kunne se litt surt ut så jeg! Hadde egentlig en le-emoji bak der.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀 Neida, skjønte at det manglet noe 🙂

 2. Så god i rettskriving kan du umulig ha vært i 2-klasse. Haha! Tipper 6 evnt 7 klasse 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, 3. klasse var det 🙂 Står utenpå boken og det var også sånn jeg husker alt som står inni, at jeg nok var 8-9 år 🙂 Slik skrev jeg i hvert fall ikke da jeg var 12 :O

   1. I 3.klasse var du vel 9,5 – 10 år.
    Du begynte jo på skolen som 7-åring, ikke som 6-åring :-)) (og du er født i januar, så vidt jeg vet?)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det blir riktig 🙂 9-10 år var jeg i 3. klasse.

 3. Anja Helene

  Å nå ble jeg rørt, virkelig! <3
  Så fantastisk fint innlegg! Tenk så mange fine minner du har – din Mimmi og morfar lever videre gjennom disse, vakkert! Livet er så skjørt og underlig.
  Ønsker deg en fin helg med din kjære familie <3

 4. Haha! Det er så gøy å finne gamle skolebøker o.l. 🙂 Jeg og min søster har en teori om at alle barn vil på et tidspunkt tegne en sol i hjørnet på papiret. Måtte le litt da jeg så den lille sola i boka di 😛

 5. Stubbis

  Du MÅ ta vare på den mobilen, den er jo et klenodium 🙂

 6. ÅÅÅ <3<3<3 Ble så sjarmert av den stilen din 🙂

 7. Your sister is seriously the most beautiful woman in the world.

 8. Caroline

  «ved sidna» <3 :))

  Herlig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hihihi <3

 9. Henriette

  Hei Caroline:) helt urelatert til innlegget, men ville bare si at jeg synes du har fått så mye ifortjent kritikk i det siste. Alt fra den uskyldige kyssevideoen til intimdeodoranten i forrige innlegg. Tror folk virkelig har missforstått konseptet med denne deodoranten, og feiler med å tenke seg om to ganger før de skriver. Hensikten med den er jo ikke å fjerne vond lukt som kommer fra selve skjeden, så den har jo ingenting med bakteriefloraen å gjøre. Den er for å fjerne svettelukt som en vanlig deodorant, og svette kan man også gjøre der nede, fra huden rundt selve skjeden! Forskjellen er vel at den er mer tilpasset til å brukes der nede:) så hvis man bruker deodorant under armene, hvorfor skal man ikke kunne bruke deodorant nedentil også? Tror folk tror at dette er en spray som skal fjerne vond lukt fra underlivet og det er jo ikke det det er i den forstand. Så jeg synes det var et supert tips, og jeg håper du fortsetter å komme med tips om både det ene og det andre og ikke lar deg stoppe av alle de som skal svartmale alt du skriver og gjør! Tusen takk for en super blogg! Og god helg til deg og dine <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for at du forstår formålet med dette! Og tusen takk for fantastiske ord <3 Sender deg en god klem og håper du får en deilig helg! <3

 10. Koselig innlegg:-)
  Så pen håndskrift du hadde som barn. Artige minner;-)

 11. Oh så søt :)))) jeg ville bli legen og 🙂

 12. «Og de skal slippe å spise det de ikke liker»

  Hahha
  Det var det verste med å være barn. Å måtte spise det man ikke likte!

 13. For et koselig innlegg! 😀 Jeg er kun tre år yngre enn deg, så mye av dette var veldig gjenkjennelig. Jeg hadde også en sort Siemens-mobil med antenne som jeg var greit fornøyd med, selv om det ikke var en Nokia med Snake på. Haha 😛 Virker som om du og søsteren din har mange fine minner sammen 🙂

  Ønsker deg en god helg 😀

 14. Jeanette

  Haha,den mobilen altså! Min første mobil var nesten helt lik. Trist at din morfar døde så tidlig 🙁 min mormor mistet sin mor da hun var 15,så min mor har aldri møtt sin mormor

 15. Herlig<3 Hadde den samme mobilen, bare gul:) Må smile litt av voksenplanene dine:) God Helg<3

 16. Du mangler en Tobias i flokken da! 😀 Jeg har en på snart 13 år, og kan virkelig anbefale en Tobias i søskenflokken. 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Åå <3

 17. skal spise med rene hender 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Haha :p

 18. Elisabeth L

  Ååå, så koselig at moren din har tatt vare på alt dette, det sier jo så mye om hvordan man hadde det som barn <3 jeg har spart på par ting til meg selv, men det er gjerne fra da jeg gikk på ungdomsskolen/videregående 🙁 er ofte at man ikke har nok oppbevaringsplass eller tenker at slike ting ikke har verdi, men dette er noe jeg absolutt skal gjøre for mine barn 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det må du gjøre! Det skal jeg også, utrolig gøy å se tilbake på dette i dag 🙂

 19. Så nydelig søsteren din er!

 20. Herremin, så herlig innlegg <3 Jeg må le! Vi har vel alle hatt våre drømmer – i bardommen, i ungdommen og i startfasen på det voksne liv, men blir det slik? Du ble ikke tannlege (ikke for sent ennå), men herremin som du har fått til! Ungene dine heter heller ikke det du ønsket den gang, men igjen – for noen nydelige navn. Nelia og Naia (Naya). De er jo helt fantastisk skjønne <3
  Alt i alt . . . det var bare et så vidunderlig vakkert innlegg <3
  TAKK igjen, for at du beriker min hverdag, Caroline.

 21. Christin

  Ja jeg har også en Tobias. Så skulle jenta mi hete Eline. Men det ble Olivia så moro å se i gamle bøker og bilder osv. Barndomsminner

 22. Ååå, herre! Jeg hadde samme mobil som deg, bare i gul. Snakk om snasne greier 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Verdens fineste 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *