slik lager du snickers-is uten tilsatt sukker

Ok. Denne hadde jeg tenkt til å dele i morgen, men så kom jeg på at den faktisk trenger noen timer i fryseren, og hva om du har lyst til å spise dette på fredag kveld? Da hadde du sikkert blitt skikkelig oppgitt på meg for at jeg delte den såpass sent som på samme dag, så ja – jeg deler den selvfølgelig nå i stedet, så kan du lage den allerede i kveld eller i morgen rett etter jobb, og den er klar til gullrekka starter! Nå lurer du sikkert på hva jeg snakker om: snickersiskrem! Altså! Denne er nammis! Du må prøve! Den trenger å stå fremme en halvtime før du kan sette tenna i den, men da er det umulig å vente lenger også. Den smelter fortere langs kanten enn i midten (selvsagt) så det var ikke helt enkelt å ta bilder av dette, men jeg håper du blir litt fristet likevel. Jeg kan i hvert fall forsikre deg om at dette er den beste isen jeg har spist. Noensinne. Dig in! 


du trenger 

♥ 2 dl. helmelk ♥ 4 dl. fløte ♥ 1 dl. sukrin ♥ vaniljepulver ♥ 4 ss. peanøttsmør ♥ 1 neve salte peanøtter ♥ 6 eggeplommer 


slik gjør du 

Bland sammen melk 2 dl. kremfløte, sukrin og peanøttsmør i en passe stor kjele. Varm opp på medium til sterk varme til alt sammen smelter sammen og til sukrinen er helt oppløst. Sett til side. Ha eggeplommene i en bolle og bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å piske disse. Bland halvparten av melkeblandingen sakte inn i eggeplommene mens du pisker, bare en tynn stråle av gangen, slik at det ikke blir for varmt for fort. Hell deretter eggeplommeblandingen over i kjelen igjen og varm opp til medium varme. Ta kjelen av varmen. 

Hell de siste 2 dl. av fløten i en bolle og sett en sil over. Hell blandingen fra kjelen gjennom silen slik at det blander seg med fløten – dette for unngå de små bitene etter peanøttsmøret. Rør godt sammen og bland inn vaniljepulver og peanøtter. Hell blandingen over i en iskremform, gjerne med lokk. Sett denne i fryseren over natten og rør gjerne annen hver time frem til du skal legge deg. Det er ingen krise om du ikke gjør det, men du unngår gjerne at den krystalliserer seg om du gjør dette 🙂 Du kan også la den stå i rundt 4-6 timer, så er den ferdig. 


Og da er det bare å kose seg! Nammis! Server gjerne med karamellsaus – det blir jo AKKURAT som snickersis *sikle* 

8 kommentarer

 1. Caroline

  Hei fine Caroline! Hva slags karamellsaus anbefaler du? Kan man lage av tagatesse, og har du oppskrift på en flytende en, for jeg har bare til fløtekarameller 🙁

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg brukte en ferdig en med sukker fra butikken 😉 Synes den med salt karamell fra diplomis er veldig gode! 🙂

 2. Karoline

  Wow, jeg var helt sikker på at det var snakk om å kjøpe karamell is på butikken også ta karamellsaus over etterpå haha! Så gøy med hjemmelaget is! Jeg elsker mattipsene dine! Til og med jeg som student bruker noen av dem. Det er noe med det å starte dagen med en kaffe og stupe inn i din verden (det du deler i alle fall) som er så deilig fordi det er så forskjellig fra mitt liv og bildene dine er fantastiske! Stå på Caroline – du gjør en super jobb om dagen

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig, Karoline! Takk 😀 Denner HELT magisk! Kos deg med den! Stor klem <3

 3. Dette blir garantert helgens utskeielse! Er enig i at du har veldig gode matoppskrifter. God helg <3

 4. Kathrine

  Tips: Bruk eggehvitene og lag minipavlovaer som du kan servere isen på, så slipper man at noe går til spille

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Fantastisk innspill! Takk 😀

 5. Katrine

  Hjemmelaget is er best! Iskremmaskinen vår er en av de beste kjøkken-investeringene vi har gjort. Det er veldig morsomt å prøve nye smaker, og Snickers is må jeg teste!
  Min grunnoppskrift likner veldig på den du bruker her, bortsett fra at jeg bruker vanlig sukker, da. 😉
  Min go-to smak er kaffe – jeg tilsetter bare espressopulver. En annen favoritt er pasjonsfrukt og ananas. Da koker jeg ned fersk pasjonsfrukt og ananasjuice til det nesten er sirup og blander i grunnoppskriften (med vanilje). Litt mer jobb, men det er verdt det!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *