mine tanker rundt influencer awards

Det er snart duket for Vixen Influencer Awards, den eneste dedikerte prisutdelingen for folk i min bransje og jeg har selvfølgelig planer om å være tilstede så sant jeg er hundre prosent frisk. Jeg husker godt det første året denne utdelingen fant sted, det var i 2011, jeg hadde vært blant de mest leste bloggerne i over 1 år og jeg var så spent på om noen hadde tenkt til å la meg få høre offentlig at jeg gjorde en god jobb. Lars-Kristian var på La Manga med Lillestrøm på denne tiden, så jeg pakket nervene mine inn i en lånt veske fra Jimmy Choo og kjole fra Kristian Ådnevik, og dro sammen med Elise. Vi hadde en veldig hyggelig kveld vi to, og hjertet mitt galopperte som ti villhester flere ganger i løpet av kvelden, men jeg dro likevel hjem tomhendt. Jeg husker at det var veldig mange kjendiser på rød løper under utdelingen og ikke så mange bloggere, og jeg tenkte den gangen at hele opplegget virket så rart. Hva gjorde alle disse menneskene, som ikke engang hadde en egen blogg, på en utdelingen som handlet om nettopp blogg? Mitt inntrykk av arrangementet var at det handlet mest om å skape blest rundt Vixen, og hvem som ble nominert og vant var i stor grad avhengig av hvem du kjente. 

Jeg husker at jeg sjekket noen av vinnerne da jeg kom hjem, og flere av dem viste seg å ikke være aktive i det hele tatt – én vinner hadde blant annet ikke oppdatert på 3 måneder! Og her satt flere fra kjernen i blogg-Norge, de som oppdaterte flere ganger om dagen, jobbet beinhardt med bloggen, og fikk ikke så mye som et klapp på skulderen engang, enda så mange lesere vi hadde. 

For meg virket det i mange år som at alt sammen handlet om hvem som kjente hvem i bransjen, at Vixen var mest opptatt av å fremme seg selv og de «rette menneskene». Dette var et spill jeg ikke ville være med på, så jeg unngikk utdelingen flere ganger i fremtiden, selv om jeg kanskje ikke var helt ærlig om hvorfor. Da jeg omtalte Blog Awards brukte jeg også kun «Blog Awards» og ikke Vixen foran, fordi jeg hadde ikke lyst til å gi Vixen oppmerksomhet – nettopp fordi jeg følte at hele opplegget virket useriøst. 

Den gangen bestemte jeg meg for at jeg ikke trengte en pris for å vite at jobben jeg gjorde var bra. Det er dere lesere som forteller meg dette hver eneste dag, og det er dere som er grunnen til at jeg hver dag, i snart 9 år, har lyst til å logge meg inn her og skrive til dere. Dere forteller meg at jeg inspirerer – det betyr så mye for meg! Om jeg bare kan inspirere ett eller fem mennesker hver eneste dag, til å trene, til å spise litt sunnere, til å finne dagens antrekk, til å sette pris på hverdagsgleder, til å rydde litt i skapet, til å le, til å lage noe godt til middag eller rett og slett bare koble av noen minutter fra en hektisk hverdag – da er jeg så fornøyd! Det er jo nettopp det jeg vil – inspirere! For jeg får faktisk tilbakemeldinger hver eneste dag, på at jeg gjør hverdagen til _noen_ der ute bedre! Tenk på det! Det i seg selv er mer enn nok for meg, og jeg trenger ingen pris fra en jury som bevis på dette. Da kunne jeg i så fall gitt opp for lenge siden, for i løpet av mine 9 år som blogger – hvor jeg tronet blogglisten suverent hva gjelder lesertall i 4 strake år på rad – så har jeg kun mottatt én pris og det var i 2016. 


Etter hvert som årene gikk, hendte det noe med Vixen Blog Awards, jeg kan ikke helt sette fingeren på når, men plutselig BLE vi bloggere tatt seriøst. Vi ble sett og vi ble inkludert, og ikke minst ble vi stilt krav til. Prisutdelingen handlet plutselig om den bransjen den var ment å handle om. I tillegg var de som vant priser, mennesker som jobbet aktivt hver dag med bloggen sin, som i stor grad hadde det som levebrød og som levde for denne bransjen. Det gjorde meg veldig glad og den dagen i dag synes jeg det er flott at de influencerne som virkelig legger ned hardt arbeid i en bransje som det er vanskelig å lykkes i, blir trukket frem. Dette handler nødvendigvis ikke om at de som vinner er de som har høyest lesertall, dette er et ufortjent rykte som ikke stemmer. Jeg kan blant annet nevne flinke folk som Tjomlid, Pappahjerte, Konatil, Kristin Gjelsvik, Espen Hilton, CasaKaos, Funkygine og så videre. 

Så hvorfor betyr denne utdelingen så mye for oss bloggere? Jeg tror helt ærlig at det har med respekt å gjøre. Jeg føler at jeg blir respektert i bransjen og at jeg leverer noe unikt dersom jeg vinner. Det å få anerkjennelse for jobben jeg gjør av noen andre i bransjen og det å få positiv oppmerksomhet rundt jobben du gjør – det er klart at det betyr noe! I tillegg er denne awarden viktig fordi den setter fokus på noe som gjør bransjen enda mer seriøs – vi som influencere har ikke noe ønske om å bli utelukket eller disket fra en slik kåring. Slik jeg ser det har flere av oss blitt enda bedre på for eksempel reklamemerking. For ikke mange år siden var det fritt frem hva gjaldt nettopp dette. Men med et stadig mer aktivt Forbrukertilsyn, og en jury som faktisk stiller krav til oss influencerne, så har dette bedret seg betraktelig. Perfekt er det på ingen måte, og mange har mye å jobbe med, men generelt sett kan det ikke sammenlignes med hvordan det var tidligere. 

Derfor er det stas å vinne en pris. Men en pris kan ALDRI erstatte det dere lesere gir meg hver eneste dag – tilbakemeldinger på at jeg gjør noe fint for akkurat deg! 

Selv om jeg har vært syk siden tirsdag, har jeg fått med meg at det i år stormer litt rundt denne utdelingen. Først diskvalifiserer de finalister, og så får disse finalistene likevel være med. En klønete håndtering av juryen. Deretter trekker en finalist seg og nå kommer det frem at flere av de andre finalistene synes dette begynner å bli bittersøtt. I tillegg har det blitt et tema at Vixen eies av Chili Media Holding AS, som har samme eier som Chili Publication AS, et selskap som selger content marketing og som da _kanskje_ vil tjene på at noen av de influencerne som de reklamerer hos, faktisk vinner. I tillegg sitter det også en person, som etter alt å dømme er ansatt i Chili Publications AS, i juryen.

At det foreligger økonomiske bindinger hos arrangør og jury er uheldig, det burde i svært liten grad forekomme, om det burde forekomme i det hele tatt. Men denne interessekonflikten har aldri vært noen hemmelighet, alt ligger ute offentlig og all informasjon vedrørende arrangementet sendes ut fra Chili Publications AS. Det snakkes høyt blant de mange anonyme aktørene på internett om at kåringen er korrupt. Vel, at det foreligger interessekonflikter betyr ikke nødvendigvis at noe er korrupt, men det stopper ikke en konspiratør. En konspiratør vil strekke seg etter hvert eneste halmstrå, og halmstrået i dette tilfellet er bindingen mellom Vixen og Chili Publications AS. Om det virkelig var sånn at kåringen var korrupt, ville ikke Vixen Influencer Award spilt med åpne kort hva gjelder denne bindingen til Chili Publications AS, de ville forsøkt å skjule den så godt det lot seg gjøre, men det gjør de altså ikke. Så konspirasjonsteoriene tror jeg at vi trygt kan legge bort, men jeg vil likevel understreke at jeg ikke synes det er en slik kåring verdig at arrangørene bak, og ett medlem av juryen, kan tjene penger på å kåre de rette vinnerne.


Noen av dere har etterlyst mine tanker rundt Ulrikke Falch sin kommentar på nrk. Jeg må bare si at jeg synes det er synd at hun velger å trekke seg, når hun selv var inkludert og faktisk representerer den delen av de nominerte som hun etterlyser. Kristin Gjelsvik, Pappahjerte, Konatil, Harm & Hegseth, Tusvik & Tønne, Trine Sandberg, Line Victoria Husby og Helsesista representerer alle de stemmene hun etterlyser, og de er faktisk med i kåringen! Dersom hun hadde vunnet, så ville det hatt enorm betydning – ikke bare for henne, men for alt hun står for. Når hun velger å trekke seg, så mister hun også muligheten til å gjøre plass til de som ikke kun er underholdningsblogger, og kåringen flytter seg mer i retning av det hun nettopp kritiserer den for. 

Jeg mener at verden trenger et mangfold av bloggere som fokuserer på å inspirere innen både riktig kosthold, trening, mote og interiør.  Vi mennesker trenger lettbeint underholdning noen ganger, kun for å koble av. Det er utrolig fint å kunne hvile øynene på flotte bilder eller få lov til å kikke litt inn i hvordan et annet menneske lever livet – det var jo tross alt dette som var hele bloggkonseptet før! Som jeg også nevnte tidligere, det å bare kunne bidra til at flere mennesker i løpet av en dag smiler, er litt ekstra takknemlig eller klarer å dra seg selv over dørstokkmila – det er så bra! Vi trenger det! I tillegg synes jeg det er kjempefint, og ikke minst viktig, at det også finnes motpoler til alt dette – blogger som fokuserer på viktigere ting, som psykisk helse, politikk, helse på et dypere plan og som ser på samfunnet med et kritisk blikk. Jeg vet at det finnes en haug av virkelig dyktige bloggere der ute, som skriver om viktigere ting enn oss som holder på med hverdagslige ting, mote, interiør, mat og trening. Det hadde vært supert om Vixen også inkluderte disse til neste år, at de siktet enda bredere med utdelingen sin. For eksempel årets politiske blogg, årets helseblogg osv. Jeg vet ikke. Jeg gleder meg uansett til søndag og håper det blir en fin kveld – tross alt. 

69 kommentarer

 1. Godt reflektert svar! Fint å lese et slikt friskt perspektiv:-) Stå på!

 2. Kathrin

  Veldig enig i det du skriver her

 3. Dette var en så bra og flott innlegg. Ikke sutrete eller ned snakking av noen. Ærlig og klokt. Det er viktig at det settes «riktig» øyne på, at noen kan skrive ned uten at det er for å ta noen. For det er blitt en ren hekse jakt dette for mange, kampen mot noen få bloggere og kampen mot Vixen. Det er ganske utrolig hvordan noen kan sitte og bruke tiden sin på dette. Hvorfor er det så stort ønske hos noen og prøve ødelegge for andre , hvor kommer dette brennende ønske å drive sverte kampanje på ? Alle kan skrive en blogg, men det er lang vei fra å skrive en enkel blogg til å kunne leve av den, derfor heier jeg på de som klarer det uten å tråkke andre på tærne , snakke andre ned eller prøve lokke lesere med misvisende overskrifter etc . Derfor ønsker jeg og håper og tror du vinner på søndag , fortjent og blir sånn «in Your face» mot enkelte på forum. Lykke til !

  1. Nei, det blir ikke «in your face» på Kvinneguiden hvis det var det du tenkte på. Tvert imot, så er det bra stemning der inne for at Caroline skal vinne 🙂 fordi hun fortjener det.

   1. ANNA. Det stemmer nok ikke, om du leser de forskjellige trådene så er det ikke det som er gjenganger. Caroline fortjener å vinne, men i tråden om CBE og Vixen så er ikke stemningen akkurat god i retning CBE.

 4. Dear Caroline,
  One thing is sure: you definitely deserve an award! How good you feel better.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 5. Juliane

  Åh, du skriver bare altså så bra!:-) Helt enig med deg, alle felt trenger mangfold, også i bloggverden, og det er fint at det blir kastet lys på 🙂
  Lykke til!

 6. Sånn jeg tolker dette er at du holdt deg unna helt til du selv begynte å vinne.. men det er min tolking. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har vært der flere ganger, men kun vunnet én pris, så da tolker du i så fall feil.

 7. Det jeg ønsker meg er dyktige og inspirerende HVERDAGSBLOGGER à la din, men skrevt av og for kvinner i din mors aldersgruppe. Jeg ville så gjerne lest flere blogger, men alle jeg finner er av og for unge jenter og kvinner. Det er veldig synd, synes jeg, for det finnes veldig mange dyktige godt voksne kvinner der ute.
  Lykke til i alle fall og du fortjener så absolutt en pris. God helg!

  Beste hilsen Ingrid på https://ingridtunheim.no

 8. Dette var bra skrevet Caroline. Det skal du ha ros for. God helg!

 9. Heier på deg! Etter min mening er det absolutt INGEN som fortjener en pris mer enn deg. Jeg har fulgt deg så lenge jeg kan huske, og du leverer alltid og uansett. Og ikke bare det, men du leverer en kvalitet som ingen andre kan måle seg med. Alltid. Heia Caroline <3<3

  1. Signerer denne! Tar ikke Vixen seriøst før du har vunnet prisen for «årets blogg» (eller influencer om de vil kalle det det) , alternativt, «Folkets favoritt.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀 Takk 😀

 10. Martine

  Godt skrevet!

 11. Cecilie

  Hei 🙂

  Har lest bloggen din av og til i mange år, og ble så nysgjerrig på hvordan det går med studiene til Lars Kristian? Er han blitt fulltidsstudent etter fotballkarrieren eller vurdrer han andre ting? Kunne trolig begynt å jobbe som fotograf på heltid 🙂

 12. Kommenterer egentlig aldri på blogger, men syns virkelig dette innlegget fortjente en kommentar. Du skriver så bra! Syns det er trist at vi har kommet til et punkt det det ikke lenger er riktig at noen får priser for at de gjør noe bra. Ja, man kan vite at man gjør noe bra, men det bør fortsatt være hyggelig å få en ekstra utmerkelse for det. Slik jeg ser det kan det være en ekstra motivasjon til å fortsette med det gode arbeidet. Jeg er glad for at du kan sette pris på en utmerkelse som en slik pris er, selv om det er bloggleserne dine som er de som gir deg den virkelige bekreftelsen på at du er flink i jobben din. Jeg heier på deg!

 13. Godt skrevet!! 🙂
  Hva tenker du om bloggomtoppbloggere?

 14. Elisabeth L

  Utrolig godt skrevet. Du er faktisk den eneste bloggen jeg leser på mac´n min når jeg virkelig får tid til å slappe av og vil finne inspirasjon. Jeg klikker meg innom flere ganger daglig, nettopp fordi det du leverer er kvalitet og dedikasjon. Man tenker så lite over hvor lite jobb som legges bak en blogg, og i hvertfall din blogg der både tekst og bilde gir mersmak for hverdagen 🙂 jeg har selv ikke fulgt med på denne saken, men er likevel glad for at du kommenterer dette, for det viser hvor godt reflektert du er. Jeg husker også de tidligere årene, der jeg skulle stemme og skjønte hverken hvorfor folk var nominert, og var enda mer sjokket over resultatet, som igjen førte til at jeg ikke stemte mer. Når det er sagt er jeg kjempeglad for at du vet at du gjør en god jobb, og at det er vi lesere som motiverer deg, og prisene som deles ut <3

 15. Cecilie

  Godt skrevet 🙂

 16. Marianne

  Viss det finnes rettferdighet her i verden så må du vinne en pris.Du har desidert den beste bloggen og jeg heier på deg Caroline !

 17. Du gjør noe fint akkurat for meg – akkurat som du sier 🙂 Du inspirerer og motiverer med flotte bilder, spennende oppskrifter og god tekst. Rett og slett en proff blogg på linje med gode magasiner spør du meg 🙂 Stå på! Håper du stikker av med en pris også<3 Takknemlig klem fra fast leser som liker pusterommet du gir i hverdagen

 18. Kjære Caroline! År etter år blir jeg like skuffet over at du ikke tar med deg alle prisene hjem. Over alt leser vi om overfladiske, «liksom» politiske bloggere som prøver å skape debatt og ta opp temaer de ikke har peiling på. Din blogg er annerledes. Din blogg er et slags fristed. Kvalitet, farger, variasjon og ikke minst – fantatisk skriving og reflektering. Du lever alltid. Jeg leser mange blogger, og jeg har aldri sett noen levere så ofte og så bra som deg. Om du ikke skulle vinne pris i morgen blir jeg virkelig overrasket over hvem som sitter i juryen, og velger overfladiske intrigemakere som ikke har noe bedre å komme med enn å plage oss med klaging og utseende ovenfor deg. Jeg er lei av overfladiske bloggere, og det ville glede hjertet mitt om du vinner. Du er et ekte forbilde. Håper du blir frisk og får din beste kveld noen sinne! Klemmer fra meg

 19. Tommel opp!!!

 20. Dette var en svært god og reflektert tekst! Kjempe bra svart, Caroline 😀
  Ønsker deg masse lykke til på søndag <3 Stemte på deg da vi kunne det, ingen fortjener en slik pris mer enn deg!
  Fortsett det gode arbeidet du gjør med denne bloggen 🙂

  Ha en nydelig helg og kos deg med familien din <3

 21. Godt reflektert og skrevet!! Og ja, du inspirerer mer eller mindre hver eneste dag. Du har en vanvittig god blogg og sammen med 2 andre er du den den eneste bloggeren jeg har fulgt fast i mange år. De andre kommer og går.. Ditt solide arbeid og gjennomtenkte innlegg kommer så tydelig frem og jeg setter stor pris på jobben du gjør. Håper du blir frisk, får en fin helg og får anledning til å delta på utdelingen

 22. Ingen betraktninger rundt det U.F skriver om hvordan du «inspirerte» henne til å løpe manisk rundt Sognsvann for å bli like tynn som deg?
  Du snakker så varmt om hvordan du elsker å inspirere andre….

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg elsker å inspirere andre. At et fåtall av disse blir negativ påvirket er utrolig synd, men dessverre er det ingenting jeg kan gjøre noe med. Slik vil det være med alt en offentlig person foretar seg, det vil kunne bli brukt negativt. Dette gjelder ikke utelukkende min blogg eller blogg generelt, men også tv-bransjen, magasinbransjen og internett generelt, alt har innhold som kan trigge en som er utsatt for å utvikle psykisk sykdom. Å løpe 9 kilometer (3 x sognsvann) er ikke manisk. Jeg løp ofte 15 km. frem mot halvmaraton i fjor og blogget om dette, det kan være noen ble negativt påvirket av dette også. Dessverre fungerer ikke verden slik at man kan ta hensyn til absolutt alle mennesker, og dette mener jeg ikke på en vond måte. Sånn er det bare.

   1. Anonym

    Jeg synes blogginnlegget ditt er veldig bra. Du skriver godt og reflekterer fint rundt temaet. Du har utviklet deg og blitt mer voksen og Du er mer ditt ansvar bevisst. Heldigvis skriver du ikke lenger på samme måte som på den tiden Ulrikke trekker frem. Går du tilbake i arkivet så tror jeg, og håper at til og med du selv ser at mye her ikke var bra fra en så viktig influencer som du var allerede den gang. For meg var du også, for syv/åtte år siden en stor inspirasjon. En farlig inspirasjon midt i kampen mot spiseforstyrrelser. Min psykolog ba meg om å slutte å lese bloggen din. Det ble min hjemmelekse. Jeg husker jeg skrev en Mail til deg for å fortelle hvilken negativ påvirkning du hadde på meg, Og jeg husker at du den gang beklaget og var lei deg for å høre dette. Likevel fortsatte du innlegg i samme stil og argumenterte med at vi som ble inspirert på feil måte ikke burde lese bloggen din og at du stort set fikk tilbakemelding om at du var et godt forbilde. Du påtok deg på ingen måte noe ansvar for hvordan og hvem du påvirket.
    Den gang var dine og din mann sine tanker og meninger om kosthold og trening veldig bastante og kategoriske. Dere fremstilte alt annet en lavkarbo som farlig. Og dere brukte «fagfolk» for å dokumentere dette. Dine ord ble sannhet for mange unge lesere. Veldig skremmende å tenke på hvor stor makt bloggere har. Den gang og nå.
    Jeg holdt meg lenge unna bloggen din i et forsøk på å bli frisk. Det var lurt. Jeg våget meg senere tilbake for å se hvordan ting hadde utviklet seg på bloggen din. Og den hadde definitivt blitt bedre og er bedre. Du bruker stemmen din på en bedre og mer fornuftig måte. Og du har absolutt mer balanserte meninger.
    Med Ulrikke Falck sitt innlegg fikk du en fin mulighet til å skrive noe om bloggen din før og nå. For tilbake i tid var du virkelig ikke et godt forbilde for unge jenter i en kritisk og usikker fase av livet. Du innrømmet også den gang at du i en periode slet med mat, samtid som du fortsatte med å inspirere andre til å følge din livsstil. Hva tenker du om dette i dag? Tidligere topblogger Ulrikke Lund (som også var et veldig dårlig forbilde) har vært modig og selv sagt at hun ikke er stolt over bloggingen sin den gang hun var på topp, grunnet sin dårlige innflytelse på leserne. Det synes jeg er modig!

   2. Jeg tror heller ikke du er ute etter å skade andre eller påvirke negativt. Jeg tror at du oppriktig ønsker å spre positivitet.
    Men! At du blir/ble brukt som «thinspo» er fakta, og det er ikke noe man hører at du problematiserer. Den delen av «å inspirere andre» her også veldig tilstede, men det kan virke som du ikke ønsker å se at det du fronter kan være negativt..

   3. Men hva tenker du om og kalle den en influnecer og ønsker å påvirke samtidig som du ikke tar ansvar? Det synes jeg i beste fall er ansvarsfraskrivelse.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Jeg tar ansvar, Wilma, men det er ikke alt jeg faktisk kan ta ansvar for.

   5. Så bra!!! hva tar du ansvar for?

   6. Caroline Berg Eriksen

    Jeg tar ansvar for mye, men ikke at informasjonen misbrukes.

   7. Informasjon blir misbrukt? Så du mener er at når du skriver om ar kroppen ikke skal bli ødelagt etter graviditet, pizza som belønning etter å løpe., osv om dette blir oppfatter som .. tja.. hva skal jeg si. Inspo til å bli tynn., er det informasjon som misbrukes? Tiltross for sterke advarsler i media fra fagpersoner fortsetter du som før, det er ikke å ra ansvar! Det er ansvarsfraskrivelse.

   8. Caroline Berg Eriksen

    Å velge ut noen få bruddstykker av bloggen min, hvor jeg kanskje har ordlagt meg klønete/klandreverdig, samt å tolke dette i verste mening, uten å se det kontekst med alt annet jeg skriver er å misbruke informasjonen, ja. I løpet av mine år som blogger har jeg aldri nevnt ordet slanking eller skrevet om det, jeg har aldri skrevet noe om å være tynnest mulig. Tvert i mot har jeg gang på gang vært tydelig på at budskapet mitt er noe helt annet.

    At jeg noen få ganger gjennom årenes løp har ordlagt meg på en måte som jeg ikke burde, forandrer ikke det store bildet.

    Men som du selv er et strålende eksempel på nå, så vil noen alltid kunne finne noe som er feil, generalisere det, og konkludere med noe negativt.

    Den eneste perioden jeg kan ta selvkritikk på er perioden hvor vi aktivt frontet lavkarbo. Kosthold og ernæring engasjerer og det ble mange opphetede diskusjoner. I de fleste tilfellene endte partene opp i to skyttergraver med bastante og dumme påstander fra vår side. Akkurat de diskusjonene der ville jeg vært foruten og i ettertid, med økt kunnskap om temaet så ser vi selvsagt at dette kunne vært lagt frem på en helt annen måte.

  2. Gamlemor

   Når mistet individet ansvaret for eget ve og vel? Vil bare informere om at spiseforstyrrelser fantes da jeg var ung også, lenge før supermodeller, bloggere og glansede magasiner.

   1. Fint å lese dine betraktninger om temaet.

    Jeg synes ikke du har et overdrevent kroppsfokus nå for tiden, men da jeg begynte å lese bloggen din opplevde jeg den som ganske triggende. Årsaken var innlegg som dette (link nedenfor), hvor du skrev ting som:
    «De som sier at trening dagen derpå ikke har noe for seg, kan bare gå å legge seg. Jeg har nettopp lagt igjen 60 minutter på mølla, og jeg kunne ikke følt meg bedre. Ingenting er som å forbrenne 800 kalorier – effektivt og klissvått. Nå er i hvert fall alle vinglassene fra i går så godt som forsvunnet. Ute av systemet. Herlig!»

    Og – i samme innlegg, i en oppskrift på omelett:
    «60 gram smør (fordi det er søøøøndaaag)
    40 gram hvetemel (fordi 40 gram er veeeldig lite)»

    Link:
    https://www.carolinebergeriksen.no/2010/01/24/luftig-omelett-med-parmesanost/

    For meg førte det å lese bloggen din i perioden 2009-2011 til et stort fokus på kcal, antall km løpt per uke (på tredemølle selvsagt, sjelden/aldri utendørs) og å spise mat med lite karbohydrater og – før dere la om til lavkarbokosthold – lite fett. Man kan selvsagt ikke skylde på deg alene for det, men det betyr ikke at du ikke hadde – og fortsatt har – et ansvar for hva du legger ut.

    Det er ikke det å løpe langt i seg selv som er problemet. Jeg har lest mange løpeblogger hvor det løpes mange og lange turer, men der er det også et stort fokus på å få i seg nok næring og energi – som sjokolade og boller, fordi man trenger det på en lang tur. Det handler ikke om å løpe en time på mølla, for så å kunne unne seg bittelitt smør og bittelitt hvetemel i en omelett fordi det er søndag.

    Heldigvis har bloggen din – i mine øyne – et mye bedre fokus i dag, og det er selvsagt veldig bra:)

   2. Oi, Mia! Veldig problematisk at Caroline har postet slike ting. Jeg forstår godt at dette kunne påvirke negativt.

 23. Ulrikke Falch kan ikke få ansvaret for bloggernes kroppshysteri. Der må dere gå i dere selv og ta ansvar.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Selvsagt skal ikke Ulrikke Falch ha ansvar for noe hun ikke er ansvarlig for, men om du ser på de som er finalister i årets awards så er det ikke mye kroppshysteri å spore. Spør du meg så er det nesten totalt fraværende.

 24. Dette var et veldig bra innlegg.
  Ja til mangfold og ja til at folk får seg selv uten å få pekefinger.

  Folk er så dømmende og mener så mye. Kan ikke alle bare være venner.. :p

  Synst du er kjempeflink, og leverer kvalitet over alle ledd. Synst du hadde fortjent en pris.

 25. Girl You Are Killing It Veldig godt skrevet og reflektert. Håper du vinner i morgen!

 26. Ser det er en annen Mia også, så jeg går over til å hete MiaM 🙂
  Vil bare berømme deg for dette innlegget, både reflektert og opplysende! Og det du skriver om leserne kontra å motta pris syns jeg er så bra! Flott for oss lesere å vite at du setter så stor pris på oss og at selv du aldri så mye fortjener prisen, så kan det være faktorer, også irrasjonelle, som bidrar i avgjørelsen. Jeg leser ikke mange blogger, og at din er en av dem er fordi den er den beste jeg har kommet over. Lykke til og uansett er du en vinner!

 27. Godt og reflektert innlegg. Ønsker deg masse lykke til, og du skal vite at uansett resultat er du favoritt hos de fleste leserne dine, og de er mange.

 28. Flott skrevet Caroline! Fulgt deg i mange år, og er enig i hva du skriver. Jeg er ingen blogger selv, men når det kommer til influencere enten om det gjelder blogg/Instagram/YouTube e.l. så har jeg respekt for de som legger tiden sin i det. Via disse kanalene kan en få lett underholdning, inspirasjon på alle mulig plattformer og kunnskap. Før var det kun journalister i magasiner & aviser som påvirket den allmenne befolkningen, men idag kan alle stemmer bli hørt. Det synes jeg er flott, at informasjon er lettere tilgjengelig & at vi alle kan dele kunnskap og inspirasjon til hverandre. Vil også nevne at min mor blogger om min ‘syke’ søster på 7, (lillegullemily.blogg.no) og jeg er enig i at det ville vært flott om Vixen og andre prisutdelinger også inkluderte bloggere i andre kategorier. Min mor f.eks. blogger om min søster for å dele alt av tips om hjelpemidler, NAV & å hjelpe Evt. andre uheldige familier som får samme sjeldne diagnose som henne. Synes slike bloggere som henne også bør bli sett. Influencere og bloggere bør bli respektert og ikke stigmatisert slik jeg har i inntrykk at noen gjør. Vi har alle ulike interresser og fokus, og hver og en kan oppsøke den plattformen eller personen som passer for dem. Vil si at jeg også er svært enig i Sophie Elise kommentar til Falck. Verden hadde vært et mye bedre sted for alle om vi alle bare respekterte hverandre for at vi er forskjellige, og ikke peker fingeren mot influencere hvis man blir påvirket (såfremt ting blir merket med annonse riktignok, så det ikke er skjult reklame, og det synes jeg de fleste er flinke til). Jeg trives veldig godt å titte innom bloggen din, fortsett med den gode jobben!

 29. Stemmer ryktet om at du har fått tilbud om gjesterolle i svenske hollywoodfruer og at dere skal flytte til USA for et år??

 30. Utmerket! Siden blogging i stor grad handler om å fange oppmerksomhet og få frem sitt budskap, synes jeg Ulrikke Falch gjorde et lite mesterstykke med å trekke seg på denne måten. Heia henne og god bedring og lykke til til deg! Haha, selv utroper jeg meg selv og http://www.statistrikk.no til årets populærvitenskapelige strikkeblogg, i konkurranse mot – ingen!

 31. Veldig reflektert og godt innlegg! Enig i alt! 🙂 Stå på Caroline, du er flink!

 32. Lisbeth

  Min første kommentar på en blogg noen sinne. Ville bare si at jeg er så imponert over den jobben dere legger i denne bloggen, og hvor høy kvalitet dere har på alt arbeidet. Super team! Du fortjener virkelig å vinne! Lykke til!

 33. Victoria

  Ulrikke Falch klarer seg veldig fint uten Vixen som talerør, hun når ut til mange.

  Siterer et fantastisk tilsvar (ikke skrevet av meg) til det du utalte deg om Ulrikke.

  «Ulrikke Falch har en milllion følgerne på Instagram. Ulrikke Falch hadde i dag møte med prins William og hertuginne Kate. Ulrikke Falch var hovedtaler på kvinnedagen i fjor. Ulrikke Falch sine perspektiver blir stilt ut på kunstfestival (Uncontaminated). Ulrikke Falch frontet Post-it-geriljaen. Ulrikke Falch skriver kronikker i redaksjonelle medier og til våren utgir hun bok sammen med komiker Sofie Frøysaa.

  Ulrikke Falch har en større stemme og et bredere nedslagsfelt enn noen av de andre Vixen-nominerte noen gang vil oppnå. Til sammen. Ikke minst har hun noe å melde. En pris for de som har meninger å selge, kan aldri tjene henne eller hennes idealer. Hun kan derimot bruke sin posisjon til å belyse hva Vixen Influencer Awards er og hvem den tjener»

 34. Godt skrevet Caroline. Jeg web ikke alltid enig med deg men denne gangen du har skrevet denne teksten veldig bra.

 35. Ja, vi trenger bloggere av alle slag, men synes du skal ha respekt for at noen ønsker å trekke seg fra en slik prisutdelingen. Du sier prisen betyr enormt mye.. men også at du viste du gjorde en god jobb selv im du selv ikke fikk noe pris. Dette er noe du bør tenke mer over. Nei, vixen betyr ikke enormt mye. De aller fleste har ikke anelse på hva det er engang. Alltid stas å få pris, men det er nok stas for den som får den og betyr lite for andre.
  Du viste du gjorde en god jobb uansett., og det gjør Ulikke Falck også, det er jeg sikker på. I motsetning til mange andre bloggere har Falck fremstått som særdeles oppegående og reflektert, tiltross for ung alder. Hun har til nå hatt mange viktige oppgaver og jeg håper inderlig at vi hører mer fra henne i mange,mange år fremover ! Du skriver at Falck trekker seg SELV OM hun er i inkludert. Hva hadde vært effekten av å gå til «angrep» om hun ikke var invitert og nominert? Da hadde vel mange fort dratt misundelseskortet (som så fort gjøres ved kritikk av rosabloggeren. Noe som er morsomt i seg selv..). Det høres ut som om så lenge hun er inkludert burde hun være fornøyd,takk og lov er det ikke slik at alle er fornøyde med der. Noen ønsker å bruke stemmen sin til noe viktig! Du skal ikke tåle så inderlig vel.. o.s.v

 36. Ja, vi trenger bloggere av alle slag, men synes du skal ha respekt for at noen ønsker å trekke seg fra en slik prisutdelingen. Du sier prisen betyr enormt mye.. men også at du viste du gjorde en god jobb selv im du selv ikke fikk noe pris. Dette er noe du bør tenke mer over. Nei, vixen betyr ikke enormt mye. De aller fleste har ikke anelse på hva det er engang. Alltid stas å få pris, men det er nok stas for den som får den og betyr lite for andre.
  Du viste du gjorde en god jobb uansett., og det gjør Ulikke Falck også, det er jeg sikker på. I motsetning til mange andre bloggere har Falck fremstått som særdeles oppegående og reflektert, tiltross for ung alder. Hun har til nå hatt mange viktige oppgaver og jeg håper inderlig at vi hører mer fra henne i mange,mange år fremover ! Du skriver at Falck trekker seg SELV OM hun er i inkludert. Hva hadde vært effekten av å gå til «angrep» om hun ikke var invitert og nominert? Da hadde vel mange fort dratt misundelseskortet (som så fort gjøres ved kritikk av rosabloggeren. Noe som er morsomt i seg selv..). Det høres ut som om så lenge hun er inkludert burde hun være fornøyd,takk og lov er det ikke slik at alle er fornøyde med der. Noen ønsker å bruke stemmen sin til noe viktig! Du skal ikke tåle så inderlig vel.. o.s.v

  1. HILDE OG WILMA ? Får ikke inntrykk av at Caroline ikke respekterer at Ulrikke trakk seg fra Vixen. Men det skal liksom ropes så høyt om de som trekker seg eller skal snakke Vixen ned. Respekter like mye at prisen betyr mye for noen som at den ikke betyr noe for andre.

 37. Så fint med en voksen og reflektert stemme inn i dette. Synes du rundet opp og av hele denne diskusjonen på en så fornuftig og saklig måte. Det var akkurat dette som skulle til! Takk!

 38. Det var vel Anna R som uttalte i fjor at Vixen er korrupt. Jeg vet ikke hva som ligger i det, men jeg kjønner ikke oppstyret rundt Vixen, og hva som er så stort og stas med det. Det er bare en pris, og til syvende og sist en gjeng dommere som har bestemt hvem som skal få den.

  Det jeg syns er merkelig er at de plutselig skulle kicke ut en del finalister på bakgrunn av feilmerking. Men så oppdaget de «plutselig» at så og si alle i finalen feilmerket, etter at de hadde fått masse pes på bakgrunn av avgjørelsen sin. Dette stusser jeg veldig over! De bloggerene som ikke skulle få være med mer var bloggere som ikke er så veldig store. Noen var litt store, men ingen av dem var blant de største bloggerene. Merkelig at de hadde fått med seg feilmerkingen deres, men ikke hos de virkelige store bloggerne. Her er det noe som skurrer, og får meg til å undre litt over om det faktisk er noe i det Anna R påsto i fjor.

  Og jeg skjønner godt hvorfor Ulrikke valgte å trekke seg. Hvorfor skal hun være med på å fremme en prisutdeling hun ikke ønsker å være en del av? Hos oss som følger bloggere/youtubere/whatever så betyr ikke de prisene noe som helst, det som er viktig for oss er hva dere formidler. Og der syns jeg Ulrikke bidrar stort. Og at hun har tatt dette standpunktet, og velger å ikke være en del av Vixen-sirkuset, vil ikke påvirke henne negativt i forhold til fans. Om noe vil det kanskje gi henne flere følgere og mer respekt blant en del av befolkningen.

  Jeg syns du også bidrar godt i forhold til hva du formidler. Jeg elsker blant annet oppskriftene og treningstipsene du deler, og du fremstår som en varm, omsorgsfull og morsom person. Det vises godt at du legger ned masse arbeid i bloggen, for er det en blogger som virkelig viser kvalitet i både tekst og bilder så er det du!

  Så om Vixen betyr mye for deg, så håper jeg du får med deg mange priser hjem. For det fortjener du 🙂

 39. Kjempefint innlegg. Så ærlig og reflektert, dette synes jeg var et kjempebra bidrag til debatten rundt Vixen Blog Awards. Håper det i fremtiden blir flere kategorier, for eksempel de du foreslo, og at det hele blir enda mer profesjonelt og nøytralt.

 40. Hei! Dette var ukjent skrivestil, har Lars Kristian skrevet deler av teksten? Eller redigert den?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, jeg klarer fint å skrive mine egne tekster 🙂

   1. Hadde hevet bloggen om tekstene hadde vært som denne i innleggene dine. Synes bildene på bloggen er i særklasse, klikker meg inn på bloggen pga bildene. Tekstene synes jeg er for enkle og innholdsfattige, liten utvikling i tekst ifht bildene. Men denne teksten var meget bra! Dette var god leseopplevelse 🙂

 41. Flott innlegg Caroline 🙂 håper du vinner.. For den du er og jobber så hardt som du gjør hver dag!

 42. Utrolig fint innlegg 🙂 Ærlig og reflektert, og noe som trengtes i denne debatten! Håper du vinner en pris, det hadde du fortjent.

 43. Karoline

  Jeg synes du får mye ufortjent kritikk for tiden. Vi har alle forskjellige interesser – at du interesserer deg for mat og trening betyr ikke at du fremmer spiseforstyrrelser eller et usunt kroppsfokus. Flesteparten av leserne dine vil jeg anta inspireres av slike innlegg (meg selv inkludert) nettopp fordi de deler interessen, eller blir motivert av å lese om treningsglede. Det er ikke noe galt i å like og trene, eller gå for sunne valg i matveien. Synes forøvrig bloggen din er ufattelig god, og det er trist at en blogg som virkelig skiller seg ut når det kommer til kvalitet, opplever så mye kritikk. Stå på 😀

 44. Du skriver meget god, Caroline.

 45. Mona Marie Hellesen

  Flott skrevet, ja til mangfold i bloggverden også! Nyt søndagskvelden vel vitende om at noen mennesker der ute akkurat i dag ble påvirket av din tekst og dine bilder.

 46. Hei! Det at du kaller folk som reagerer på relasjonene til Vixen og selskapet bak for «konspiratører» synes jeg er litt vel naivt. De kan ha en økonomisk intensjon, selv om de ikke legger skjul på det.

  Du viser også til at du ikke kan ta ansvar for at dine lesere tolker det du skriver i verste mening. Det mener jeg er en ansvarsfraskrivelse. Du som influencer må ta ansvar for det du skriver og de tekstene som etterlater tolkningstvil, må du skrive på bedre måte. Videre sier du at du aldri har snakket om slanking, og det har du kanskje ikke. Men du har lagt ut bilder av deg selv som har blitt redigert tynnere og dersom det ikke trigger slankepress, så vet ikke jeg. Du må ta ansvar for at dine blogginnlegg HAR påvirket noen negativt, fordi du har vært med på å sette et ideal om at tynne ben, six pack og tynne armen er finest.

  Ulrikke Falch trenger ikke Vixen for å fremme en stemme, fordi det har hun oppnådd uten å bli sponset fra hodet og ned. Hun er troverdig i uttalelsene sine. Det er vel dere bloggere som lever av sponsingen som er avhengig å vise seg frem på blogg-awards.

 47. Jeg mener nå Ulrikke har skapt mye mer oppmerskomhet rundt et viktig tema ved å trekke seg enn hun hadde gjort ved å stille opp på denne utdelingen! Så hun gjorde helt rett. Jeg tror det var viktigere for henne å få frem poenget enn å få denne prisen. Jeg synes hun har gjort helt rett!

 48. Stine E

  Jeg blir trist av å se mange av kommentarene ovenfor her. Det behovet folk har for å slenge dritt og usaklige påstander.
  Jeg synes du er en flott, sunn, positiv og inspirerende dame og jeg synes du skal fortsette akkurat sånn. <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *