calling in sick

Hei! Det er alltid så rart å klikke på «legg til nytt innlegg» når det plutselig har gått to døgn siden sist! Hva skjedde? Jeg kan love deg at denne pausen ikke var frivillig og jeg kan love deg at jeg har hatt skikkelig dårlig samvittighet for det, noe mamma ble ordentlig sint på meg for da jeg snakket med henne i telefonen under dyna tidligere. For nå oppdaterer jeg dere fra sengekanten. Endelig føler jeg meg bedre. Først trodde jeg at dette måtte være influensa, men i går hadde jeg bare influensasymptomer uten feber, så da må det vel være noe annet? Jeg får høy puls bare jeg reiser meg opp for å gå på do og hodet mitt veier tyve kilo. Uansett så føler jeg meg bedre i dag, og det å bare ta det helt med ro i går (det vil si – jeg stod ikke engang opp av sengen) har definitivt hjulpet meg i riktig retning. Jeg vet selvfølgelig at det ikke er bra å få dårlig samvittighet for å være syk, men det handler jo kun om denne verden jeg lever i, hvor du helst skal levere absolutt hele tiden – 24/7. Jeg liker å levere! Samtidig vet jeg at de aller fleste av dere respekterer at jeg er syk, og det setter jeg så stor pris på! Tusen takk for alle gode ord på snapchat det siste døgnet – det varmer! 

Men altså – på mandag kveld pakket jeg kofferten i bilen og kjørte i vei til Holmsbu, hvor jeg hadde booket rom for natten. Jeg skulle nemlig gjøre en shoot på Tofte tiidlig dagen etterpå, og Holmsbu var nærmeste hotell. Så klarte jeg å rote meg bort hundre ganger på veien og endte opp med å komme frem etter midnatt! Jeg brukte 3 (!!) timer fra Oslo! Er det mulig?!? Jeg trenger ikke engang å gå inn på detaljer om hvor oppgitt min bedre halvdel var.. Uansett – allerede denne kvelden kjente jeg at formen ikke var helt på plass. På grunn av både lite og dårlig søvn denne natten, tenkte jeg at dette var grunnen til at jeg hele dagen etterpå følte meg som en sviske. Deler av shooten var utendørs, og jeg måtte skifte i bilen, noe som selvfølgelig ikke er noe stress når du er frisk og rask, men jeg fikk nesten ikke av meg klærne fordi jeg frøs så fælt. Så da shooten var over og jeg virkelig hadde overanstrengt meg hele dagen, kom alt sammen. Feber, frysninger, gåsehud, kvalme og elendighet. At det går an. Dagen før skulle jeg egentlig vært i seng klokken ti, det lureste for meg dagen før en så viktig fotoshoot er mye søvn og riktig mat, men ingen av delen lot seg gjennomføre på grunn av min elendige stedsans. På veien hjem fra Tofte, var det like før jeg endte opp med å overnatte utenfor en bensinstasjon langs veien, for jeg frøs så fælt og var så trøtt. Uff. Heldigvis var shooten likevel fantastisk gøy og jeg klarte tross alt å ta meg sammen helt til vi endte opp med å ta bilder ute. Så jeg er veldig spent på resultatet, det må jeg virkelig si! Jeg viser dere backstagebildene og forteller mer når jeg har fått gått gjennom alt sammen 🙂 Stor klem! 

51 kommentarer

 1. Astrid M

  Har fått det jeg også…. utrolig kjedelig å være syke! Masse god bedring til deg <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   God bedring 🙂 <3

 2. Veronica:-)

  Jeg tror de fleste får dårlig samvittighet når de er syke og borte fra jobb… Man har jo aldri tid til å være syk og er alltid redd for å enten skuffe en sjef eller dårlig samvittighet for at andre må gjøre jobben for deg… Prestere må man i alle jobber;-) Men masse god bedring!! Håper det snart gir seg:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er klart!

   Tusen takk 🙂

 3. Kjersti

  God bedring :-)Ta vare på deg selv.Håper du snart er frisk og rask igjen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Kjersti 🙂

 4. Åååå…. så synd for deg! God bedring<3<3<3

 5. god bedring.

 6. Vi kan vente til du er frisk igjen 🙂 God bedring!
  Ta godt vare på deg selv.

 7. Jeanette

  God bedring 😉

 8. Huff, det passer aldri å være syk! Ta den tiden du trenger til å bli bra igjen, det må være lov for deg også å være «hjemme fra jobb» 🙂

 9. Å bruke 3t på en distanse som tar 1t er noget spesielt ja. Et tips til neste gang er å bruke noe som heter GPS, det finner du i en bill til over millionen. Eventuelt er også google maps gps såre enkelt…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Jeg brukte GPS, men det var så mye omkjøringer, nye veier og stengte veier at det bare ble krøll og forvirret meg enda mer :O

   1. Jeg har full medfølelse når det kommer til manglende stedsans. Jeg er der jeg også, og mannen min kan ikke fatte at det går an å væremså bortkommen. Han sier stadig vekk når jeg er forvirret – du tuller nå, du vet hvor vi er. Men jeg gjør ikke det.

    God bedring.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Uff, godt vi er flere :p Tusen takk, Trude 🙂

 10. Vi kan vente til du er frisk igjen 🙂 God bedring!

 11. Sykedager passer vel dårlig for de fleste av oss og selvsagt er det ikke unormalt å få dårlig samvittighet.

  I dag er jeg hjemme med sykt barn og vet at de som er på jobb må sørge for å avbestille mine kunder i tillegg til å ta seg av sine egne. Så jeg kjenner virkelig på at jeg ikke leverer det jeg bør og at det påvirker andre og deres hverdag.

  1. Seriøst? Du redigerte innlegget mitt??

   1. Caroline Berg Eriksen

    Ja, jeg tok bort det fullstendig unødvendige stikket du kom med på slutten 🙂

 12. Uff, god bedring Caroline! Du skuffer ingen av oss lesere, vi har stor forståelse for at du som alle andre har dager der du er syk. Slapp helt av og stress ned, så må du heller ha fokuset på å bli frisk. Vi lesere er her og venter jo på deg til du er frisk <3 Klem

 13. Benedicte L

  Ta (bedre) vare på deg selv ❤️ Og god bedring!

 14. Var du i oslo og skulle til tofte eller dro du hjemmefra for og dra til tofte i såfall burde du ta olsofjord tunellen neste gang da den ligger så mye nermere 🙂
  Kan jeg spørre hvorfor du skulle ta bilder akkurat der? Bare lurer for tofte er ikke akkurat norges knutepunkt hvis du skjønner hehe. Bor ikke så langt unna derfra 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg dro hjemmefra til Oslo, og så fra Oslo til Holmsbu 🙂 Gps-en var helt på styr pga omkjøringerr etc., så jeg endte uansett opp gjennom Oslofjordtunnelen :O Vi var på et sted som heter Lageret, superfresht!

 15. Viktigste er at du blir frisk. Alle har behov for å ta det med ro iblant og kroppen sier som oftest ifra, da er er det smartest å lytte. Håper på at du er raskt på beina igjen.

 16. Dear Caroline,
  Hopefully you’ll recover soon. Take care <3
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 17. Krya på dig!
  En helt annan fråga: brickan och servisen – var hittar man dem? Så otroligt fina!
  Kram <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Serviset er fra h&m og fatet fra ellos 🙂 Tusen takk 🙂 <3

 18. Hei, min sønn på 13 har de samme symptomene som deg. Det kunne vært verre, det er bare å ta det med ro, og heller nyte noen dager i sengen;-)

  God beding;-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk, S! Og god bedring til sønnen 🙂 <3

 19. Lilje vanilje

  Du leverer ikke 24/7, og det må du ikke heller. Bloggen din er jo ett bevis på det. Bloggen er ikke over om du er syk noen dager eller på ferie, Om du hadde jobbet full tid i ukedagene, og forhåndsskrevet innlegg til helgen kan du selvsagt ta deg fri i helgene og. Men tilogmed helgen må ikke ha ett innlegg. Handler om prioriteringer, Kjenner ingen som ikke får dårlig samvittighet for å ikke stille på jobb, det er helt normalt, En positiv tankevekker. God bedring.

 20. God bedring 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk, Oda 🙂

 21. Linda g

  Masse go bedring ❤️Ingen ting å ha dårlig samvittighet for ❤️Klem til deg

 22. Sitter her selv med nesa i en kleenexboks på femte dagen nå. Virker som store deler av Norges befolkning gjør det samme:-D Mens jeg sitter her og leser gjennom kommentarene til innlegget klarer jeg ikke å la være å bli litt forundret over at noen klarer å komme med nebbete kommentarer til et så ufarlig blogginnlegg som dette. Tydeligvis noen som føler behov for å flagge at det å være borte fra jobben er vanskelig for flere enn Caroline (jeg klarer ikke å se hvor C. har sagt noe annet?), eller kritisere for at hun rotet seg bort på veien. Jaja, er vel bare å ønske god bedring til både den ene og den andre:-)

 23. Masse god bedring Caroline❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Tone <3

 24. Men ærlig talt, skjønner moren din blir sint. Du er jo syk, du trenger ikke ha dårlig samvittighet for ikke å ha oppdatert. Synes du stresset litt vel mye rundt dette hvis du av ulike grunner er off en dag eller to. Ønsker deg god bedring.

 25. Det er da helt normalt å ha dårlig samvittighet for å være syk? Jeg tok taxi til jobb da jeg var for syk til at det var forsvarlig å kjøre bil selv, som lærer er det nesten mer jobb å være syk enn å bare gå på jobb. Det sitter 25 unger der som må ha et faglig opplegg for dagen, en vikar som må bli fortalt hva den skal gjøre og det krever masse «opprydding» når du kommer tilbake og ting ikke er på stell. Så, jo, det er helt vanlig å ha dårlig samvittighet for å være syk.

 26. Nå må du skjerpe deg, fineste Caroline. Jeg er så enig med din mor. Nå tar du det helt med ro og blir frisk – vi klarer å vente 😉
  Masse god bedring <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha :p Tusen takk, Lisen <3

 27. Barnehagelæreren

  Det er lov å være syk lytt til kroppen din og ta det med ro til du blir bra igjenn. Din egen helse er viktigere en oss og jobben vi vil ha en frisk Caroline. God bedring ta vare på deg selv.

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3

 28. Kjære deg.. Du er da bare ett menneske som ble syk.. Skal ikke tenke på «jobb» da men deg selv! God bedring

 29. God bedring! Tenkte jeg skulle si at det er jo så klart ikke bra å ha dårlig samvittighet, samtidig så tror jeg det er ganske normalt. Og det viser jo bare at du ønsker å gjøre en god jobb. Bare pass på så du ikke får dårlig samvittighet for å ha dårlig samvittighet, for da er du virkelig ute og kjøre 😉 Neida, bli frisk og ta vare på deg selv!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha :p Tusen takk, Tina <3

 30. Du har lov til å være syk og «borte fra jobb» på lik linje med alle andre. Jeg synes egentlig det er grusomt i dagens samfunn at vi føler vi må være supermennesker hele tiden, eller i alle fall alltid opplagte til å jobbe og strekke til på alle plan. Vet ikke hvor mange fb-oppdateringer jeg har sett der folk f.eks ytrer: «Ligger med influensa, men jeg har virkelig ikke tid til å være syk nå.» Når HAR vi egentlig tid til å være syke? Jeg tror vi blir sykere av å ha et slikt forventningspress til oss selv og utenfra. Hadde en jobb for mange år siden der jeg hadde med mennesker å gjøre, og fravær hadde jeg nesten ikke. Da jeg er sjelden gang ble syk og ville/måtte være hjemme, hadde jeg så dårlig samvittighet at jeg satt kanskje 10.min med tlf i hånda før jeg turte å ringe sjefen min. Det var liksom ikke akseptabelt å være borte fra jobb, man kunne bare ta etpar ibux og bite sammen tennene, så kunne man visst klare alt. Det gjorde visst sjefen selv. Kjenner det påvirker meg den dag i dag. Bare en liten historie fra eget liv og erfaringer. Det er viktig å føle på at det er greit at man kan slappe av i egen seng, og få lov til å være syk når det er tilfellet. 🙂 Vi er mennesker, ikke roboter.

 31. Lurte på hvorfor det var så stille på deg…
  Uff… Kanskje du ble smittet av jentene…..
  Ikke meningen å le men gjorde det da du skrev at du rota deg bort he he.
  Jeg eier ikke stedsans og det er nesten flaut…
  Jeg rota meg bort i Oslo… Endte opp på Operaen og måtte ringe etter hjelp som guidet meg ut av Oslo i retning E6….he he… Du er ikke alene…
  Skjønner at du får dårlig samvittighet…
  Tøft å være syk og ha press på seg ang innlegg…..
  Tror de fleste skjønte at det var noe men ( for din egen del, for å få litt ro ) kunne du bare ha postet ett bilde fra « sykesengen» og skrevet at du var syk og er snart tilbake…Og så tatt deg tid til å ta vare på deg selv…
  Så viktig det……
  Fortsatt god bedring til deg <3

  Klem fra meg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bahaha! Godt vi er flere :p <3 Tusen takk!

   Klem til deg!

 32. Ps. Jeg har også GPS men den funker ikke alltid pga veier som dukker opp som paddehatter, omkjøringer osv.. Håpløst !

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hahaha :p

 33. Godt å høre at du er frisk igjen! Du skal selvsagt ta deg de sykedagene du trenger, akkurat som alle andre som er syke bør gjøre. Glem dårlig samvittighet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *