bringebærsyltetøy med chiafrø

Dette er så godt, dere! Det var såpass mange som ble nysgjerrige da jeg snappet litt under lagingen i går, så jeg må jo dele oppskriften her i dag 🙂 Dette er det perfekte pålegget for både små og store, det er proppet med helt naturlige ingredienser og i tillegg har jeg tilsatt superfrøet chia, som gjør syltetøyet skikkelig fyldig og ikke rennende. Knekkebrød, smør og dette syltetøy – jeg trenger ikke noe mer for tiden! Jeg spiste opp nesten alt sammen da jeg kom hjem fra trening tidligere! Hah! Her kommer oppskriften 🙂 

du trenger 

♥ 500 g. bringebær ferske ♥ 3 ss. chiafrø ♥ 2 ts. vaniljepulver ♥ eventuelt litt sukrin eller agave om du ønsker ytterlige søtning 

Hell alle bærene i en liten kjele og skru på medium varme. Rør hele tiden. Når det begynner å bli varmt, tar du kjelen av platen og bruker en gaffel til å mose bærene godt. Du trenger ikke å bruke noe vann. La bærene avkjøles litt før du rører inn chiafrø og vaniljepulver. Dersom du vil bruke søtning, kan du røre inn dette også nå. 


Alt helles i en beholder og settes kaldt i noen timer, gjerne over natten, før det er klart til å nytes 🙂 Nammis! God fredag dere, jeg stikker også innom senere ♥ 

23 kommentarer

  1. Høres godt ut! 🙂 hvor lenge kan man ha den stående i kjøleskapet?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Mitt står aldri særlig lenge, så jeg har noe sikkert svar :/

  2. Takk for oppskrift, skal definitivt testes ut.

  3. Dear Caroline,
    I learned to appreciate crispbread when I was in Norway 2016 and 2017 🙂 So super yummy!
    Happy weekend!
    With love from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

    1. Caroline Berg Eriksen

      Haha, cool! I am glad you like it! 🙂 I wish you all the best!

      Love back <3

  4. Ferske bringebær er SÅ dyrt! Blir det samme om man bruker frosne (tinte) bær? Eller blir det veldig rennende tror du?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg har laget syltetøy med frosne bær før, og det går fint – la dem bare tine helt først 🙂 Med chiafrøene blir det i hvert fall mindre rennende, men det blir ikke så ille 🙂

  5. Hei, blir syltetøyet «gele» aktig , prøvde chiafrø rørt ut i vann en gang, skulle være så bra for magen, men synes konsistensen var så ekkel.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Nei, ikke noe mer enn vanlig syltetøy 🙂 Du har sikkert drukket chia freska! Jeg synes jo det er skikkelig godt 😛

  6. Har du noen erfaring med Tagatesse som søtningsmiddel? Hører at smaken ikke er så «kald» som Sukrin kan være? Kanskje noen andre som vet noe? :o)

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg har fått servert noen kaker med tagatesse, men jeg har ikke testet det selv. Har hørt det samme som deg, det er jo verdt et forsøk, det er bare det at jeg alltid går for sukrin fordi jeg kjenner så godt til det :p

      1. He he.. Vi er noen skikkelige vanedyr. ;o) Takk for svar. Skal teste det. Kan jo dele erfaringen etterhvert. :o) God helg.

  7. Hvor er den lekre tallerkenen fra?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Den kommer fra room21, jeg husker ikke merket på den, dessverre :/

    2. Tror merket er salt og pepper eller noe i den duren:)

  8. Hvor er de fine tallerkene fra? 🙂

  9. May hilde

    Hva slags knekkebrød er det? De så knallgode ut! 😀

    1. Caroline Berg Eriksen

      De kommer fra Synnøve, men de beste lager du selv! Det er så enkelt – oppskrift kommer 😀

  10. Ser godt ut ja. Må prøves. Jeg har brukt både Sukrin og Tagatesse, og holder en knapp på sistnevnte. Synes at det er for kald smak på Sukrin.

  11. Kristine

    Dette laget jeg ofte før, men hadde helt glemt det! Takk for at du minnet meg på,mmm 🙂

  12. kristin

    dette er så godt, og funker med alle typer bær! bare fantasien setter grenser! super godt med som blåbær også! 😀

  13. Stine_32

    Elsker at alle bildene er så delikate og innbydende, man blir så fristet! Det marmorbrettet med «gull»håndtak hvor er det fra?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk, Stine! 🙂 Det kommer fra ellos 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *