gratinert torsk med spinat og blomkålpuré

Jeg har så lett for å henge meg helt opp i laks når vi skal ha fisk, og glemmer ofte alle de deilige rettene vi pleide å lage med torsk. Fiskegrateng og fiskekaker, for å nevne noe, men også gratinert torsk – det er jo så godt! Denne retten lager du – bokstavelig talt – på maks 15 minutter! Og så skal de kose seg i ovnen og gjøre jobben selv i 15 minutter til, men så er alt klart! En rett som er kjappere og smaker like godt som denne skal du lete lenge etter, så det er bare å finne frem handlelisten og notere seg 😉 Dette kommer garantert hele familien til å like også! Jeg kjører ikke fornøydhetsgaranti altså, men sjansene for at både små og store liker dette er absolutt tilstede 😉 


dette trenger du 

♥ 4 torskefileter (500 gram) ♥ 300 g. spinat ♥ 1 pakke revet ost ♥ 1 pakke baconterninger ♥ salt + pepper ♥ saften av 1 sitron ♥ malt muskat ♥ 2 blomkål ♥ smør ♥ kremfløte 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Smør en ildfast form inn med smør. Knekk av stilkene på bladspinaten og dekk hele formen med den, det ser ut som det er for mye, men bladspinat synker fort sammen når det blir varmt. Salte og pepre torsken og legg den over spinaten. Strø over muskat og skvis over saften av sitron. Mengde kan du bestemme selv, men jeg brukte nesten en hel. Strø over revet ost og sett formen inn i ovnen. Der skal de stå i 15 minutter, og så er middagen (nesten) klar! 

Mens torsken står i ovnen, kan du lage blomkålpureen. Det er veldig enkelt og blir klart samtidig med torsken. Ha 2 ss. smør i en stor kjele. Del opp blomkålen og ha alle bitene (minus stilk og blad) oppi kjelen. Hell over ca. 1 – 2 dl. kremfløte og la blomkålen koke seg mør i dette. Bruk deretter en stavmikser til å lage puré. Smak til med muskat, salt og pepper. Passer helt perfekt til torsk! 


Stek baconterningene og dryss dem over før servering. Håper det smaker 🙂 

21 kommentarer

  1. det så godt ut 🙂 men tror du man kan bytte ut spinat med noe annet ? for eks baby Leaf? er ikke så glad i spinat 😉

  2. Severine

    Stilken på blomkål og brokkoli bør ikke kastes, men brukes.

  3. Ser kjempe godt ut! Dette skal jeg prøve

  4. Dette så vanvittig godt ut;-)

  5. Så deilig, dette må jeg teste ut! Hvor er det sorte bestikket ditt fra? Klem

  6. Kristin

    Det ser fantastisk godt ut. Takk for et strålende middagstips

  7. Dette ser og høres ut som en skikkelig nammis middag, må helt klart prøves ut 🙂 Takk for alle gode og « enkle» matoppskriftene du deler, love it! Ha en superfin onsdag 🙂

  8. Elisabeth h

    Denne må jeg prøve! Her bruker vi mye seifilet,det er bare SÅ godt! Jeg lager litt grov mos av søtpotet og blomkål,det smaker helt fantastisk til fisk. Mmmmmmmm

  9. Nam, det blir morgendagens middag

  10. Oi, dette både så og hørtes kjempegodt ut! Selv tror jeg faktisk at jeg liker torsk enda bedre enn laks 😉

  11. Pernille

    Torsk er nydelig i mange varianter, her i huset blir det ofte en eller annen vri med chilismør til. I morgen blir det denne, ser og høres kjempegodt ut. Takk for tipset!

  12. Barnehagelæreren

    Nam da blir det fisk ti middag i morra
    Takk for oppskrift.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Supert! Bare hyggelig 😀

  13. Det så godt ut! Bruk hele blomkålen, like mye næring i stilken og bladene. Det samme gjelder brokkoli, stilken er veldig god og næringsrik.

  14. Hanne Breivik

    Prøvde denne i dag, KJEMPEGODT

  15. Husmora

    Kjempegod middag!! Takk for tipset!!

  16. Hvordan torsk bruker du? Er den uten ben ?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, jeg bruker beinfri torsk 🙂

  17. Mmmm vad gott!! Detta skall jag laga i kväll 😀 Tror du man kan byta ut torsken med fex rødspette? Det är min absoluta favorit fisk 🙂

    Glada hälsningar från ett regnigt Halden sentrum

  18. KristinaLB

    Nam, dette må jeg prøve idag 😀 Tror du det går an å tilsette sellerirot i mosen? Har en halv liggende som jeg skulle fått brukt 😛 Evt brokkoli og? 😀

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, det er kjempegodt! Brokkoli funker også sammen med begge deler 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *