slik trener de på Barry’s Bootcamp

reklame: sponset treningstøy x-life 

I morgen tidlig klokken seks, er det nøyaktig en uke siden jeg deltok på en treningsøkt hos Barry’s Bootcamp for første gang – og det ga mersmak! Ettersom vi ikke har dette tilbudet her i Sarpsborg, hvorfor ikke bare gjøre noe lignende selv? Det er jo kjempelett å lage slike program etter hva du selv liker – og ikke minst – utrolig gøy! Jeg var med på en økt på rundt 1 time med både løping på mølle og styrke på gulvet. Styrketreningen gikk på armer og mage, og her kjørte vi fire sett på gulvet og fire sett på møllen. Ganske korte runder på alt sammen, men til gjengjeld: veldig effektivt! Jeg husker verken hvordan løpeøktene var eller hvor mange styrkeøvelser vi hadde per runde, men jeg har satt sammen mitt eget opplegg som vil ta deg ca. 60 minutter – så jeg håper du vil bli inspirert og teste dette! Det gjorde jeg i dag tidlig, og det var SÅ gøy! Og du – dersom du tester, send meg gjerne en snap etterpå 🙂 


runde 1 – tredemølle 

3 minutter: start med 0 i stigning og varm opp på fart mellom 6 og 9. 

1 minutt: løp på fart mellom 9 og 11. 

1 minutt: sett farten opp til et sted mellom 12 og høyere. 

1 minutt: sett farten opp 2 km / t. 

1 minutt: sett farten ned 1 km / t. 


runde 2 – styrke mage 

1 minutt: sykling – ligg på ryggen, rett ut svaien ved å presse korsryggen i bakken. Løft begge beina opp fra bakken og lat som du sykler ved å føre høyre albue til venstre kne, mens høyre bein er strakt ut langs bakken. 

1 minutt: ligg på ryggen som om du skal ta en sit up. Ha beina dine rett opp i luften og forsøke å ta på tærne dine. 

1 minutt: ha en manual i hendene som ikke er altfor tung. Ligg på ryggen med bøyde bein og armene med manualen over hodet. Før armene oppover og reis deg opp som i en sit up. Hold vekten i hendene hele veien. 

Stopp her og gå sakte ned igjen. Gjenta. 

1 minutt: mountain climbers – stå i en planke med strake armer. Før så venstre kne mot venstre albue, akkurat som om du er ute og klatrer. Gjør det samme på andre siden, gjerne annen hver gang. 

1 minutt: vanlig sit-up. 


runde 3 – tredemølle 

1 minutt: sett stigningen på 2 og løp på fart mellom  10 og 12. 

1 minutt: sett farten opp med 1 km / t. 

1 minutt: sett farten opp med 1 km / t. 

1 minutt: sett stigningen opp 2 km / t. 

1 minutt: sett farten ned 5 km / t. 


runde 4 – styrke armer 

1 minutt: triceps + øvre del rygg – finn frem en manual som er passe tung for deg. Bruk en stepkasse eller en benk. Støtt deg på armen som du ikke skal bruke og ha det andre kneet i kassen, før det motsatte beinet litt ut og støtt det til bakken.  

Hold armen rett ned langs siden, og løft vekten opp mot taket. Utfordringen her er å holde hoftene rette, slik at bevegelsen skjer i armen og i magen. 

1 minutt: bytt side. 

1 minutt: ligg på ryggen på en stepkasse eller en benk. Hold i en manual med begge hendene og ha den rett ut over deg. Før den deretter rett den til albuene er i 90 grader, og deretter rett opp igjen. 

1 minutt: brystpress – ligg på en stepkasse eller en benk og bruk to manualer. Start med armene opp og før deretter armene ut til hver side og ned til litt under brysthøyde, før du fører vektene opp igjen til utgangsposisjon. 

1 minutt: strakmark med manualer – stå med lett bøy i knærne og en hantel i hver arm foran deg. Bøy deg deretter fremover til det strekker på baksiden, husk at ryggen skal være så rett som mulig. Denne øvelsen er litt vanskelig å forklare, men ta for eksempel en titt HER for nærmere forklaring. 


runde 5 – tredemølle stigning 2 

1 minutt: jogg i en fart mellom 8 og 10. 

1 minutt: sett farten opp et sted mellom 12 og 14. 

2 minutter: sett opp farten 1 km / t. 

1 minutt: sett stigningen opp 3 hakk. 

1 minutt: sett ned stigningen til 0 og farten til gange. 


runde 6 – styrke mage 

1 minutt: rygghev. 

1 minutt: båten – bli sittende, gjerne med strake bein. 

1 minutt: liggende sit ups – ligg flatt på bakken med armene over hodet. Aktiver kjernemuskulaturen ved å presse ryggsøylen ned i underlaget, før armene fremover og la kroppen følge naturlig etter HELE veien opp til føttene. Gå sakte samme vei tilbake. 

1 minutt: side sit up – ligg på ryggen som i en vanlig sit up, bøy det ene beinet og før én og én albue mot kneet. Annen hver side. 

1 minutt: planke. 


runde 7 – tredemølle stigning 3 

2 minutter: løp på en fart mellom 10 og 12 

1 minutt: sett farten opp 2 km / t 

1 minutt: sett farten ned 1 km / t 

1 minutt: sett farten opp 2 km / t 

1 minutt: løp alt du kan 


runde 8 – styrke armer 

1 minutt: push up med strake eller bøyde knær. 

1 minutt: biceps curl – stå med beina i hoftebreddes avstand. Hold en manual i hver hånd og armene ned langs kroppen, bøy albuen og før armene opp slik – og deretter sakte ned igjen. 

1 minutt: skulderpress. Stå med manualene slik, og skyt fart opp i taket. 

1 minutt: mountain climbers (se forrige forklaring) 

1 minutt: strak push-up – samme som i forrige runde, men denne gangen fører du den ene armen til motsatt fot når du reiser deg opp. Annen hver side. 


Jeg brukte ca. 50 minutter, kanskje litt til på hele programmet, med henting av manualer, starting av møllen og litt styr når det gjelder å skrive ned alle øvelsene jeg endte opp med å gjøre. Går alt som smurt bruker du sikker rundt 45 minutter 🙂 Er det noen øvelser du er usikker på, kan du gjerne spørre, eller så kan du alltid søke på youtube for å være sikker på at du vet hva du skal gjøre før du setter i gang 🙂 Når det gjelder fart og stigning, så er dette bare forslag, og dersom du vil løpe forte eller saktere, med mer eller mindre stigning, styrer du dette helt selv! Det viktigste av alt: ha det gøy når du trener 🙂 Det hadde i hvert fall jeg da jeg kjørte denne økten! Og fortell meg gjerne hva synes i ettertid – carobergeriksen på snap eller her på bloggen 🙂 

41 kommentarer

 1. Oi, så flink du er! Og så mye flotte treningstøy! Er d sponsa?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for det 🙂 Ja, det står øverst i innlegget 🙂

 2. Astrid M

  Å løpe på mølle på 0% stigning gir ikke samme effekt som å løpe flatt ute. Dette er fordi det er mindre luftmotstand, i tillegg til at løpssteget blir noe annerledes. Så om man ønsker god effekt bør man alltid sette møllen på 1% om man ønsker å løpe flatt. 0% blir i praksis å løpe nedover. Om du mår du presser deg maks feks klarer 3000m på 12 min på mølle, vil du ikke klare det samme om du løper ute 🙂 Men en veldig bra og inspirerende økt!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk 🙂 Vi hadde møllen på 0 på Barry’s, fikk beskjed om det 🙂

 3. Så morsomt at du tok tipset mitt 🙂 Elsker barrys!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Håper du liker økten 🙂

 4. Takk 😀 masse supre tips her ja.
  Ha en fin kveld videre.

 5. Kjempeflott innlegg, dette skal jeg prøve imorgen tidlig. 🙂 . Pluss for x-life, hadde aldri hørt om nett siden før du hadde tøy derfra for litt siden . Så har vært inne og handlet litt

  1. Caroline Berg Eriksen

   Håper du liker det! Så bra, de har masse fint 🙂

   Klem til deg!

 6. På runde 8, push ups med «strake eller rette bein» skal vel være strake bein eller knærne ned i gulvet? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, beklager skrivefeil :p Det skal være strake eller bøyde knær 😉 Du bestemmer selv!

 7. Hva heter modellen på tightsen?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er denne https://www.x-life.no/products/shiny-tights-svart 🙂

 8. Asbjørg Rystad

  Supert opplegg Caroline!! Skal teste dette onsdag!!:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så gøy 😀 Håper du liker!

 9. Hei! Flott program! Tar du pause mellom de forskjellige øvelsene i hver runde? Eller tar du hver runde i ett, med pause mellom rundene? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ingen pause, jeg går rett fra en øvelse til en annen. Blir jo litt pause mellom slagene helt automatisk da, må jo av møllen, finne utstyr etc. 🙂

 10. Skal testes!Men må bare spørre…liker du å trene med caps, eller er den der for bildene?Blir den ikke svett?Vasker du den?Du ser bra ut altså!Synes bare selv at caps strammer og blir våt i håret…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg elsker å trene med caps! Bruker det nesten alltid, slipper svetten og renne for mye ned i øynene 😉 Den blir svett, men jeg har flere! Eller så kan de også skylles etter hver økt 🙂

 11. Denne må prøves ut 🙂 gleder meg.
  Ser du reklamerer for xlife. Du har reklamert masse for Get insp før og skrøt masse av de. Hvorfor har du gått over til Xlife? Du har blitt spurt om dette før, men unngått å svare. Hva kommer det av?

 12. Hei på deg! Jeg lurte på om du kunne ha skrevet en oppdatering av bruk av Invisalign? Jeg skal snart få det, og jeg lurer på hvordan din opplevelse har vært? Hvordan er det å ha det på hele dagen, og er skinnene merkbare? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har blitt veldig vant med å ha dem der, de har aldri vært irriterende, men det var veldig uvant i starten :O Men nå har jeg hatt det siden september og er ferdig i mars – det har gått så fort! De går fort å ta inn og ut, men det kan være fort gjort å glemme å ta de inn igjen, det er viktig å ha dem inne så lenge av gangen som mulig 🙂 Min opplevelse er positiv, det eneste som kan være litt irriterende er attachements som du får på tennene, små tagger som sitter der hele tiden og som kan kjennes veldig godt med tungen. Men du blir vant til det også 😉

 13. Utrolig bra opplegg du må gjerne dele flere slike, gjerne en som går på på mage ben og rumpe ! Skal testes ut i lø av uken!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det fikser jeg 😀

 14. sportsbra name?

 15. Takk for inspirerende inlegg 🙂 Jeg har mange av disse øvlsene «inne» fra før, men veldig flott å få de i et ryddig opplegg 🙂 Veldig glad i å trene på denne måten med litt manualer og ellers egenvekt.
  Herlig treningsoutfit!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk Live 😀 God trening! Klem!

 16. Likte dette innlegget veldig godt! Du ser smashing ut 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Sanna! Nå ble jeg glad 😀

 17. Oi, nå kjente jeg motivasjonen komme! Dette skal jeg prøve. Takk for supert innlegg 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Herlig, Ellen! Håper du liker økten 🙂

 18. Hvis du skulle velge mellom den metallfargede Casall tightsen og Røhnisch tights`en i dette inlegget…hvilken blir da favoritten? Jeg klarer ikke å velge 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Oii. Vanskelig spørsmål! Jeg ELSKER metalliske tightser, så jeg får aldri nok :p Men jeg synes den sorte er mer anvendelig i hverdagen også, med en collegegenser over etc. Den andre er for så vidt det den også, men sort er alltid enklere 😉

 19. Hei! Første gang jeg kommenterer på bloggen din etter å ha lest den i flere år. Jeg testet ut denne treningsøkta i dag, og jeg syns den var super! Tusen takk. Jeg er imponert over hvor gjennomført den er med bilder, beskrivelser og forslag til fart. Ønsker meg gjerne flere slike treningsguider 🙂 Jeg har også blitt inspirert av flere av dine oppskrifter. Stå på videre – du gjør en flott jobb med bilder, variasjon i innleggene og hyppige oppdateringer. Jeg må også si jeg får meg en god latter av å lese i kommentarfeltene dine hvor smålige enkelte mennesker er. Håper du vet at du har mange lesere der ute som syns du er kjempeflink, men som ikke er så flinke til å kommentere på innleggene.

 20. Hvordan blir det med 1km/t 2km/t på tredemølla?? Er det mer enn på 12?

  1. Caroline Berg Eriksen

   12 i hastighet tilsvarer 12 km/t, så om du øker med 1 km/t så øker du til 13 km/t 🙂

 21. Hvorfor godkjenner du ikke siste kommentar ? 🙂

 22. Såå roligt med träninginlägg för tips och trix!

 23. Endelig! Gjerne flere innlegg som dette med faktiske treningstips, øvelser og treningsprogram 🙂

 24. Emilie Eriksen

  For et supert innlegg! Jeg synes trening er morsomt og forsøker å få til minimum fem økter i uken. Har vært litt mangel på inspirasjon i det siste, så det at du postet dette nå var jo midt i blinken! 😀

 25. Så flott med konkret treningsinspo! Mer av slike innlegg 🙂 Skal prøves til helga!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *