pinnebrød i snøværet

Plutselig var det søndag 🙂 I dag var det ingen av oss som stod opp før klokken var ni, selv om vi våknet en time tidligere – søndag er så bra sånn! Ingen dårlig samvittighet over å ligge i sengen og ikke gjøre noe som helst. I går var vi oppe og hoppet mye tidligere, da ville vi på tur! Snøen som kom denne uken var så fristende og vi ville ut og grille, ake og bare være i naturen. Jeg bakte med meg pinnebrød, for jeg fikk plutselig så lyst på det. Tror faktisk ikke jeg har spist det siden en eller annen utflukt på barneskolen – og seriøst! Jeg hadde helt glemt hvor godt det var! Og ikke minst hvor hyggelig det er, det gir en helt egen stemning, sikkert fordi det minner meg om turene i friluft da jeg var barn. Det var i hvert fall stor suksess hos jentene mine også (og hos Lars-Kristian) så neste gang må vi tredoble deigen 😉  

Plutselig kom det så mye snø at vi måtte søke dekning i denne hytten, veldig glad for at den var der akkurat da! Det gikk fint an å være ute likevel, men det var godt med et sted når vi trengte en pause fra røde kinn og kalde fingertupper 🙂 


I dag har vi spist felles frokost, Nelia har vært i bursdag og nå skal jeg trene intervaller – både styrke og løp 🙂 En helt vanlig søndag, det er så deilig å lade opp til en ny uke! Apropos uke: det er bare 1 uke til jeg fyller år! Uæ – det går for fort 🙂 Håper dere har en fin helg ♥ 

46 kommentarer

 1. hat brand? nice 😉

 2. Så koselig <3 Tips til neste gang dere skal steike pinnebrød: ta med en pose med kanel og sukker i, som kan kan dyppe deigen oppi før mang griller det. Da blir det som skillingsboller og en liten dessert tilslutt 🙂

 3. Kristina

  Så koseleg. Eit lite tips – ta ein pose med sukker- og kanelblanding. Rull pinnebrødet i blandinga før du legg det på grillen/bålet. Då smakar det kanelbolle. Veldig godt!

  Ha ein fin søndag vidare:-)

 4. Så fine leppene dine var nå, syntes ikke det var for mye i det hele tatt, slik flere hadde skrevet. Hvor mye har du fylt i?

  I tillegg ville jeg bare si at jeg likte veske innlegget ditt godt, flere slike innlegg takk. Kan f.eks lage et innlegg om favoritt jeans eller kanskje favoritt kåper/jakker etc…. ønsker dere en fin søndag videre 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Og absolutt! Det er notert, supert innslag på video for eks. 🙂

   Klem!

 5. Så flinke dere er som tar jentene med ut!
  Her kommer en «erte» kommentar, som bare er morsomt ment;)
  1. Det er ingen hytte, men en gapahuk.
  2. Det er første gang jeg ser noen lage pinnebrød på engangsgrill… men ser det funker:)
  Og du, det er veldig godt å bruke bolledeig!
  Fortsatt god søndag

 6. Så utrolig koselig ut og pinnebrød er SYKT DIGG!
  Nydelige bilder, som alltid.

 7. Ann kristin

  Fine bilder av en fin familiebukettlager du deigen av hv. Mel? Oppskrift?

 8. Hei Caroline
  Sjelden jeg legger igjen kommentarer, men jeg leser bloggen din hverdag
  Aller først vil jeg si at jeg elsker det nye bildet som du har over med deg og dine barn. Dette er det fineste bildet du har hatt der synes jeg. For det sier alt om bloggen din og det er alltid hyggelig og leser det familien din virker så fint og jeg må innrømme at jeg «misunner» deg litt. For jeg skulle ønske jeg også kunne ha det like koselig med de, men det har jeg også hatt da de var på alderen til Nelia og Neia. Da tok jeg de med på tur og vi lekte mye sammen. Nå er mine barn i tenåringsfasen, så jeg merker til opprøret
  Ønsker deg og din familie en fortsatt god søndag

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for så fine ord, Mari! Det er godt vi skaper minner som vi kan se tilbake på <3 En god klem til deg!

 9. the first picture is amazing!
  Miki x

  http://littletasteofbeauty.blogspot.it

 10. Så hyggelig som det så ut da og litt snø taklet dere jo fint. Barna hadde vel heller ikke noe imot det. Pinnebrød er supergodt og enkelt, og så kan man tilsette de krydderne man liker i deigen for å få mer smak i brødene.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 11. Cornelia

  Koselige turbilder 🙂 Elsker å lage pinnebrød på tur 😀 Bare lurer på hvordan du frakter de knuselige koppene?

 12. Et lite tips, om dere vil ha en ny vri på pinnebrødene på søndagsturen – rull de i sukker og kanel, og dere får «kanelsnurrer på bål» 🙂 En slager når vi skal kose oss litt ekstra på turer i barnehagen 😉

 13. Linn Sarah

  Hei. Du et spørsmål sånn lite på siden. Hva slags objektiver bruker Lars Kristian? Bildene dere tar blir så utrolig fine. Og jeg er på jakt etter nye linser men jeg er så amatør enda Lars Kristian har jo blitt super flink på å ta bilder så hadde vært interessant og visst hva han bruker? Hilsen Linn☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Han bruker stort sett Canon 24 – 70mm f2,8 og Canon 70 – 200mm f2,8 🙂

 14. Så koselig! Caroline, kunne du ha skrevet et innlegg hvor du fortalte om sminkerutinen din? Du ser så flott ut. Det har helt sikkert mye å gjøre med at huden din er fin. Men, jeg skulle ønske du fortalte hva du brukte av sminke, hudkrem, foundation, blush osv..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt, det kan jeg gjøre 🙂

 15. Kariann

  Så koselig!! Vi hadde en liten utflukt i dag vi. Her var det sol, vindstille også snødde det masse i går. Så da ble det bål og grilling, aking og første tur på barnelangrenn for eldste snuppa. Vi hadde med hjemmelaget kakao, pølser og pinnebrød. Og det pinnebrødet er så godt, har i litt revet ost (helst finrevet) og oregano. Det gir en så god smak på pinnebrødet!! Bare et lite tips. 🙂
  Nydelige bilder. Lars Kristian er utrolig flink, og døtrene deres til å sitte rolig så pass lenge at det blir fine og klare bilder hver gang. Dere er bare helt topp alle i sammen. 🙂 <3
  Klem. <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for fine ord, Kariann! Og tusen takk for tipset 🙂

   Klem til deg!

 16. Så fine bilder 🙂 Bare et lite tips i kvelden, ta dekken på hundene 🙂

 17. Så koselig lørdag og pinnebrød er nammis 🙂 Fine bilder 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anita 🙂

 18. Virkelig koselig med turer i helgene! Vi var også på skitur med 6-åring og 3 åring(snart 4). Gikk veldig bra. Ble kakao og vaffel på en serveringshytte 😉 et spørsmål; er det ikke litt upraktisk å ta med seg krus på tur vs turkopper? (Lettere og knuser ikke så lett)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har ikke nok turkopper til alle og disse funker helt greit, så lenge vi er forsiktige når vi legger dem oppi sekken. Er bare å pakke dem inn i papir og deretter i posen 🙂

 19. Christine

  Helt perfekt søndag ! Og nydelig familie du har 🙂 Gjerne skriv et innlegg om tips til turer i Sarpsborg og omegn. Synes det er vanskeligere nå på vinteren hvor mange turområder er «stengt» av til skiløpere. Ha en nydelig uke fine deg !

 20. Hvilken jakkemodell har du her? Er den ok i str?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Svea Miss Smith Jacket 🙂 Den er normal i størrelsen.

 21. Heisann

  Fine bilder, men dere ser ikke akkurat ut som erfarne turgåere med pinnebrød på engangsgrill, kledd for fotoshoot og porselenskopper, hehe

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Vi har ikke nok turkopper til alle fire :p Kledd for fotoshoot var vi vel ikke, da vi gikk i våre helt vanlige turklær som varmer og holder oss tørre.

 22. Katrine

  Min favoritt helge aktivitet <3
  Vi putter melkesjokolade inni pinnebrødene før vi griller. Nydelig 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Oooh.. Det hørtes godt ut :p

 23. Barnehagelæreren

  Nydelige bilder av en familie på tur. Pinnebrød er alltid en vinner deigem kan også snurres rundt pølser eller en kan strø kanel og sukker på. Prøv eplebåter i folie med litt sukker og kanel på som du bare legger inni bålet jeg har ennå ikke møtt et barn som ikke liker det. Er dere glad i å være ute skaff dere et reinsdyrskinn som bare er tørket det er noe av det varmeste du kan sitte på det er vantett. Ettersom det bare er tørket er undersiden litt glatt husker jeg brukte det til å ake med på skiturer når jeg var barn.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips! 😀

 24. Elisabeth L

  Ååå pinnebrød er så kommer, tror ikke jeg har spist det helt siden barneskolen <3 hvilken oppskrift brukte du på dem? Nå frister det veldig å gå tur og grille neste helg 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   SÅ GODT 😀 Tror vi må gjenta suksessen til helgen allerede! Jeg brukte 225 g. hvetemel, 1 ts. salt, 2 ts. sukker, 2 ts. bakepulver, 50 g. smeltet smør og 1.5 dl. melk 🙂

   Klem!

   1. Elisabeth L

    Så godt* ja, haha, la ikke merke til skrivefeilen 😀 tror jeg skal doble oppskriften også ta med litt kanel og sukker som flere foreslo over her når vi skal på tur! Takk for oppskrift <3

 25. Jeg må nesten le litt av at dere bruker engangsgrill. Tror jeg aldri har sett noen bruke det på vinteren. Noen friluftsmennesker er dere ikke, men dere prøver hvert fall. Halve kosen med tur er jo å lage bål, så det må dere prøve neste gang dere skal på tur. Bruker å være veldig stas for barn å hjelpe til, og at de kan skryte litt av at de vet hvordan man lager et bål 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Nei, vi burde være litt flinkere, det er jo egentlig ikke så vanskelig 😉

  2. Jeg hater bål lukt, forsvinner jo nesten ikke fra klærne, takke meg til engangs grill 🙂 Ser det brukes ofte her vi bor, ikke alle steder det er like enkelt og greit å tenne bål heller

   1. Kjersti

    Ja, det lukter litt bål, men foreløpig er det ingen som har dødd av det. Det er bare å henge ut klærne noen timer, eller over natta, da man kommer hjem, så blir det borte. Her er ungene på båltur med skolen hver uke hele bålsesongen, og jeg tror aldri jeg har måttet vaske klærne for å få bort lukt. Vi har jo selvfølgelig egne turklær vi buker, og ofte skalljakker/bukser for da setter ikke lukta seg så lett. Jeg tenker enten bål på tur eller ikke noe 🙂

 26. Benedicte

  Har du fått jakken av Get Inspired? Den er så fin ☺

 27. Kjempefine bilder!

 28. Muligens en tur kun for fine bilder til bloggen? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, på ingen måte.

 29. Blir helt matt. Om det skulle være kun for bilder til bloggen med hensyn til utstyr/farger so what? Jeg synes alltid det er hyggelig med litt fine farger, ting som matcher osv. Om man bare skal ut en liten tur i nærområdet eller hagen så er det vel det å være sammen som teller. Når jeg var lita var vi ofte ute på tur, men like ofte bare bak låven på vår faste plass under en diger furu. Tok vel ca. 10 min å komme seg dit. Men den dag i dag er den plassen super. Vi kunne like så ta med vanlige kopper som spesielle turkopper. Målet var å kose seg ute. Jeg og min tidligere samboer hadde også en fast plass ca. 15 min fra huset som vi gikk til veldig ofte på kveldene under kveldstur bare for å sitte ute ved bekken å koke kaffe på bål. Så enkelt men så koselig. Kos dere videre som dere gjør, fantastisk morsomt å se og lese uansett.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *