sunn pizza for hele familien

Ja, det er faktisk mulig å lage pizza uten noe form for mel i det hele tatt. Og ja, det er faktisk utrolig godt! Alt du trenger er squash og de ingrediensene du vil ha 🙂 Lars-Kristian var helt i ekstase da jeg foreslo denne retten til middag, når du er gift med pizzaelsker nummer 1, så må du liksom regne med pizza minst én gang i uken, slik har det vært siden vi møttes, og da er det fint at det finnes flere alternativer! Pizza er ikke bare pizza lenger, du kan lage vanlig pizza, pitapizza, lavkarbopizza, blomkålpizza og nå også squashpizza! 


til 4 trenger du 

♥ 4 squash ♥ pizzasaus ♥ pepperoni ♥ revet mozzarella ♥ cherrytomater ♥ oregano ♥ salt + pepper ♥ parmaskinke ♥ fetaost ♥ grønn salat ♥ rødløk 


slik gjør du 

Del squashen i to. Ha på pizzasaus, ost og deretter ønsket topping. Du bestemmer akkurat hva selv, det må selvfølgelig ikke være det jeg har valgt. Så er det bare å legge alle sammen på et stekebrett og steke dem i ovnen i ca. 20 minutter på 200 grader. 


Mmm! Så er det bare å spise pizza på en onsdag med verdens beste samvittighet 🙂 

84 kommentarer

 1. Bør squash være hovedingrediensen i et fullverdig måltid? Er den ikke svært kalorifattig?
  Er dette grunnen til at man kan spise denne retten med «god samvittighet»?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Om den er «kalorifattig» kommer helt an på hvor mye du spiser, men osten trekker energinivået en del opp 🙂 Sammenlignet med vanlig pizza så inneholder den nok færre kalorier, men det i seg selv er ikke hovedgrunnen til at den er sunnere enn vanlig pizza, det har jo med mengden grønnsaker å gjøre.

  2. Squash inneholder massevis med næring, og er 10 ganger sunnere enn en hvetemelsbunn! Antall kalorier sier intet om næringsverdi i en fødevare! 🙂
   Takk for flott oppskrift, den skal absolutt prøves!! 😀

   1. Caroline Berg Eriksen

    Bare hyggelig, es 🙂

 2. Mel er vel ikke nødvendigvis usunt? Det går utmerket å lage grovere pizzabunner med for eksempel Fibramel. Stiller meg heller skeptisk til hvor sunt pepperoni egentlig er..

 3. Ja takk til alternative pizza varianter 🙂 Denne lages jo på 0 tid og familien får i seg enda mer grønnsaker! Kjapt, sunt og billig 😉

 4. Anbefaler også pizza med knekkebrød. De runde knekkebrødene, med fyll. Vanvittig godt! 🙂

 5. Og dette er mat for hele familien? Ettåringen spiser dette?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gikk mest i pepperoni og ost, men det kom med noen biter squash også 😀

 6. I should try this healthy pizza, seems amazing!!
  Miki x

  http://littletasteofbeauty.blogspot.it

  1. Caroline Berg Eriksen

   Do it 😀

 7. Mmm det så godt ut! 🙂 Jeg er også stor fan av oppskriften du delte på stuffed zucchini, den med tacokjøtt og grønnsaker 🙂

 8. Den så god ut 🙂 Men man burde heller ikke få dårlig samvittighet av å spise vanlig pizza på en onsdag!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var det også 🙂 Selvsagt skal man ikke få dårlig samvittighet for det, men jeg personlig føler meg bedre når jeg vet at jeg tar sunnere valg 🙂

   1. Jeg sier heller nei takk til vin og spiser «vanlig» mat. Tror det gir et bedre signal til barna også.

   2. Caroline Berg Eriksen

    I mine øyne så er squash vanlig mat, men man ser jo forskjellig på ting. Jeg tror også at man sender gode signaler til barna om det går under kategorien «vanlig mat».

 9. kristin

  hmm..squash, tomater, salat og rødløk er vel grønnsakene du snakker om her som gjør denne så sunn. det trekker veldig ned med ost og kjøttprodukter. jeg er helt enig at den er kanskje et sunnerE alternativ til den vanlige pizzaen, men sunn er den nok ikke når den innholder div animalske produkter. men jeg vet det blir ord mot ord hehe 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er vanskelig å isolert beskrive matvarer som sunne eller usunne, det kommer jo helt an på konteksten. I teorien kan alle matvarer være sunne/usunne, det kommer bare an på mengden og hva man ellers spiser. I dette tilfellet beskrev jeg den som jeg gjorde fordi folk flest spiser for lite grønnsaker. De fleste typer pizza inneholder animalske produkter, så det var jo i dette tilfellet en faktor som jeg vurderte som nøytral 🙂 Men det er mange måter å gjøre en pizza sunnere på, uten nødvendigvis å kutte ut mel.

 10. det du viser her er en fylt squash. Kan du ikke bare kalle det en fylt squash? Det er fullt mulig å lage pizza uten hvetemel, men det er faktisk ikke mulig å lage det uten mel. Pizza har per definisjon en bunn av mel og gjær. Du må gjerne ha most squash og blomkål og en halv malt gris i den deigen, men du må fremdeles bake en bunn før det blir pizza. Og ikke kom å si at en lompe med pizzafyll er en pizza heller. Det heter wrap, eller fylt lompe eller burrito, men pizza heter det ikke. Jeg skjønner bare ikke poenget med å rote det til sånn når vi har ord og begreper som man har en felles forståelse av hva betyr. Språk. Kommunikasjon. Du kan ikke bare bestemme at en squash er en pizza. Pizza er pizza og squash er squash. Ferdig snakka.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Squash-pizza 😉 Kall det hva du vil, det viktigste er vel hvordan det smaker.

  2. Oj, noen tar pizza på alvor :O 😀

 11. Åh, 1000 takk for ideen! Min far liker pizza, men tåler ikke gluten/hvetemel, så dette vil jeg prøve neste gang han kommer på besøk.
  PS: Jeg bruker å varme pepperonien lidt på panne for å smelte noe av fettet av, før de kommer på pizzaen. Bare et tipp. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig, Anna 🙂 Takk for tips!

 12. Takk for spennende oppskrift, ser godt ut! Men å kalle det pizza, tja, jeg ville vel sagt gratinert squash. For meg perfekt som forrett eller som tilbehør til fisk eller kjøtt. Ser ikke for meg at dette metter en middag alene men jeg kan ta feil. Men må det legges til at med denne retten kan man spise pizza midt i uka med god samvittighet? Jeg ser ikke helt verdien av å nevne ordet samvittighet her. Spiser man variert og alt med måte så burde ikke kosthold forbindes med dårlig samvittighet. Kanskje pirk fra min side. Jeg spiser pizza en sjelden gang og da skal jeg ikke ha dårlig samvittighet uansett hvilken dag det er.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Skjønner hva du mener, Cathy 🙂 Det var aldri intensjonen å antyde at å spise vanlig pizza skulle gi dårlig samvittighet 🙂

 13. Ingvild

  Skjønte at noen kom til å problematisere dette med «beste samvittighet». Men om alle tenker seg om, så skjønner vi at Caroline mest sannsynlig ikke mener at det er forbudt å spise vanlig pizza (hva er egentlig regnet som «vanlig» i 2018??). Hun mener å gi oss tips til en pizza-variant som har fokus på å inkludere mye grønnsaker i måltidet, og som derfor er et lurt valg innimellom, særlig hvis man er pizzaelsker og gjerne vil spise pizza ofte. Da er dette et alternativ som man kan lage en gang iblant, istedet for en pizza basert på mye mel. Hun skriver jo ikke noe sted at det er usunt å spise tradisjonell pizza en gang iblant. Så ja, denne typen pizza er sunn i form av at den er basert på mye grønnsaker, og grønnsaker ER sunt, det er noe vi bør få i oss nok av hver dag, og dessverre er det alt for mange som får i seg nok! Så hvorfor ikke forvandle favorittretten på en enkel måte, og samtidig få i seg mange nyttige næringsstoffer? 🙂

  1. Ingvild

   Mente selvfølgelig: Dessverre er det alt for FÅ som får i seg nok* 😉

 14. Synes man skal få spise pizza med god samvittighet på en onsdag selv om den ikke er laget av squash. Virker som du skriver det her for å provosere siden du gang på gang får tilbakemelding om å ikke blande inn samvittighet når du skriver om mat. Et symptom på spiseforstyrrelser er dårlig samvittighet etter matinntak, så vær så snill å spar leserne dine for det der. Det går fint an å fokusere på alt det andre positive med sunn mat.. God samvittighet bør folk få ha uansett om de spiser mel eller ikke.

  1. TONJE. Det er jo noen som alltid må misforstå, jeg har også bedre samvittighet om jeg velger sunnere alternativ til middag. Alt handler om balanse. Og det gir vel kanskje bedre samvittighet om en velger en sunnere variant av «pizza»på onsdag, om en kanskje har spist , eller skal spise vanlig pizza senere den uken. Og vi ser da ofte nok at Caroline spiser vanlig pizza (kebab pizza også 🙂 )andre dager i uken. Det er ikke nødvendig gå i strupen på noen som fronter sunnere alternativ, eller kaller dette for pizza. Sier ikke at det gjelder kun deg, men jammen skjønte jeg at dette ville provosere . En trenger ikke legge vrangviljen til eller overtolke alt som skrives. Det er nok av dårlige og usunne kosthold rundt om i dette landet, så det er vel bra at noen kan fronte sunnere varianter, så velger en selv om en kaller det for pizza, ønsker prøve oppskriften eller ikke. Så enkelt er det !

 15. Det så veldig godt ut! Håper du er bevisst påvirkningskraften du har når du linker mat og samvittighet…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var det 🙂 Jeg ser ikke helt hva som er problematisk ved å påpeke at det å ta sunne valg i matveien gir god samvittighet?

   1. Fordi man må ha mat, og det er helt unødvendig å assosiere samvittighet med det.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg ser ikke helt sammenhengen her mellom det faktum at man må ha mat, og at jeg føler meg bedre når jeg tar sunnere valg i matveien? Men det er lov å være uenig, jeg ser dog ikke problemet å trekke frem det som en positiv faktor ved å velge sunt.

   3. Jeg sier ikke at det er noe galt med at det er sunt, jeg sier at å bruke ordet samvittighet i forbindelse med et grunnleggende menneskelig behov er rart/feil/merkelig – stryk det som ikke passer…

   4. Caroline Berg Eriksen

    Det skal du få lov å mene, men for meg er det helt naturlig å få en god følelse når jeg tar sunne valg i matveien. Det betyr ikke at jeg får dårlig samvittighet om jeg tar et usunt valg 🙂

 16. Christin

  Betyr det at man ikke kan spise pizza med vanlig pizzabunn, med god samvittighet? Du bør virkelig se på hvordan du formulerer deg angående mat og kosthold.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det betyr det ikke 🙂

   1. Christin

    Men du ser at det kan tolkes i den retningen? Kan du svare på om du skjønner hvorfor det er problematisk at du formulerer deg slik?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, det ser jeg egentlig ikke. Men det er godt mulig at hvis du prøver så godt du kan å vri og vende litt på hva jeg faktisk skriver så kan det tolkes sånn.

    Jeg ser ikke problemet med å formulere meg på den måten 🙂 Sunne valg i matveien gir meg en god selvfølelse og det har jeg ingen problemer med å kommunisere.

   3. At du ikke ser problemet med å ordlegge deg slik mens andre gjør det kan også forklares slik: Jeg hadde i mange år av min ungdom spiseforstyrrelser, og i flere av disse årene leste jeg også bloggen din (jeg er en ganske ung voksen per definisjon ;)). Noe av det jeg husker best fra tankegangen min i denne tiden var den gode følelsen jeg fikk etter å ha klart å lure meg unna et måltid. Jo flere måltider som ble kastet ut vinduet, kastet i søppla eller aldri laget, jo bedre følelse fikk jeg. Når familien spiste pizza og jeg ikke klarte å lure meg unna det å spise pizzabunnen (et av mange eksempler på hvor livredd jeg var for «tomme kalorier» og karbohydrater og fett) hadde jeg så dårlig samvittighet at jeg i tillegg til å gå lange kveldsturer og drev med sirkeltrening på rommet etter leggetid, lå halve natten og vekslet mellom å stirre i taket og å gråte over hvor misslykket jeg var.

    At jeg hadde en slik tankegang og gjorde det jeg gjorde var på ingen måte din eller noen andres feil, men dersom tankegangen min hadde vært lik i dag er jeg rimelig sikker på at jeg hadde tolket teksten du har til denne matoppskriften på en helt annen måte en hva som er intensjonen din 🙂
    Uansett, ønsker deg en god dag videre og en flott helg da den nærmer seg med stormskritt 🙂 Takk for at du leverer så god kvalitet på bloggen som du gjør, den er jo bedre enn hvilket som helst magasin!

   4. Det er både uproblematisk og ikke, da det er en hverdagslig måte å snakke. Samtidig er dette med samvittighet og et anstrengt forhold til mat sterkt relatert. Og noe svært mange, og kanskje spesielt dine yngste fans kan slite med.. <3 Så begge deler..

 17. Mmm! Gratinert squash er digg! Skjønner ikke helt hvorfor du vil kalle det pizza når det faktisk har et navn – men det er kanskje et genialt innsalgspunkt når man skal imponere pizzafrelste familiemedlemmer 😉

  Synes forøvrig at du skal øve på å spise pizza med god samvittighet helt uavhengig av ukedag selv om det er mel i bunnen – det handler tross alt om summen man får i seg mellom godt nyttår og god jul, ikke om dagene man spiser hva på 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg synes ikke gratinert squash passet, i og med at det er pizzafyll på squashen, men du kan selvsagt kalle det akkurat hva du vil 🙂 Haha, kanskje det gjorde innsalget litt lettere :p

   Du har helt rett i at det handler om summen, og jeg får ikke dårlige samvittighet om jeg spiser vanlig pizza på hvilken som helst dag. Men det føles godt for kroppen og ta sunnere valg, og dermed gir det meg en bedre følelse 🙂

 18. Det så godt ut! Men mener du at man bør ha dårlig samvittighet for å spise helt vanlig pizza på en onsdag?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var det 🙂 Nei, det mener jeg selvsagt ikke.

 19. Dette minnet lite om pizza.. Anbefaler heller søtpotetbunn med havremel (oppmalt havregryn), eller kikerter. Prøv med skogssopp og Gruyere, creme fraiche, løk og litt bacon. Det tror jeg dere vil like!:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂

 20. Altertiv til squash? En av få grønnsaker jeg, og resten av familien, synes smaker forferdelig. Squash og aubergine – grøss!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, dessverre 🙁

   1. Merethe

    Squash smaker jo fint lite, 😉 så ja huff a meg. Tommel opp for mer grønnsaker

  2. Søtpaprika (de lange) funker ypperlig 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    Supert forslag! De er jo litt hule, men funker nok helt greit om man for eks. lager pizzafyll med kjøttdeig eller lignende 🙂

 21. Det der er ikke pizza…det er squash med ost..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Nei, pizza er det ikke – squash-pizza 😉

 22. Ser super godt ut, og så enkelt! Denne må prøves 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du MÅ prøve 🙂

 23. Dette så godt ut! 🙂

  Og til alle til kommenterer surt: jo, dette er pizza. Squash-pizza.

 24. Synes det mest fantastiske her er at en voksen mann kommer i ekstase av å få servert squash med litt fyll på

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er lov å lese teksten med et glimt i øyet og ikke ta alt så veldig bokstavelig 🙂 Han ble glad for forslaget mitt, rett og slett.

 25. Ja til tips om å få i seg mer grønnsaker! Det kan man ikke få i seg nok av, og squash har mange gode næringsstoffer!

 26. Silje Victoria

  Det svarte bestikket ditt, hvor er det fra og kan det vaskes i vaskemaskin? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   House Doctor 🙂 Går helt fint å vaske i maskin.

 27. Nå må folk roe seg litt ned! Ingen mener vel helt seriøst at en vanlig pizza med masse deilig fyll hører til midt i uka, hvertfall ikke som en vanlig sunn hverdagsmiddag? Det virker som mange av dere i kommentarfeltet sitter og venter på muligheten til å vri og vende på alt Caroline sier.

 28. cathrine

  Her var det mange dumme kommentarer (: folk er jo bare ute etter å krangle.

  Takk for spennende oppskrift!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig, Cathrine 🙂

 29. Dere kommentarfelthaier altså… En ting er å skulle ha pizza på samvittigheten, men jeg synes ærlig talt slike pirkete, teite kommentarer er verre

  Synes det så veldig godt ut, Caroline! Og ikke minst en smart måte å få grønnsaker til å bli «kosemat» på! Tommel opp!

 30. Ser veldig godt ut 🙂 må prøves ut.
  Men det er en ting jeg er veldig nyskjerrig på. På hvilken måte forbinder du dårlig samvittighet med mat? Tenker du ikke over hvordan det kan tolkes helt feil at man skal få dårlig samvittighet dersom man spiser vanlig pizza ?
  Det er mange unge jenter som leser bloggen din som ikke vet bedre. Du har selv slitt med å ha dårlig forhold til mat og vet hva det kan gjøre med jenter. Det er fra før av mye fokus på kropp. Innlegget ditt ville vært like bra om du lot være å ha med den kommentaren . Håper du kan forstå og ikke gå helt i forsvar. Ser frem til å høre om dine tanker rundt dårlig samvittighet ifm mat. Takk 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det må du gjøre 🙂

   Jeg skriver ikke noe om at man skal få dårlig samvittighet om man spiser en vanlig pizza :/ Det spiser vi én gang i uken med verdens beste samvittighet 🙂 Det har jeg blogget om flere ganger. Jeg skriver bare at jeg får god samvittighet når jeg tar sunne valg i matveien, og det står jeg 100 prosent for.

 31. Jeg gremmes av alle idiotiske kommentarer her- har ikke folk bedre ting å gjøre på? Elsker pizza, elsker squash- og syns dette var en fantstisk ide! Har gjort noe lignende tidligere- da kuttet jeg squash i cm tykke skiver, hadde på pizzasaus, revet ost og litt salami eller pepperoni, oregano og stekte i ovnen- som forrett eller tapasrett. Nå spiser jeg ikke kjøtt lengre og har glemt hele oppskriften bort- men denne ideen din skal jeg def prøve- kan se at det er godt- bytter dog ut kjøttet med marinert sopp tenker jeg, nam. thank you ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips, Marita 😀

 32. Ha ha! Vi har det altfor godt i det landet her når folk går i spinn over at du kaller noe squash pizza OG attpåtil brukte ordet samvittighet ift mat. Ja, spiseforstyrrelser og negativt forhold til mat er kjipt. Men økende fedme og livsstilssykdommer blant nordmenn er det mer av, så jeg synes du er vel innafor Caroline 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Det har du helt rett i 😉 Men det er hyggelig å engasjere folk da!

 33. S.Helene

  Takk dette skal prøves! Lagde vegetar bourgignen (?) din i går- nam så godt!! Elsker oppskriftene dine, du er flink med matinspo 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så gøy å høre, Helene! Den er en stor favoritt her i huset også 😀

 34. På God Morgen norge laget de «pizzafest med god samvittighet» i dag også, ingen som kriserer ordvalget deres….. Slitsomt når alt skal vri og vendes på. Må være slitsom å skrive « fritt» når man hele tiden skal gjøre alle til lags. Alle forsto hva som var tanken bak dette og ingen kan si at ikke C fremmer at man kose seg på en onsdag. Da følger dere ikke med på bloggen, hun skrev et flott innlegg om balanse her om dagen!

 35. Folk er virkelig «hårsåre»

  Vet hva jeg skal ha til lunsj i morgen. Takk for tips

 36. Nå må folk skjerpe seg, asså hun skriver att det er ett sunnere alternativ og att man kan kose seg med god samvittighet, slik jeg er oppvokst og har det så var pizza og slik kosemat forbeholdt helgene, det samme med godtri, så da att man kan kose seg med sunnere alternativer midt i uken er da vell ikke noe feil i og skrive? Om du får spiseproblemer av og lese det så la være eller oppsøk hjelp, ikke legg skylden på Caroline, skal man kjefte på Narvesen da for att de har shape up blader i hyllene sine og det kan få en til og føle seg utrent og stygg av og se de modellene! Fornærma2017! Det er ditt eget ansvar hvordan du velger og ta deg nær av ting, er psyk må man søke hjelp!
  Det så kjempe godt ut og skal prøves

 37. Takk for supert tips! Detta blir kveldskos på lørdag :). Kjekt å prøve noe nytt og annerledes.
  Eg prøvde chiapudding for første gang etter innlegget ditt. Takk for inspirasjon :).
  Utrulig at eit enkelt middagstips kan skape så mye negativitet! Pizza eller ei, tommel opp!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig at du likte det, chiapudding er helt supert 🙂

 38. Squazza da.. Hvis dere nå ikke klarer å se bort ifra at det ikke er hverken pizza eller squash!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀

 39. Herreliii hva folk her henger seg opp i! Pizza, taco, biff etc er i min verden helgemat/fredagsmys og til hverdags er dette fantastisk godt og man får deilig pizzafeeling midt i uka!.. og som du sier god samvittighet på kjøpet. Vinn vinn <3

 40. Charlotte

  Dette var SÅ digg!! Takk for oppskrift :))

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så bra 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *