min erfaring med smoothie detox

Hei søndag! Det blir litt sene oppdateringer om dagen, begge jentene er fortsatt syke og det er så viktig at jeg konsentrerer meg om å kun være mamma og å være tilstede når det er sånn det er nå  Så vet dere hvorfor. 

Jeg fikk besøk av Anette i går kveld og dermed røk detoxmiddagen min til fordel for sashimi og et glass vin – helt innafor! Jeg tenkte at jeg ville skrive litt om min erfaring rundt disse nesten tre dagene med detox, for endelig vet jeg hva det innebærer! Et tips: ikke legg det til helgen 😉 Grunnen til at jeg ønsket å teste dette, er rett og slett ren nysgjerrighet. Jeg har vært nysgjerrig på dette i flere år fordi jeg vet at det er såpass mange som er tilhengere av dette og snakker varmt om det – inkludert medier som for eksempel livsstilsmagasiner. Likevel har jeg aldri prøvd, rett og slett fordi jeg har vært skeptisk og veldig overbevist om at dette bare er tull. Jeg vet at kroppen renser seg selv og at en overload av vitaminer og mineraler ikke har noen hensikt, så hvorfor er det så mange som da føler at dette gir dem noe i form av energi? Personlig tror jeg faktisk at følelsen av å være såpass sunn og bevisst over matvalgene over flere dager spiller en stor rolle for mange, ettersom du får i deg masse grønnsaker og frukt. Det føles rett og slett veldig bra og dermed tror vi kanskje også at det har noe mer for seg enn det det egentlig har.

Min erfaring: jeg valgte å følge iform sin detoxkur, ettersom det var denne jeg fant mest fristende av det jeg fant på nett. Selvfølgelig likte jeg spesielt godt at jeg ikke måtte kutte ut kaffekoppen min og at jeg i tillegg kunne drikke vann ved siden av. Denne detoxkuren bestod av frokost, lunsj, middag og kvelds, og dette var ikke bare et stusselig glass med juice som flere har nevnt at de regnet med det var. Dette var et ca. 1 1/2 glass av de typiske Norgesglassene, en større mengde enn det jeg trodde at det var, så det var positivt! Det fylte opp i magesekken og jeg følte meg mett etterpå. Et av favorittmåltidene mine var suppen som var til middag den første dagen, den bestod av blant annet kål, erter, tomater, melk og løk, og dette sammen i blenderen ble skikkelig digg og fyldig. Denne drakk jeg selvfølgelig ikke, men spiste fra suppeskål. Det ble ingen spørsmål fra Nelia da jeg spiste noe annet en dem denne dagen, men da jeg ikke spiste taco, lurte hun selvfølgelig på hvorfor jeg ikke skulle ha. Dette har flere av dere lurt på hvordan jeg skulle løse, og jeg innrømmer ærlig at det ikke nødvendigvis er positivt at jeg spiser noe annet og at hun legger merke til det, men jeg fortalte henne at jeg hadde lyst på noe annet til middag akkurat den kvelden og spurte om hun også ville ha det, men da ristet hun lett på hodet og spiste tacoen sin videre. Ettersom dette er noe som ikke skjer mer enn denne ene gangen, tenker jeg at det er ok. 


Mange har nevnt hodepine som en bivirkning, men det har heldigvis ikke jeg kjent noe til. Jeg følte meg derimot oftere sulten enn jeg gjør til vanlig, kanskje ikke så rart. I tillegg savnet jeg noe å bite i og den klassiske småspisingen min måtte vike, noe som var skikkelig uvant. Jeg går ofte i kjøleskapet og tar meg litt ost eller en frukt eller en avocado om jeg er fysen på noe, men altså ikke i disse dagene. En annen ting jeg merket, var at jeg fikk skikkelig mye luft i magen de to første dagene (haha) – det kunne jeg gjerne vært uten! 

Det positive med dette er uten tvil at jeg ble minnet på hvor utrolig mye digg du kan lage med både frukt og grønnsaker! Jeg har nesten alltid vært kjempeflink til å lage smoothies, men dette har glidd helt fra meg i hektiske perioder nå den siste tiden og jeg har virkelig savnet det. Å starte dagen med en smoothie eller å lage en smoothie til lunsj er så digg, og det å ha grønnsaker i smoothie er også utrolig godt. Frukt og grønnsaker i kombinasjon er toppen,, så jeg har fått tilbake lysten på å lage smoothies oftere igjen – det er tommel opp og superpositivt! 

I følge iForm skulle denne kuren gi meg mer stabilt blodsukker og mer stabil energi, men her merket jeg helt seriøs ingen forskjell, noe som forteller meg at kostholdet jeg har til daglig allerede er helt kurrant. Jeg tror nok ikke at jeg kommer til å gjøre dette i fremtiden igjen, men det har i det minste fått meg motivert til å få inn både mer grønnsaker og frukt i form av smoothies i kostholdet mitt igjen 🙂 Så dersom du spør meg om dette er å anbefale, sier jeg nei. Det er dyrt og du får ikke noe igjen for det, annen enn om mulig, en aha-opplevelse på at smoothies med frukt og grønt er skikkelig godt. Spis sunt og variert i hverdagen og sørg for å få i deg masse grønnsaker til måltidene dine. Ha gjerne smoothies med frukt og grønt som en del av kostholdet ditt, så bør mye være gjort 🙂 

63 kommentarer

 1. Jeg synes du løste det på en fin måte med største jenta di. Tommel opp for det, Caroline.

 2. kan du gjøre bildene dine mindre slik at man ikke må scrolle for å se hele bildet (dette er spesielt tydelig på pc)? Tror det ville gjort leseropplevelsen bedre, hvis man kan se hele bildet på en gang 🙂

 3. Hej Caroline
  Hvor er din bluse og bukser fra?

 4. Lille jenta mi da hun så bildet av deg «Å, mamma, hun var pen. Nesten enda penere enn deg». 😉

 5. Bra innlegg 🙂

 6. Det øverste bilde av deg var helt nydelig! God bedring til jentene her i huset er det spy beigen med 4 barn er vi på 10’ende sykedagen

 7. Rebekka

  Vil dere ha flere barn i fremtiden? Kanskje om 3-4 år?

  Skal du ikke fullføre PT utdannelsen du begynte på for noen år siden?

  Har lurt skikkelig lenge på disse spørsmålene så håper jeg får svar 😀 ha en fin dag

 8. Sara Katrin

  Fytti kua, så fine bilder av deg. Jeg ser dem er litt retusjert, men jeg kunne ikke brydd meg mindre. LK – du imponerer stadig vekk!

 9. Prøver igjen 🙂 hvilken tredemølle har dere nå, og er dere fornøyd? 🙂

  1. Hun skrev i alle fall at hun hadde titan 890 etter at hun flyttet, men om hun har den enda eller fortsatt er fornøyd vet jeg selvølgelig ikke. Vi kjøpte en titan selv på black friday (s-line 8), den gikk i retur/bytte til annen pga deler som ble ødelagt etter kort tids bruk. Vår mølle kan selvfølgelig ha vært en blåmandags-utgave..;)

  2. Demo Titan ST890
   Hvis du bruker søkefeltet, kommer innlegget om treningsrommet opp. Der får du svar

 10. Enig 🙂 Jeg tror nok de som merker en kjempeforskjell i utgangspunktet har levd på junk eller spist litt usunt fra før:)

 11. Henny88

  Det første bildet er et av de nydeligste bildene jeg har sett av deg! Håret, utrykket og lyset. Fy flate, så sensuelt og vakkert! 🙂

 12. Kan du ikke heller dele noen av de beste oppskriftene fra dette da? Trenger påfyll av gode smoothie-oppskrifter

 13. Blouse brand?

 14. Nå lever jo du veldig sunt, så det er vel svært begrenset hva kroppen din trenger å få ut. Mulig personer som har et usunt kosthold får en her annen reaksjon på en slik kur, da kroppen har mye å kvitte seg med. Har aldri vært noe tilhenger av slike kurer, spis normalt sunt og tren 2 – 3 ganger i uka, gåturer er å anbefale, så digg med luft, så tror jeg man giør kroppen godt.

 15. Med andre ord kommer man ganske langt med et variert og normalt kosthold og å la kroppen selv ta hånd om opprenskningen og fordelingen av næringsstoffene. Ja takk til litt av alt med måte.

  God søndagskveld og håper barna er på bedringens vei.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 16. Har du fått spørsmål om å være med i den nye sesongen av bloggerne? Hvis ikke ville du vært med på serien? Hadde vært utrolig gøy!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har blitt spurt foran hver sesong, alltid takket nei 😉

   1. Hei,

    Lurer på hvorfor du takker nei og kunne du tenkt deg å takke ja?Hadde vært kult å sett deg i programmet. 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Fordi jeg føler at jeg uteverer meg selv nok via blogg, instagram og snap 🙂 Om jeg skulle vært med der hadde jeg utlevert meg i enda større grad, og det er jeg usikker på om jeg ønsker. Men jeg skal aldri si nei 😉

 17. Buksen kjøpt hvor ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Zara 🙂

 18. Jannicke

  Elsker dine oppskrifter
  Og håper på litt juice og smoothie oppskrifter
  Du er så god på det.

  Bilsete til nelia? Lyst dele erfaring på bilsete og tips

 19. Jeanette

  Bra du ikke fikk hodepine. Grusomt å gå med dundrende hodepine hele dagen

 20. Wow du ser fantastisk ut! Og du er en super mamma 🙂

 21. Hilde A

  Interessant lesning! Og wow så flott du var på bildene. Du er virkelig et av mine forbilder 🙂

 22. Bra og fornuftig oppsummering! Godt svar til eldstedatteren din, så den løste du jo greit. Enig med deg i alt du skriver!
  Tusen takk for fortsatt beste blogg i Norge:-) du e så go atte:-)

 23. God konklusjon etter det skuffende fokuset på «detox». Takk for dette. Helseråd, inkludert kostholdsråd må være basert på fagkunnskap og forskning, ikke hva enkeltpersoner føler, tror og mener. <3 forskning <3 Hilsen http://www.statistrikk.no

 24. Prøver igjen 🙂
  Hvor på iform finner man oppskriftene ? Linken du la ut er misvisende 🙁

 25. Fine bilder. Enig med deg ang. detoxen, at det som kanskje egentlig funker med det, er sunnhetsfølelsen man får ved å få i seg mye frukt og grønt.
  Jeg lurer på en ting; http://www.carolinebergeriksen.no/2016/04/10/flirty-dress-and-a-leather-jacket/ <- ville du solgt meg denne kjolen, om du fremdeles har den?

 26. Elisabeth L

  Disse bildene<3 setter så pris på at du er ærlig ang detoxen, for har vært nysgjerrig lenge selv.. kunne du tenkt deg å dele noen gode smoothie oppskrifter i fremtiden? Var dette forresten en pakke du måtte kjøpe siden du skriver at det et dyrt? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, ingen pakke 🙂 Men hele handlelisten for alle ingrediensene endte opp på ca. 1200,- 🙂 Er jo relativt dyrt for 3 dager :p

 27. Hei. Du er et forbilde for mange (unge) lesere… jeg syns det er synd at bildene er så retusjert og fikset på, spesielt i dette innlegget .Hvorfor gjør du det? Og dessverre, jeg kjøper ikke svar som…»sminke har mye å si» «lys har mye å si»….osv…Mange unge jenter ser opp til deg, og de får se en polert side som ikke er realiteten… Hva sier du til jentene dine når de blir store nok?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Lene 🙂

   På bloggen legger jeg ut bilder som er lite redigert, og bilder som er mer redigert. Det varierer 🙂 At jeg viser en «polert side» som du skriver stemmer ikke! Både på snap, youtube og instastory legger jeg ut helt uredigerte bilder/filmer, og dermed viser jeg både en «polert» og en upolert siden av meg selv.

   1. Bruker du ikke filter på snap??

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nesten aldri 🙂

 28. Nydelige bilder av deg!! Og settdr pris på tilbakemeldingen, og at du har beina planta på jorda mtp tanker om detox 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Irene 🙂

 29. Nysgjerrig

  Gøy å prøve noe nytt! Har selv tenkt å prøve men som du skriver så blir det litt dyrt for 3 dager. Bare lurte på om du gikk ned noe kilo med kuren?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har ikke veid meg 🙂

 30. Takk for at du testa ut dette og ga din mening om det! Det bekrefter vel mye av det jeg allerede har tenkt. Tror jeg har et ok kosthold fra før, og har faste grønn smoothie- dager på mandager og fredager;) Ha en flott uke!

 31. Brukte du juicer eller bare stavmixer e.l. da du lagde juicene (til bær, spinat etc.)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Blender/stavmixer 🙂

 32. Håper ikke barna dine føler de må retusjere bilder av seg for å være like «fin» som mamma. Du og LK må slutte med dette 🙁 Husk at du er et forbilde.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Maria!

   Som jeg har svart over her så legger jeg ut bilder som både er redigerte og som er 100 prosent uredigerte. Dette er er ikke noe «kun vi» gjør, men tvert imot så er det relativt normalt for personer som jobber med bilder og visuelle uttrykk. Det har ingenting å gjøre med å «ikke være fin nok», eller å være «så fin som mulig», da konstruerer man en problemstilling.

   1. Hva har det da noe å gjøre med? Selvsagt er det for å fremstå best mulig. Hvilken annen grunn skulle det være?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er en balansegang, H.E 🙂 Hadde hensikten vært å fremstå «finest mulig» ville vi gjort det på alle bilder i alle medier, hensikten nå er å skape et variert uttrykk med litt av hvert.

   3. Syns det er rart at du mener at det ikke handler om å være fin nok, da man ofte ser at det som er gjort av redigering er i ansiktet, eller som her hals og skuldre. På nesten alle innlegg er jo rynker glattet ut rundt øynene. I tillegg har du jo innlegg som skal forestille at du akkurat har stått opp, men som alle skjønner at du har vært oppe og fikset deg først, før dere tar bilder. Vet ikke om du har sett bildene til bloggeren annijor? På hennes bilder, på instagram, kan man snakke om å skape et visst inntrykk. Bildene hennes er veldig varierte, pluss at hun har sagt hun ALDRI kommer til å redigere bort ting på kroppen. Tommel opp!! Jeg skjønner ikke helt hvordan dere skal variere inntrykkene på bildene, ved den redigeringen dere gjør. De som dere ofte tar med venner, ja de er annerledes. Ellers vil jeg vel si at du er helt lik på alle bilder, og jeg får ikke noe annet inntrykk fra det ene innlegget enn det andre. Som fotointeressert så blir jeg ikke så veldig inspirert, dessverre.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Hei Trine 🙂

    Om det er inntrykket ditt så kan du ikke ha spesielt god oversikt over hva jeg legger ut av bilder. Jeg legger ut bilder som er 100 prosent uredigert, og bilder som er mer redigert. Du skriver som vi bedriver samme type etterbehandling på alle bildene vi legger ut, og det er helt feil. Om du føler at jeg ser helt lik ut på alle bilder så er det kanskje fordi det ikke er så mye etterbehandling som gjøres, og forskjellen mellom virkelighet og bilde ikke er så stor. Da blir det ganske likt hver gang.

   5. Hei Caroline
    Du skrev at dere varierte på redigeringen fra innlegg til innlegg for å skape variasjon i uttrykk/stil. Noen ganger redigerer dere, andre ikke. Jeg har ikke sagt at bildene avviker fra virkeligheten. Jeg mente at å redigere huden ulikt fra bilde til bilde, er ikke med på å forandre på stilen på bildet. Stilen på bildene er likt om dere har redigert halsen på et bilde eller rundt øynene på et annet. Derfor mente jeg at bildene i utgangspunkt er veldig like. Noen få som dere har tatt med venner hvor dere har prøvd å kjøre på med litt mer attitude, ja de skiller seg ut.
    Ut i fra bildene får jeg inntrykk av at familien Eriksen står opp og ordner seg til den beste utgaven av seg selv, før dere går inn i «studio» får å ta bilder til dagens innlegg. Alt er liksom perfekt; lys, hår, klær, sminke og vinklingen på ansiktet osv. Og er ikke håret perfekt, har du på lue. Er det helt krise har du hånda eller en avis foran ansiktet. Alle bildene er veldig forutsigbare, og det virker som om dere opererer veldig i komfortsonen. Det handler kanskje mye om at dere vil at bloggen skal fremstå som et magasin. Men det gjør at stilen går veldig på repeat. Bildene i dette innlegget er jo likt bildene du hadde forrige uke, eller for to måneder siden. Ja du har redigert halsen og skuldrene i dette innlegget, men stilen er den samme, samme posering, samme uttrykk i ansiktet. Et annet eksempel er jo bilder med barna dine. De siste ukene eller månedene, så er alle bildene tatt bakfra. Hvor spennende er det i lengden.??
    Jeg sier ikke at bildene ikke er bra, for det er de. Skal man ha variasjon i stil, må man justere på mer enn lys og kontrast i Photoshop. Derfor jeg tok annijor sine bilder som eksempel, for de er mer varierte syns jeg hvert fall. Bildene dine virker litt mer krampeaktig og regissert.
    Men for all del, dere får jo tilbakemeldinger fra enkelte som er strålende fornøyd med bildene deres, men for meg som er interessert i foto, så blir det kjedelig.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Beklager, da misforstod jeg deg, Trine 🙂 Jeg er helt enig med deg i poenget ditt at grad av redigering på hud ikke er det viktigste i forbindelse med stil og uttrykk! 🙂

   7. Det er fort gjort å misforstå, jeg forklarte meg kanskje ikke så bra i første innlegg.
    Bra du skjønte poenget mitt, og at vi er enige om det 🙂

  2. Cathrine

   Det finnes ingen (eller svært få) fotografer som ikke retusjerer bildene sine i det hele tatt. Lars Kristian Eriksen har blitt en meget god fotograf. Jeg synes personlig at det er litt mye hudretusj om dagen som ikke er heldig, bare fordi det ser retusjert ut og ikke tilfører bildet noe ekstra. Men ellers synes jeg han er flink i Photoshop, og at det som oftest ser profesjonelt ut, men ikke for mye.

   Hilsen Fotograf

   1. Enig. Syns også det blir gjort den del med huden, Ser veldig fake ut

 33. Det øverste bildet må være noe av det fineste jeg har sett noen gang <3 Heeelt nydelig!

 34. Fantastiske bilder. Du har vel en av de beste bloggene om ikke den aller beste etter min mening. Om du legger ut retursjerte bilder eller ikke det ser man å som du sier det er en del av det. Vi har vel alle andre klær på jobb eller gjør noe annerledes der i forhold til hjemme. Alle har vel en viss peiling på hav som er «ekte» osv. Men ang detox. Skrev tidligere om sykehussuppekur her inne. Om noen vil prøve noe som i alle fall funket for meg så er den verdt det. jeg hadde da noen kg å ta av å ikke supersunnt kosthold men veldig vanlig. Spiser ikke burger og pizza hver dag akkurat. Den går over 1 uke og har en veldig god grønnsakssuppe du skal spise masse av. Så er det forskjellig i tillegg fra dag til dag. Du slipper å være sulten og kaffe er ok. Ellers takk for at du tester slike kurer og er ærlig.

 35. Bildene er veldig flotte og gjennomført, skikkelig tøft med juletrelysene i bakgrunnen. Jeg har sagt det før, men jeg henger meg veldig opp i den «glansete» redigeringen i ansiktet og porene som lyser opp. Jeg har forsøkt meg litt på fotografering selv, og vet det finnes metoder som gjør at de ikke stikker seg så frem. 🙂 Bare en liten mening, som jeg håper dere ikke tar ille opp. Litt redigering og fiksing på bildene kan være positivt, og av og til kan det bli for mye.

 36. Har du så nydelig hud?? Omg, misunnelig 🙁

 37. Må man spise alt? Jeg laget den suppen til middag dag 1 i dag og det var jo en ENORM porsjon. Ikke snakk om at jeg orket mer enn halvparten.

 38. Først vil jeg bare si at jeg er innom bloggen din hver dag og finner alltid inspirasjon å hente. Du er RÅ! Også må jeg bare få luftet hvor matt jeg blir av alle disse som bokstavelig talt LETER etter noe galt?? jeg mener hvorfor??

 39. Ops den kom to gang! Skulle også være en tenke-hånda på haka-smiley med 😀 Men jeg elsker bloggen din uansett! Måten du skriver på og er, er ulik de fleste andre blogger.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *