juice detox: let’s go go go

Nå er jeg lei av å være nysgjerrig på dette med detox! Jeg leser så mange steder at folk føler seg som nye mennesker etter å ha drukket juice i noen dager – mye freshere og renere med en helt annen glød og energi – det må jo være den perfekte måten å starte det nye året på? Samtidig vet jeg at det er flere som dømmer dette med detox nord og ned, og jeg er SÅ nysgjerrig! Funker det eller funker det ikke? Er det individuelt? Vel, det er faktisk bare én måte å finne ut det på – jeg tester det selv! 

Jeg skrev en solid handleliste i går og dro på storhandel for å finne alt det jeg trengte, og det første som slo meg er at dette ble innmari dyrt. Summen ble litt mer enn en tusenlapp for 3 dager med juicedrikking! Men ok. Vi får se om det er verdt det! Jeg tenker i hvert fall å holde dere oppdatert underveis 🙂 


Detoxen jeg skal følge, fant jeg på nettsidene til iform (HER) og jeg synes den inneholder masse bra, ikke kun ingefær, sitron og nype, som så mange andre juickurer jeg har lest om inneholder (satt på spissen, der altså) OG du kan fint drikke kaffe og vann ved siden av – HURRA! Meget, meget viktig for undertegnede. Iform sin detoxkur består av 4 forskjellige juice om dagen: frokost, lunsj, middag og kvelds. De lover at blant annet at dette skal gi meg masse energi, nullstille kroppen min og gjøre at jeg føler meg både yngre og friskere. Jeg er selvfølgelig skeptisk, hvis ikke hadde jeg testet dette for lenge siden. Samtidig er jeg også utrolig gira og nysgjerrig på å finne ut av om dette virkelig funker! Er det noe for meg eller ikke?

Det jeg håper å få ut av dette, er rett og slett en litt ny start. Jeg har kost meg masse i julen, trent mindre enn jeg pleier og spist mye mer sukker enn jeg vanligvis gjør, og det hadde vært deilig å bare føle seg hundre prosent fresh igjen. Jeg synes i utganspunktet at dette ikke er noe problem å fikse selv, ved å spise sunt og å komme tilbake til gode treningsvaner er det som regel gjort, men ja – det hadde vært gøy om jeg følte at dette ga meg et skikkelig kick. Det gjenstår å se, jeg har i hvert fall allerede fått blandet sammen kurens første smoothie. Blåbærjuice med eple, appelsin og yoghurt 🙂 Ønsk meg lykke til!  

82 kommentarer

 1. Jeanette

  dette er bare tull. du kommer nok til å få hodepine som bare det. vi har noe i kroppen som heter lever….den gjør detox i kroppen!

 2. Har ikke helt skjønt dette konseptet? Skal du bare drikke juice i tre dager, og ikke spise noe annet? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er mer enn bare juice i hver juice, det er supper og smoothies i denne menyen, selv om den heter juicedetox 🙂

 3. Lise Mortensen

  Spennende! Må man bruke juicemaskin eller fungerer blender også? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det står ingenting om det, jeg brukte blender i dag, men med kål etc. er juicer bedre ser jeg for meg 🙂

 4. Lykke til! Prøvde det samme for noen år siden, måtte kaste inn håndkleet kvelden på dag 2. Lå med ekstreme magesmerter i fosterstilling på jobb, magen protesterte høylytt på å være helt tom. Juicen ga ingen metthetsfølelse, allerede første kvelden slet jeg med å sove, magen rumlet konstant. Men kan hende kroppen din takler det bedre enn min.

  1. Caroline Berg Eriksen

   :O hva slags detox brukte du?

   1. Brukte den til «juicedronningen» carina hultmann(?). Hun som har skrevet egne juicebøker.

 5. Ett tips :Grønnkål( regner med du har juice maskin) det husker jeg ga energi 🙂 lykke til 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er med 😀 Har bare ikke tatt bilde av alt sammen 🙂

 6. Låter skoja att prova på, varför inte liksom? (Kan kännas fräscht för kroppen efter all julmat).
  Men är dock inte ett dugg vetenskapligt bevisat att det har en «detoxande» effekt hehe. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er jeg klar over, men jeg vil teste det og se hva det gir meg – om det gir meg noe i det hele tatt 🙂

 7. Dear Caroline,
  I really like such yummy smooties!
  With love from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 8. Er du alvorlig nå? Kroppen renser seg selv. Dette med at du skal føle deg fresh og full av energi stemmer kanskje for de som har dårlig samvittighet for at de har spist for mye å trent for lite (altså de med et anstrengt forhold til mat for å si det pent). Trodde du var litt kildekritisk.

  1. SÅÅÅÅ enig!!

  2. Meget enig her!

  3. Er nok helt enig med deg, Mari. Mest fordi jeg kan skrive under på at jeg selv slukte alt av sånne «tips», den perioden jeg var i det anstrengte forholdet til mat og trening. Og i dag kan jeg være den første til å innrømme det 🙂

  4. Herregud så enig!

 9. Dette hørtes spennende og interessant ut, lykke til og fint med tilbake meldinger underveis:-) Kanskje dette er noe for flere?

 10. Sara Katrin

  Masse lykke til. Blir spennende og se hvordan det går.
  Men som du sier så er frukt og grønt sabla dyrt her til lands. Nesten sånn at du burde bruke fordelen din med å reise til Sverige og handle der istedet. Eller ty til slike grønnsaksbutikker når du er i Oslo. Jeg skulle faktisk ønske at vi hadde mer av det i Ålesund, for det trur jeg kunne bidratt til at folk kjøpte mer sunn mat enn usunn..Selv om det er fint å ha en balanse da.

  Men jeg er nysgjerrig på en ting. Er det meninga at man kun skal drikke juice under disse dagene og ikke noe annet, eller kan man spise også? Jeg har virkelig ikke peiling på kosthold, så jeg er bare nysgjerrig.

 11. Så herlig at du springer ut i dette. Dog er der elementer her som ikke er spesielt utrensende, som f.eks. melkeprodukter og fruktjuice med masse sukker. Tviler også på at du stopper med kaffen i disse dager…? 🙂 🙂 Men igjen, super start, og klokt å starte stille og rolig, når det er første gang! 😀

  Hvis du engang vil prøve utrensing på et effektivt nivå, anbefaler jeg deg på det varmeste å utforske Markus Rothkranz og Cara Brotman. De jobber profesjonelt med kosthold og detox. Se f.eks. denne video. (https://www.youtube.com/watch?v=cpA3u97Pmfk&t=275s) De er utrolig inspirerende, og har mange videoer (samt ebøker) om detox. Og hvis du engang begynner på en slik utrensing, så vær forberedt på sterke utrensningssymptomer (hodepine, influenzalignende symptomer mm), men belønningen etterpå er det hele verdt.

  Masse lykke til! 😀

 12. Caroline

  Spennende å høre hva du syns!

  Tips for å forbedre bloggen 2018: legge inn så vi kan få en beskjed på Mail om du har svart på kommentarene våre 🙂 og også en link direkte til innlegget, eller enda bedre: så siden hopper rett til kommentaren!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tilbakemeldingen, Caroline 🙂

  2. Skriver under på denne! Særlig de dagene du kanskje ikke får svart på kommentarer med én gang, kan det være fint å få en mail når det faktisk skjer – så slipper man å lete seg fram til innlegget hele tiden for å sjekke 🙂

 13. Kristel

  Lykke til!!!!
  Er så nysgjerrig på det selv også!
  Jeg hadde faktisk planlagt det selv også i begynnelse av januar,men har fått noe magevirus så må vente med det!Lager en del juicer til vanlig og,men har ikke prøvd detox.Blir spennde å høre!!Gjerne en oppdatering fra dag til dag!
  Et lite tips hvordan gjøre det enkelt og noe rimeligere.
  1.storhandel og ferdig produkter koster gjerne alt for mye (feks:rødbeter juice og sånt)
  2.del opp grønnsakene i boksene dagen før,da er det mye lettere å gjennomføre.
  Gleder meg til å følge med detoxen din:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tipset, Kristel 🙂

 14. Ærlig talt, juice detox? Tror du virkelig dette skal hjelpe mot noe som helst? Les deg opp på detox, det er bare tull. Anbefaler Wasim Zahid sin artikkel: http://pluss.vg.no/2016/01/23/2286/2286_23600941
  Godt nytt år!

  1. Hear hear

 15. Betalte drøye 1500,- for 3-dagers kur fra Essentially for noen år siden, kun juice i 3 dager – ingen kaffe og masse hodepine 😀 Følte meg superfresh dag fire, lykke til 🙂 Ikke mye energi til overs for trening de dagene, men roligere økter gikk greit.

  1. Caroline Berg Eriksen

   INGEN KAFFE?!? Det går ikke an :p Den har jeg hatt lyst til å teste også, men jeg bor ikke et sted hvor de leverer, så da lager jeg bare min egen 🙂

   1. Gikk all inn, ikke kaffe/tyggis etc og kun disse juicene i tre dager – hadde så vondt i hodet at jeg holdt på å bli gal på dag to 😀 Men det gikk over, hehe! Du kan kjøpe de flere steder nå, bla Smoothie Exchange,Helios med mer, men er jo myyye billigere å lage selv – gjør det innimellom. Lykke til, ser digg ut 🙂

   2. Haha, jeg har også tenkt på det med kaffen 😉 Tror man kan bestille, og hente selv hos Essentially i Oslo. Du er jo der innemellom 🙂 Gleder meg til oppdateringer om hvordan dette prosjektet går!

 16. Lisbeth Nilsen

  Hvordan forklarer du overfor barna dine at du ikke skal spise sammen med dem eller det samme som dem?

  1. Camilla

   Men kan man ikke bare si som det er da? «Mamma skal spise litt annerledes i 3 dager nå for å se hva bare frukt og grønnsaker gjør med kroppen, og om kroppen føler seg litt gladere. Dette er kun for voksne, men du kan lese litt om det når du blir stor?» Eller si noe lignende!

   Lykke til, Caroline 🙂

   Klem Camilla

   1. Kanskje barna også vil ha glade kropper, og drikke frukt og grønnsaker? Nei vet du hva! Dete hører ikke hjemme i en barnefamilie.

 17. Sjekk ut Dalistory blogg, !

 18. Så gjennomført blogg du har, du må jo legge veldig mye arbeid i alt dette, d er no som et livsstil magasin, veldig bra og fint gjennomført, veldig mye forskjellig, bloggen blir jo bare bedre og bedre, med så mange fine bildet av deg og din livsstil, bra gjennomført

 19. Ikke kritikk til deg, men mer dem som kom opp med konseptet: Hvorfor kalles det «detox»? Kroppen klarer jo helt fint å avgifte seg selv. Ellers tenker jeg at man kan vel oppnå det samme ved å kutte ut det usunne og legge til mer grønnsaker i fast form. Lurer på hvordan fordøyelsen ville fungere etter tre dager med dette, om den vil få et slags sjokk.. Håper i det minste at juicen og suppene vil smake godt. Og godt det bare er for tre dager. Og at du kan drikke kaffe! 🙂

 20. Spennende, dette gleder jeg meg til. Og kanskje prøve selv og. 🙂 Lykke til

 21. Rebecca

  Oy, så spennende! Jeg har faktisk tenkt på dette selv flere ganger, men har aldri fått surret meg til å prøve det.. er spent på resultatet ditt! 🙂 Lykke til!

 22. Hvordan løser du fellesmåltidene med barna, særlig middag?
  Hun største lurer kanskje på hvorfor du ikke spiser samme mat som hun selv?
  Hadde litt samme problem da jeg skulle ned i vekt for noen år siden. Prøvde å spise litt annen (og sunnere) mat (inkl veiing av mat) men det ble kommentert av ene barnet. Hadde ikke noe god tilbakemelding til henne, syntes det ble vanskelig å være et godt forbilde i matveien, dropppet hele veie-prosjektet av maten. Sunn mat kan jo alle spise, så det var ikke problematisk.

  1. Eeh Er ikke det en smule overdrevent spørsmål? Forklare barna? Altså har barn jeg også og vi kan fint spise drikke forskjellige ting selv om vi sitter rundt samme middagsbord. Så tror ikke hun trenger å tenke på det.

   1. Er jo litt snodig om hele familien sitter å spiser fiskekaker, mens mor drikker kun juice? Og dette til alle måltider i 3 dager.
    Mine barn hadde iallefall lagt merke til det, og kommentert det. Sikkert sagt noe sånn som : «det vil jeg også ha….!»

   2. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀 Middagene består av supper, ikke juice, og barne spiser de aller fleste måltider i barnehagen. Men enig med deg i at det hadde sett litt rart ut.

 23. Spennende. Jeg tok for noen år siden sykehussuppekuren. Den går over 1 uke og gikk superflott. Gikk ned ca. 7kg. Dette er mye vann. Jeg har IBS og dette hjalp veldig på å renske mage/ tarm og søtsuget forsvant nesten helt denne uken. Klarte å holde meg lenge til jeg ble syk vinteren etter.

 24. Så gøy å få testet noe du har vært nygjerrig på en stund! Ser ut som du får mange gode oppskrifter av de ingrediensene der 🙂 Men hvordan det skal «nullstille» kroppen klarer jeg ikke helt å forstå, det tror jeg blir vanskelig :p De detoxene kan love mye, men jeg håper du får en god opplevelse og masse energi 🙂
  Lykke til 🙂

 25. Så gøy! Blir spennende å høre hvilke resultater du får:) Har tenkt på en liten detox lenge nå, kanskje jeg bare skal kaste meg ut i det. Føler meg supertung og slapp etter desemberfråtsinga:P

 26. Hvorfor skal du nullstille kroppen, lurer jeg på – og går ernæringseksperter god for dette? Du er slank, du er sunn, du er veltrimmet, og ikke minst så er du veldig tynn/slank – så why?

 27. Hva er greia med å ‘straffe’ seg om man har slakket litt på tøylene og rett og slett spist julemat?

  Jeg synes det er svært spesielt av en voksen tobarnsmor å føle at kroppen trenger å renses etter å ha spist og drukket litt ekstra. Skal man aldri kunne spise usunn mat uten å måtte slite etterpå? Å gjøre seg fortjent til mat er en usunn tankegang.

 28. Jeg skal prøve denne som kickstart på en slankekur. Er jo veldig lite kalorier. Om jeg får noen av nevnte fordeler i tillegg, er jo bare bonus.

 29. Rebekka

  Har hørt at kroppen blir så vandt til ikke å få fast føde at når du først spiser igjen er opptaket av fett og kalorier større ettersom kroppen suger til seg alt. Aaaaner ikke om det stemmer tho, men gleder meg til å høre utdates fra deg! Stå på flinke du 🙂

 30. Juice detox gjøres best med frukt/grønnsaker/urter som er ferske.
  Alt av kjøpe juice er bare tull.

  Jeg har en en favoritt som er med grønnkål, agurk, ingefær og sitron/lime. Mynteblader.

  Selvfølgelig må en også ha en god juicemaskin.

  Jeg vil anbefale: fat, sick and nearly dead -netflix.

  En mann som gikk på masse medisiner og elendig helse, han startet juicebølgen. I dag bruker han ikke medisiner nettopp pga KUN rene ferske grønnsaker/frukt detoxet kroppen hans.

 31. Jannicke

  Kan du dele litt oppskrifter på juicen og smoothie du lager
  ? Savner smoothie oppskrifter
  Du er så god på det

 32. Jeg er helt hekta på juicing selv, og har de siste to dagene drukket to, som i hvert fall jeg syns er kjempe gode.
  1: 2 stangselleri, ca 1/2 agurk, en neve grønnkål, 3 grønne epler, 3 kiwi, 1/3 sitron, 0,5 cm ingefær og litt mynte.
  2: 1 eller 2 små stangselleri, 3 røde epler, 2 gulrøtter, 5-6 cherrytomater, 2 klementiner, 1/3 sitron, 0,5 cm ingefær og litt mynte.

  Jeg syns som sagt at disse var kjempe gode, men andre syns det smakte litt for sterkt stangselleri, så det er jo litt smak og behag 🙂

 33. Elisabeth

  Du er en rollemodell for mange og jeg skulle ønske du brukte den muligheten til å promotere verdien av moderasjon i hverdagen i stedet for å legge enda mer til. Vi kjenner vel alle til hvordan det føles nå vi ikke lever sunt, enten det gjelder dårlige spise- og drikkevaner, mangel på søvn, stress som følge av alfor mange ting på kalenderen, eller mangel på bevegelse i hverdagen. Men det er neppe bare hva vi får i oss av mat og drikke som får oss til å føle behov for en grundig rens. Hva med å starte med nok søvn, redusere kaffe og alkoholinntak, kutte ut sukker og sukkererstatninger i hverdagen, sørge for noe bevegelse hver time i løpet av dagen, og ikke minst, fjerne unødvendige aktiviteter fra kalenderen for en tid…shopping? sminke? skjermtid? hva ellers kan utelukkes uten negative konsekvenser?
  Hva med å få med leserne på noe sånt? Det hadde vært et interessant eksperiment.

  Du gjør en kjempejobb med bloggen, du er tydeligvis både intelligent og veldig hardtarbeidende, men av og til er stresset (kjøret) til å ta og føle på. Det er så lett å fanges i et kjør av ting en «må» fylle dagen med, og det blir nesten umulig å komme seg utav det.
  Du er nydelig i din naturlige form, uten å «»pynte på» en ting. Du har et nydelig hjem som du har lagt sjela di i. Du tar til deg tilbakeldinger og er i stadig utvikling. Livet er en prosess, ingen dager eller år er like, og det er spennende. Fortsett å være åpen for forandringer og stol på din egen intuisjon. Det er lett å selge sjela si i disse tider.
  Godt Nyttår til et tenkende og flott menneske!

  1. Altså, hva er det som er unødvendig med sminking? Så lenge man klarer seg uten i perioder, på trening og dager man ikke har tid til det så er det jo ikke en tidstyv? For meg er det en interesse og en hobby. Det er utrolig mye man kan unngå å gjøre, men det betyr ikke at man er nødt til å kutte alt vekk.

 34. jeg kunne ikke gått på en slik detox-kur, alt for glad i mat, ha,ha. Men kanskje jeg får noen gode juice-oppskrifter ut av det 🙂 Lurer forresten på om de som sier de fikk hodepine droppet kaffen mens kuren varte? Jeg får i alle fall hodepine de få gangene jeg ikke får startet dagen med kaffe 🙂

 35. Jeg har gjort essentially sin flere ganger og elsker det. Men selvfølgelig må du kutte kaffe, og kun te uten koffein… du skal jo rense kroppen… jo mindre fruktsukker, jo bedre. husk å drikke masse vann for å skylle systemet. Prøvde å juice selv en gang, men det funka ikke drikker vanligvis juice flere ganger i uken, gjerne med spirulina i. Masse lykke til!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tipset, har lyst til å teste den en gang også 🙂 Og tusen takk 😀

  2. Kjære deg…det er ikke noe som heter å rense kroppen….

 36. Detox er fullstendig idiotisk og bare tull! Og du har nå bare godt av litt ekstra næring fra julematen.
  Du har fullstendig fungerende nyrer og lever som tar seg av «detoxingen». Og hvilke toksiner snakker vi egentlig om her? For noe bullshit

 37. Lykke til 🙂 jeg har så ømfintlig mage, at den tror jeg ville protestert høylytt om jeg skulle servert juice i tre dager.. haha, men spennende å se hva du får utav det 🙂

 38. Madeleine

  hæ? Er ikke du en voksen dame på over 30 med en mann som har utdanning innen ernæring? Jeg er sjokkert! Hva er dette for et signal å sende til unge lesere? Det er INGEN dokumentert effekt på noe som helst detox, det er bare tull og handler bare om selvfølelse og ingenting annet en placebo. Kroppen klarer fint å rense seg selv med leveren. Dette er et innlegg jeg kunne akseptert fra en 20 år gammel rosablogger, men du? trodde seriøst du var litt mer reflektert, intelligent og kildekritisk enn som så.. skuffende :/

  1. Helt enig med deg!!!!!

  2. Amen! For noe vås dette er.

  3. Signerer denne. Skulle ønske du holdt det for god for å promotere en slik kur så hardt som her. Greit nok å gjøre på privaten, men mine tanker går til de unge guttene og jentene der ute som leser lar seg inspirere til det uheldige.

 39. Henriette

  Ser at det er to juicer i hvert av middags»måltidene». Tror du det meningen at man skal lage begge to, eller er det bare alternativer? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den siste er til kvelden 🙂

   1. Henriette

    Åja, ja, jeg så du hadde skrevet det i innlegget etter jeg hadde kommentert… Hvordan føler du deg i dag? Du har gått et døgn på kuren nå? Hvordan tenker du å klare dette gjennom helgen?

 40. Ingvill

  hei Caroline og godt nytt år! Detox er bare humbug – bare så du vet det. Spør mannen din. Man går kanskje litt ned i vekt, det er jo veldig lite kalorier – men kroppen klarer utmerket godt å rense seg selv – det er det vi har lever og nyrer til, bl. a.
  Jeg synes det er litt skuffende at du promoterer sånn tøys på bloggen din – sånne kurer er bare egnet til å trigge problematiske spisemønstre, de er ikke egnet til å gjøre helsen din bedre. Å spise ren mat og droppe usunt fett, sukker og sukkererstatninger, er mye, mye bedre.

  jeg liker ellers oppskriftsonsdag veldig godt, fordi kostholdet ditt er sunt og maten du poster er delikat og velsmakende. Men dette var veldig skuffende. 🙁
  (Og ja – jeg VET det er tøys – jeg har forskerutdanning og kan lese forskning – og det er ikke noe som helst belegg i at detox-kurer har noe for seg.)
  mvh (litt skuffet) Ingvill

  1. Helt enig med deg!!!!!

  2. Hmm, hvis kroppen er selvrensende hvorfor bør man da begrense inntak av ex rødt kjøtt og annen tungt fordøyelig mat? Og motsatt så bør vi spise fiber for å «børste» tarmen. Ja, detox er kanskje «tull», men er jo egentlig bare å gi kroppen/tarmen en liten pause fra den vanlige maten, og etter julen uvanlig tung mat :O

 41. Susanne

  Hei! Jeg tør nesten å vedde på at de som mener det er tull, aldri har prøvd det selv. Jeg lagde juice selv over tre dager, og merket mest forskjell på huden min. Har alltid hatt litt rødlige områder i ansiktet, som nesten ble helt borte etter tre dager. Til vanlig bruker huden min lang tid på å få bukt med slike røde flekker, så jeg var veldig fornøyd. Du burde sjekke ut fresko.no. De lager ferske juicer på bestilling, og har også juicekur. Men i juicene blender de inn salat, frukt osv slik at mye av fibrene blir bevart. I tillegg får du en rawsalat til hver dag, og en nøttemelk. Lykke til!

 42. Jeg føyer meg til rekken av kritiske lesere. Kall det gjerne juice-diett. Men kroppen klarer utmerket godt å rense seg selv ja, og dere som var så opptatt av kosthold og forskning for få år siden vet selvsagt det! Koffein (og røyk og alkohol, men det et i en annen liga) er imidlertid avhengighetsdannende og kanskje det eneste enkelte med fordel kunne «renset» kroppen for. Det betyr i så fall å kutte ned på kaffe. Resten fikser kroppen selv.

 43. camilla

  Skjønner ikke helt linken til iform – finner kun frokost, lunsj og middag, men ikke «kveldsmat»-juicen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den ligger sammen med middagen, bare lenger ned på siden 🙂

 44. Hei,

  Godt nytt år 🙂 Først og fremst vil jeg bare si at jeg leser bloggen din som en super avkobling i hverdagen og finner mange av innleggene dine både inspirerende og motiverende. I tillegg er den gjennomsyret av profesjonalitet og kvalitet, så all ære til deg for jobben du gjør!

  Når det er sagt, må jeg også si at noen av innleggene dine provoserer meg. Særlig gjelder dette innleggene som omhandler ulike kostholds myter og som (etter min oppfatning) fremmer et uheldig fokus på mat, kropp og sunnhet. Dette innlegget faller inn under denne kategorien, da detox-kurer (som tidligere nevnt her) er totalt unødvendig og overfladisk , uten noen som helst påvist vitenskapelig virkning! En normal, frisk kropp sørger for å rense seg selv gjennom naturlige funksjoner!

  Det hadde derfor vært svært interessant å vite hvilke refleksjoner og vurderinger du gjør i forkant av publiseringen av et slikt innlegg, som jo omhandler en kontroversiell ‘kostholds-kur’. Hvilke avveininger gjør du for og imot? Hvilke refleksjoner gjør du angående signaleffekt og påvirkningskraft? Og hva er egentlig hensikten? Jeg forstår bare ikke hvorfor du ønsker å fyre oppunder dette årlige, gjentagende ‘januar-slankehysteriet’, særlig med tanke på de mange unge og (ofte) lett påvirkelige leserne du har…?

  Ellers ønsker jeg deg en god helg og lykke til videre med en super blogg 🙂

 45. Rebekka

  Heia deg! Jeg har selv gjort juice detox kurer en haug av ganger etter jeg så «fat sick and nearly dead» og det fungerer som en drøm. Om man kan få vondt i hodet og kjenne på sult følelsen de to-tre første dagene er helt normalt. Til alle over her som er dømmende og skriver at det er tull: prøv det selv før dere uttaler dere. Å innta kun flytende næring i løpet av x antall dager er ekstremt nyttig for tarmen. Selv om vi har nyrer og lever som fint klarer å rense kroppen, så er det verken farlig eller dumt å hjelpe den. Mat samler seg opp i tarmen og ofte hoper det seg opp «rester» som kroppen selv sliter med å kvitte seg med. Ved en juice detox så får tarmen hvile og klarer lettere å kvitte seg med disse «restene». Vann faste i 24 timer er også kjempe bra for å bryte ned uønskede bakterier, hemme virus, styrke immunforsvaret og øke utskillelsen av avfallsstoffer, men det blir litt mer ´ekstremt´. Lykke til videre:-)

 46. Ann Kristin

  Elsker dette innlegget! Etter en fet jul, åh herlig 😉

 47. Hei, er Ernæringsfysiolog og det er helt Ok med en soothie hver dag. Veldig bra også for barn! Men kroppen renser seg selv automatisk. Hvilken utdannelse innen feltet har LK som dere spør om? Han er ikke EF.

  1. Dette handler jo ikke om en smoothie hver dag, men å leve på kun smoothie.

 48. kristin

  jeg har troen på en detox av frukt og grønnsaksjuicer, og vann. alt fra scratch!
  kaffen er i seg selv bare dritt for kroppen så det vil jo ikke akkurat detoxe, uansett hva de skriver, bruker bare common sense.
  en detox burde også vare i mer enn 3 dager egentlig, men samtidig kan mye skje på 3 dager.
  synes det er rart hvordan så mange er negative til dette!
  nå lever selv de «sunneste» menneskene en ganske usunn livsstil, med mye ferdigmat (alt som er ferdig fra smør, pålegg til boks/tin/glassmat), stress og lite søvn. jeg tror og mener alt har en sammenheng og man kommer ikke nødvendigvis langt med en detox om ikke alle chakrasene er aligned 🙂
  lykke til, håper du merker store forskjeller!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *