2018: mine nyttårsforsett

Noen synes kanskje det er tåpelig å gå inn i et nytt år med fraser som: nytt år nye muligheter, 365 blanke ark ligger foran oss – fyll dem med det som er viktig for deg eller hva som helst annet som handler om å starte på ny frisk i et nytt år, men samme hvor tåpelig det enn høres ut, så kjenner jeg at jeg heier på det. Jeg synes det er supert at vi har noe å se frem til og at vi møter hverdagen med et ønske om å forbedre oss. Generelt sett liker jeg å se på hver nye uke som en ny start, det er derfor jeg er så glad i mandager – men et nytt år – du kan liksom ikke få en bedre sjanse til å forbedre deg eller endre noe enn akkurat da. Det er jo pur motivasjon og ingenting annet! Det er ingen som sier at du ikke kan starte med forbedringer i mars eller i august, men dersom noen der ute synes kurven mot forandring er litt for bratt, så har de nesten ingen unnskyldninger som er gode nok til å ikke bruke det nye året til å starte på ny frisk. Jeg har noen nyttårsforsetter i år, selv om jeg virkelig prøver å være den beste utgaven av meg selv hver dag, hver uke. Det er ikke alltid like lett og spesielt som 2-barnsmor kjenner jeg på dette med tidsklemma og lengselen etter å være enda mer sammen som en familie og som kjærestepar. 

1. mer søvn: akk, ja! Jeg er flink i perioder, men that’s it. Av en eller annen grunn kicker mitt ekstra duracellbatteri inn når klokken har passert ti om kvelden og plutselig har jeg et hav av ting jeg vil gjøre og burde gjøre. Dermed blir selvfølgelig sengetiden forskjøvet. Min bedre halvdel er akkurat lik og kanskje hakket verre – han kan finne på å gå i dusjen rett før midnatt liksom.. selv om vi skal opp klokken seks dagen etter og har hundre ting på planen. Ikke bra. Så dette punktet gjelder for oss begge. Jeg går på badet kvart over ti og halv elleve er vi i seng. Punktum. Da blir det så mye mer lystbetont å stå opp i seks-tiden også, for jeg elsker jo å være oppe tidlig! Men helst ikke når jeg bare får 6 timer eller mindre med søvn, da møter jeg meg selv i døren før eller siden. 

2. komme tidsnok: jeg vil helst starte å komme før tiden hva gjelder møter og avtaler, ikke presis eller to-tre minutter over. Det krever både planlegging og tilrettelegging kvelden i forveien, slik at jeg kommer meg avgårde før jeg egentlig må. 

3. svare fortere på sms: jeg er altfor flink til å legge fra meg telefonen etter at jeg har lest en sms! Jeg tenker alltid at jeg svarer på den etterpå, for akkurat nå er jeg midt i noe som ikke kan vente, men så går det altfor fort i glemmeboken! Ikke bra. Jeg vil svare asap. Jeg tenker at trikset her blir å ikke åpne den før jeg kan besvare den. Å ha ubesvarte sms og anrop er noe av det mest irriterende! Haha 🙂 

4. rutiner med hundene: jeg elsker mine små pelsdotter og ber om at de får leve i minst 10 år til. De får alltid sine daglige lufteturer, men det har blitt i et så sporadisk mønster at jeg kjenner jeg vil skjerpe det inn. Vi må finne et bedre mønster, det er viktig både for dem og for oss. Mamma og jeg har også et par kvelder i uken hvor vi går lenger med dem enn ellers, og det er så innmari koselig! Håper vi fortsetter med det – kvalitetstid med mamma’n min og deilig mosjon for de firbeinte er gull verdt! 

5. mer tid sammen: tiden etter barnehagen, lørdag og søndag er reservert til jentene, slik har det vært i flere år og jeg synes det er så fantastisk befriende – og selvfølgelig akkurat sånn det skal være! Vi har ofte arbeid som hoper seg opp og som må gjøres når jentene har lagt seg i ukedagene og i helgene, som igjen fører til at Lars-Kristian og jeg får lite tid sammen som par, og det kjenner jeg at jeg vil gjøre noe med. Han har også fotball et par kvelder i uken og er borte til det er leggetid for oss, så da er det ikke mange kveldene som gjenstår til oss to. I tillegg vil jo jeg også skal ha en sjans til å være sosial på kveldstid, og da gjenstår ikke mange dagene for bare oss. Det er så viktig med kvalitetstid som par, vi trenger ikke å gå noe sted, jeg synes det er skikkelig deilig å bare se en episode av en serie eller en film. Men å slappe av eller kose seg sammen – ikke bare jobbe samme – det er viktig. Og et must på lørdagskvelden og helst én kveld midt i uken også. Vi trenger ikke å bare være oss to heller, jeg elsker å ha besøk også. Men ja, generelt flinkere til å både være sammen og å være sammen med andre – selv om vi har vært veldig flinke i desember, og det har vært magisk fint! 

6. tilstedeværelse: å være mer tilstedet i situasjonene hvor vi endelig har tid til bare oss to eller når vi er sammen med familien, det er så viktig! Her vil jeg bli enda flinkere, selv om jeg har forbedret meg masse. Når jeg er med jentene er mobilen sjelden oppe, og det er nok viktig for både dem og for meg. 

Ellers har jeg klassiske småforsett som å holde på rutinene med morgentrening, rydde i Siljan-flytteesker som fortsatt står på loftet og i kjelleren og ja.. Det er kanskje det 🙂 Mer enn nok egentlig, selv om jeg har 361 dager på meg 😉 Har du noen nyttårsforsett? 

29 kommentarer

 1. Den med å komme til tiden syntes jeg er veldig viktig. De som alltid kommer for sent – tar av andres tid rett og slett – og det er veldig irriterende. Lykke til.

 2. Christine

  Akkurat det med hundene er vel ikke så vanskelig å få inn rutine på!
  Vår hund får alltid en morgentur,en lengre tur midt
  På dagen/etter jobb og en liten kveldstur.Alltid tre turer og dette er noe som jeg aldri viker fra og er jo den beste tiden på dagen:)
  Prioritere gledelig bort andre ting som «bør gjøres» for at hunden får det han fortjener:)

 3. Benedicte

  Mitt nyttårsforsett er å bli blodgjevar 🙂 Skal på Haukeland i slutten av denne månaden for fyrste time.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var et fint forsett! 🙂

 4. Fint innlegg! Motiverende

 5. Helt enig! Flott med noen forsetter, bedre utgave av seg selv, nok flere som burde gå for den. Syntes du får til en hel masse med hunder og barn! Flink er du!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😉

 6. Hvorfor kan du ikke skrive hvor klærne dine er fra ? Eller liker du å få oppmerksomhet rundt det ved at alle spør ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Genser fra Ganni og bukse fra Neo Noir 🙂 Beklager at jeg ikke skrev det.

 7. Veldig gode og realistiske mål. Husk bare å ikke la det stresse deg og jobbe «med» de 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt enig 😀 Takk for tips!

 8. blouse and trousers brand?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Blouse from Ganni and trousers from Neo Noir 🙂

 9. Sara Katrin

  Jeg elsker håret ditt. Det er så fint – uansett lengde.
  Har du tykt hår eller er det tynt? Jeg lurer ettersom du bruker extensions. Er det for å få lengde eller mer tykkelse??
  Om det er tykkelsen det går på, så kan du få halvparten av mitt. Jeg har like mye hår som det sauen har ull. Haha. Like grovt er det og 😛 Må faktisk ha det kort som deg for at jeg skal klare å fikse håret på mitt på egenhånd..Ellers tar det ca et århundre for meg å bli ferdig. Haha.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   Jeg har ganske tykt hår og har ikke brukt extensions siden april. Da jeg brukte det før var det hovedsaklig for å få mer fylde foran, derfor hadde jeg ikke bak. Da jeg hadde langt var det for å få mer lengde 🙂

 10. Hei!
  Takk for inspirasjon:) Har fulgt deg en tid nå og er imponert over bloggen din og alt den gir meg i hverdagen!
  Mitt nyttårsforsett er nettopp å trene på morgenen, hvordan er din rutine?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, det var hyggelig å høre 🙂

   Rutinene mine varierer litt, men det som fungerer aller beste er å stå opp 6, lage kaffe og så trene med en gang før barna våkner. Lars-Kristian er jo hjemme også, så han tar barna og gjør dem klar til barnehagen 🙂

   1. Det er virkelig verdens beste oppskrift for en knall start på dagen ☺️ Opp kl. 6 og rett på trening var min faste rutine tidligere også, mens barna enda sov. Men nå som vi har fått nr. 3 for et par år siden er det klin umulig. Dagene starter kl. 05, det går rett og slett ikke an å få henne til å sove lenger. Jeg er trøtt som en strømpe og mannen jobber såpass mye nå at jeg rekker rett og slett ikke, hehe. Savner det såå, og mitt forsett i år er å legge meg enda tidligere i tillegg til å bli flinkere til å rett og slett ta meg tid til meg selv. Si fra at i morgen skal jeg på trening så om du vil ha nok søvn må du avslutte jobbingen litt tidligere. Haha!

 11. Therese

  Ser du skriver at du og LK skal ha mere kvalitetstid sammen, men syns egentlig hele bloggen og oppførsel generelt bærer preg av at dere er alt for mye sammen. Tror du og bloggen hadde hatt godt av litt miljøskifte. De fleste andre har jo arbeidskolleger og en sjef å forholde seg til, men det virker som om dere lever i deres egen boble. I tillegg er jo dere mer sammen på en måned, en de fleste jeg kjenner har vært de siste fem årene. Du virker veldig bortskjemt på kvalitetstid.
  Da det gjelder tilstedeværelse. Skjønte ikke det at mobilen sjelden er med da du er med barna. Snapper ikke du ungene hele tiden? Bare det å børste håret må dokumenteres. I tillegg er det jo innlegg med ungene på bloggen, så her tror jeg du har mye å gå på.
  I tillegg savner jeg et nyttårsforsett. Jeg leste et som Kristina Andersen har, at hun skal være mer fornøyd med det naturlige. Hun har blant annet fjernet alt av extensions, fordi hun og de fleste syns det naturlige er finest. Tror du må huske på at du bare er 30 år. Du ville sett mye yngre ut ved å droppe mye av det dilldallet du holder på med.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Therese 🙂

   Å jobbe sammen er ikke det samme som å ha kvalitetstid, faktisk tvert i mot. Så nei, kvalitetstid er vi på ingen måte bortskjemt med. Håper vi blir flinkere på det 🙂 Men du har rett i at man kan fort havne i en boble når man er gift og jobber sammen i eget firma, og i tillegg har hjemmekontor. Men denne «boblen» har ingenting med kvalitetstid å gjøre.

   Nei, jeg snapper ikke barna hele tiden.. Da tror jeg du skal begynne å følge meg på snap, så ser du at det ikke er tilfellet 🙂 Ungene er heller ikke spesielt mye med på bloggen, det er bare å bla seg tilbake så ser du at de svært sjeldent er med.

   Angående extensions så har jeg ikke brukt det siden april 🙂

   1. Hvorfor svarer du ikke på hva definisjonen din av svært lite?

  2. Elisabeth

   Blir så sliten av slike kommentarer, Therese. Det er så stor forskjell på konstruktiv kritikk av en blogg som går på f.eks bilder, skrivefeil, temaer osv og det og gå på person. Jeg tror ikke Caroline kommer til og endre sin personlige stil selv om du syns hun bruker mye «dilldall», og fordi Kristina Andersen har laget seg nyttårsforsett. Mest sannsynlig ville antakeligvis ikke Caroline vært enig med alt som gjør deg til deg om du hadde hatt blogg. Dette er ikke et magasin, det er et menneske.

  3. Herregud for en ekkel kommentar av deg, Therese. Og som Caroline selv svarer, så er ikke det å jobbe sammen det samme som å ha kvalitetstid sammen. Og å snappe mye av barna gjør hun heller ikke 🙂

   Jeg syns du har lagd deg noen fine forsetter, Caroline, håper du kommer i mål på alle!

 12. Mitt nyttårsforsett er at jeg skal bli mye mer positiv og spre mye kjærlighet. Jeg kommer fra en familie som er veldig ironiske og sarkastiske i væremåten, sån vil jeg ikke lenger være. Så jeg startet året med å fortelle mange av de rundt meg hvor glad jeg er i dem hvor fine mennesker de er og at jeg heier på dem:)
  Så lite meg gjør så mye:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   For et fint forsett, Wenche! Det vet jeg at de rundt deg setter pris på! Stor klem <3

 13. Hei søta!
  Elsker genseren din, har fått meg en helt lik en etter at jeg så den på deg:-)

  Likte godt dine mål for året. Jeg bladde meg bakover i arkivet ditt, innlegget du hadde 27. Desember 2009 merket med «nyttårsforsetter» var interessant. Ett av dem var: «Kaste frasen fashionably late ut av vinduet» – du skriver så ofte at du ønsker å være mer presis og slutte å komme for sent. Jeg og var sånn som alltid kom for sent tidligere. Men jobbet mye med det, spesielt etter at noen kalte meg for selvisk og en tidstyv – for jeg tenkte tross alt kun på meg selv, anså min tid som viktige enn vedkommende sin, og stjal fra vedkommendes tid. Håper det kan motivere deg og, slik at du kan klare forsettet ditt som du har hatt siden 2009 😀

 14. De to skjønne pelsdottene da!! Låner en sjarmør av en pelsdott selv innimellom, og det er kvalitetstid å gå lange turer med han. Ser at han nyter det. Og jeg føler meg mye freshere også. Så håper på egen snart! Har igrunnen lovet gutten vår en hund, men greit å være helt sikker før vi tar det steget. Klem

 15. Beatrice

  Heldig er du som er frisk og kan være mamma og kone etc. Selv er jeg sengeliggende på 9 året. Fortiden innhentet meg under studiet, og hemmelighetene jeg bar på er fremme. Jeg har aldri kunnet lekt med barnet, spist middag m familien. Fått den fremste hjelp av sakkyndige, men er totalt ødelagt. Smerten ved å leve er så ufattelig vond! Husk å være takknemlig for at du er frisk, uten helse har en ingenting! Ja jeg har hus som deg, drømmebilen, fantastisk wardrobe. Men nå legger jeg alt ut for salg. Jeg får jo ikke brukt det! Jeg er en shopaholiker på nett, bruker Obagi, Dyre klær i garderoben. Men har nå sakte men sikkert innsett at jeg ikke får brukt det, og livet er ødelagt for godt! Store traumer som liten, så liten som Nelia. En datter som vokser opp med en syk mor og en legemann som har travel jobb, men ellers bruker all tid til kona. Vær så snill, nyt livet, det kan så fort snu.

 16. Hei Caroline
  Godt nytt år. Hang meg litt opp i det du skrev om energi etter kl 22. Jeg kjenner meg så godt igjen! Litt tilfeldig i 2016 kom jeg over (her: https://lailamadso.no/2016/08/07/beste-kuren-mot-stress/) at dette fenomenet kan kalles the second wind.
  Det finnes mer om dette hvis du googler.
  For min del har det vært nyttig å vite at dette skjer og at jeg må hoppe til køys før/rundt kl 22 for å få bedre søvn.
  Lykke til med 2018.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *