nyttårsbordet: da 2017 ble 2018

møbler sponset: Six Bond Street

Hei onsdag! I dag har ingenting spilt på lag, dette innlegget skulle vært ute for flere timer siden, men noen dager funker ting absolutt ikke som de skal. Uansett – nå er alt endelig på stell og bildene fra nyttårsborddekkingen er klare! 

Jeg har, etter innspill fra flere av mine lesere, kuttet ut heliumbruk. Dette er en ressurs som verden er i ferd med å gå tom for og som brukes i livsviktige behandlinger mot blant annet kreft, og dersom jeg kan bidra – i hvert fall litt – til at flere der ute bruker litt mindre helium, så gjør jeg det med glede! Jeg var ikke selv klar over at dette var et tema før kommentarene begynte å komme på bloggen, så jeg bestemte meg for å ta det til meg og har derfor ikke frontet det på bloggen den siste tiden. 

Poenget mitt er at jeg gjerne vil bruke ballonger, jeg synes tross alt at det hører med til festlige lag, og det er jo SÅ fint at det går an å lage ballongbursdager og dekke festbord med masse ballonger som kun er fylt med luft – ikke heluim 🙂 Tidligere nyttårsaftener har jeg elsket å ha ballonger svevende over hver stol eller over bordet, men dette sløyfet jeg i år og gikk litt va-va-voom i stedet! Dette bordet dekket av ballonger dukket bare opp i hodet mitt en morgen jeg var på løpetur – det er da jeg får mine beste ideer – og jeg synes det ble skikkelig kult! Akkurat som jeg hadde forestilt meg! 

Mellom ballongene stakk jeg både eucalyptus sprayet med sølv og interiørtulipaner i hvitt – litt her og der. Jeg brukte også lysslynger mellom og over ballongene over hele bordet, så da vi dempet lyset og det var mørkt ute, lyste hele bordet opp! Det var HELT nydelig! 

Barnas bord, som plutselig bare ble dekket til to ettersom to ble syke, ble plassert i enden av vårt og så slik ut. De fikk en blomsterbukkett på bordet også, men den laget jeg ikke før etter bildene. Og den fikk faktisk stå der i fred 🙂 De spiste hele middagen sin med hattene fra crackersene på hodet også, så skjønne! 

Så fikk damene hver sin maske og herrene hver sin hatt 😉 Pluss crackers som inneholdt både truth og dare (de minste i gull) og litt ordleker og vitser (de i sølv og hvitt) De kunne ikke måle seg med crackersene fra julaften, men var morsomme likevel 😉 


Er det noen som vil ha tutorial på hvordan du lager slike ballongdekorasjoner- og buer, er det bare å rope ut! Hadde vært så gøy å gjøre noe på det 🙂 

60 kommentarer

 1. I love this! :-* Love from Czech 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you so so much 😀

 2. Marte W

  Så fint bord:) vil veldig gjerne se hvordan dere lager ballongdekorasjonene:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Da fikser jeg en tutorial 😀

 3. Caroline

  Jatakk! Barnebursdag om tre uker!

 4. Heia for at du har droppet helium! Noe ikke jeg heller var klar over var en utgående ressurs i verden.

 5. Flott bord❤️ Det jeg lurer på, er hvor du har kjøpt de serviett ringene/holderene

  1. Therese

   Det lurer jeg også på

   1. Caroline Berg Eriksen

    De kommer fra h&m 🙂 Men som nevnt, er de noen år gamle nå :/

  2. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra h&m home, men er noen år gamle :/

 6. Ellen Marie Holtan

  Så innmari stilig festbord!! Du er så kreativ, gøy å se hva du finner på 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ellen Maria! Så utrolig hyggelig å lese <3

 7. Hvor mange ballonger hadde du tilsammen? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har jeg ikke helt tellingen på :p

 8. Du kan lage flyvende ballonger med bakepulver og eddik- er flere bruksanvisninger på pinterest:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så kult! Takk for tipset, Guro 🙂

 9. Så morsomt bord! Men du 😉 Jeg bare lurer på hvorfor barna ikke fikk sitte hos dere? Gjør dere det alltid slik når det er selskapeligheter – at de blir satt på eget bord?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De spiste tidlig på dagen, mens vi voksne ikke spiste før klokken 22 🙂 På julaften spiste vi klokken 17, og da satt de sammen med oss.

   1. Vi har alltid hatt barnebord i våre familieselskaper, og barna synes det er så stas med egne stoler og bord. Husker selv at jeg synes det var stas da da mamma ordnet det for oss 🙂

   2. Jeg husker når jeg var liten og fikk sitte på sånt eget barnebord, syns det var suuuperstas! Derfor var det så kos å se at du lagde det til jentene Liten, men stor ting syns jeg:)

   3. Caroline Berg Eriksen

    Det var alltid stas å sitte på eget bord, det husker jeg også 🙂 <3

 10. Kjempeflott bord, du er så flink. Ja takk til en video på hvordan dere lager slike ballongdekorasjoner. Gjerne også instruksjon på hvordan dere laget buen til bursdagen til Nelia.

 11. Hei! Kan ikke finne noen kategori for reise. Lurte på hva det het der dere bodde med eget, lite privat basseng under en sommerferie dere hadde?:) Var det 2016 tro? Skulle gjerne sett det hotellet igjen . Takk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei!

   Beklager at jeg ikke har svart deg tidligere! Tok meg selv litt fritid i romjulen 🙂

   Vi bodde to steder med privat svømmebasseng i 2016. Det ene var på Amirandes og det andre var på White Palace, begge to ligger nord på Kreta 🙂

   http://www.amirandes.com/
   http://www.thewhitepalace.com/

   1. Tusen takk, var ikke ment som mas, jeg var bare utålmodig :p Haha.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, jeg oppfattet det ikke sånn altså 🙂 <3

 12. Hej från Göteborg! Älskar din blogg och vill gärna se en tutorial på bordsdekorationen, så snygg! Och gärna se hur den ser ut när det blir mörkt 🙂

  Skulle gärna också vilja veta var de snygga servett-ringarna med rosetter kommer från.

  Ha det fint! Keep up the good work 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig! Tusen takk, Mia 🙂 De kommer fra h&m home 🙂

 13. Olimpia

  Ja, takk:) Lekkert ble det *tommelopp*

 14. Marianne

  Så utrolig kult og lekkert det var:)
  Spisestuen deres har blitt så fin med lettere møbler og lysere interiør.

 15. Superfint festbord. Takk for masse inspirasjon. Vil gjerne se hvordan du laget den ballongpynten 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Tove 😀 Det er notert 🙂

 16. Så fint bord! Men hvordan gikk det å spise med alle ballongene? Ble det ikke litt upraktisk? Morsomt med hattene og maskene 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Neida, vi hadde god plass 🙂

 17. Så stas med det fine barnebordet! 🙂 Det minner meg om da jeg var liten selv, og hvor hyggelig det alltid var rundt barnebordet på nyttårsaften o.l. Da satt vi sammen med søskenbarn eller barn av foreldrenes venner, spiste pølser, spionerte på de voksne, lekte osv. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, så hyggelig 😀

 18. Truth og DARE 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ops :p

   1. Carina – det heter vel strengt tatt «truth OR dare».

 19. Hadde vært utrolig gøy om du lagde toturial! Russegruppa mi skal ha slippfest snart og da tenkte vi å ha ballonger festet sammen slik over inngangspartiet 🙂 Så hadde vært supert med tips til hvordan man gjør det<3

  Er utrolig givende å lese bloggen din selv om du er noen år eldre enn meg:) Liker at du fokuserer på det positive og deler livet ditt uten for mye fokus på det som er negativt:) Stå på!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så kult! Tusen takk, Linn! 🙂

 20. Jeg er en av dem som kikker innom bloggen din innimellom, og jeg synes du er flink til å formidle en hyggelig, magasinaktig stemning i bloggen din. Litt sånn uforpliktende innlegg om løst og fast som er et hyggelig avbrekk i hverdagen.
  Kommentarfeltet er et kapittel for seg, og jeg skjønner at det kan være frustrerende og leit med folk som tilsynelatende kritiserer og alltid sprer negativ stemning. Dette er imidlertid dessverre en del av det å være en offentlig person; vi mennesker er jo slett ikke snille mot hverandre, det ser vi hvis vi løfter blikket og tar inn over oss alt som foregår rundt omkring i verden.
  Jeg tenker imidlertid også at ikke alle som kritiserer, gjør det utelukkende for å spre dårlig stemning. Ta for eksempel innlegget om gavefri jul eller de sporadiske referansene til hva som egentlig er julebudskapet nå i desember. Jeg tviler ikke på at du som privatperson (som jo ikke er den samme personen som presenteres på bloggen – vi kjenner jo ikke deg) mener dette, spørsmålet er om bloggen klarer å selge budskapet. Tre viktige begreper i retorisk analyse er etos (troverdighet), logos (fornuft) og patos (følelser). Skal man kunne selge noe, for eksempel et budskap, må alle disse være oppfylt i omtrent like stor grad. Uten sammenligning for øvrig vil ikke et oljeselskap som bruker forurensende metoder for oljeutvinning i u-land, ha særlig troverdighet hvis det prøver å profilere seg som støttespiller for Naturvernforbundet i Norge. Og det er her jeg tror det skurrer for mange – når man har en bedrift som gjennom bloggen fronter et selv etter norsk målestokk ganske stort forbruk gjennom hele året og gjennom hele desember, og til overmål topper det hele med et reklameinnlegg 1. juledag, ja, da blir det simpelthen ikke troverdig for leserne.
  Mitt «budskap» er derfor at bloggen etter min mening blir bedre hvis du rendyrker det du er god på (og det er du virkelig god på, det kan ingen ta fra deg), og ikke prøver å tilfredsstille alle kritiske røster. Det viktigste er at du selv vet hva du står for – det kan ingen ta fra deg, og det har heller ingen andre noe med.

 21. På wish o.l. Får du sånne doble teiper som du kan henge opp ballonger i taket med 🙂 da henger de helt i taket, men har hørt folk har brukt sånne teiper+sytråd for å få ballongene til å henge i luften 🙂 genialt for å slippe å bruke helium!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset, B! 🙂

 22. Fint. Ikke helt min stil men du gjorde en fin jobb med det. Min smak faller litt mer paa ifjor aarets (16/17) borddekning 🙂

 23. Utrolig fint!✨

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Pia 😀

 24. Hvilket servise bruker du her? Det var skikkelig fint 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det heter Sterling og kommer fra Wedgwood 🙂

 25. Så bra du dropper Helium! Vil gjerne se en tutorial på ballongpynten, skal snart ha barnebursdag ☺️

 26. baremona

  Veldig flott bord :).

 27. karianne

  Veldig flott bord – men gu kor stusselig at de små blir plasser på enden av voksen bordet – en halv meter lavere enn hovedbordet. Skjønte ikke vitsen med det

  1. Caroline Berg Eriksen

   de små spiste før oss, vi spiste ikke før klokken 22. Og de synes det var skikkelig stas!

 28. Johanna

  Jeg er uenig med deg i veldig mye, men her er det på sin plass med ros for å ta til deg og leve etter ny kunnskap. Synes det er virkelig supert at du ikke bare har droppet heliumballonger, men også inspirerer andre ved å vise hvor fint det kan bli med helt vanlige ballonger.

 29. Så bra at du har sluttet med helium og samtidig bruker bloggen din til å spre kunnskapen! Tommel opp! Jeg setter også pris på tips til borddekking, men et ønske fra meg er at disse innleggene kommer litt før den anledningen du pynter til. På den måten kan vi som leser rekke å bli inspirert, på samme måte som i tradisjonelle magasiner. (Akkurat denne ballongpynten har jeg stor forståelse for at du ikke lagde i forkant, det ser tidkrevende ut.) Jeg tror også det kunne vært gøy med innlegg hvor du f.eks. gir tips til hvordan man kan bruke materialer til pynt/borddekking på forskjellige måter og til ulike anledninger.

 30. Mitt nyttårsforsett er å redusere mengden plast jeg er med å bruke 🙂

 31. Cecilie

  Så flott at du slutter med helium! Jeg er fan av at man får kunnskap og bevisst velger å gjøre noe med det. Tommel opp! Hvis du ikke har sett dem allerede anbefaler jeg å se Før syndefloden med Leonardo DiCaprio på NRK nett-TV. Han er en veldig god formidler. Og The real cost på Netflix. Kunnskap er makt. En kan ikke gjøre alt, men jeg har stor tro på at hvis alle gjør litt kan vi komme ganske langt. Og så lenge man gjør bevisste valg har man allerede kommet et stykke på vei 🙂

 32. For et flott bord! Jeg ble veldig inspirert til å lage lignende bord til et babyshower nå i mars. Tror du at du kommer til å legge ut en tutorial før den tid? Og vet du forresten sånn ca. hvor mange ballonger du brukte? Setter stor pris på svar 🙂

 33. Rønnaug Fagerli

  Hei, kan jeg spørre hva fargen på veggene i spisestua heter? Så lun og fin!
  Er ikke ofte inne på blogger, men dere må jo ha bein i nesa også. Jammen meg litt av noen tilbakemeldinger i kommentarfeltene. Jeg synes bilder og det du skriver er veldig hyggelig alt sammen Godt nyttår

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for så fine ord, Rønnaug 🙂 Godt nyttår <3

   I spisestuen har vi tapet, jeg husker ikke nå fra hvilken leverandør, men dette kan jeg sjekke ut om du fortsatt er interessert? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *