left over salad vol. II

Ok. Innrømmer glatt at ordet restesalat ikke akkurat høres fristende ut, men det er faktisk det jeg skal servere her i dag! Og ja – du burde bli fristet 🙂 Jeg delte noe lignende i fjor også, men denne varianten ble faktisk enda bedre. Vi har så mye rester etter jul og nyttår, og spesielt nyttårsaften – vi bestilte tross alt en hel kalkun med mat til 6 personer og litt til, og så ble vi bare 4. Hei kalkunmiddag for resten av uken! Jeg liker absolutt ikke å kaste mat, så derfor er det mye bedre å bruke alt sammen på forskjellige og varierte måter, som for eksempel å lage en salat som denne. Her kommer oppskriften! 


du trenger 

♥ rester av kalkun evnt. kan du bruke kyllingfilet eller kalkunfilet ♥ blandet romanosalat ♥ 1 rødt eple ♥ 1 neve tørket tranebær ♥ ca. 10 sylteagurk ♥ 1/2 purreløk ♥ 1 neve valnøtter ♥ frisk kruspersille ♥ 1-2 ss. majones ♥ 1-2 ss. gresk yoghurt ♥ 2 avocado ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Riv kalkunen i strimler. Del eple og sylteagurk opp i passe biter. Finhakk valnøttene og purreløken. Ha salaten i en stor bolle og bland inn alle ingrediensene over. Lag dressing av avocado, majones, yoghurt og salt + pepper. Smak til når det kommer til mengde majones og yoghurt, jeg brukte alt fra 1-2 spiseskjeer, men er usikker på akkurat hvor mye det ble. 

Denne dressingen kan du helle over salatbollen og blande godt, eller du kan servere den ved siden. Det blir kjempegodt om du blander på forhånd, men på bilder ser det litt messy ut 😉 


et lite ps 

Et annet tips til å få brukt opp restene, er å lage kalkunrøre til å bruke som pålegg på skiva eller knekkebrødet. Da kan du lett sløyfe romanosalaten og heller røre kalkunstrimler sammen med avocado, majones, yoghurt, sylteagurk, eple og purreløk. Pluss salt og pepper – kjempegodt 🙂 Mmm! 

19 kommentarer

  1. Elisabeth h

    Eller lage pai med kalkun,tomat og løk-fyll, evt kalkun og spinat, smør litt Dijonsennep i paibunnen.. Lager paibunn av fullkornsmel og havregryn og smør, så den blir grov, sprø og mettende. Visp sammen 4 egg, 2,5 dl melk eller matfløte, rosmarin salvie salt og pepper;ha gjerne noen skjeer med gresk yog,eller feta-ost eller andre osterester på toppen. Jeg pleier alltid lage to, en til middag og en til fryseren. Nam nam!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Å! Takk for tipset 😀

  2. Hei,
    Jeg har en liten jente som er veldig matvrang for tiden. Lurer på om naia spiser dette? Da blir jeg imponert :O

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ikke alt sammen – og ikke alt sammen sammen :p Men hun satt og plukket i seg fra bollen, så kalkun og tranebær pluss dressingen likte hun 🙂 Dressingen spiste hun ved siden av :p

  3. Dette så veldig godt ut. Men nå ble jeg nysgjerrig på hvordan kalkunen ble laget? Du nevnte i et innlegg for 1-2 dager siden at LK lager den, kan han dele oppskriften med oss? Please?? 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg skrev en grov forklaring over her nå, men jeg kan godt lage en oppskrift-post på det her på bloggen også 🙂

  4. Bestilte kalkun? Du har jo skrevet at L-K lagde den. Hva er sannheten?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Vi bestilte kalkun til seks personer fra matbutikken 😉 Lars-Kristian tilberedte den.

  5. Your photos are absolutely amazing! Looks delicious

    xx Lola | https://thelushspot.com

  6. Synes ofte kalkun får en type «bismak» om man ikke spiser den samme dagen man lager den.
    Eller er det kanskje bare meg som er vrang

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jo, den smaker litt annerledes, enig i det. Men den funker veldig bra i salat og for eks. pålegg sammen med andre ting 🙂

  7. Altså kjøpte en kalkun til 6 personer? Ble forvirrende når du skriver bestilte 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Vi kjøpte den, men først bestilte vi den i butikken 🙂

    2. TINA. Det er ikke uvanlig å bestille kalkun i butikken, spesielt om du kanskje skal ha x antall kilo. Det for å være sikker på at du får den størrelsen du trenger. Vi har gjort dette flere ganger. Og det med at de har kjøpt til 6 personer er antall kilo. Du beregner mere kalkun til 6 personer enn til 4. Men det betyr jo ikke at den er ferdig stekt , det må du fikse selv, med stuffing og greier 🙂

  8. Flott måte å bruke opp restene på. I salat kan man putte nesten alt mulig og godt blir det. Å kaste spiselig mat er ikke et godt alternativ. Tommelen opp for restemat og din salat så nydelig og fresh ut.

    Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  9. Vi laget 2 restemiddager: en «Mulligatawny» variant ref Miss Sophie – med byggryn og rotfrukter; resten av kalkunsausen og curry såklart. NAM! I går hadde vi siste rest i wraps med sitrongress ,ingefær + det jeg fant av grønnsaker. Bra både for miljøet, kjøleskapet, lommeboka og magen.

  10. Mmm så godt! Fin inspo på nyåret sammen med trening og en litt lettere hverdag 🙂

  11. Hvor er «gullbestikket» fra og tåler det oppvaskmaskin? ☺️

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det kommer fra house doctor, jeg tar det i maskinen, men det hadde nok holdt seg penere ved håndvask 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *