5 julefilmer du må se før julen er over

Julen er ikke over ennå og du har fortsatt noen dager på deg til å få sett julefilmer 🙂 Jeg har tipset om et solid utvalg av mine absolutte favorittjulefilmer før, og her kommer de helt siste på den listen! Alle bortsett fra én, finnes dessuten på Netflix. HER er den gamle listen min, som jeg alltid holder fast ved. Dessverre kan jeg telle på bare en hånd hvor mange julefilmer jeg har fått sett i år, men man kan ikke rekke alt! Og 5 er bedre enn ingen! Kanskje rekker jeg en siste 1. nyttårsdag også. Det er i hvert fall planen 🙂 


nye filmer på julelisten

Fred Claus – denne er så søt! Litt sånn klassisk smådårlig innimellom, som komedier gjerne er noen ganger, men sjarmerende så det holder! Og jeg synes Vince Vaughn er latterlig morsom, selv om Paul Giamatti i rollen som julenissen var ganske merkelig i starten – jeg har tross alt sett Billions! Likevel synes jeg filmen er verdt å se, det er en klassisk julefortelling og den er skikkelig skjønn, med fint budskap og nydelige scener. Kort fortalt er Fred Claus julenissens storebror, og etter å ha blitt overskygget store deler av sin barndom, har han rett og slett blitt bitter. Verken julenissen eller mennesker i hans familie eldes mer enn opp til en viss alder (usikker på hvor det stopper) så de har levd i mange hundre år, både de, ektefellene (julenissens kone) og foreldrene deres. Filmen starter med julenissens fødsel, i en hytte langt uti skogen for veldig lenge siden – og så spoler vi frem til i dag hvor Fred er i trøbbel og må reise til Nordpolen for å hjelpe til der, slik at han kan tjene en stor sum penger som han skylder. Det byr på mer enn én utfordring, for å si det sånn 😉 

Spirit of Christmas – en skikkelig urealistisk eventyrfilm, men jeg elsket den! Akkurat sånn slike filmer skal være! Her møter vi Kate, en overarbeidet advokat som er ganske sikker på at hun aldri vil klare å forelske seg. Hun får i oppdrag å reise ut til et gods / gammelt vertshus for å få det taksert – denne oppgaven rømmer nemlig alle andre fra, fordi de mener at det spøker der. Kate tar oppgaven på strak arm og tilbringer natten der uten å blunke, men så viser det seg at det faktisk spøker der. Og spøkelset er ikke ondt eller slemt, bare fanget på stedet uten at han vet hvorfor han ikke kommer seg videre. Kate hjelper ham straks med å finne ut av alt sammen, og underveis viser det seg at hun faktisk klarer å forelske seg likevel. Men i et spøkelse? Det gjør forresten heller ingenting at det er Thomas Beaudoin som har hovedrollen 😉 

Solan & Ludvig – jul i Flåklypa – morro for barna! Og når barna har det gøy, da har de voksne det gøy også, sånn er det i hvert fall for oss. Denne så vi på julen for 2 år siden, rett før Nelia skulle på en annen Flåløypafilm på kino for aller første gang – og begge filmene ble selvfølgelig store favoritter! De fleste kjenner til både Solan og Ludvig, og i denne filmen er vi altså med dem og feirer jul. Det meldes om en hvit jul som aldri kommer, og det må selvsagt Reodor Felgen gjøre noe med. Han finner opp tidenes snøkanon og værstasjon, men ting går litt over styr da den havner i gale hender. Se den på Netflix! 

I’ll be home for Christmas – samme navn som filmen med Jonathan Taylor Thomas og Jessica Biel fra 1996, men absolutt ikke sammen handling. Denne er litt treig i starten, men likevel en skjønn film om fraskilte Jackie, som tar seg av sin 8-år gamle datter alene. Jackie har et nytt forhold på gang og gjør det veldig bra på jobben som advokat – hun er klar for å feire jul da hennes far plutselig dukker opp helt uventet. Hun har ikke sett ham på 3 år og mange såre minner følger med ham – i tillegg til en ung politimann (som har vært i lære hos nettopp Jackie sin far) 🙂 

Snekker Andersen og Julenissen – de av dere som har lest bloggen min siden 2009, vet hvor viktig Snekker Andersen og Julenissen er for meg på julaften! Aldri et år uten! Nelia er helt med på tradisjonen og i fjor kom jammen i meg filmen også! Jeg hoppet av glede, men rakk aldri å se den. I år derimot.. har vi sett den! Og for en film! Tenk å gjøre et eventyr på bare noen minutter om til en spillefilm på over en time – jeg bøyer meg i støvet! Dette er den perfekte julefilmen for hele familien – sjarmerende, morsom og klassisk. En tåre er til og med å regne med, i hvert fall om følelsene dine ligger utenpå, sånn som hos meg. Jeg må se den en gang til før julen er over, og jeg vet at jeg ikke kommer til å se den alene 🙂 Dette er den eneste filmen på den nye listen min som ikke finnes på Netflix, denne måtte vi leie / kjøpe på iTunes. 


Håper du ser noen av disse,  om du ikke allerede har sett dem, før julen er over 🙂 

14 kommentarer

 1. Sara Katrin

  Snekker Andersen kan du finne på viaplay 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipset 🙂 Nå har vi kjøpt den på iTunes da :p Men da skal jeg sjekke der neste gang 🙂

 2. Så fine filmer 🙂 de har Snekker Andersen på viaplay og den slipper du leie og er gratis

 3. Tusen takk for tips! Vi så Snekker Andersen på lille julaften, og for en utrolig fin film! Den tror jeg blir fast innslag å se hvert år <3

 4. Hei!
  Dette er kjempe fine filmer, men må si at jeg synes Snekker Andersen var litt treg de første 20 min, før den ble ordentlig bra den siste delen 🙂 Og for alle med Viaplay så ligger den gratis der 🙂

 5. Takk for tips, har ikke sett alle de på den nye listen din 🙂 Tips til deg, du må se Family Stone, en utrolig skjønn og rørende julefilm <3 Snufs. Med bl.a Sarah Jessica Parker & Claire Danes. Må også nevne It's a wonderful life. Med James Stewart & Donna Reed. En nydelig gammel klassiker. <3 Kos deg fortsatt videre 🙂

 6. Mariann

  Er noe magisk med julefilmer <3 Må komme med et tips til 1. nyttårsdag, New Year’s Eve. Den er så fin!

  Fortsatt god romjul til deg og dine 😉

 7. Benedicte

  Reisen til Polarstjernen og Jul i Blåfjell er mine must see. Magiske for både voksne og barn. Er liksom ikke like interessert i filmene for voksne 🙂

 8. The Holiday og Mirakelet på Manhattan er også verdt å få med seg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, de er fine <3

   1. <3 <3

 9. Er d slik at bloggeren sletter mange kommentarer hver dag? Litt av en jobb du har! Syns d er flott, at du ikke går lei, men ser at du heldigvis har mange som er interesserte,, som meg,, men flere av mine kommentatorer kommer ikke med, ( skriver sef ikke noe negativt, ser ikke noe mening i d, men er bare intressert i interiør,,); er d tilfeldig hva som kommer med og ikke? Skjønner at d er jobben din, d blir jo som å lage et magasin,, flotte bilder er d også,

 10. Christina

  Ingen julefilm på meg. Har lagt merke til at du har anbefalt «Dexter» tidligere. Jeg har ( etter og ha gitt opp etter en episode tidligere…) nå begynt å se «Dexter».. men sliter litt he he, er på sesong 6, episode 2 og de fjerner serien fra Netflix 1 januar… Godt nyttår til deg og dine!

 11. Anbefaler også Angel of Christmas. Nydelig romantisk komedie på Netflix <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *