et pepperkakehus blir til

Bedre sent enn aldri! Vi har hatt noen juleverksted denne julen, men vi har holdt oss til én ting om gangen: pepperkakebaking, lussekattbaking og julekulelaging. I går fikk vi endelig gjort det siste vi har gledet oss til: pynte pepperkakehus! Det er like gøy hver gang, spesielt når Nelia får bestemme og gjøre det akkurat som hun vil 🙂 

Denne romjulen har gått så fort, jeg har virkelig fått senket skuldrene og forsøker å ta alt med knusende ro, ikke stresse med noe. Dere har kanskje merket at oppdateringene ikke er like hyppige som i hverdagen, men det er bare fordi jeg tar alt i hvilemodus. Og blogge – det gjør jeg! Det er jo sånn ca. det morsomste jeg vet, så jeg klarer ikke å legge det helt fra meg, med mindre jeg må og i disse dager så må jeg ikke. Ting går bare litt saktere. Og det er så deilig! Da blir alltid hverdagen så mye bedre når den starter igjen. Full fart, tempo, tempo, levere, skrive, lage. Jeg gleder meg masse, men aller først gleder jeg meg til noen rolige romjulsdager til, med lave skuldre, sen frokost, trening litt utpå dagen, turer i frisk luft og kvalitetstid med familien. Jeg tipper vi er flere som har det akkurat sånn og det er jo akkurat sånn det skal være. 


I morgen starter forberedelsene til nyttårsbordet, jeg har store planer og håper det lar seg gjennomføre! Dere skal selvfølgelig få se 🙂 Jeg har også funnet oppskriften på en supergod juledrink som jeg tenker å servere før maten på nyttårsaften, og den deler jeg her litt senere i dag! I morgen kveld er vi bedt over skogen til mamma og pappa på lutefisk – årets siste! Så det gleder jeg meg til allerede! Planene for resten av året er altså mer eller mindre spikret, og det er masse å glede seg til 🙂 Håper dere har noen fine dager også ♥ 

15 kommentarer

 1. Dear Caroline,
  The house turned out so wonderful! And you are really right in doing things slowly!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you sweetie 🙂 <3

 2. Hairband brand?:)

 3. Heidi Roos

  Hei. Hva er navnet på din tredemølle og er du fornøyd ?

  1. Hei. Hva er navnet på din tredemølle og er du fornøyd ?

 4. Hvor er de bollene fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bloomingville 🙂

 5. Så koslig! Sikkert dumt spørsmål, men spør nå jeg: Bruker du extensions i håret til Nelia? (Tenker på det bilde fra julaften). Så litt ut sånn på bildet, men var jo sikkert bare noe annet som så ut som tape-extensions, eller?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kjempekoselig 🙂 Nei, jeg har aldri brukt extension i håret på Nelia.

   1. Jeg tror ikke dere bruker løshår/exstensions på fireåringen deres. Men når det er sagt så ser det ut som om hun har ganske mye tynnere hår på de fleste andre bilder, så jeg kan forstå at folk tror det. Det er også et par bilder hvor det kan se ut som det er teipfester, men jeg tenker at det er skygger/redigering.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Da lurer jeg på hvilke bilder du har sett på. Ja, når hun ikke har gredd seg på et par timer, så floker det seg til slik at det får en annen tekstur, det er ganske vanlig. Da får jeg vel starte å gre håret hennes før hvert eneste bilde også da, så folk ikke setter ut falske rykter.

    Dette er ikke et svar på din kommentar, men bare for å bli ferdig med dette:

    Alle som tror at jeg bruker løshår på Nelia, er mer enn velkommen til å bla gjennom bilder fra hun var baby, så er det ikke vanskelig å se at hun har veldig tykt og masse hår. Her er fra mai 2015, da var hun halvannet år https://www.carolinebergeriksen.no/2015/05/17/gratulerer-med-dagen/ Som du ser, er det allerede da både tykt, ganske langt og krøllet. Og nei, jeg brukte ikke krølltang på henne da.

    Jeg registrerte at noen snakket om store forskjeller fra i sommer, men det er bare tull – her er bilder fra juli hvor hun har det i hestehale https://www.carolinebergeriksen.no/2017/07/17/epletre-blir-aktivitetstre/

    Tynt hår har hun aldri hatt, og det har heller aldri jeg hatt, som jeg har sett noen påstå (Lars-Kristian har også utrolig mye hår… på hodet). Her er et innlegg med bilder av meg fra jeg var yngre – https://www.carolinebergeriksen.no/2012/04/16/caroline-gjennom-tiden/

    Disse ryktene er helt latterlige og heldigvis vet alle de som kjenner meg (og som er riktig skrudd sammen) hva som er tilfellet her. Hva det på bildet fra julaften er, aner jeg ikke, det «støyet» i håret hennes er der på originalbildet også – men det er i hvert fall ikke et extensionsfeste. Ta gjerne en titt på snapchaten min også – carobergeriksen.

    Helt sykt at jeg må sitte og forsvare håret til min egen datter. Jeg er ferdig med dette nå, og det håper jeg virkelig alle andre er også. Håret hennes kommer til å fortsette å vokse, og Naia sitt også. Men det er altså hår, ikke extensions.

 6. Hei,

  De røde pyjamasene som dine døtre hadde på seg på julaften. Jeg finner de kun i baby avdelingen på Cubus. Men jeg så eldste datteren din hadde lik som minste, så ble usikker på hvor jeg finner de. Jeg har ei på 5 år, og kunne tenkt meg en sånn. De var nydelige:)

 7. Herlighet, jeg kommenterer sjeldent men nå følte jeg for det.
  Jeg ble helt paff da jeg så spørsmålet om extensions i håret til Nelia. Bøyer meg i støvet over hva du faktisk må sitte å svare på av unødvendig oppspinn. Det burde være grenser for hva folk lar seg kommentere.
  Alle har forskjellig hårtype og sånn vil det alltid være.

  Jeg klikker meg alltid inn på denne bloggen hver dag for å få en «god-følelse» og inspirasjon. Synes du leverer langt over gjennomsnittet. Håper du fortsetter å blogge i lang tid fremover 🙂

 8. Ang. disse hårgreiene må jeg le. Hvis folk bare lurer på om det er extensions fordi håret ser sånn ut så tenker jeg at folk må få lov til å spørre uten at det skal være galt, men er det faktisk slik at folk setter ut rykter og sier at det er slik og er kritiske til deg på grunn av et rykte blir jeg bare oppgitt og ganske sikker på at det bunner i misunnelse for Nelia har virkelig det vakreste håret jeg noensinne har sett. Skulle gitt mye for det håret. Drømmehår! Men at folk er misunnelig på håret til en 4 åring og oppfører seg dårlig pga det er jo bare trist (nå fortolker jeg… men hvis..). Kan ikke folk bare være snille med hverandre og ha mer aksept i den ene og andre retningen. Hos oss pleier vi bare å si «takhøyde» hvis noen reagerer litt i overkant unødvendig og trenger litt takhøyde i livet. Mulig flere i dette landet hadde trengt det…

 9. Tanken på at du har hatt extensions i din datters hår har ikke en gang falt meg inn. Hvordan kan noen egentlig komme på den tanken.
  Jeg hadde blitt rasende om jeg fikk dette på meg…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *