årets borddekking + endringene i spisestuen

reklame: sixbondstreet.no 

Her kommer bildene fra årets borddekking på julaften 🙂 Jeg gjorde det klassisk i grønt, hvitt, gull og rødt og synes det ble helt nydelig! Litt spredt utover satt jeg store og små kubbelys om hverandre og på midten av bordet en passe høy vase med utrolig flotte roser. Jeg kom på i siste liten at jeg måtte ha nettopp roser og var ute rett før stengetid på lille julaften og fikk kjøpt med meg de siste tre bukettene! Da ble jeg _litt_ svett i pannebrasken kandusi.. Haha 🙂 De kom til sin rett alle sammen og de står like fint fortsatt. Jeg hadde planer om å surre hele vasen inn i rødt fløyelsbånd, men det rakk jeg dessverre ikke. Det grønne hentet jeg i skogen, granbar er alltid nydelig til både jul og nyttår! 

Jeg bestilte disse store crackersene (fra festmagasinet standard) helt på impuls bare noen dager før selve dagen og ble så glad da de faktisk kom frem i tide! De gjorde masse for å sette stemningen – både for selve borddekkingen, men også da gjestene hadde satt seg og spist opp maten 😉 Disse inneholdt nemlig noteark og forskjellige bjeller (8 forskjellige, så noen hadde like) og bjellene hadde forskjellige nummer, slik at én måtte være dirigent (det var bare ett noteark) og lede an julesangene slik at vi ringte med riktig bjelle  så det ble ne melodi. Etter hvert ble det faktisk ganske fint! Haha! Og morsomt var det i hvert fall! 


Nå ser dere kanskje at det har skjedd en del endringer i spisestuen? Slik så det ut da vi flyttet hit: 

Og i dag ser det slik ut: 

Hvor fantastisk nydelig er ikke denne tapeten? 

lenestoler HER / konsollbord HER 

konsollbord HER / bilder HER og HER 

spisebord HER / spisestuestoler HER 


Nå har vi tapetsert alle veggene bortsett fra den over vitrineskapet og vinskapet. Der har vi malt i en farge som plukker opp tapeten og vi har også satt inn speil over vinskapene. Det ble så lekkert! Tapeten er bestilt gjennom Sixbondstreet og det er Thomas Steen som jobber hos dem, som har hjulpet oss med å finne frem til både tapeten og møblene 🙂 Vi er så fornøyd! Gleder meg til å vise dere stuen i midten også! 

88 kommentarer

 1. Så fint dere har det 🙂 Lurer på hvor du har kjøpt teppet? Har sett slike tidligere men finner ikke helt ut av hva det heter..

 2. Så koselig at dere valgte å beholde den samme fargetonen som var fra før. Harmonisk og passer stua.

 3. Smukt! Tror jeg må prøve en bjellekonsert med familien neste gang det blir fest. 😀

  (Lurer på:- var det noen spesiell grunn til den siste veggen i spisestuen ikke fikk tapet men «bare» maling?)

 4. Det ble veldig flott, nydelige møbler og flott tapet. Passet rommet mye bedre. Og gulv teppet var bare fantastisk fint !

 5. Spisestua er blitt veldig fin! Bordet var fint dekket også, de smellbongene gjorde seg! Hvordan gjør dere det med serveringen?
  Og hadde dere forrett? Siden det er to tallerkner mener jeg?
  Riktig god jul 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi serverer på serveringstallerkener og så går maten rundt bordet 🙂 Kun hovedrett og desserte. De tallerkene du sikter til er dekktallerkener.

   Riktig God Jul til deg også <3

 6. Kjersti

  Det ble virkelig superfint!
  Håper du nyter dagen 🙂

 7. Helt nydelig, du har veldig god smak 🙂

 8. Hvor har du kjøpt tapeten? Kjempe fin

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Six Bond Street 🙂

 9. Lekkert! Morsomt å se hvordan veggfargene har forandret seg. Jeg er en av dem som kommenterte fargevalgene du gjorde i starten, da du malte mintgrønt og mørkeblått. Jeg sa at lyse nøytrale vegger ville kle huset best. Det ser ut til at jeg fikk rett Dere har fått et rålekkert hus.

 10. Ann Kristin

  Det ble skikkelig fint , så lyst og delikat☺lurer på hvor det flotte teppet er fra? Fortsatt GodJul til dere

 11. Eva Lill

  Veldig fint 🙂 Men synd de har gjort dårlig arbeid med tapeten nede ved listen…

 12. Byttet du ut fiskebeinsparketten????

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, vi har lagt fiskeben i hele huset 🙂

 13. Cecilie

  Så lekkert! 🙂 Hvor er det fine teppet fra?
  Ha en strålende jul 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er fra Six Bond Street 🙂

 14. Dette ble virkelig en nydelig spisestue. Myyyyyye finere enn slik det var. Så lunt, og fine rolige farger. Mye mer hjemmekoselig. Bildene var innmari fine. Myker opp veldig i rommet når ikke alt er så oppstilt. Dette var fint. Sixbondstreet leverer!

 15. ….tror det hadde vært fint og satt stolene som står på hver side av Konsollbordet i hjørnene, og hatt ett ovrkast/ pledd i velour over armlenene Gulvteppet ser deilig ut!

 16. Cathrine

  Hei Caroline, lurer på hvor de kjempefine figurene i vinduet er fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er fra http://www.luxurydesign.no 🙂

 17. Ikke for å være frekk, men håper dere har tapesert selv og ikke betalt noen for å gjøre det? Ser ikke ut som det er veldig pent gjort

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har faktisk fått kommentarer på at tapetseringen er gjort veldig bra, og det fra to uavhengige kilder 🙂 På bilder ser man alt annerledes enn i virkeligheten, det er vår erfaring. Huset er gammelt og det er en del ujevnehter i vegger og lister.

   1. Det kan du umumig mene! Ser vi på samme bilde? At ting kan avvike ja men opp mot taklisten over døra og rundt karmen er det jo gjort en forferdelig jobb. Du må jo være blind for å ikke se at d avviker. Så feil kan vel ikke et vanlig bilde være fra virkeligheita.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg er ikke blind 🙂 Jeg vet hvor du sikter til, men det er veggen under som er ujevn og ikke måten jobben er gjort på. Han som gjorde dette kunne ikke gjort det annerledes, det ville blitt slik uansett. Hva alternativet kunne vært vet jeg ikke, men vi har allerede pusset ned veggene under.

 18. Så fine møbler! Får du velgemøblene selv, di som du blir sponsa med? Kjempefine!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi bestemmer alt selv, men de gir jo råd og viser hva de mener passer 🙂

 19. Så utrolig fint det har blitt!! Og nydelig julebord <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 20. Fint!!! Det var jo fint før og! Kan dere bytte ut ovnen?

 21. Kristin

  Kjempefint! Du er virkelig flink til å innrede, men tror kanskje det hadde blitt litt mer personlig med svart/hvite bilder av jentene/dere. Lasse er jo så flink til å ta bilder. Tror det hadde blitt perfekt!

 22. susanne

  Ja jeg likte tapeten veldig!! Men dere hadde såå vakre spisestoler for litt siden, har du byttet de ut? De var så sjelden fine – er sikker på du er enig med meg og lurer på hvorfor disse er bytta ut :/ Passa de ikke? klem <3

 23. Jeg syns det ser helt likt ut. Eneste er jo at gulvet nå er brunt.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gråfargen er mye lysere, det er tapet, listene er hvite, ikke gule, det samme er taket og det er et 2,5m2 stort speil på den ene veggen. Jeg synes ikke at det er spesielt likt 🙂

 24. Så utrolig fint:))

 25. Delikat som vanlig og perfeksjonisme helt ut i fingerspissene , det er så fint å drømme seg litt bort når man klikker inn her. Skryt for at du leverer innlegg etter innlegg som er like gjennomførte som alltid selv i høytider. Kos deg videre i julen ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 26. Gulvmatten var veldig fin! Hvor er den fra?❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Six Bond Street 🙂

 27. Hvor sov alle gjestene deres i julen?
  Går dere i kirken på julaften?
  Var barna deres sammen med dere under julemiddagen? Merker de at dere drikker alkohol?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De sov på gjesterommene våre 🙂 Vi gikk ikke i kirken, altfor mye å ordne hjemme. Barna spiste sammen med oss 🙂

 28. Hvor er teppet fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Six Bond Street 🙂

 29. Hanne mjønes

  Kommer du til å vise bord dekkingen til nyttårsaften før nyttårsaften? Trenger litt inspo

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg planlegger innlegg på lørdag, men usikker på om jeg rekker det før butikkene stenger :/ Stikkordene blir MASSE ballonger, sort/hvitt/gull/sølv, hvit duk 🙂

 30. Jeg må innrømme at jeg syntes stilen dere hadde i denne stuen før ble litt vel voldsom.. Men nå er det virkelig helt nydelig! Klassisk, lyst og lekkert 🙂 Tekstiltapet setter jo stemningen og det passer jo helt perfekt i et eldre hus 😀 Bra jobba og bordet var superflott!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Skjønner veldig godt hva du mener 🙂 Tapet var egentlig aldri noe alternativ, men det gir så mye sammenlignet med slette, malte vegger 🙂

   Tusen takk 🙂

 31. Liker tapeten. Den var nydelig. Lurer på hvorfor dere ikke fjernet listene rundt dørkarmen før dere tapetserte, og deretter satte på nye lister i stil til husets alder og uttrykk? Da hadde overgangene mellom tapet og list blitt mye vakrere.

  1. Caroline Berg Eriksen

   De listene der er det ikke bare å fjerne :p Tipper de har vært der siden huset ble bygd 🙂 De sitter fast i veggen, om jeg kan si det på den måten.

   1. Ane Louise

    OK. Grunnen til at jeg spurte er fordi vi pusser opp en stor villa i Fredrikstad som også er fra 1920-tallet. Gøy å følge dere i oppussingen da vi har en del av de samme originale detaljene i huset vårt.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Så spennende! 🙂 Listverket rundt de fleste dørene her er en del av veggen, de er altså ikke mulig å fjerne. Mulig de kan pusses helt ned og at vi deretter kan sette på lister, men dette har jeg ingen peilig på :p

 32. Så nydelig, da! Dere er så flinke. Jeg skal kjøpe nytt spisebord og klarer ikke velge mellom sort og hvitt, hva er din erfaring med sort bord i forhold til bruksmerker og støv? Klem

 33. Lurer bare på en ting… Lars-Kristian og du tar ju meget bra bilder, hvorfor bruker dere ikke egne bilder på veggene?
  Eller er det sånn at dere kun tar bloggbilder?

 34. Kamilla

  Utrolig flott. Godt valg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Kamilla 🙂

 35. Utrolig lekker borddekking 🙂
  Hvor har du kjøpt de fine, røde smellbongene?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra festmagasinet standard 🙂

 36. Rebecca

  Så utrolig flott dere har fått det, elsker tapeten på veggen! 🙂 Kan jeg spørre om hvor dere har fått tak i glass-karaffelen med kork til å ha Brennvik på? Leter etter en sånn til mannen min, men har ikke funnet det noe sted :/ Fortsatt god romjul og snart godt nyttår til dere! 🙂

 37. Lekkert, men når til og med bildene er fra Six Bond Street blir det jo som et bilde fra en katalog. Upersonlig. Og hva med bøker til bokhyllen i stuen? Er det tenkt ’pyntebøker’ eller bøker dere har fra før..?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har kommet opp noen bøker der, men vi skal ha flere opp etter hvert 🙂 Bilder vi har tatt selv kommer også opp tenker jeg, vi hadde jo det i Siljan 🙂

 38. Så gjennomført lekkert dette ble. 🙂 Og veldig bra dere fikk litt hjelp og kom vekk fra den dystre, mørke stilen! Eneste som skjærer meg i øynene er de intetsigende bilder som henger på veggen. Når der finnes to så megabra fotografer i huset, så skjønner jeg ikke at dere ikke henger opp deres egen fotokunst!?!
  Godt nyttår! ♥ 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Godt nyttår tilbake, es! Og tusen takk for innspill, vi har litt mer veggplass her, så du skal ikke se bort fra at det kommer opp noen bilder vi har tatt selv 🙂

 39. Her hadde det vært morsomt om du tok med når rommet var på en «mellomstasjon», altså mørkt eller grønt.
  Da hadde vi sett hele endringen.

 40. Brukte du løshår på datteren din juleaften?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Unnskyld meg, men dette spørsmålet hører ikke hjemme noe sted. Hvordan kan du spørre om noe sånt? Nelia er 4 år gammel. Selvfølgelig har hun ikke extensions.

   1. Unnskyld men sett mange på Instagram hatt løshår på fireåringer og prøvd det selv gjør da ingen til noe dårlig menneske virker som kun dine regler er Okei.hva er så galt med det .den ungen din har verdens tykkeste hår noe som meget få har.om et barn har kjempetynt hår og ønsker seg tykt hår for en fest er da slettes ikke forferdelig om hun har i en hårklips i håret.blir irritert,de som er perfekte selv når det kommer til hår aner ikke hvordan det er vær omtrent hårløs! Ikke alle er født med flax på alt mulig.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det gjør deg på ingen måte til et dårlig menneske eller mor, Rosie 🙂 Jeg har ikke annonsert noen regler for dette, men selv ville jeg aldri gjort det. Om du velger å gjøre det så er det opp til deg, jeg dømmer ingen.

 41. Har dere tapetsert alt dette selv! Og så fint!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Nei, vi har ikke gjort det selv 😉

 42. Charlotte Nathalie

  God Jul Caroline!
  Alt ser supert ut!
  Dere som tar så fine blider selv, hva med å bytte ut noen av de som henger der med deres egne? Gjerne litt sånn tilfeldig innimellom kjøpebilder. Tror det kunne blitt kult…? 🙂
  Betse julehilsen Charlotte

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tipset, Charlotte 🙂 <3

 43. Det er blitt så fantastisk flott, lekkert og gjennomført til minste detalj. Det er alltid spennende og inspirerende å klikke innom bloggen din fordi du gjennomfører i innhold, tekst og bilder. Jeg reagerer imidlertid på utidig og ufortjent kritikk, men vi tillegger slikt ren misunnelse i praksis.

  Kos dere masse, og fortsatt god jul!:)

 44. Elisabeth h

  Synes virkelig det ble så utrolig fint med den hvite landsbyen, og særlig når vi ser hvordan den er plassert i rommet. Skjønner godt at du brukte tid på å male den. Fin nok som den var, men lekker nå. Jeg er en av dem som syntes de mørke fargene dere hadde på mellomstadiet kanskje var litt for lys-sugende, så dette er helt nyyyyydelig!

 45. Pådekkingen var lekker rett og slett.

  Og til de som tror det er det samme å pusse opp gamle hus som nye må tro om igjen.
  Et gammelt hus har en del skjevheter, og det kan gjøre det vanskelig å få ting 100% perfekt – det har sin sjarme at det er litt «skakt»,og.

 46. Hvor er de fine julefigurene i vinduet fra ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kommer fra luxury design 🙂

 47. Damaris

  This is very elegant! I love it!

 48. Hei:) Hva er takhøyden i stuene deres? Synes det har blitt så fint hos dere. Det er en fryd å følge med.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Angela 🙂 Det er 275 under taket 🙂

 49. Julie S

  Må ærligtalt si at jeg ler av enkelte kommentarer her, Caroline. Så masse unødvendig. Zoomer folk inn på bildene for å lete etter feil eller? Virker som folk leter etter ting de kan ta deg på… så unødvendig, så mye rart du må «forsvare» og svare på som er egentlig burde vært helt ubetydelig for dem. Så mye man liksom skal finne seg i bare fordi man er en offentlig person 😮

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 50. Så nydelig! Blir veldig inspirert og gleder meg til å dekke bord når vi flytter inn i det nye huset vårt. Nå har vi kun ett lite bord med plass til to så det blir ikke det samme :p

  Hvor er vin glassene deres fra? Vi skal begynne å samle og jeg ønsker noen som er enkle men med noen fine detaljer på som dine over. Jeg lurer også på hvilke serie og hvor tallerker/dekktallerker kommer fra? På forhånd takk for tilbakemelding!

  Ønsker deg og dine det beste for de siste dagene i 2017. Jeg gleder meg til å følge deg videre i 2018.

  Godt nyttår hilsen fra meg 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er bare å glede seg! Disse er så vakre, men dessverre er de gått ut av produksjon! Jeg er SÅ lei meg for det! Vi mangler fortsatt en del for å få alt til 12 personer, som var målet da vi startet å samle på disse da vi giftet oss. Noen har jo også knust ila. årene 🙁 Det er så synd! Det gjelder serviset vårt også, typisk 🙁 Uansett – glassene heter Line XL og kommer fra kosta boda 🙂

   Klem!

 51. Caroline

  Jeg får så julestemning av å lese bloggen din, tusen takk! Jeg blir også veldig inspirert når det gjelder dekorasjon og interiør generelt av å lese bloggen din, dette kan du 🙂 Må nok stjele noen tips fra deg neste jul. Takk for fine innlegg og gode tips.

 52. Hei Caroline

  Takk for inspirasjon og for godt arbeid du legger ned for å gi oss en unik og god blogg. Du gjør ingenting halvveis og du skal vite at det blir lagt merke til – det er ingenting å si på arbeidsmoralen din iallefall. Og det er noe å være stolt over. Og du virker å være en fantastisk god mor.
  Jeg vegrer meg litt for å spør,jeg liker ikke å mase siden du allerede har fått spørsmålet noen ganger…Men kan du være så snill og gi meg litt informasjon om gulvteppene fra Sixbondstreet som du har i finstuen og spisestuen? Er de ulike i farge? Er det lys grått eller lys brunt? Kan jeg få spør hva det heter? Jeg håper så inderlig du vil dele informasjonen med meg. På forhånd takk,og igjen; takk for en veldig god blogg!
  Alle gode ønsker for deg og familien. -Nina-

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Nina 😀 Så koselig å høre 🙂

   Selvsagt skal du få svar! Beklager at jeg ikke har svart på dette tidligere :/

   https://sixbondstreet.no/interior-15/tepper/gulvteppe-bamboo-250×300-lys-brun

   1. Tusen takk for svar,Caroline. Det var hyggelig av deg 🙂 God helg til dere.

 53. Når du stabler tallerknene oppå hverandre sånn er det 23 cm på 27 cm? Eller større?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *